Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 17 februari 2010

Men ge upp nu då....

Av barecho - 17 februari 2010 18:49

Nu har då jag tröttnat rejält på den här vintern!! Det snöar ju varenda j...a dag känns det som. Såg i tidningen att det skulle snöa i våra trakter i flera dagar i sträck nu, och visst vill jag ha snö - men det räcker väldigt bra med 1 dm så att hundarna håller sig rena, det här är ju så överdrivet så det finns inte!!  

Jag gillar inte vintern överhuvudtaget, jag fryser i princip konstant i flera månader....   Vart tog det där hotet om global uppvärmning vägen? Ser då inget av det här i Årsunda i alla fall...

Nä, vore inte så dumt att flytta till nåt varmare land, eller åtminstone längre söderut i landet. Visst, jag vet att det inte är så trevligt vintertid där heller, men vintern är sååå mycket kortare! Vi brukar åka till Malmö i mars på utställning nästan varje år, och det är så härligt vårigt där då   - medan det är mycket vinter kvar hemma då. I år blir det inget Malmö för oss, får se om vi tar nån annan tripp söderut under våren istället.  

David var en snabbsväng till Glommersträsk, utanför Skellefteå i söndags-måndags. Han kom hem vid midnatt ungefär på måndagskvällen, och var förvånansvärt pigg och pratsam då  .... kan ju säga att jag inte var detsamma   . När jag vaknade på morgonen visste jag inte ens om han hade kommit hem eller inte, så borta måste jag ha varit när han kom hem...

Hundarna trivs så himla bra när det finns mer plats i sängen, oj vad de kan sträcka ut sig då!!
De är så roliga på kvällen, såna himla vanedjur de är.....

Så här går det till varje kväll hemma hos oss: De äter alla kvällsmaten runt 18.30-19.00 och rastas sedan ordentligt efter det. De hundar som sover inne med oss (de som är tillräckligt belevade för att kunna sova i sängen...) lägger sig då och tar det lugnt tills det är dags för att vi ska gå och lägga oss. Fritten är väldigt kvällstrött så att så fort jag närmar mig trappen upp så springer han framför och in i sovrummet och väntar att jag ska komma med  ... när jag inte gör det så rusar han ner igen - brukar bli en 5-6 rundor upp och ner varje kväll.

Ja, men så ska vi då till slut gå och lägga oss, alla hundar märker det såklart för att vi då släcker alla lampor osv. Lleyton sover hos Jacob, och Penny hos Henke och de går snabbt in till sina respektive rum. Fritte står och väntar vid fotändan av sängen, och Clådan och Vera följer med mig in i badrummet medan jag borstar tänderna  , bäst att hålla koll på matte så att hon inte försvinner! Så var är då Kylie?? Jo, då ligger hon kvar nere i mörkret och väntar på att jag ska tjata upp henne....     Ända sedan Clådan och Pärlan har börjat sova i sängen så har hon krånglat så här. När jag ropat på henne med den allra lenaste rösten så kommer hon till slut saaaakta uppför trappen - med hela munnen öppen som hon gör när hon skrattar. För det mesta hoppar hon då upp i soffan utanför vårt sovrum, och så får jag tjata på henne därifrån.... Till slut kommer hon då in i sovrummet (David kallar henne för min Snutte - jag kan liksom inte sova utan henne...., och vi har ju redan haft en Snuppe, och så Snuffe kallar vi ju Fritte för... så, ja - Snutten min passar nog bra!). Ja, och då parkerar hon sig på de andra hundarna på min kudde - sedan är det dags för mig att försöka få plats i sängen... Inte så lätt alla gånger kan jag säga! Men, efter lite buffande och knuffande hit och dit så brukar jag komma ner under täcket. Fritte ligger alltid vid mina fötter, på det ena eller det andra sättet... Clådan ligger mot David, och så ska då Kylie ligga på min arm för att vara nöjd. Sedan har vi våran Knocker-bocker "Vera".... hon är så enerverande.... hon sitter på min mage och bara blåstirrar på mig, alltid mitt i blickfånget för teven så att jag inte ser nåt.... När jag försöker putta bort henne, så studsar hon liksom bara tillbaks - och blir jag till slut irriterad på henne och säger till på skarpen då blir hon så innerligt sårad (som bara en cocker kan bli....) så då skäms jag och ropar tillbaks henne.... Suck, är det konstigt att jag har ont i ryggen??  

  
Ser ni "hålet" ovanför Clådan? Där brukar mamsens älskling Pärlssons-pärla ligga....


 
 
Ingen bild

Nanny

17 februari 2010 20:11

jadu den globala uppvärmningen var inte mer än skrämselpropaganda .. men för säkerhetsskull... elda upp all plast du har i en gigantisk tidig majbrasa på gården... , låt bilen/bilarna gå på tomgång tills bensinen tar slut och hugg ner vartenda träd i trädgården. ( fråga grannen om du kan ta hans med) plus dra ett par extra varv med hårsprayen så kanskle vi får tillbaka hotet om global uppvärmning.. ???
på med extra långkallingar!!!!
//N

 
Ingen bild

Helene

17 februari 2010 20:13

Kan man verkligen ha 3 par långkalsonger på sig??

 
Erika

Erika

17 februari 2010 21:01

Jaa det ser ut ungefär som hos oss när det är kväller.Jaaaa fast Amigo är ju lite större och han ska helst ligga på min arm,i övrigt är han ju nästan lika lång som mig i utsträckt stil.Som tur är tar ju pudlarna extremt liten plats, så en mellan hussens och min kudde och en i knävecken på hussen.Hon har också en katt igloo,ni vet en sån mjukkorg med mjukt tak som hon ibland växlar med.
Dvärgarna sover i sofforna,ja dom orkar helt enkelt inte ens ta sig från soffa till säng.
Jaaaa sen har jag ju plattnäsan (katten) på min högra sida om kudden,den andra katten som är mera som en katt är i normala fall hon föredrar köksfönstret där hon har full kontroll över gårdens framsida.

Jag vet inte ,men ibland har jag funderat på om man skulle börja designa sängar åt hund folk,dels större modeller,mycket större modeller ,höj och sänkbara så att man även om man har valpar kan ha dem med sig i sängen.
Får fundera lite på det där,men man är ju onekligen lite stel efter en hel natt.

http://risenshine.blogg.se

 
Ingen bild

Sofie

17 februari 2010 21:04

Så mysigt ni har det! Kan verkligen förstå att du saknar Pärlan! Som tur väl är har du ju Kylie, Clådan osv. Snuffe är ett bra smeknamn. Kärt barn har många namn heter det ju. Lotus heter bebis ibland när jag känner för att gulle-gulla lite *S*

 
Erika

Erika

17 februari 2010 21:07

Tänkte på en sak till.....
Få preventivmedel är så säker som fyra-fem hundar i sängen.Kanske vore något för RFSU att gå ut med i sina små broschyrer....*en tanke bara*

http://risenshine.blogg.se

 
Sofia o Vilde

Sofia o Vilde

17 februari 2010 21:32

Ha ha :) Känner liksom igen de där me att ha trångt i sängen.... Men de e ju så gosigt!

http://www.freewebs.com/schillerspaniel

 
Ingen bild

Katarina H

18 februari 2010 09:20

Ja nu får det verkligen vara nog! Här i Mälardalen har vi fått ca 80 cm hittils (även om det ju sjunkit ihop) o väderprognosen säger att vi ska få ca 30 cm till framåt helgen. Fryser konstant o hundarna tar sig knappt fram ute....Malmötrakten är inge vidare på vintern, har ju en kompis där nere...kaos vid varje snöomgång för det blåser så in i bängen, vägnätet driver igen helt. På hösten när allt är mörkt o blött regnar det på tvären! Men sommaren är helt underbar o så klart kommer våren tidigare.
Här har vi kö till sovrummet på kvällarna - Olivia på en arm, Jackson på den andra o Lina o Räkan på benen - man ligger som instoppad i en allt för liten sovsäck! fast det är ju såå mysigt o lite värme behövs ju nu - sommartid är det ju inte lika mysigt. RFSUidéen var ju inte så tokig!
NÄR kommer våren!
/Katarina

 
Ingen bild

Vanja

18 februari 2010 10:58

Pärlan savner nok plassen sin ved Claudia i deres seng, og håper den er ledig også til sommeren :-) Hun har funnet den samme plassen i vår seng til så lenge, mens hun venter på at mammapliktene er gjort.

Ideen til Erika er faktisk veldig effektiv! Hadde Loke flyttet til oss 2 månedere tidligere enn hva han gjorde, hadde vi fortsatt hatt bare 1 barn her i huset ;-)

Forresten så er bildet av deg Helene og hundene ganske lik en typisk kveld her - Lokisen er sin pappa lik og sover gjerne på ryggen, mens de andre hundene har mer eller mindre like vaner som de øvrige hos dere. Ingen som cockeren da, takk og lov!

 
Desireé

Desireé

18 februari 2010 16:24

Jag känner också igen det där! :) Nu vet jag varför Watson vill ha en egen kudde och somna på armen. Jag har bara två i sängen men den är bara 1,10.....

http://www.sibborps.com

 
Maria H

Maria H

18 februari 2010 23:14

Vad mysigt ni har det på bilden! :-) Jag är nog en elak matte....mina hundar får inte ens gå över tröskeln till sovrummet... Men (hemlis) när jag sover ensam hemma eller på hotell/borta så brukar en svartvit hane ligga brevid... ;-)

http://www.windcraft.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Tisdag 2 april 18:18

  Ubbe, hanhund      Uzo, hanhund     Undis, tik     Uzzi, tik     Unette, tik     Ultra, tik     ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards