Kennel Barecho

Alla inlägg under februari 2010

Av barecho - 7 februari 2010 21:04

Dagen har ägnats åt städning och flera timmars jobb med hundarnas bokföring....   Vi har ju haft kenneln som handelsbolag sedan lång tid tillbaka, och den har då aldrig varit i närheten av att göra nån vinst, men man vet ju aldrig ifall nån skulle få för sig och tro att vi tjänar mycket pengar och anmäla oss eller så... Har ju hört andra uppfödare som drabbats av sånt! Eftersom jag vill sova gott om nätterna valde vi att registrera det som företag, och det är väl så att man är momskyldig om man föder upp regelbundet tror jag? Eftersom det inte går med någon vinst hittills så betalar vi ingen skatt, däremot så betalar vi in moms. Av de 10.000:- som vi säljer våra valpar för så går alltså 2.000:- i moms till staten. Lika är det med parningsavgifterna, 25 % är moms. Nu får vi ju dra av moms på sånt vi köper också, men det är inte så mycket som det är moms på. T.ex anmälningsavgifter och reg. avgifter är det ingen moms på. Däremot på veterinärkostnader, hundmat och andra tillbehör. Men, vi får såklart betala in moms de allra flesta månader, men det kan också vara någon månad vi får tillbaks nån krona istället!  

Så idag har jag suttit och gjort klart bokföringen för 2009.... och huvaligen så många timmar det tog.... Men, nu är det klart  . Det ska bara knappas in i datorn, och då hjälps vi alltid åt David och jag så det får bli på tisdag kväll det.

Nu längtar jag verkligen efter David och Jacob....   tur ändå att jag har Henke hemma, även om han mesta tiden sitter vid sin dator på sitt rum...

Jag fick detta kort från Jacob och David idag:

  

Utsikten från La Sagrada Familia i Barcelona.... inget för mig i alla fall som blir höjdrädd bara jag tittar ner från andra våningen!!

Jacob har verkligen uppskattat resan, han hade sagt igår till David att det här var det roligaste han hade gjort! Mammas lilla gullunge   !!


Av barecho - 6 februari 2010 23:17

Ja, detta har sannerligen varit en annorlunda lördag! Jag har varit på bröllop, och då utan David så det kändes verkligen konstigt..... inte för att det är så att vi brukar gå på bröllop speciellt ofta, bara det är ju ovanligt i sig, men jag kan inte minnas att jag varit på något bröllop utan i sällskap av någon man faktiskt. Min snälla svärmor skjutsade in mig till Erika och Björn, eller ja - jag körde hennes bil in och så åkte hon hem efteråt, hon trodde det skulle gå snabbast så! Sedan åkte jag med dem och Annika & Conny till Ovansjö kyrka där vigseln skulle vara.
  

Jag kände i princip ingen alls där, mer än de jag kom dit med + brudparet. Så ni kan ju tänka er hur det kändes när de vände sig om i kyrkan och tittade på mig, såg verkligen hur de funderade vem fan jag var?!

Nåja, vigseln var jättefin, och Hanna såg ut som en sagoprinsessa, hoppas de är nöjda med dagen, jag tycker i alla fall att allt var ordnat till perfektion!!
  

Några tårar, eller ja - kanske fler än några, kom det såklart också...   som tur var så hade Annika försett sig med pappersservetter som räckte till både mig och Erika... Tänkte på ifall jag nån dag skulle få uppleva att mina barn gifte sig, herregud - då måste de ge mig något lugnande.... Vet inte hur de gör som kan gråta så vackert som de gör på film, vafan... hela mitt ansikte förvrids när jag gråter, och var sjutton gör man av allt snor som bildas?? Man kan ju inte direkt riva av en storsnytning mitt under vigseln....
  

Efter vigseln åkte vi till en typ av hembygdsgård i Norrberg, det var ett 80-tal gäster och det var uppdukat till fest där inne. Jag hade tur och hade Erika snett mittemot mig, kändes ju skönt när jag inte kände så många... Kan väl säga att det var lite blandad kompott bland de som jag hade runtom mig vid bordet, fanns några som var verkligen skitroliga   - och sedan så fanns det även såna som man var mycket glad att slippa ifrån.... Finns det nåt värre än att prata hund med såna som inte förstår nåt alls, och som uttalar sig på ett sätt som får en att vilja kasta sig över bordet och ja.... ni förstår säkert....     

Hursomhelst, så maten var god (är ni förvånade????) och vinet var skitgott - desserten var superdupergod så det var verkligen över förväntan.... är ju inte så lätt för världens mest kräsna människa.... (jag hade såklart garderat mig och ätit snabbmakaroner med ketchup innan jag åkte för säkerhets skull). Erika och Björn var tvungna att åka hem redan vid 21.00-tiden då de skulle åka vidare mot Grällsta för att delta på utställning i morgon, tror det var i E-tuna. När de skulle åka så kändes det lite trist att lämna tillställningen då jag var i bra form  , så jag stannade och tänkte att jag tar nån taxi eller så hem.... Men, en liten stund efter att de hade åkt så ångrade jag mig.... så jag ringde och de var så himla snälla och vände för att åka tillbaks och hämta mig, tusen tack för det   !! Kom ju på hur mycket jag längtade efter mina fyrbenta här hemma... som visserligen lillhusse hade tagit hand om, men ändå - är ju så himla mysigt att lägga sig med de omkring sig i sängen!

Hur har de haft det i Barcelona då?? Kan ju säga att jag fick detta kort under dagen:

  

Och nej, jag är inte alls bitter och avundsjuk att jag är hemma....  

Det var idag matchen de skulle titta på var, Barcelona mot Getafe. Jacke   var laddad när han var på väg till matchen:
  

Hans stora idol Messi fick han se, och han lät väldigt nöjd över det! Messi hade också gjort ett mål, och Barcelona vann till slut med 2-1! Jag pratade med dem efter matchen och då var väl klockan ca 22.30, då skulle de gå ut och äta.... hmmmm....mamsen tyckte det var alldeles för sent för Jacob   , men vad brydde de sig om det..

Av barecho - 5 februari 2010 18:22

Japp, så sitter man här själv - ensam och övergiven då på fredagskvällen..... Nja, ensam och ensam, är ju 6 valpar och 10 vuxna hundar samt 3 katter här. Men, utan de andra tvåbenta här hemma så känns det ändå tomt   . Henke skulle ju ha varit hemma ikväll, men det var nån fest   han blev bjuden på så då skulle han åka dit och sedan sova hos sin pappa efteråt. Får väl se om han ringer och vill ha hämtning ifall han inte mår helt bra   , det har ju hänt förr.... Så nån pastasås med fläskfilé orkade jag inte göra iordning när det bara blev jag som skulle äta, utan stuvade makaroner med ketchup blev min fredagsmat - jag måste ha ätit det tusentals gånger, men det är fortfarande det allra godaste jag vet!!

David och Jacob är som sagt i Barcelona, med Davids pappa Åke. Tror ni att de ringde när de kom till Arlanda i morse som jag bad om  ?? Såklart inte.... jag skickade ett SMS och undrade var de var, och då ringde David.... Resan ner hade gått bra  , Jacke hälsade att pappa ändå hade varit skapligt lugn - inte så himla mycket handsvett   den här gången.... Som tur är så har Jacob ärvt sin flygorädsla från mig, David säger att vi inte är rädda för att flyga eftersom vi är för dumma för att fatta hur ont det gör att ramla ner...  

De hade hunnit med en rundvandring på Camp Nou och det hade Jacob tyckt varit jättekul såklart! Han hade köpt en barcelona-halsduk, barcelona-vimpel och så hade det visst blivit nåt till lillkusinen också...  
  

Jacob och farfar på Camp Nou, kul att det blev ett kort i alla fall från resan.... de har med sig kameran   men Jacke trodde inte att det skulle bli några kort knäppta nu när inte jag var med.

Det var 14 grader där och strålande sol   , suck.... ångrar lite nu att jag inte följde med.

Själv har jag varit in och hämtat Volvon på verkstaden efter jobbet, kostade gratis denna gång  !! Det är någon text som kommer upp ganska så ofta när man kör, fel på motorsystem och att vi ska kontakta verkstaden. Den var in på verkstaden för ett tag sedan pga samma fel, men de har nu kollat igenom och det är inget fel - bara nåt glapp så vi skulle helt enkelt inte bry oss om det. Verkligen bussigt ändå att de inte tog något betalt, ställde in extraljusen gjorde de också åt oss gratis - och de lyser verkligen mycket bättre nu  !

Jag har också fått klartecken från svärmor att jag kan ha svarta kläder på bröllopet, så då är det också klart med det - härligt!! Nu ska jag ge hundarna kvällsmaten, och så ut med dem - sedan blir det mys i soffan med hundarna och så en godisskål på bordet.... och så let's dance på tv:n - vet då vilken jag vill ska åka ut, kan man inte få rösta på det istället???
Måste bara berätta att jag fick ett roligt SMS   från Vanja idag, så här står det "Jeg så nettopp et smykke med teksten "I have the simplest taste, I am always satisfied with the best". Og da kom ja til å tenke på deg, merkelig nog!

Ha...ha... jo, det stämmer nog ganska så bra tror jag....

Av barecho - 4 februari 2010 20:02

Driftstörningar! Igår och idag har vi haft problem med attacker mot våra bloggar som har orsakat driftstörningar. Vi jobbar på att lösa detta - så står det på bloggplatsens hemsida så det var väl det jag drabbades av igår, inte orkar jag skriva om texten heller....

Gör ett nytt försök med ny text nu istället...   det är nämligen så att jag är lite nervös eftersom Jacob ska åka med sin pappa och farfar till Barcelona tidigt i morgon bitti     . Det är ju inte så att jag misstror dom, nä - oh, nej! Fast det låter inte direkt som de tror mig när jag säger det, kan det bero på att jag t.ex har gjort i ordning fyra olika kuvert som jag skrivit på vad de innehåller: ett för flygbiljetter, ett för info om hotell, ett med matchbiljetter och ett kuvert till Åke med kopior  ? Eller att jag har lärt Jacob vad han ska säga på engelska ifall han skulle komma ifrån dem? Va? Var det nån som sa nåt om att jag har ett extremt kontrollbehov??? Nä, det tror jag väl ändå inte kan stämma....  

Men, det är första gången som Jacob ska resa utan mamma eller farmor, och han är nog van med att det är vi som har mest koll på läget tror jag....

De ska i alla fall åka härifrån vid 03.20 inatt, och inte lär det bli mycket sova för mig efter det.... Sa just till Jacob nu innan han lade sig, att först ska ni ringa mig när ni kommer till Arlanda, och sedan innan ni går på planet, och sedan när ni landar, och sedan när ni hittat hotellet....och sedan.... och sedan.... men då hade han redan gått härifrån upptäckte jag....  

De ska alltså se Jacobs favoritlag Barcelona FC   spela på lördag, han fick denna resa i julklapp från oss och jag kan säga att det var en julklapp som han uppskattade mycket   ! Vet att många tycker det känns jobbigt att handla julklappar, men jag som normalt sett hatar att handla - bara älskar att handla och fundera ut grejer åt barnen!!

Resan går sedan hemåt på måndag, så jag och Henke (+ alla djuren såklart....) blir hemma själva under helgen! Imorgon blir det nog någon god pastasås och let's dance   bara Henke    och jag, mysigt! Eller ja, let's dance får jag nog se själv när jag tänker efter, men mat vill han nog ha... Sedan på lördag ska jag på bröllop, blir lite annorlunda att gå utan Davids sällskap, men det ska bli jätteroligt   - var ett tag sedan jag var på bröllop!! Är dock mycket bekymrad just nu över vad jag ska ha på mig....  

Av barecho - 3 februari 2010 20:40

Har försökt nu flera gånger att skriva... men all text som jag skrivit har bara försvunnit gång på gång... och nu orkar jag inte mer. När man suttit och skrivit en lång text, och så händer nåt så att allt är borta - finns det nåt som är så ini.....e irriterande   !! Nä, så nu skiter jag i detta - natti, natti!

Av barecho - 2 februari 2010 21:13

"I nästan ett år utsatte den 38-årige mannen sin 4-årige styvson och sin flickvän för tortyr och terror.

Pojken tvingades bland annat att dricka sin egen urin och äta sina egna spyor.

I dag dömdes mannen till fängelse i fyra år och sex månader." Detta går att läsa på Aftonbladets hemsida idag. Vidare kan man läsa att "Han hällde lim i pojkens öra och kaustiksoda i hans öga. En kall vinternatt tvingade han också pojken att stå ute på familjens balkong helt utan kläder." Kan man blir annat än rasande när man läser sånt?!! Nu blev han dömd, och vad jag förstår så är detta något som räknas som ett ganska så rejält straff. Men, det är ändå ingenting mot det straff som pojken fått - förstå hur livrädd han måste ha varit när han stod där på balkongen helt naken, och hur kommer han att må efter att ha upplevt detta...

Någon måste uppenbarligen ha reagerat och anmält detta, tack och lov!

Minns ni Bobby som blev ihjälslagen och hans styvpappa och mor blev dömda för det? Där var det ingen som hade upptäckt det i tid, varför kan man bara spekulera om.... Men det får mig att tänka på när vi blev anonymt anmälda till kommunen för bristande hundhållning. Någon hade ringt in till djurskyddsinspektören och sagt att de blev störda när de gick förbi vår gård dagtid och hundarna skällde! Det är alltså 80 meter mellan vägen och hundgårdarna, en väg som för övrigt inte ens har någon vägren för gångtrafikanter, och det tar ca 1 min att gå förbi vår tomt. Då tyckte alltså någon att det var störande att höra hundskall under den tiden? Så störande att man tog sig besväret att ringa in och anmäla det, istället för att komma till oss och fråga om det fanns något vi kunde göra? Man slutar aldrig att förvånas..... Vi frågade närmaste grannen som är hemma hela dagarna om hon hör hundarna när vi är på jobbet? Nja, sa hon - kan väl höra att de skäller nån gång - men det är oftast när ni kommer hem. Vad är det hos människor som gör att de hetsar upp sig så över hundskall på avstånd, men många gånger väljer att blunda för att barn far illa?  Skrämmande tycker jag, för egen del så skulle jag aldrig i livet orka anmäla nån för nåt, om det inte var djur eller barn som vanvårdades/misshandlades - då är det varje människas förbannade skyldighet att göra nåt tycker jag! Kan också nämna att besöket som vi sedan fick från djurinspektören gick hur bra som helst...

Av barecho - 1 februari 2010 19:17

Dagen började inte alls bra här hemma, ni vet när flera saker inte blir som man tänkt sig - och det är måndagsmorgon dessutom, då är det lätt att hålla sig för skratt...     Det hade varit strömavbrott under natten, och det hade gjort att vattnet hade frusit (argumentet att det inte har någon samband tänker jag inte lyssna på alls  ).. och detta för andra gången den här j...a vintern! Att åka till jobbet utan att duscha före var inget alternativ, snälla Inger sa att jag kunde få låna hennes nyckel och duscha där innan jag började jobba - men då började det fungera igen. David har lärt sig var det populära frysstället verkar vara och hade muttrandes ställt dig en byggfläkt direkt när det upptäcktes och det hjälpte som tur var snabbt denna gång! Och ni vet när man är på dåligt humör så kan minsta bagatell göra att man går i taket   ... som t.ex. att Jacob inte hade sina täckbyxor här - de hade han glömt hos en kompis, trots att han var heeelt säker på att han hade haft de med sig... Ja, ja..... iväg kom vi allihopa till slut och redan efter 45 min på jobbet så blev det dags att hämta Jacob igen för att åka in till Folktandvården i Sandviken.

Vi hade tid där 9.00 eftersom Jacobs tandställning hade gått sönder (trodde vi...) under helgen. Vanligtvis är det David som följer med Jacob på såna här tillställningar, jag har varit så mycket med Thomas och Henric så jag har blivit avskräckt.... Henke fick jag gå dit med många gånger då han helt enkelt vägrade att öppna munnen. Trots allt lirkande med hot och mutor så vägrade han att öppna käften! Jaha, sa tandläkaren...då blir det ingen leksak heller om du inte låter mig se på tänderna. Henke han bara skakade på huvet   och sa att han ändå ingen ville ha.... Puh.... visst är det härligt ibland att vara förälder!! Hmmm.....fast jag minns förstås att jag själv bet tandläkaren rejält i fingret för att jag inte ville att han skulle titta på mina tänder, jag var väl i 6-års åldern då och fick som straff två järnklumpar ditsatta längst bak så att jag inte kunde ha ihop munnen... behöver jag säga att jag fick tandläkarskräck efter det?   

Men just ja, nu var det ju Jacobs besök idag det handlade om. När vi kom dit så hade de börjat med nå nymoderniteter, en receptionist var utbytt mot en dataskärm  ! Jag stod som ett fån  , men Jacob berättade hur jag skulle göra. Trycka in hans personnummer på datorn, en lapp skrevs ut och vi satte oss att vänta. 08.59 blev vi inskrivna och 09.25 fick vi komma in.... Att sitta och vänta så länge går mig på nerverna, tänk hur mycket tid som går åt i ens liv åt att vänta!! Det är skrämmande hur mycket tid som slösas bort... David säger att det är bara jag som säger att man kan slösa med tid, men jag tror att de flesta kvinnor vet vad jag menar. De flesta karlar däremot, de är verkligen duktiga på att slösa bort tiden på att göra meningslösa grejer, som att titta på tv   eller gå på toa en halvtimme åt gången.... När vi väl fick komma in så gick det ganska så snabbt, de måste ha hört mitt muttrande i väntrummet (varför kan jag aldrig vara tyst??) så de berättade att vi fått vänta eftersom vi hade ringt akut på morgonen.

Sedan var det tillbaks till jobbet, och efter att ha arbetat en hel dag så är man ganska så slut när man kommer hem.... Men, hundarna ska ändå ha sitt, och tur är väl det för annars kom jag nog aldrig ut - för att gå ut och gå utan hund, det känns så oerhört konstigt tycker jag! Nix, nu ska jag ägna lite tid till hemsidan innan det blir dags att kasta sig i säng  ...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards