Kennel Barecho

Alla inlägg under maj 2010

Av barecho - 15 maj 2010 18:21

... på Skokloster. Samma fina väder (ja, hmmmm... det har ju varit dåligt där nåt år också har jag för mig iofs), ungefär samma folk, ringarna på samma ställe, samma placeringsskyltar och samma typ av engelska domare.... 
Innan jag gick och lade mig igår så kollade jag på yr.no, och det skulle bli jättefint väder i Skokloster under lördagen. Så kläder för det togs fram, men när jag släpade mig upp vid 03.30 så ösregnade det.... Är ju inte så kul att släppa ut nybadade och fönade hundar i det vädret - men fanns ju inte mycket annat att göra. Jag var ovanligt trött då jag inte sovit speciellt bra under natten - jag la mig vid 22-tiden men kunde inte somna direkt - och när David sedan skulle lägga sig nån timme senare så kom Thomas hem och skulle låna med sig PS3-spelet till nån kompis, trots att David sagt till honom att han inte fick det då han misstänkte att det inte skulle komma hem igen... Så det blev en diskussion om det i sovrummet, och mamsen fick till slut säga att han fick väl ta spelet då bara de slutade tjafsa. Thomas lovade att spelet skulle vara tillbaks här idag under förmiddagen - men än har vi då inte sett något spel...

Precis när jag skulle åka så kom Kylie till grinden och såg ut att vilja gå ut igen. Jag släppte ut henne och när jag sedan skulle ta in henne så var hon borta! Jag ropade och ropade... och till slut så stack det fram en liten jordig nos under en av stugorna! Hon hade fullt sjå att ta sig upp därifrån, men lyckades till slut. Var ju bara att torka bort den värsta jorden innan hon kunde gå till valparna, och sedan in i bilen för avfärd - tio minuter senare än beräknat som vanligt! Hörde sedan av David att när han gick upp några timmar senare så låg Kylie med en av valparna i Bia-bädden i valprummet! De andra låg i valplådan... varför hon gör såna här saker är det ingen som begriper.... Det är inte alls så att valpen kan ha tagit sig dit själv - utan hon har burit dit den.... Nä, hon är inte som andra våran battingsknaula....


Resan till Skokloster gick bra förutom att Frida envisades med att skrika Observera! Observera! ganska så ofta.... Hon är inställd på det när man kör mer för fort än vad som är riktigt bra... Hon var inte alls med på att vi skulle åka den väg som jag ville - nä, till och med när jag kom till t-korsningen i Heby så ville hon att jag skulle åka mot Västerås! Om jag gjorde det skulle jag vara framme 7:51, men jag åkte såklart mot Enköping istället och då slog den snabbt om till 7:34... Är det så att Frida är blond, eller var hon bara ovanligt morgontrött denna morgon, vem vet??

Efter kringelkroksvägarna till Skokloster så kom jag äntligen fram och såg den välbekanta utsikten, med tälten, bilarna och vattnet - härligt!

Eva var bussig och hjälpte mig in med alla grejer och hjälpte mig sedan upp med tältet som det var premiär för (det var tältet som jag fick på vårt jubileum, tack igen för det!). Allt gick bra med uppsättningen av tältet och vädret var ju nu helt underbart. Nånstans under vägen, efter Heby så klarnade det upp och blev skitfint! Så nu har man fått börja lagt an lite solbränna - också det sig likt sedan andra år på Skokloster.

Hanhundarna dömdes av en man som heter Tom Graham från England, han såg ut att ha en trevlig dag - var mjuk med hundarna, verkade ha full koll och han log också nästan hela tiden. Något som jag ser som ett plus - känns så mycket mer inspirerande att ställa ut för någon som ser ut att trivas i ringen! Vet att en del säger att de bara är koncentrerade när de inte lett en enda gång på en hel dag - men hey, vem har sagt att man inte kan le och vara koncentrerad samtidigt?
Tikarna dömdes av en engelsk dam, Jinty P Gill-Davies. Det blev inte så att jag följde tikarnas bedömning lika mycket då vårt tält stod vid hanhundarnas ring.... Det blev också väldigt jäktigt ett tag - jag förstår inte riktigt varför man startar bedömningen av springerhanar och springertikar samtidigt i båda ringarna när det gick fler raser i båda två? Hade ju varit enklare om t.ex de 27 amrisarna hade gått före i ena ringen.... Sedan såg det ändå ut att lösa sig för mig, att jag skulle hinna in med Sanne första svängen i tikarnas juniorklass - innan det var dags för Messi. Men, nej - då skulle de vänta i tikarnas ring på att BIR-valpklass skulle utses - vilket då medförde att juniorklasserna gick in i princip samtidigt...
Nej, det är ingen bra lösning att dela upp rasen på två ringar...det blir inte bra, varken för hundar eller handlers när det blir så stressigt. Hoppas de har tänkt lite på det till i Avesta där det är uppdelat igen.
Till resultaten då:
Först ut var kullsyskonen Blaze och Glimmer, de går nu i Valpklass II och där var det åtta deltagare. Glimmer blev femma och Blaze blev denna gång oplacerad. I hanarnas juniorklass så var det Vegas och Messi som möttes igen, Messi vann med CK, med jättefin kritik "Lovely, well-balanced head. Clean in neck. True front with lovely substance. Well-ribbed. Strong in line? Lovely rear. Moves very free giving a lovely profile" och Vegas blev tvåa, även han fick CK. I tikarnas juniorklass blev Sanne fyra med HP och Caitlin blev placerad på platsen efter, även hon fick HP. Bland unghanarna så var bröderna Snobben och Nino med, Snobben fick en tvåa denna dag - han var lite lös i fronten tyckte domaren. Nino blev tvåa med HP. Bland öppen klassarna så var det Ozzie som var med som hanhund, han fick en slät etta denna dag. Tikarnas representanter var Doris som blev fyra med CK, och så Thea som blev trea med CK. Våra championhanar Eros och Lleyton blev tvåa respektive trea i championklasse med CK, och vår championtik Clådan blev trea med CK. En veteran hade vi ju med också, Tuff vann klassen med CK och blev sedan BIM-veteran! I bästa hanhundsklassen så blev Messi fyra, och Eros femma! Bästa hanhund och BIR blev Fritz-sonen CH Goldmoore's Gold Dreamer och tvåa bästa hanhund blev en annan Fritz-son, nämligen Big Brazzel Chance of A Lifetime som fick sitt tredje CERT och blev champion - stort grattis till er bägge från en stolt farmor!


Just ja, kom just på nåt som inte alls var sig likt från tidigare år.... rätt som det var så small ett kanonskott vid slottet! Det blev lite skällande vid ringen efter det kan jag lova...


Det har ju varit dop här i Årsunda idag, Jacob var med och hällde upp vatten i dopfunten och så torkade han av Melker lite också... Titta här så stolt han ser ut:
  

Nix, nu är det dags att börja på vinglas nummer två tror jag - har premiär på shorts här hemma nu - och tänker sätta mig på altan med lite vin och vänta på att maten blir klar! Sååå himla skönt att sommaren äntligen är här, JIPPIE!!!!

Av barecho - 14 maj 2010 19:22

Första dygnet har förflutit lugnt för de små och deras mamma. Jag hörde att valparna gnällde vid 04.00 så då var jag upp och rättade till dem. Kylie är inte världens bästa på att ha koll var hon lägger sig.... Minns Malin som alltid hade superkoll - alla valpar låg perfekt på rad, alltid rena, mätta och nöjda. Nja, Kylie måste ju liksom ha lite koll på det som händer runtomkring hon också...
  

När hon ska lägga sig och nån ligger fel så bär hon den till rätt ställe, men jag tycker alltid det ser lika otäckt ut varje gång... Får för mig att hon ska bita för hårt eller nåt, sist nu var det lilla Dusty hon bar omkring på.
Fritz och Lleyton turas om att vara inne hos henne, och Lleyton sitter mest och ser lite generad ut i biabädden en bit därifrån. Men inte Fritte... han kliver runt i lådan och igår så skulle han dit med stornosen för varje valp som föddes. Lite misstänksam ser hon ut ibland Kylie, men för det mesta så bryr hon sig inte alls - är ju liksom bara storsnuff och han är ju inte farlig ens för en liten myra...
Hon har nu släppt mjölken rejält - och visst är det nåt visst att sitta och titta på de små när de diar.
  
Här är det Duke som mumsar....

  

...och här är det bredbläsen Denver som sliter och drar. - Ja, du Fritte där ligger du i lä vad det gäller bred bläs!


I övrigt har det varit full fart i huset idag, Thomas & Therese sov över här från gårdagsnatten  - och Henke har en tjejkompis på besök. Så Jacob var lite putt när han fick sova i sin ordinarie säng för ovanlighetens skull. I Thomas gamla rum så står det nu en dubbelsäng, och så en stor TV. Jacob har utsett det rummet till hans och Lleytons sovrum - och där trivs de två som fisken i vattnet! Men, nu fick de alltså sova i Jacobs rum, och det var inte bara lillhusse som var missnöjd. Vid 06.00-tiden i morse så stod Lleyton och skakade i grinden där och ville ut!

På förmiddagen kom Carro ut med Diva & Zola som skulle vara här under dagen eftersom Carro skulle på sin mormors begravning. Stackars Carro - att gå på begravningar är ju bland det värsta man kan göra... Men, skönt ändå efteråt. Vet att hundarna kommer att göra vad de kan för att trösta dig när du kommer hem.

Sedan har det varit två stycken från olika företag här ang. att vi ska borra för bergvärme - David är ju som sagt besatt av det hela, och har han inte sagt nåt som har med det att göra på 5 minuter så svimmar man av chock! Han fick tydligen lära sig nåt nytt av den som var sist här idag - man kan se på internet hur långt ner till berget det är där det är borrat! - Kan ni tro!! Låter väl jättespännande, så nu vet vi minsann hur långt ner det är till berget där alla har borrat härikring.... Ska bli skönt när allt detta är över.... David vill inte ha mig med i diskussionerna just ifall han ska försöka pruta. Jag har ju en favoritvärmepanna.. och det är tydligen inte så smart att tänka så säger han.

Vi har också badat och fönat de fyra hundar jag ska ha med mig till Skokloster imorgon. Två är fina i pälsen, och två är urfällda.... Nåja, de blir med ändå när de nu är anmälda.
  
Ännu ett foto taget av mästerfotografen - är det inte ögonen som är själens spegel eller nåt - undrar just hur deras själar ser ut?? Ser ut som värsta saftblandarna på grannens traktor! Ser ni Menny-muppen i bakgrunden? Så ligger hon tills Henke kommer hem... demonstrativt vänder hon ryggen till alla oss andra.

Jag åker själv imorgon då David ska på sin brors sons dop. Eva har lovat att hjälpa mig in med grejerna, tur man har så snälla valpköpare! Men, det är då helt förbenat att jag har blivit så dålig i ryggen och knäna så att jag inte klarar mig själv längre...

Jacob har vi skjutsat iväg till kyrkans sockenstuga. Han är med i deras ungdomsverksamhet "Wild Kids" och nu skulle de ha filmnatt. De sover över där och ska tydligen äta massa chips och dylikt, och kolla på filmer. Jag har sagt till honom flera gånger att det är bara att ringa om du vill komma hem så kommer mamma och hämtar dig.... - Ja,ja - säger han bara - de ä lugnt morsan!

Av barecho - 13 maj 2010 21:30

Det verkar som om valpningen är över nu. Kylie har sovit en stund efter att sista valpen fötts, och hon har druckit sin "hutt" som förmodligen var den som gjorde att ännu en efterbörd kom ut. Alltså bara en efterbörd kvar nu, och det är ju bra att det inte är flera. Hon har också fått sin kvällsmat - och jag kan lova att aptiten nu har kommit tillbaks! Eller så var det för att det inte var hundmat.... vitt bröd, buljong och ägg är mums för en nybliven mamma - ja, om man är hund alltså...

Hon var inte alls sugen att gå ut och rasta sig - men efter lite övertalning följde hon med David ut, när hon sedan kom in och blev itvingad i duschen så kan jag lova att husse inte var populär... Men, förstå så hemskt att ligga och få kladdet ihoptorkat i pälsen... Nä, precis som med barnen så vet de inte alltid sitt eget bästa!

Under tiden David tvättade av hennes bakdel passade jag på och gjorde rent åt de små och gick igenom dem igen. Alla verkar pigga och starka så här långt.
  

Kylie hade sååå bråttom tillbaks till sina små.... och sedan skulle de gås igenom allihopa - den där matte är inte alltid att lita på hon heller...
  


Jag har ju inte gjort mycket idag, bara suttit med Kylie - men det är sån anspänning med valpningar så jag känner mig ändå helt slut. Både av förväntan och så är man såklart också orolig att nåt ska hända. Så nu är det sängen och john blund som gäller för mig - David håller koll på mor och barn en bra stund och ser så att allt verkar lugnt inför natten.


Av barecho - 13 maj 2010 18:23

Till slut så kom det i alla fall en tik, hurra!!
  
Nummer sex var alltså en tik, Decada fick hon heta och hon föddes 17:25. Hon vägde 340 gram.

  

När nummer sju föddes 18:10 så trodde jag att det också skulle vara en tik - tänkte att det hade vänt nu, men icke sa nicke - en till pöjk blev det! Duke fick han heta, och han vägde 388 gram.


Om det är någon kvar så är det möjligtvis en - men det kan lika gärna vara så att det är slut på valpar i magen nu. Hon har själv dragit ur två efterbörder efter att sjunde valpen föddes, men hon har ändå två efterbörder kvar om jag har räknat rätt.

  

Hon ser dock så lugn och avslappnad ut nu, så om jag gissar så tror jag att det inte kommer någon mer valp...


P.s Lilla Dusty har piggnat på sig och ätit, så han verkar vara okey han också!

Av barecho - 13 maj 2010 16:28

Ja, här fortsätter det i sakta mak....
  
Denna pojke föddes 15:33, och han heter nu Denver. Vikten var 364 gram.

  

Vi fortsätter väl på samma spår, eller hur? Valp nummer fem föddes 16:13 och är även det en hanhund, den minsta hittills. Han är lite medtagen, men jag hoppas han repar sig. Vi har döpt honom till Dusty och han väger 278 gram.


Tror inte det är så jättemånga kvar, lite svårt att avgöra då hon har flera efterbörder som inte har kommit ut. Men, vi hoppas såklart på att det ska komma åtminstone en tjej....

Av barecho - 13 maj 2010 14:03

Efter en snabb start på valpningen så gick det sedan betydligt långsammare.

  

Valp nummer två anlände 13:40, och var även det en hanhund. Han heter Davis och vägde 396 gram.

  

Näste valp var även det en hanhund, han fick heta Dempsey och föddes 13:49, vikt 346 gram.


Några finns det då kvar, får hoppas på att nästa valp är en tik...

Av barecho - 13 maj 2010 12:16

..ja, det hade hon då verkligen idag Battingen! Vi var uppe på övervåningenn och hon bäddade och härjade i vår säng - rätt som det var så såg jag att hon stod upp och krystade! Så det blev snabbt ner i valprummet, och så koka peang, sax och snören. Det tog sedan inte många minuter innan hon krystade igen.

  
Här bäddas det för fullt, ingen idé att ta några nya fina fällar ännu då de slits sönder i det ivriga bäddandet inför första valpens ankomst...

  

Nu är det inte långt kvar tills första valpen kommer....

  

...och här har den kommit!

  

Ivrigt slickande, innan matte får ta över och klippa navelsträngen.

  

Och här ska han tvättas helt ren, och kanske han är nödig också?

  

Här är då den förstfödda, en pojke vid namn D'Arby som vägde 384 gram och föddes 12:02.


Fortsättning följer...



Av barecho - 13 maj 2010 10:29

Japp, då är jag tillbaks här igen då - var ju ingen idé att ha bloggen på andra stället när jag inte kunde lägga in foton där pga att utrymmet var för litet...
Vi får väl se hur det kommer att fungera här nu - får kanske ta nå valium eller nåt innan jag skriver för att lugna mitt humör!
Här är det i alla fall dags för valpning snart. Kylies feber låg nere i går eftermiddag-kväll så jag skulle tro att hon sätter igång i kväll kanske. Eventuellt blir det inte förrän till natten, många tikar gillar ju att valpa nattetid - dock har inte Kylie gjort det än så länge. I hennes två första kullar så föddes första valpen tidigt på morgonen, och i förra kullen så började hon på kvällen och var färdig innan tolvslaget.
Hon är just nu helt desperat på att ta sig ut på baksidan där småstugorna finns... Vi har ju en stuga också på framsidan, och den får väl duga då i värsta fall - men där är det så stort så att vi får tag i henne och då verkar det inte vara lika bra.

Vi skulle fira mammas 65-års dag idag - men tyvärr så kan inte jag vara med där. De andra ska dock dra iväg härifrån någon gång på eftermiddagen, har jag tur så kanske de har med sig nån matlåda hem till mig!
Det är lite märkligt med hundar som går i flock som våra gör - när det är dags för valpning så är de alla lite dämpade och tar sån hänsyn till Kylie som bäddar, och har sig.
  
Vet också under själva valpningen då jag såklart är upptagen med tiken, då hör jag knappt de andra - de ligger utanför grinden och är knäpptysta. Fritz eller Lleyton brukar dock turas om att vara med inne i valprummet - våra egna tikar verkar tycka att det är skönt med lite sällskap av dom, dock brukar fodervärdstikarna vara mer skeptiska...
Marta åt inte sin mat i morse, men tror inte detta har med att hon ska bli storasyster att göra. Blir lite orolig att hon är sjuk, men kan inte se något direkt som tyder på det. Hon har varit hängig och verkat lite nere de sista dagarna, undrar om det kan vara så att hon saknar Leeds? Han flyttade till ett nytt hem i söndags och heter nu Laban, ett ställe där vi verkligen kände att han kommer att få det bra! Men, Marta och han har ju varit tillsammans sedan Leeds var liten, liten valp... Messi och Sanne håller ju ihop för det mesta, och Marta har inte riktigt varit med i deras gemenskap. Så det har liksom varit Leeds och hon nu på slutet... Jag hoppas verkligen att det är något sådant, och att hon snart är sitt vanliga, glada jag igen!
Nä, nu är det bäst jag återgå till att klappa på Battingen våran - som sagt, så tycker hon våldsamt synd om sig själv nu så hon vill ha mycket tröst och kramar från sin matte...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards