Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 31 juli 2010

Livet

Av barecho - 31 juli 2010 18:45

Att det gör ont att leva är väl nåt som vi alla blivit varse nån gång i livet... Men det går knappt att beskriva så ont som det gjorde i mitt hjärta igår när lilla Birger begravdes i Årsunda Kyrka. Synen av den lilla kistan i kyrkan är nåt som jag aldrig kommer att glömma, och som verkligen gjorde att hjärtat gick i tusen bitar - aldrig kommer vi att glömma dig älskade Birger.  

Ceremonin var verkligen vacker, och Birgers faster Hanna sjöng så oerhört fint "Jag fick låna en ängel" - jag rös i hela kroppen under hela tiden som hon sjöng, så starkt gjort av henne i en så svår stund.

Är ändå glad att jag och David fick dela denna tunga, men ändå så vackra stund med Birgers föräldrar och hans bröder.
Efter att vi allihopa ätit smörgåstårta så åkte vi tillbaks för att titta på hans grav.
  



Jag var helt slut när vi kom hem efteråt, kroppen värkte - hade spänt käkarna så jag var så öm och hade huvudvärk, vaderna var helt stenhårda då jag måste han suttit och spänt dom också hela tiden. För att inte tala om hur ögonen såg ut, och än är de långt ifrån normala.... Att det finns så mycket tårar inom en, tar de aldrig slut?


Fick ändå lite annat att tänka på då hundarna skulle göras iordning inför dagens utställning i Ransäter.

David och jag åkte hemifrån vid 03.15 inatt, och det tog oss ungefär 3,5 timme att köra de 30 mil som sträckan var den väg vi valde att köra. Finns ingen självklar väg dit, utan flera stycken och vår GPS Frida måste ha fått dåndimpen helt... För den väg vi valde, den fanns inte med på världskartan för henne - nädå, när vi svänger in på en väg när det är ca 7 mil kvar och det före stod att vi hade mer än dubbelt så mycket kvar så ändrar hon beräknad ankomsttid till 06.50, istället för 07.45 - men varför i hela världen föreslog hon inte den vägen själv, när vi skulle tjäna en hel timme på den vägen? Ja, ibland fattar man nada....


Den väg som vi åkte var tämligen enslig, tror inte vi såg många bilar på ditvägen - däremot skrämde vi upp en stor älgtjur som förmodligen låg och sov i närheten av vägen. Han flög upp och rusade iväg i full fart när vi kom och körde upp bredvid honom, som tur var så sprang han in i skogen och inte ut på vägen...

Till saken hör att jag bara nån minut före sagt till David att han måste stanna för jag var kissnödig - förstår väl ifall jag skulle ha satt mig bredvid honom.....stackars älgen hade aldrig blivit sig lik efter en sån chock!


Vi anlände då strax före 07.00, och det var trevliga parkeringsvakter även här.   David gick in före och satt upp tältet så det var klart när vi kom in med hundarna. Det är ju trångt där inne på hembygdsgården, men en mycket gemytlig stämning. Inga tältpoliser som gick runt och mätte hur många centimeter det var mellan tält och ring osv.... Trevligt också att katalogen bestod av både lördagens och söndagens hundar, jag som är så himla nördig så jag läser kataloger innan och utan tyckte såklart det var skitbra!


Först ut av våra darlingar var återigen Messi. Han vann juniorklassen med CK, och en liten stund efter det så vann Eros championklassen med CK. Endast tre hanhundar fick CK denna dag, och Eros blev bästa hanhund med CACIB och Messi blev tvåa bästa hanhund med sitt åttonde CERT!
Sanne har nog fått några strån till päls mer sedan sist, och hon vann även denna gång unghundsklassen med CK.
I championklass tikar var mor och dotter med, och där var det dottern Clådan som vann och mamma Celine blev tvåa, båda två fick CK. I bästa tik vann Clådan och fick då CACIB, och Celine blev trea bästa tik. Sanne-panne visades av Linda, tusen tack för det, och fick då en femte plats i bästa tikklassen som bestod av åtta tikar som alla fått CK.
Så återigen var det Eros och Clådan som skulle göra upp om BIR/BIM!! Denna gång var det Eros som vann, stort grattis till Andrea och Katarina!
  
Vad säger ni, ska jag visa den här sidan istället på Clådan? En del har sagt att jag ska göra det, men ibland kan jag ju vara lite konservativ - har ju alltid visat den andra liksom....


Vi gick inte in i nån uppfödargrupp, för jag höll helt enkelt på att kissa på mig när vi fick springa hur många varv som helst på slutet... Kände att det inte var långt ifrån att det skulle rinna nerför benen, not nice.... osså kö till tjejtoa som vanligt, men ni kan vara lugna - det hände ingen olycka...


Davids faster Monika som bor i Karlstad var där med en vännina och tittade, det är så jätteroligt när det kommer någon ur släkten och vill se på vårt stora intresse som är vårt liv helt enkelt - tror det var Clådan som Monika ändå höll mest på, Clådan var ju med på släktmästerskapet för några veckor sedan, och ja - den hunden tycker nästan alla om tror jag!


Vid 12.30-tiden hade vi packat in oss i bilen och skulle fara hemöver. Tänkte vi skulle stanna och äta relativt snabbt eftersom det kurrade i magen rejält efter att ha intagit frukost vid 02.00 på natten. Vi stannade redan i Munkfors på ett ställe som hette Mäster Fälling tror jag, och vilket klipp det var!

  
David beställde rödspätta med remouladsås, och jag kåldolmar med gräddsås. 75:- per portion, och då fanns det ett stort salladsbord - med färskt bröd till som ingick. Maten var mycket god, och det här stället är nog ett av det allra bästa ställen vi stannat på efter vägarna, så det kan vi varmt rekommendera till nästa år när det blir 3 x summers i Ransäter!


Vi har nu varit hemma sedan femtiden och bara en kort stund efter vi kom hem så plingade det till i telefonen och jag fick meddelandet "Han vann gruppen"!!!
JIHOOO, så oerhört roligt och så glad och stolt jag är som uppfödare. Alla som köper hundar här får stå ut med att jag alltid ser dem lite som mina hela livet...
Det finns nog få som jag tycker förtjänar denna vinst så mycket som hans ägare Andrea och Katarina, de satsar verkligen och ställer ut nästan överallt. Hundarna är alltid välpresenterade och mycket väl iordninggjorda, och man blir alltid så glad att träffa dem  .


Just nu står Davids varma mackor inne i ugnen och jag dricker ett glas vitt vin och mår ganska så bra just nu, trots att tårar har fällts idag också när jag tänkt på gårdagen.... men, det är väl det som är livet - både glädje och sorg....

 
 
Ingen bild

Jill Rhodin

31 juli 2010 21:16

Åh herregud vad sorgligt det är att läsa om lilla Birger. Kan fortfarande inte förstå att sånt hemskt kan hända! Tårarna rinner nu igen...känner att det är ganska vanligt när man läser din blogg, antingen av sorg eller glädje :'(
För att vända till glädje så var det oerhört kul att höra att Eros vann gruppen idag! Håller med dig helhjärtat om att Andrea och Katarina och absolut Eros förtjänar det så oerhört mycket. Det är fint när du skriver så gulligt om dina "valpköpare". Visar verkligen vilken omtänksam uppfödare du är!
Angående Clådans bättre och sämre sidor, tycker jag nog att till de sämre hör att hon är så JÄKLA bortskämd...eller hmm det kanske är mattes sämre sidor ;) Till de bättre tycker jag, som du redan vet, att hon är OM MÖJLIGT ännu vackrare åt "rätt håll". Men det är inte lätt att lära en gammal hund att sitta har jag hört... :D

 
Ingen bild

Solveig

31 juli 2010 21:48

Det er så trist med lille Birger, men så deilig at han fikk en så verdig og vakker minnestund. Takk for en fin dag ved ringen, og siden du spør da; Jeg synes Clådan er finest på "riktige" siden, som jeg også har våget si en gang før :)

 
Erika

Erika

31 juli 2010 22:31

Jaaaa jag har sagt det förr och jag säger det igen.Du är inte klok Helene.....
Är det inte rökt oxtunga (guuud bevare) så är det pizza med kronärtskocka och alla möjliga otänkbara delikatesser,sen äter du ändå bara kanterna.Och nu kåldolmar, allvarligt du hör väl bara namnet kan få mig kräsmagad, och det ska mycket till det.
Dom hade inte kokt korv och mos då och Pucko ? *bara skoja nu*
Guuuuud så jag skrattar för mig själv nu, du är såååå rolig med alla dina fasoner.
Jaaa va beträffar Clådan, så tycker jag hon gör sig från båda sidorna.Hur fan skulle det se om fotomodeller bara kunde fotas från en sida?
Men hon är riktigt härlig i fronten på det där kortet och med en underbar topline.Såååå vacker hund det där.

Och lilla Birger, jaaa va ska man säga.Det finns inga ord, jag kan bara tro,fast jag inte är troende att vissa bara är för god för livet.
Men va hjälper det, när man mist det man längtat så innerligt efter, det vackraste man kan göra ihop som två människor.

http://riesenshine.blogg.se

 
Ingen bild

Katarina H

1 augusti 2010 10:17

"Sommarn'n miste lite av sin fägring
Solen miste lite av sin glans
När det vi hoppats på
föll ihop och gick i kras
var det nästan som om glädjen inte fanns
Nu säger du att inget har nån mening
att det enda du vill ha är lugn o ro
Men vi kommer aldrig vidare
om vi lutar oss tillbaks
Så kom hem till mig så gör vi nåt ihop
Du säger, vi har nått den punkt i livet
när man blir tvingad att förstå
att allt man tog för givet
och allt man tog för gott
var nånting som man bara fick till låns
Och jag önskar att det fanns nånting att säga
som gav dig tillförsikt och mod
Men hoppet föds i handling
Det vet jag att du vet
Så kom hem till mig så gör vi nåt ihop."
(Ur "Kom hem till mig" M Wiehe)

Clådan är snygg all over men "felsidans" teckning gör hennes underlinje mer rättvisa tycker jag iaf
Kram Kattis

Du säger, vi h

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Av barecho - Fredag 1 mars 07:49

Denna kull är Ziris andra kull hos oss, förra kullen föddes för 1,5 år sedan, i den kullen blev det sju valpar. Att det skulle bli fler denna gång misstänkte vi ganska tidigt, för redan när hon gått fyra veckor började magen växa - och det snabbt! De...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards