Kennel Barecho

Alla inlägg under juli 2010

Av barecho - 19 juli 2010 13:45

Här kommer BIR/BIM-foto från gårdagens utställning i Alfta:

 
CH Barecho Quest For Success & CH Barecho Just A Striking Image


Hemsidan ska uppdateras under veckan, jag lovar.... Den har ju blivit mer och mer invecklad för varje år, och jag får ju skylla mig själv också som har så mycket på hemsidan.... men det gör ju att det går åt åtskilliga timmar framför datorn när det ska uppdateras. Men, men - jag ska ta mig tid denna vecka - nästa vecka börjar jag ju jobba igen. 

Av barecho - 18 juli 2010 18:50

Japp, så då var ytterligare två utställningar avverkade.... denna helg på hemmaplan - lördag i Högbo och söndag i Alfta, perfekt!

Fredagen blev det såklart hundbad för de som skulle med - och det innebar att alla dörrar och fönster måste vara stängda, då jag är så rädd för drag och att det ska resultera i vattensvans. Ni kan ju tänka er hur kvavt och varmt det blev inne med fyra nybadade hundar.... men vad gör man inte?

  
- Nej, husse, jag är inte här... det är bara en synvilla, jag vill inte duschas nu igen.....


Fördelen när utställningen är endast 20 min från där vi bor är ju att vi kan sätta upp tältet redan dagen före. Vi hittade en jättebra plats under ett träd, och tog in en hel del grejer då David inte skulle vara med dit på morgonen dagen efter.

Det var mycket trevligt att åka iväg till utställningen vid 07.30 på morgonen, snacka om sovmorgon! Med mig hade jag Jacob och hans kompis Emil - de var jätteduktiga på att hjälpa till och bära in de grejer vi hade med oss, Emil tog även Baros i koppel in och det är ju inte alltid så himla enkelt med den virrpannan, ja - Baros alltså...inte Emil....

Vädret var superperfekt ifall man var på badstranden, men nu var ju inte vi det - så det blev lite väl varmt tycker jag nog.... Varken bra för oss eller för hundarna att springa runt som tokar, eller att stå uppställda heller för den delen i detta väder.

Andrea var snäll och visade Baros åt mig i valpklassen så att jag fick hämta lite krafter till jag skulle in och springa med Messi.
Baros skötte sig bra tycker jag, han har väl inte direkt nåt tålamod att stå still länge - men det är ju jag van med då de flesta av mina hundar är så....

Han placerades som tvåa i klassen utan HP, nåt som inte heller ettan fick...

I juniorklass hanar hade vi tre fina pojkar med, det var Glimmer som fick en tvåa, hans bror Blaze som fick ett första pris och sedan blev placerad som tvåa med HP. Etta i klassen stod Messi, med ett CK. I championklass var sötnosen (förlåt Winston, David säger att jag inte får säga söt om hanhundar, men du är ju det....) Winston med, han blev tvåa utan CK denna dag. Veteranklassen vanns av Tuff med CK, han visade sig verkligen fint denna dag - flöt fram i ringen!

I bästa hanhundsklassen så blev Messi etta med sitt sjätte CERT!! Som fyra bästa hanhund placerade sig Tuff.
Direkt därpå var det dags för tikarna i juniorklass, Ditte gjorde debut där och hon fick ett första pris och blev sedan placerad som trea. I unghundsklassen hade jag Sanne med, hon vann klassen med CK. Hon är fortfarande urfälld - men börjar nu få lite päls under magen så hoppas det är på G nu!

Tikarnas öppen klass var som vanligt största klassen, Thea blev placerad som fyra med CK och Quandy fick ett andra pris. Tre tikar deltog i championklassen, och där placerade sig Clådan sist med CK.

I bästa tikklassen så visade jag Sanne, och Clådan fick gå med sin husse...kan säga att hon såg inte nöjd ut, det gjorde iofs inte hussen heller....

Det slutade i alla fall med att Sanne-panne vann bästa tik, och hon fick då sitt första CERT! Clådan fick nöja sig med att bli fyra bästa tik denna dag.

I BIR/BIM så var det alltså Messi mot Sanne.... Andrea var snäll och visade Messi, tack för det! Och jag fortsatte visa Sanne, alla våra hundar är väl speciella på sitt sätt - men hon är liiiite mer speciell hon vår Panne-lanne, hon vill absolut helst gå med sin stora idol i livet, nämligen matte!

Det slutade med att Sanne stod som BIR och Messi som BIM!!
  
BIM Barecho Zuper Playmaker & BIR Sieger's Scene Stealer


I BIS-finalen dömde Filip Jonsson, och där fick Sanne ingen placering. Vi kunde dock glädja oss åt att Ryan blev både BIS och BIS-veteran!! Stort grattis Mia, Micke och Carina!!
  
CH Caci's A Boy Like Daddy


  
Carro kom förbi och kollade på finalen, hon hade såklart med sig Diva och Zola. Divisen blev så glad att få komma på utställning, var nog lagom ungefär med den lilla stund som hon var där... Hon blev ju alldeles till sig när hon kände köttbulls doften och trodde det var dags att springa i ringen igen mamsens gammelälsklingstant!!


Vi hade Andrea och Katarina med hundar som gäster över natten, så trevligt så! De bodde i stugan som är perfekt att ha när det kommer hundfolk som ska sova över, är ju skönt att få "rå sig lite själv" också när man sover över borta.


Idag var det då dags för Alfta. Vi åkte hemifrån vid 05.30 och mötte Marina & Ditte i Sandviken så jag fick lite sällskap i bilen - tänk så mycket piggare man blir när man har trevligt sällskap i bilen.
Vädret var helt okej idag, soligt - men inte jättevarmt och så fläktade det skönt. Lite problem blev det dock med tältet som inte var helt överens med blåsten denna dag....


Till resultaten: Messi vann juniorklassen med CK, på andra platsen i klassen stod Glimmer - denna dag fick han ett första pris, han är ju fortfarande ganska så valpig - blev ju 9 månader i fredags...
  
Barecho Back In Town "Glimmer"


Championklassen vanns av stiliga Eros med CK, och trea i klassen stod Winston, även han fick CK. Favorit i repris blev det med Tuff som vinnare i veteranklassen med CK. Bästa hanhund blev sedan Eros, Messi blev tvåa med sitt sjunde CERT! Femma bästa hane blev Winston.

Bland tikarna i juniorklassen så placerade sig Ditte som tvåa med CK, det var vi verkligen nöjda med då även hon ser ganska så valpig ut än så länge....
  
Barecho Beats Believing "Ditte"

Bland öppenklasstikarna placerade sig Lina som tvåa med CK, och syrran Thea som trea med CK. Clådan vann championklassen med CK. Och sedan var det dags för Penny att göra entré i ringen! Det är ju inte varje dag som hon är med på såna här äventyr - hon var nog lite orolig att husse Henric skulle undra vad hon var ute på för nåt.... Hon showade dock som sjutton i ringen i alla fall, och blev till slut BIR-vetaran och fyra bästa tik! Etta bästa tik blev vackraste Clådan.....

Som flera gånger tidigare blev det då dags för Clådan och Eros att göra upp om BIR/BIM, och som den gentleman han är så lät han Clådan bli BIR! Tyvärr har jag inget foto från det, men jag sätter ut det i bloggen så snart jag fått tag på något.

Domare denna dag var Kari Granaas-Hansen från Norge, och hon dömde på bra snabbt trots att hon hade domarelev i ringen. 41 ESS var anmälda, men vi var färdiga redan vid 11.30 vilket var jätteskönt. Nu fanns det tid för lite relax innan finalerna, och så nåt att äta. Marina hade med sig god pastasallad som jag mumsade i mig, och sedan åt jag även en Langos.

Först ut för oss i finalerna var uppfödargrupperna. Vår grupp bestod av Eros, Winston, Thea och Lina. Lite problematiskt var det då Lina löpte, och framförallt Eros var sååååå himla kär i henne!
När grupperna började placera sig så var det Carinas amrisgrupp, Mickes flatgrupp och så vår grupp kvar till de sista placeringarna.... Så blev Carinas grupp trea, och vår tvåa och så då Mickes etta, stort grattis till Kennel Cacis för toppenresultat!
  
CH B. Just A Striking Image, CH B. Most Wanted, B. Roses All Over & B. Runaway Bride.

Nästan direkt efter var det dags för Menny-muppen att gå in i bästa veteran. Marina var snäll och visade henne i förhandsgranskningen, stort tack för det!

  

Penny var lite trött på eftermiddagen så det blev ingen placering - det var en lång dag för henne som inte alls är van med detta liv....


Sist, men inte minst var det då dags för Clådan att äntra finalringen. Hon var nog också lite trött och påverkad av två dagars utställning i det varma vädret - men hon var såklart lika fin som vanligt ändå (liiiiite partisk där kanske.....). En fjärde placering blev det i gruppen för henne idag.

  
Mmmmmmm....mammas Ding-ding..........


Efter finalen så visade det sig att bilen var färdigpackad av Eva och Marina (vilken service, miljoners tack till er för allt denna dag!!) så det var bara att styra kosan söderut. Resan gick hur snabbt som helst hemåt, och ni andra som inte var med i bilen ska nog vara glada att ni inte hörde på vilken nivå Marinas och mina skämt höll sig..... Men, ni alla som varit dötrötta efter två utställningsdagar har säkert varit med om detsamma, man är sällan så lättroad som då....


Nu har jag ledigt från utställningar i nästan två veckor, ska bli himla skönt faktiskt.... Ska bland annat fira 1o-årig bröllopsdag, hur har vi inte bestämt ännu - nån som har nåt bra förslag?

Av barecho - 14 juli 2010 22:50

Japp då har vi avverkat dag 2 på vår minisemester. Ingen väckarklocka var satt i morse, och till min stora förvåning så sov jag till strax före 8.00 - det händer inte ofta kan jag säga...
Vi tog oss ner till det gemensamma köket och gjorde iordning frukost, trångt var det och så att dela kök sådär med en massa främmande människor....nja, vandrarhem är inte min grej - det har jag insett efter dessa dagar.

  

Elias och Jacob utanför vandrarhemmet "Masthuggsterrassens vandrarhem" som vi bor på, lite utsikt har vi över vattnet och det är ju ett plus såklart!


Efter duschning för hela gänget så bar det av mot Liseberg. Vi skulle åka spårvagn från Järntorget, för då skulle den köra raka spåret - förbi Sahlgrenska (David var lite orolig att jag skulle hoppa av där eftersom jag varit där några gånger som patient....) till Liseberg.

  

Tureturist har kommit till stan... - var låg det där Järntorget nudå??


Det är ju inte ofta jag åker kommunalt, men så här kan det ju passa bra. Tog ett tag för oss att fatta hur man skulle betala - tydligen kunde man göra det via SMS, men vi är väl korkade för vi förstod inte instruktionerna hur man skulle göra så vi inhandlade biljetterna på Pressbyrån istället.

  

Den här skulle man då visa biljetten för istället för en chaufför, lite opersonlig var han ju - och inte pep han då när jag visade min biljett inte....


Vi hoppade av vid hållplatsen vid Svenska Mässan och där känner vi ju oss som hemma såklart. Vi kom väl dit vid 11.15-tiden, och Liseberg öppnade 11.00 Blev inte speciellt glada när vi såg de superlånga köerna som gick åt alla möjliga håll.... Men, då hade vi sån tur som hade fått fribiljetter av Emelie så vi gled bara förbi i kön, och fick gå raka vägen in - supertack igen Emelie, det var verkligen guld värt!!  


Efter inköp av åkband till Jacob och Elias så sprang de iväg, det var inte så långa köer nu så här tidigt så de försökte hinna med både Kanonen och Balder direkt medan de flesta andra fortfarande stod i kön in....
  
Balder i bakgrunden, David i förgrunden....


David åkte en del han också, men jag satt mig på en bänk jag i skuggan. Hade några korsord, och så en ny bok som jag började läsa så inte gick det någon nöd på mig. Måste säga att det var mycket intressant att sitta sådär, det kom och gick en hel del människor bredvid mig på soffan - och så kul det är att smyglyssna på folk...hi...hi....


Hörde på håll att det spelades dansmusik, och när jag gick en tur så hittade jag detta:
  
De hade "styrdans" en gång i veckan mellan 11.00-14.00, och det var alldeles smockat med pangjosar där!! Jättetrevligt att se att det även fanns något bra för dem, och inte bara för barnfamiljerna. De såg ut att ha himla trevligt måste jag säga - blev lite avundsjuk nästan...


  

Så var det det där med mat också.... Jag åt en bakad potatis med skagenröra, och den var god, men inte mer....


  
Vet inte vad de har för fingergympa här, eller om David berättat nån dålig historia för dom eller så?


  
David och jag körde mot varandra i Tankracet - och där vann jag solklart, inte så förvånande för det är väl jag som är bilexperten hos oss... (Jag ville gå på Volvo-museumet idag, men fick konstigt nog inget gehör alls för den strålande idén...)


  

Den här hade de då sett ut åt mig som en attraktion som jag skulle "klara av", men aldrig i livet att jag åkte "Kållerado" - den både guppade och snurrade ju...


Nåt hade jag ju lovat att göra dock... så det fick bli Spökhuset "Gasten" istället. Det var verkligen bra gjort därinne, och det var flera i vårt led av sex stycken som skrek och tyckte det var läskigt. Jacob gick först i ledet han, och han har nog ärvt nerverna från sin mamma han istället för från sin farbror... De pratar väl där än om när Gustav besökte det här Spökhuset....


När klockan var 20.30 så tyckte pojkarna till slut att det var dags för hemfärd.... kan säga att jag var ganska så trött då, och hade träsmak i arslet av allt sittande på parkbänken... Hela 120 sidor blev lästa i boken under dagen!


  

Det blev lite jobbigt för mig att gå uppför backen på vägen hem, men jag hade tur att ha två medhjälpare...


Så skulle vi då hitta nånstans att äta innan det blev kväller, vi hoppade av vid Järntorget och började traska vägen upp mot vandrarhemmet. Jag var väldigt skeptisk till att vi skulle hitta nåt som passade, men Hemköp fanns ju strax bredvid där vi bodde och i värsta fall fick vi väl handla där och laga maten själv. Sista kvarteret innan vi kom "hem" så såg vi en liten restaurang, med en minimal uteservering. Restaurangen hette "Salt och Peppar", och hade grekisk mat med bra priser. Så där slog vi oss ner, maten kom snabbt och de hade en urtrevlig servitris. Vi fick inte sitta ute längre än till 22.00 då de tydligen hade sura grannar som klagade ifall det var liv därifrån efter den tiden.... Tänk att det ska vara så svårt att anpassa sig efter var man bor? Detta är ju centralt i Göteborg, då får man väl stå ut med att det hörs lite människor?? Samma sak med de som bor på landet och klagar för att de hör nåt hundskall, eller känner lukten av koskit? Man får väl ta seden dit man kommer.... eller bo själv i en stuga i skogen, och klaga då på gråsparvarna eller nåt liknande....


Nåja, mätta och nöjda är vi nu på vårt lilla krypin på vandrarhemmet. Imorgon blir det ingen sovmorgon, 9.00 ska vi åka härifrån har jag bestämt så att vi kommer hem senast 15.00 - mycket finns ju att göra hemma nu när jag har varit här och "slöat" i två dagar....

Av barecho - 13 juli 2010 22:27

Japp, då var vi "on the road again"... denna gång utan hundar, och det tillhör ju inte vanligheten. Kan inte ens säga att jag tycker det är skönt och avkopplande, saknar att ha nån hund liggandes vid mina fötter nu när jag skriver detta - saknar att ha nån som ligger i min säng och tar plats - saknar att ha nån som hoppar på mig imorgon bitti så att jag inte får på mig kläderna för nån är så lycklig - saknar att ha nån som tittar på mig på det sättet som bara en hund kan.....
Nåja, inte så att jag inte trivs - för roligt har jag, men lite tomt är det utan nån fyrbent, det kan inte hjälpas...


Vi ska på en liten kortsemester, till Skara Sommarland idag - och så Liseberg imorgon. Det är David, jag, Jacob och en kompis till honom som heter Elias som åker.
Som tur var så hade vi med oss en valp i morse i alla fall, och det kändes ju bra. Det var lilla Denver, som nu heter Diezel som skulle lämnas av utanför Örebro till sin nya matte Maria. Diezel skötte sig alldeles utmärkt, sov nästan hela vägen - men strax utanför Västerås blev han orolig så då blev det en liten kisspaus.

  
Han passade på att mysa lite med Jacob nu innan han ska flytta....


Vi åt lite frukost vid Brändåsen där vi lämnade av Diezel, och vi fick syn på en liten kopparorm i gräset strax intill - inte så vanligt att man ser såna, tror det säkert är en 20 år sedan jag såg nån sådan.

När vi började närma oss Skara så sa vår GPS, som nu var bytt till Maria istället för Frida, att vi skulle svänga av före den avtagsväg som vi normalt har åkt in på. Att vi inte har använt oss av Maria tidigare vet ju ni som hört talas om "hönsfarmaren", eller hur? Vi fick dock den vilda idén att vi skulle byta under resans gång, men efter den vägen som hon visade oss till Sommarland så är hon avskedad på livstid.... In på nån smal grusväg, och genom en massa lantbruk - ja, man kan ju inte annat än säga att man får se mycket av landskapet när man har hjälp av dessa damer!


Vi kom fram till Skara Sommarland vid 11.00-tiden, och jag trodde att det skulle gå bra att köpa tidningar därinne - vet ju att jag har gjort det inne på Grönan för nåt år sedan. Men, det visade sig inte alls gå här - inte heller på campingen gick det att köpa en endaste tidning då butiken stängde 10.30 där... Så det blev bara att gå ut igen och ta bilen till Skara för att inhandla lite tidningar med korsord, och så en pocketbok. När jag gick ut så fick jag en stämpel för att jag skulle komma in igen, det stod BAD på stämpeln - och jag läste det som bad, som i bada i vatten.
  
David hade helt andra associationer, han tyckte den passade bra på mig eftersom det stod "BAD", jag fattade inget tills jag förstod att han översatt det till engelska...


  
Det var ganska så mycket folk på sommarland, men så efter lunch började det åska och kom en rejäl skur och då försvann de flesta gästerna. Vi åt Taco-buffé just när det hände, och när vi sedan gick ut så var det inte alls några köer längre till de olika attraktionerna, mycket praktiskt!
  
Här ses de glada pojkarna i en av de tusen gånger de åkte i rutschkanorna...

  

Gillade inte riktigt när Jacob skulle hoppa från linbanan så då fick David fota, fick höra sedan att Jacob även åkt Fritt fall - tur för honom att jag inte visste det för då hade han INTE fått göra det!!

  
Här är det lite lugnare aktiviteter, hjälm det gillar jag!

  
Det här var väl också okej - vet inte om de hört från Leksand vad som hände där när Sari hoppade på en liknande och bröt tån? Nu stod det i alla fall att maxålder var 12 år....

  
David var med och åkte rutschisar han också, men här var han tvungen att vila upp sig lite...
Jag vilade för det mesta, satt och läste, löste korsord och slappade lite allmänt. Jacob och Elias säger att jag måste åka nåt imorgon på Liseberg - hmmmm.... vi får väl se. Minns när vi var där sist och de lurade mig att åka Flume Ride och jag var vettskrämd bra långt efter. Men, hörde nåt om Ponnykarusellen - kanske kan va nåt? De har lovat att åka med mig vad jag än bestämmer mig för..he..he...

  
Tänk så enkelt det var när de var små och skulle byta till badbyxor... Nu är det sååååå himla pinsamt om nån skulle se en liten snutt av rumpan - och ändå ska de ha häng på byxorna, inte lätt att begripa sig på ungdomarna nuförtiden...

  
Gott om måsar fanns det där också, den här var lite lätt solblekt på hjässan - och så välgödda de var... vet att många tycker de är äckliga, men jag kan liksom inte göra det med nåt djur jag, mest människor som framkallar såna känslor hos mig... tycker synd om dem istället som verkar så hungriga och bara letar mat hela tiden, å andra sidan så gör ju Battingen det också när jag tänker efter....


Inatt och imorgon natt sover vi på Masthuggsterrassens vandrarhem inne i Göteborg. Lite mysigt, men ganska så annorlunda än vad vi är vana med....

Nu snarkar David för fullt, och Jacob och Elias ser trötta ut de med - bäst att släcka och krypa till kojs jag med nu...

Av barecho - 12 juli 2010 14:11

... från en av våra valpköpare. Denna tik såldes som 8-veckorsvalp till en familj i Hälsningland sept-03, hon flyttade efter nåt år till Örebro-trakten med familjen. I maj-05 hämtade vi upp henne vid Eurostop i Örebro, och köpte då tillbaks henne för att de inte kunde ha henne kvar längre. Smulan som hon hette då, bodde hos oss några veckor för att sedan säljas till en kvinna i Burträsk (som jag nu på senare tid fått höra avverkat en hel del hundar...). Endast en månad efter att denna kvinna köpt Smulan av oss så sålde hon henne vidare utan att berätta något för oss. Den nya ägaren tog kontakt med mig efter ett par år och berättade att hon nu ägde tiken, och att Smulan nu bytt namn till Vilma.... Så i september-07 får jag ett mail från hennes ännu nyare ägare, Anki & Claes som hon bor hos nu... De hade köpt henne, och den förra ägaren tog inte heller denna gång kontakt med mig och berättade något. Man blir så himla ledsen över att en hund ska få byta hem så många gånger, och att man inte blir meddelad som uppfödare av den som inte längre vill/kan ha hunden kvar. Så många skyldigheter vi har som uppfödare, men inga rättigheter alls....Och så glad, och rörd till tårar jag blir när jag får ett sånt här mail från det underbara hem som hon till slut hamnade hos....


Hej!
Hoppas att allt är bra, följer era hundaktiviteter via datorn. Vilma har bott hos oss i snart tre år nu och anpassat sig bra till våra rutiner, eller rättare sagt så har vi anpassat oss efter hennes. Vi har jättetrevligt tillsammans och det händer mycket när man äger Vilma. Vi har några roliga episoder som har gjort att vi utvecklat vårt hundägande. Hon har gått kurs i allmänlydnad forts kurs där hon bara missade inkallning med retning. Det gick inte att få henne att slita blicken eller kroppen från den korv som ledaren hade, Vilma hade precis löpt klart och var smått skendräktig . Vad gäller spår efter ätbart satte hon allt och det gör hon fortfarande oavsett hon löpt eller inte, "ylar" lätt om hon tycker att spåret är för kort. Hon hade tydligen jobbat med spår tidigare upptäckte vi vilket är kul.
 
Första påsken hon bodde hos oss var Vilma, Milla (hundkompisen), Emma (lillmatte) och Husse Claes och handlade påskmat. Claes och Emma satt fram och pratade medan hundarna var i baksätet pga att bagaget var fullt med mat och godis. Vilma smög bak till varorna självklart och satte i sig 1 kg lösviktsgodis med mycket choklad samt ½ påse chips, obs att allt var förslutet från början. Detta uppdagades först när alla kom hem. Det var bara att åka till djursjukhuset akut för att kräkas. Till personalens förtjusning fick Vilma kräkas i papperskorgen, öronen var bra handtag och hon protesterade inte. Har gjort flera besök när hon varit i komposten och soporna, men hon är lika glad varje gång. Vid ett tillfälle trodde Claes att hon svalt en tub räkost och lämnat övre delen kvar, resultatet blev röntgen. De blev imponerade av att det blev fina höftbilder på en vaken hund. Jag tyckte att höfterna såg kanon ut men skickade inte bilderna vidare för utlåtande eftersom hon är "gammal".
 
Vi har lärt oss att det är viktigt att stänga ordentligt för hon kan öppna dörrar om hon vill in oavsett åt vilket håll den öppnas, många papperskorgar och sopor har rensats. På vissa skåp har vi barnspärr eller lås för att hon inte ska komma åt, är nog en av få utan småbarn som har ett barnsäkert hem. Hemmet gås igenom varje gång vi ska iväg så att det inte finns något ätbart inom Vilmas räckhåll, det innebär att det inte får finnas något nedanför axelhöjd och vissa rum låses. Det som ska till pappersinsamlingen kan definitivt inte vara framme i alla fall om det ska vara fortsatt hela kartonger när man ska kasta. Låter man det vara framme så kommer man hem till en matta med små små bitar av papper och kartonger annars får man samla ihop allt och kasta i samma tunna för det är så små bitar . Milla är gärna med på noterna och hjälper till bara Vilma öppnar för det klarar inte Milla, hon är för "fin" enligt henne själv, Vilma är den som gillar att jobba.
 
Numera bor vi i Växjö, verkar på Vilma som att hon flyttat en del för hon blev rysligt orolig när vi packade och innan allt var på plats. För någon vecka sedan blev hon opererad för livmoderinflammation. Hon hann aldrig bli riktigt sjuk utan bara slö och med illaluktande flytningar, ska ta stygnen på tisdag. Nackdelen med detta är att hon inte får bada än på länge antar jag och det är ju varmt som attan här nere. Har du tips på hur man ska få hundar att dricka mera, vi upplever att de dricker mindre än de brukar och borde med tanke på temperaturen? Vi häller vatten på fodret för att de ska få i sig lite extra men det är nog ändå inte tillräckligt.
I övrigt lever Vilma som en pensionärshund, leker och jobbar för att det är kul men inte för att hon måste. Både Vilma och Milla blir bortskämda, jag jobbar natt numera och är hemma på dagarna och kan hitta på saker med dom. Bifogar bild på Vilma när hon jagar boll (innan operationen). Hon får inte hoppa så mycket nu. Med på bilden finns även Milla som tittar på husse och jag sitter lite bakom.
Ha en skön sommar
MVH
Anki med familj

  

Såna här mail är det som gör allt slit som uppfödare värt mödan... Tusen, tusen tack till familjen Erngård som tar så oerhört väl hand om "vår" lilla olycksfågel Smulan/Vilma och att hon till slut fick ett riktigt HEM!!  


Av barecho - 11 juli 2010 09:44


Då var Björkmansmästerskapen i Golf över för detta år... Det är den som vinner tävlingen som får äran att arrangera det året därpå. Förra året vann Gunnar, som är sambo med Davids kusin Sara. Han kommer från de trakter vi är i nu, och hans föräldrar har en sommarstuga på en liten ö här utanför Malmköping. Där skulle festen hållas i år - och vi bor alltså en bit därifrån på hotell Plevnagården, inne i Malmköping kan man väl säga att det är.... För Malmköping var då sannerligen inte stort!


Jacob och jag myste ihop hela gårdagen, tog en promenad med hundarna (inte så långt och i skuggan för hundarnas skull....) och så skulle vi åka ner till centrum tänkte vi. Jag behövde köpa ett par shorts då jag inte hade med mig några sådana, utan det var ju utställningskläder som var nerpackade för att användas under lördagen. Kan väl säga att det inte blev mycket till shopping...


Nån hantverksbod, en pizzeria och coop var vad som fanns - sedan var vi ute ur centrum.... Vi hade också tänkt oss att åka till Statoil för att lösa in ännu ett häfte med "pluppar" för att Jacob skulle få en till boll - men macken var nedlagd och det var bara pumpar där nu.


Så vi körde tillbaks till hotellet - och gick till campingen som låg i närheten för att mumsa nån lunch. Jag tog pannkakor, och Jacob våfflor - det var såklart gött.

   
Som tur var så fanns det lite skugga där vi kunde sitta, att äta grädde i solen är ju ingen "hit" direkt....





Efter det så spelade vi ett par omgångar M.I.G., ett frågespel där Jacob vann.... men han börjar nog bli lite för gammal för barnfrågorna - eller vad sägs om den här "Vilket efternamn har den spralliga Carolina som är så duktig i sjukamp?" - ja, ni fattar...., t.o.m jag kunde ju den sportfrågan....


Traditionsenlig middag blir det alltid på kvällen efter mästerskapen. Denna gång var det Felix som vann! Han är kusinbarn till David - och är väl i 14-års åldern så det var verkligen roligt att de "gamla" gubbarna fick spö!

Middagen skulle som sagt vara på en ö, och jag är ju lite skeptisk till att åka båt eftersom jag inte kan simma - men här var det inga problem då det inte var tal om något båtåkande.
  
Det var en stor flotte som drogs från brygga till brygga för att komma ut till ön - och med Gustav som sjökapten så var det ju lugnt...
Hundarna var dock en aning skeptiska till att gå ombord, jag fick sätta mig ner med Sanne-panne - såg annars framför mig hur hon fick panik och drog ner mig i vattnet.


  
På ön fanns det fem hus som alla ägdes av Gunnars släktingar, så oerhört mysigt - med en stor gräsmatta mellan alla husen. Verkligen som en dröm!
Vi fick ha alla hundarna lösa där, men tyckte det kändes tryggast att ha Messi och Sanne i hagen - det fanns en dreverhane där också som gick lös, han var visserligen hur snäll som helst, men jag är ju inte riktigt av den uppfattningen jag att hundar alltid måste träffas och sköta allt själva... Sanne har just slutat löpa, och med tanke på den dryga uppvaktning drevern hade av Clådan så är jag inte säker på att Messi skulle ha uppskattat hans ivriga uppvaktning av Messis egna Sanne-panne...

Jag var ju nykter, och det fanns ju några fler som var det - men hur det än är, så känner man sig lite utanför när man bara dricker vatten och de andra blir fullare och fullare omkring en.... Så jag kan väl inte säga att jag hade superduperroligt - men David trivdes ju så jag fick väl helt enkelt offra mig. Jacke satt i en stuga och kollade på fotboll han...
Kvällens behållning var annars när Davids pappa Åke fick för sig att han skulle bada, ifall Gunnar utmanade honom att bada.... Och jo, det gjorde han ju såklart då...
  
Här har han börjat förbereda sig, Kerstin ser aningen skeptisk ut....
  
Kanske man kan skönja en viss tvekan här?
  

Men nädå, off he goes!!
  
Svanhopp?
  
Det tog en stund innan han kom upp till ytan så jag hann bli lite orolig... men sedan så dök han upp, hade dykt ända ner till dybotten sa han.... Gunnar är beredd att hoppa i och livrädda honom ifall det skulle behövas...

Vid 23.00-tiden var både jag, Jacob och hundarna trötta så då övergav vi stället och for tillbaks till hotellet. Inte förrän vid 04.00-tiden så ramlade David in på rummet... Mycket pratsam, och kan ju säga att jag var mest trött jag...

Nu å andra sidan så är det liksom tvärtom, jag är hur pigg som helst - medan David mest verkar vilja tala i "den stora telefonen"....

En liten promenix med hundarna blev det i morse, och Messi har nog haft lite tråkigt nu de här dagarna verkar det som. Han kastar sig efter pinnar som han slänger i munnen och jagar för sig själv...

  

Mums, så gott med en pinne att tugga på...

  

Men, ge dig då - ser Clådan ut att tänka - hur barnslig är du egentligen??


Nu ska vi alldeles strax packa ut oss i bilen och fara hemöver - jag kör såklart, och det verkar som det blir den fördelningen i de flesta bilar som går härifrån idag...

Av barecho - 10 juli 2010 12:43

Tänk så olika man kan tycka.... och ändå liksom tro att det är en själv som har rätt, och alla andra som tycker något helt annat har fel....ganska så fascinerande egentligen med sådana människor...Sådana människor får mig osökt att tänka på mitt favoritordspråk "Felet med vår värld är att de dumma är så säkra på sin sak och de kloka är så fulla av tvivel".  Nåja, man ska inte ödsla tid och energi på såna, utan tänka på alla underbara människor som finns istället!!


Vi åkte hemifrån vid 01.15-tiden natten till fredag, och nån sömn blev det ju inte för mig före. Jag hade tänkt att sova i bilen, men det gick ju inte helt bra med tanke på att jag hade lilla Duke med oss - plus att min mage inte alls var i balans. Tror vi stannade fyra-fem gånger på vägen ner (tur det finns så många toaletter efter vägarna nu när de flesta mackar var stängda....).
Frida tyckte att vi skulle åka över Göteborg till Tvååker - men som så många gånger förr tyckte vi att vi visste lite bättre än henne...så vi åkte över Borås istället och vad kan man säga....   Det gör vi inte mer, fy så himla tråkig och krokig den vägen var, och hur många rondeller finns det egentligen i Borås - nån som vet?? Måste vara tresiffrigt i alla fall...


Vädret var lite mulet till en början i Tvååker, och det var ju skönt för både två- och fyrbenta, efter någon timme var det dock lika hett som det var i Rottneros i lördags. Domare denna dag var Frank Kane från England. Messi och Vegas var först ut av våra hundar, Messi kom tvåa i juniorklassen med CK och Vegas blev fyra - med en slät etta. Sedan var det Sannes tur, även hon blev tvåa i klassen med CK. Och sist då, Clådan - som inte alls var påverkad av värmen. Hon har börjat med nåt nytt nu när hon springer i ringen - ska nafsa lite lekfullt i mina byxor när hon springer - hon är väl för go den hunden...  
En tredje plats i klassen blev det för henne, och samma plats fick hon i bästa tik.


Började kännas på att jag inte sovit något efter att rasen var klar - ni vet när man blir så trött så huvudet bara värker och man känner sig lite halvyr - som om kroppen befinner sig ett par decimeter från huvudet typ....  
Tanken på att åka tillbaks dit dagen efter, utan David - vilket då innebär att jag skulle ta in och ut alla grejer själv + att det skulle bli skitvarmt, 30 grader i skuggan kändes väldigt jobbig....och sedan var jag inte helt bra i magen heller, och ni vet hur det är... När man börjat fundera på nåt, då har man ju liksom egentligen redan bestämt sig. Så, jag kände helt enkelt inte för att ställa ut dagen efter - och då ska man ju heller inte göra det!


David verkade också nöjd att slippa åka tåg, och Jacob var jätteglad att mamma skulle dyka upp en dag tidigare. Lilla gullungen   - man måste ju passa på och umgås med dom så länge de står ut att vara med en i samma rum som sin töntiga mamma!  


Sant och gjort, vi packade in oss i bilen och efter ett par mil blev David trött så jag körde nästan hela vägen upp till Malmköping, och hotell Plevnagården som var vårt mål. Det gick hur bra som helst, var som jag inte ville känna efter hur trött jag egentligen var... Och så med bra musik på stereon att sjunga till - sedan hade jag en egen liten tävling också. Sånt piggar ju alltid upp! Frida sa att jag skulle vara framme 19.17 när jag tog över ratten, och när vi var i Norrköping stod det 19.01 - så jag sa till David att några minuter till ska jag nog köra in.... Blir nog 18.56 som jag kör in vid hotellet.... -Tror jag inte du klarar sa han...  Så när det återstod ca en mil och det stod 18.56 som beräknad ankomsttid var jag såååå nöjd   - nu gällde det att försöka köra så att den höll den tiden. Men, shit också - den slog om till 18.55 David var mycket nöjd kan jag säga när vi var framme - är nog bara när man är så trött som vi var som man kan roa sig med nåt dylikt!

 
Kvällen var som ett töcken sedan, var som sagt oerhört trött - och hungrig. Menyn bestod av en kycklingrätt -med ädelostsås (som jag såklart inte gillar....), en lammrätt och så en kalvrätt för över 200:-.... + plus fiskrätter då. Inget av detta passade mig, så jag beställde en barnportion med köttbullar, potatis, gräddsås och lingon. Hur jävla gott som helst!! Tjejen som jobbade igår kväll var oerhört trevlig, hon gjorde liksom allt där - serverade, var receptionist - you name it! Allt med ett strålande leende på läpparna hela tiden, visst blir man glad av att träffa såna människor.


Jag sov sedan som en klubbad säl.... om det var varmt eller inte i rummet har jag ingen aning om, var nog i koma under hela natten...  


Vaknade upp vid 07.30 och först var det matning av hundarna, med en liten morgonpromenad efteråt. Fina omgivningar här omkring - en ekorre såg vi också - och Sanne höll på att vrida av sig huvudet för att kunna se vad den gjorde uppe i trädet.
Efteråt var det dags för vår frukost - tog oss upp till huvudbyggnaden där det var som en bastu där maten stod uppställd... Stod fyra lika filförpackningar uppställda, inte ens på ett kylfat. Kände på dem, och ja - pissljumna kan man väl säga att de var. Varm fil, nja - inte min grej riktigt... Letade efter mjölk, men hittade ingen kall sån. Så jag frågade en kvinna som verkade jobba där (var tydligen ägaren fick jag reda på sedan) om det fanns någon kall mjölk? Det finns en kanna där fick jag snäsigt till svar - nja, sa jag - den var ju inte direkt kall. - Kallare än så kan den inte vara var det svar jag fick! - Vet inte om de inte har hört talas om kylskåp eller sånt här?? Hon fräste åt nån anställd där också - skär inte så tjocka skivor! - Nä, från att ha fått ett så bra intryck av stället igår kväll så ändrades det totalt... Och nu ser jag hur mycket som helst som jag inte gillar....   Visst är det konstigt? Om bara människorna är trevliga och man trivs, så ser men negativa saker som "charmiga" istället för "pestiga"...

  
Frukost utomhus, härligt!!
  
Melker fick mosade katrinplommon med gröt till.... gröten såg väl okej ut, men det andra....huvva.....
  
Han åt dock med god aptit!
  
I källaren på det gröna huset har vi vårt rum...

  

...bra är att vi kan parkera bilen utanför, och att det är skugga där hela tiden.

  
Mindre kul ser baksidan ut.... bredvid bilen ligger ett skitigt, kasserat täcke - mycket ofräscht...

  
Rummet är minimalt, en dubbelsäng + en extrasäng - that's it! Inte ens ett skrivbord finns där...

  
Badrummet är inte så stort, och inte heller handfatet - så necessärerna får vi ställa utanför på ett litet bord

  
Vi glömde tyvärr förstoringsglaset hemma så lite svårt att se på TV... men, just ja - det gör inget för det är bara kanal 1,2, svt24 samt Eurosport - och så måste man gå fram till TV:n för att byta kanal - herregud, gjorde vi verkligen så förut????

  
Clådan vill sitta nära matte....
  
Melker tog sig en power-walk på morgonkvisten...

  

.... men vilade upp sig hos farfar sedan. - Okej, Melker - var fisken så där stor som du drog upp? Nja, vet inte det jag, vad säger Pappsen om det....Eller nähä, han hade sprungit till skogs då för han blev så rädd när han hörde ordet fisk...just ja....
  
Älsklingen borstar tänderna...

  

... innan han, David och Gustav gick till stranden för ett morgondopp

  

Vi tänkte Clådan skulle få ta sig ett dopp, vad hon tycker om saken syns va?
  
Okej, jag går väl ut då.....
  

...men snabbt in igen till matte!


De som ska spela golf har dragit iväg till golfbanan, för mig blir det nog en lugn dag känns det som... Får se vad Jacke vill göra, han vill nog bada - men jag vill helst inte att han är i solen de varmaste timmarna när det är såhär varmt. Vi har också bettat på vilken vi tror vinner och på vilken poäng, Jacob har satsat på Pappa, Farfar och Oskar - jag har satsat på David och Nisse...






Av barecho - 8 juli 2010 22:38

Japp, så då sitter jag här igen - uppe så här sent..... vad är det som händer? Man ska ju bli tröttare på kvällarna när man blir gammal - men förvånade för alla, så verkar jag vara tvärtom! Ingen sömn blir det heller innan vi drar mot Tvååker vid 01.30- tiden i natt. Jag får väl sova i bilen under tiden som David kör och lyssnar på nån bok....


Första veckan har snart gått på semestern, och inte har jag då fått mycket vettigt gjort!! Mestadels hållt på med valparna - är väl vettigt iofs.... Men, skulle kanske ha gjort nåt mer "nyttigt" också. Känner mig så himla nöjd med valparna, och lilla Miranda... - det var länge sedan jag kände mig så förväntansfull vad det gäller en valp:
  
Åtta veckor gammal idag....
  
Här är hon sju veckor gammal, tycker hon påminner mycket om Celine som valp faktiskt.... inte så konstigt kanske då Celine och hon har samma farmor, Sieger's Wagtail. Och även deras farfädrer är släkt...

  

Här är Celine 8 veckor gammal.... ganska så lika, eller hur?

  

Men huvudet, både på utsidan och på insidan är mamma battingen upp i dagen!!


Dagen idag har ägnats åt att åka till Hamrånge till veterinären för koll, chip och vaccinering av valparna. Alla blev godkända - och inte en enda kräktes!! Måste vara rekord.... ja, en bajsade såklart så att jag fick nåt gott att lukta på under vägen upp....


Sedan har det varit städning, och bad/föning av de tre som ska med oss till Tvååker; Clådan, Sanne och Messi.

Och så packning, och åter packning - känns som jag inte gör annat nu....

  
Ja, här är en del av packningen - David är nu förärad en egen leksak från sitt jobb - så nu kan vi sitta mittemot varandra vid köksbordet framför varsin dator - härligt!!


Det blir David och jag som åker ner inatt, sedan så åker han tåg från Varberg till Katrineholm, för att sedan ansluta till resten av släkten och älsklingen Jacob för att delta i släktmästerskapen i golf som går av stapeln i Malmköping under lördagen.


Hur jag ska lyckas ta mig både in och ut från utställningen själv återstår att se.... men, vi får väl se hur många rundor jag får gå?
Efter det så sammanstrålar jag med de andra jag också - får väl se hur pigg och positiv jag är då.... Spydiga kommentarer om hundarna eller så undanbedes för den som säger dets egen skull.....he...he...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards