Kennel Barecho

Alla inlägg under juli 2010

Av barecho - 5 juli 2010 17:31

Tack så mycket Maria för fotot med två hela hundar, visst är dom ett vackert par!!  
  
Queen of Hearts och King of Spades....   

Av barecho - 5 juli 2010 13:10

Ja, så då kan vi nu lägga årets upplaga av Club Show till handlingarna...


Det var tidig uppstigning här hemma på lördagmorgonen, eller - ja, om jag ens hunnit somna. Baros var inte alls nöjd att sitta med Messi för att de inte skulle smutsa ner sig, så han grät hela natten...

Strax efter 04.00 kom jag iväg hemifrån, och jag kände redan då att jag var rejält trött. Men, what to do? Är ju bara att åka ändå liksom...

Det gick skapligt tills jag kom till mellan Hofors och Falun, då kände jag att jag nästan flimrade med ögonen som min arbetskamrat Christina brukar säga att jag gör när jag håller på och somnar, men försöker hålla mig vaken.

Så, det fanns ju inte mycket att göra... var ju bara att stanna och sova en liten stund. Det kom en liten rastplats, med toa strax efter så det blev perfekt! Jag stannade bilen på halva delen av rastplatsen ungefär, toan låg längst bort. Så när jag skulle kliva ur bilen fick jag syn på en stor, risig buss som såg ut som den var omgjord till typ husbil. Blev lite osäker iom att jag var själv.... Fegisen i mig (vad har hänt, det har då kommit med åldern.... i 20-års åldern skulle jag aldrig ha reagerat överhuvudtaget på bussen) gjorde att jag startade bilen igen och parkerade alldeles utanför toan. Jag gick ut, låste bilen noga - in på toa och så tittade jag mig omkring innan jag öppnade dörren helt för att snabbt gå in i bilen och låsa... Hoppas verkligen ingen såg mig! Efter att ha halvsovit i bilen 15-20 min så startade jag färden igen, satt i Abba i CD-spelaren istället för boken. Det startade med Waterloo, så då blev jag snabbt pigg! Undrar just om hundarna kan få hörselskador av att höra hur illa, och högt jag sjunger i bilen?? Fritz är ju nästan helt döv nu, kan det bero på alla resor?


Inte en så lång stund efter så kom nästa tecken på att jag börjar bli gammal, lätt för att grina har jag ju alltid haft - men nu är jag extrem och blir då bara värre och värre... Jo, jag åkte då förbi inne i Borlänge, och vid sidan av vägen var campingen som är till festivalen Peace & Love. Klockan var väl runt 05.30 när jag passerade, och inte en ungdom syntes.... men så himla mycket vakter! Såg säkert 20 stycken på den lilla biten, och några stod i ett vakttorn och vakade över tälten. Blev så himla rörd över att se dessa människor som ställer upp och vakar över våra barn som är där, och som ser till att inget ont ska hända dem! Snyft.... ja, jag vet att jag är fjantig... men när tårarna kommer går det bara inte att hindra dem. Tycker iallafall att det är mycket bra gjort av Borlänge att ha så mycket vuxna människor igång som vakter under hela natten, som jag förstod det hela så hade det inte heller varit så mycket bråk under denna festival.


Marta skulle komma till Rottneros med sin nya delägare Lise från Norge, var så härligt att träffa henne igen! Marta såg ut att bli mycket nöjd över att få träffa delar ur sin gamla flock, kan ju säga att brorsan Messi var överförtjust! Kan ju iofs bero på att hon löpte kanske.... Från när Marta fanns i närheten så befann sig inte Messi på jorden, han var inte kontaktbar överhuvudtaget... suck, unghanar....


Resultaten kommer att komma ut på hemsidan under dagen, eller morgondagen. Men kan ju nämna att Clådan blev BIR och BIS-3, och Watson fick sitt första CERT och blev BIM på SSRK:s utställning på lördagen. De är ju halvsyskon genom sin vackra mamma Celine!
   Fr.v.: CH Barecho Quest For Success & Barecho Winning Streak


Konstaterade när jag kom dit att jag måste ha varit där ett tiotal gånger i den här parken och har fortfarande inte en aning om var herrgården är som är på fotot i annonsen till utställningen... Det lilla som jag har sett är i alla fall väldigt fint. Ett bra område för utställningar då det finns lite skugga här och där under en del träd och buskar.

Vi hade även BIR-uppfödargrupp, men pga värmen som var verkligt jobbig för både hundar och folk så valde vi att inte gå in i finalen med den, men visst är de fina våra grabbar:
  

Fr.v.: Barecho Winning Streak, Barecho Most Wanted, Barecho Quite A Flyer och Barecho Zuper Playmaker.


Efter utställningens slut så var jag med och hjälpte till att göra iordning ringarna till morgondagens Club show, men vi kom väl iväg därifrån i bra tid ändå eftersom de var duktiga att köra igång finalerna så snart bedömingarna var färdiga i ringarna.


Jill och jag skulle dela rum på Sunne Hotell & Camping, det såg lite sunkigt ut tyckte jag först... men rummet var jättebra, stort och med en liten altan/balkong där hundarna kunde gå ut. Blev ju lite varmt där inne förstås, men eftersom det inte heller fanns några myggor här så var det inga problem att sova med balkongdörren öppen hela natten.

Vi var båda hungriga, och mycket slitna... Så vi hade inte nån jättelust att käka på nån restaurang, utan vi åkte till Coop i Sunne och handlade snabbmakaroner och bacon. Så det mumsade vi på vår balkong, och sedan var det nån som släckte lyset för mig... Herregud så trött jag blev!! Klockan var väl då ca 19.30 så det var ju lite tidigt att lägga sig för att sova. Nja, sa jag till Jill - ska bara lägga mig och vila en liten stund.... Jodå, medan Jill fortfarande pratade med mig så somnade jag, helt plötsligt var jag bara tyst sa Jill... och så hördes bara en stor snarkning istället! Sov väl nån timme, innan jag kunde lägga mig på riktigt. Vilken partypingla man är!!

04.21 vaknade jag, pigg som en lärka! Då hade jag sovit färdigt, säg nu inte att även detta är ett tecken på att jag blivit gammal - jag har alltid varit morgonpigg så det så! Låg i alla fall kvar i sängen till strax före 06.00 då det blev uppstigning, matning av hundar och rastning osv. roade vi oss med innan vi körde tillbaks mot utställningsplatsen.


Hanhundarna dömdes av Joanne Jaggers, och tikarna samt BIR dömdes av Barbara Ganarin på årets upplaga av Club Show. Resultat kan även därifrån läsas på hemsidan snart, men som de flesta kanske vet via FB så blev Clådan BIR/BIS!!
   Clådan på BIS-pallen med matte och domaren Barbara Ganarin, kennel Berkenbar. Nedanför står BIS-2 CH Springlet Playing Hero. Tyvärr har jag inget foto där hela han är med, hoppas någon kan skicka ett sådant till mig....


Lika roligt var att Marta blev tvåa bästa tik med sitt första CERT, samt att hon vann BIS-junior i finalen!

 
Marta som BIS-junior, finalen dömdes av tikdomaren Barbara Ganarin.


Vi hade även BIS-uppfödargrupp (ja, nu var det ju bara vi som hade grupp, men ändå...). Denna dag valde vi att istället ha fyra tikar med:
  
Fr.v.: Barecho Quest For Success, Barecho Runaway Bride, Barecho Roses All Over och Barecho Zimply Made For Me.


Massor med priser blev det... verkligen roligt, även om det nu blev satans trångt i bilen så ska det vara mycket priser på såna här utställningar!!


Denna Club Show var ju ganska så nära att inte blev av alls då den först var tänkt att skulle vara i Borås, men sedan blev flyttad hit till Rottneros istället och även bytt datum. Ingen lokalavdelning har funnits här, utan nästan allt jobb både före och efter har legat på Springerklubbens utställningsansvarig Annelie Karlsson. Det säger sig själv att det är ett jättelass att dra själv, mycket fanns att önska som vi borde ha gjort annorlunda. Och jag kan säga att tankarna nu är många på hur vi ska kunna göra nästa års Club Show till nåt alldeles extra! Snälla, om ni har förslag på saker som ni tycker vi borde göra till nästa år så maila det till mig så ska jag ta med mig det till styrelsen. Vet ju att så många rasklubbar har verkligt trevliga arrangemang som är mycket välbesökta år efter år, och nog borde väl vi kunna få till nåt sånt också?!


Jill har varit min assistent under helgen, och hon får då 10+ i betyg.... Hon knotade på med allt med lika glad min hela tiden, miljoners - miljoners tack för all hjälp!! Så himla roligt vi har ihop också, många gapflabb blir det på en helg! Tusen tack också till Martas matte Lise, och hennes väninna Åse som åkte hela vägen ner från Nordnorge och dit för att jag skulle få ställa ut Marta! Hoppas ni inte blev helt avskräckta av vårt sällskap, utan att vi snart ses igen.


Kan säga att jag var mycket nöjd när jag till slut satt mig i bilen på vägen hem, även om det blev någon timme senare än de flesta utställarna med tanke på att det skulle plockas ihop. Hade med mig så mycket priser till världens vackraste clådan, kände mig pigg och sprättade dagens första kalla Red Bull. När jag sedan tankade och köpte en såååå himla bra CD-skiva, Absolute Summer, så gick resan hem som en dans - tiden bara försvann när jag sjöng till alla bra sommarlåtar och brummade fram med bilen på vägarna. När jag kom hem vid 21.15-tiden så hade David gjort iordning grillat, och jag kan säga att det blev t.o.m två glas vin till maten... Var länge sedan vinet smakade så gott, kändes som jag ville fira att jag faktiskt har semester nu i tre veckor, och såklart ville jag fira vinsterna med!

Av barecho - 2 juli 2010 19:48

Ja, så var det semesterdags då  !! Normalt så himla efterlängtat - men det känns inte någe speciellt alls just nu faktist.... Det kan ju bero på det tragiska som har hänt, eller så beror det på att jag bara har tre veckor nu kanske?
Iofs har jag aldrig varit så hysterisk över att ha fått semester, jag har heller aldrig lidit av någon semesterångest när semestern väl är slut.... Nä, tiden går så himla snabbt så jag hinner inte med - rätt som det är så är det sommar och semester igen!


Det kan också bero på att jag har haft fullt upp sedan jag slutade för dagen, David och Jacob åkte till Vansbro i morse för att Jacob ska delta i en fotbollscup där fredag-söndag. Så alla förberedelser för helgens utställningar har jag fått stå för själv.... Ja, lite städning hann vi med igår + att David packade bilen med de tunga grejerna. Men, dammsugning och skurning av golv, samt bad och föning av tre hundar samt packning av övriga grejer har jag fått gjort själv. Inte så märkvärdigt kan man tycka - de flesta gör väl detta jämt kanske! Men, jag är bortskämd med att David badar alla hundar, och att vi hjälps åt med allt annat också. Som bekant så är ju inte min kropp helt tiptop längre....  


En trevlig dag har det dock varit på jobbet, vi hade bara två barn under hela dagen och det är ju härligt då man verkligen hinner umgås med dom då!! Först gick vi på en promenad i morse, vi gick till kyrkogården och tittade lite på gravar och annat. Så himla fridfullt och fint det var där... Och så mycket kloka funderingar barnen har.... Sedan hamnade vi på en annan avdelnings födelsedagskalas för ett par barn, och så det bästa av allt - vi fick gå till Strandbaden och äta. En förälder bjöd oss på mat där, så det var Inger, Christina och jag + de två barnen som traskade dit för att få en bit mat. Pasta Carbonara blev det för min del, big surprise, eller hur?!


När jag sedan kommit hem från jobbet så ringde Henke. Han åkte på Peace and Love-festivalen i måndags, och hade meddelat att han skulle vara kvar där till på söndag. Men, så ringde han idag och ville hem.... Hmmm.....var det inte samma sak som hände förra året?? Det känns bekant...

Jag hade ju fullt upp idag som sagt var, så jag frågade om han inte kunde ta en buss eller tåg till Sandviken. Nja, det lät han inte så sugen på - hade mycket packning och inte orkade han med byten osv...

Så jag chansade och ringde Carina som bor i Borlänge - typiskt nog så var hon i bilen på väg till Borlänge från Gävle... Om Henke hade sagt nåt tidigare så kunde hon ju ha skjutsat hem honom!! Men, nu gick inte det....
Carina är ju mamma även hon så hon förstod väl min frustration, hon erbjöd sig att åka till festivalen och hämta upp honom och se till att han kom på tåget som gick en knapp timme efter när vi talades vid. Så hon hämtade upp honom, och satt honom på tåget - hon fick t.o.m lägga ut för hans biljett då betalkorten inte fungerade där. Tusen, tusen tack Carina för hjälpen, är så glad att ha dig som min vän!!  


Jag åker härifrån vid 04.00-tiden imorgon bitti, och åker då över Vansbro så att jag kan lämna de saker som David har glömt, nån som blev förvånad?? Rottneros Park är då målet, SSRK har utställning där imorgon och så har Springerklubben sin årliga Club Show där på söndag. Det ser lovande ut på vädret, men vi vill ju ha det lagomt - inte för varmt, och inte för kallt eller regnigt.... inte så lätt att vara vädergud heller...


Nån fredagsfräckis blir det inte denna vecka...

Men ett litet kort kan jag dock bjuda på, det är från Världsutställningen i Danmark förra veckan:
 
Från vänster: "Loke" CH Barecho Zimply Zuper Res-CACIB och "Tabasco" CH Sieger's Pool Position CACIB 






Av barecho - 1 juli 2010 13:54

"Det är det vackraste barnen som dör
de som ingen ondska berört
de som är mjukare än andra,
kärleksfullare.
Det är de vackraste barnen som dör
läggs i jord istället för armar
och ljuset från just deras ögon
slocknar.
Det är de vackraste barnen som dör
medan hjärtan gråter
förbittrade, stela,
livsberövade.
Oförtjänta kom de
välsignade gick de,
de vackraste barnen som dör."


Du var så oerhört efterlängtad lilla Birger, inte bara av dina föräldrar och syskon som denna förlust såklart är allra, allra värst för. Men, av oss alla andra så var du också mycket efterlängtad. Som vi alla hade längtat efter att få hålla dig i vår famn, och att se dig växa upp... Nu blir det aldrig så, och det går bara inte att förstå... Sov gott lilla vän....

  

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards