Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 18 februari 2011

Småpluttar

Av barecho - 18 februari 2011 19:08

I onsdags var mamma och jag på "domarträff" hos Moa Persson i Runhällen som ligger utanför Heby. Vi var 16 domare som kom dit för att diskutera de nya utställningsreglerna. Jättetrevligt att träffas under lite avslappnade former! De som tyckte att jag bodde ensligt förut har inte sett detta ställe.... Nu verkade det såklart värre för att det är så mycket snö... Vägen till huset var så smal så att möte var fullständigt omöjligt. Som tur var så mötte vi ingen bil. Duktig som jag är blinkade jag när vi körde ut från deras hus ut på den pyttevägen som gick utanför... Ja, man kan ju undra för vem jag blinkade.... men är man vanemänniska så är man!

  

En mycket charmig mopsherre deltog också på träffen....


Igår upptäckte vi att det har kommit yngel i akvariet!!

  

Två små sötnosar är det... något bebisakvarie har vi inte ännu, men jag har sagt åt de stora att de ska få med mig att göra om de gör dem illa.... Jacob har döpt dem till Napoleon och Sean Björkman... (ja, det var även Jacob som döpte en av våra gamla katter till Mimmi-Blommis, så vi känner oss tveksamma om han ska bli tillfrågad fler gånger....).

  

Jag tror fler är havande - eller så råkar vi ha de tjockaste fiskarna av alla....


  

Det här är Tyra Tyrann som med största sannolikhet ska flytta hem till oss! Egentligen heter hon Velvet Dandy's Wishful. Döpt efter en av My Little Ponys Bushwoolies. Nästa helg ska vi åka och titta på underverket. Många bilder utlovas efter det!! 

   

Det här är Tyras mamma Sigrid. Visst blir det en stor kontrast mot våra andra hundar när vi får hem lilla Tyra - men jag är övertygad om att hon och våra andra hundar kommer att trivas ihop!


Nån resa till Bö blev det inte denna gång - blev så besviken när det blev domarändring för andra gången... Har inte alls något emot de domare som det blev istället - men luften gick liksom ur mig. Hade det varit närmare hade jag såklart åkt, resan till Bö är dock inte den angenämaste man kan vara med om.... Dock kan jag ju inte vara helt hemma en hel helg...he...he... så imorgon drar vi till Stockholm för att gå på en mässa som handlar om att köpa bostad utomlands, mässan heter Fair Media tror jag.


Så måste jag såklart avsluta med en fredagsfräckis nu när det är fredag och allt! En lång blir det denna gång, men jag kan säga att jag skrattade högt när jag läste den....


Eva och Adam Karlsson, som inte lyckats få några egna barn, hade bestämt sig för att anlita en så kallad surrogatpappa för att bilda en liten familj. På morgonen den dagen surrogatpappan skulle komma på besök, kysste Adam sin Eva och sade:

- Jag sticker nu älskling, han kommer nog när som helst. En halvtimme senare kommer en babyfotograf till bostadsområdet för att försöka sälja sina tjänster med hjälp av dörrknackningsmetoden.

- God morgon fru Karlsson. Ni känner inte mig, men jag har kommit för att...
- Å! Ni behöver inte förklara och säg gärna Eva, svarar fru Karlsson, jag har väntat på Er halva förmiddagen.

- Verkligen? sa fotografen. Det var väl bra det, jag är ju specialist på bebisar.

- Det var just det som jag och min man har hoppats på, kom in och sitt.

- Hur kan vi nu komma igång? sa Eva lätt rodnande.

- Överlämna det problemet till mig, säger babyfotografen, jag brukar oftast först försöka med ett par omgångar i badkaret, sedan en på soffan och kanske ett par på sängen. Ibland kan det vara tid med en omgång på vardagsrumsmattan, där det blir lättare att rulla runt i pigga ställningar.

"Badkaret, vardagsrumsmattan? Inte konstigt att det gick dåligt för mig och Adam" tänkte Eva.

- Tja Eva.... Ingen kan väl garantera nåt perfekt varje gång. Men om vi provar flera olika ställningar och jag knäpper från sex eller sju olika vinklar är jag säker på att Ni kommer att bli nöjd med resultatet.

- Jag hoppas att det går ganska fort, säger Fru Karlsson hest.

- Viss tid måste man nog räkna med, i mitt yrke måste saker och ting få ta nödvändig tid. Jag skulle kunna skjuta några snabbisar på kanske fem minuter, men då skulle Ni nog inte bli så särskilt nöjd med resultatet.

- Skulle jag inte det...? svarar Fru Karlsson lätt frågande.

Fotografen öppnar sin portfölj och tar fram en mapp med barnbilder.

- De här fixade jag på taket av en Londonbuss, säger han med ett leende.

- Oh min Gud!! utropar fru Karlsson medan hon allt mer intensivt börjar tugga på en näsduk.

- Och de här tvillingarna blev verkligen lyckade trots att deras mor verkligen var svår att arbeta med.

Fotografen räckte över fler bilder till fru Karlsson.

- Var hon svår? frågade fru Karlsson.

- Ja, jag är rädd för det. Jag blev till slut tvungen att ta henne till Kungsträdgården för att få jobbet ordentligt utfört. Folk trängdes omkring oss i fyra eller fem led för att se ordentligt vad vi höll på med.

- I fyra eller fem led? viskade fru Karlsson medan hennes ögon nu blänkte av skräckblandad förvåning.

- Just det, sa fotografen, och i mer än tre timmar dessutom. Mamman gnällde och skrek hela tiden, så jag hade verkligen svårt att koncentrera mig på uppgiften. Mörkret närmade sig också, så jag blev tvungen att jäkta på mina skott, men till slut när några ekorrar började att nafsa i min utrustning blev jag tvungen att ge upp.

Fru Karlsson lutade sig framåt.

- Du menar att de verkligen tuggade på din .....utrustning?

- Ja precis så var det. Om Du är färdig nu så sätter jag upp mitt stativ så vi kommer igång på allvar.

- Stativ???

Eva börjar nu att se väldigt oroad ut.

- Ja, jag måste använda ett stativ att vila min Canon mot. Den är nämligen alldeles för stor att hålla i själv medan jag gör mig klar för aktion. Förstår du Fru Karlsson? ... Hallå, Fru Karlsson...!!??

 
 
Anna Geschwindt Hartwig

Anna Geschwindt Hartwig

18 februari 2011 19:54

Men Helene..... är du tillbaka till en "svartskägg" igen ???

http://gottilivet.blogspot.com

 
Ingen bild

Katarina H

19 februari 2011 09:44

Vilken kite söt svarting, behändig storlek!

 
Ingen bild

Katarina H

19 februari 2011 09:45

"kite" vaf e det? "liten" ska det ju så klart stå!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Tisdag 2 april 18:18

  Ubbe, hanhund      Uzo, hanhund     Undis, tik     Uzzi, tik     Unette, tik     Ultra, tik     ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards