Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 28 mars 2011

Cockervalpar

Av barecho - 28 mars 2011 20:44

Igår morse låg Veras temp nere och då brukar det vara ca ett dygn kvar till första valpen föds.

Hon är ju ofta hos mamma och Leif så vi hade som sagt bestämt att hon skulle få valpa där. Vera var ganska lugn hela dagen igår, hon sov gott hela natten. I morse ville hon ha mat och strax därefter föddes första valpen! De allra flesta tikar matvägrar ju nåt dygn innan valpningen startar, men inte Verisen inte.


Jag minns att vår Ariel var likadan, hon åt alldeles innan valparna föddes. Men då blev det så att hon kräktes upp maten, trodde därför att Vera skulle göra lika. Men icke! 


Strax innan jag åkte till jobbet imorse ringde mamma och berättade att första valpen var född! En hanhund var det. Vera var inte helt imponerad av honom, utan hon stirrade ut i tomma luften bara. Typiskt en tik som får valpar första gången.... Man förstår ju att det är traumatiskt för dom, ont som sjutton gör det ju (och jag kan lova att det gör tusen gånger ondare på en cocker än på en springer.....). Vi människor förstår ju liksom vad som ska hända, men tror inte tikarna alltid är införstådda med att de ska bli mamma när det gör som ondast....


Men när hon fått ytterligare en så "ramlade poletten" ned och hon började slicka på dem.


När jag var hem till hundarna på rasten så ringde jag mamma och fick höra att det var åtta valpar födda, en tik var dödfödd så hon hade tre hanhundar och fyra tikar.


På eftermiddagen var jag på ett möte i jobbet och såg i telefonen efteråt att jag fått meddelande från mamma. Valpningen var över, tio valpar var födda - en till tik var dödfödd, det var den sista som satt fast så hon fick dras ut. Det hade också kommit en till tik som mådde bra, så nu har hon alltså tre hanhundar och fem tikar. De mår alla bra och mumsar på, minsta tiken väger bara 180 gram... Det är ju litet för att vara en springer, men när jag kollade vad mina cockervalpar vägt förut så såg jag att de två tikarna i första cockerkullen (Wilma & Ally) endast vägde 125 gram.


Vi hade väl hoppats lite på någon valp som var orange, men Karin (Veras uppfödare) hade berättat att chansen för det var minimal. Och hon hade såklart rätt, de är alla blue roan och/eller svart/vita. Vi kan inte se skillnad på det ännu, men när de är ca en vecka borde vi kunna se vilka färger de kommer att få som vuxna.


Här kommer några bilder som mamma tagit på Vera med sina barn, hon är nybadad här och efter badet så hoppade hon upp i sängen istället för att gå till valparna..... Cockrar är lite självupptagna dom, det är det som är så häftigt med dom!

Ser ut som springervalpar just nu....

Lillgumman min, hon ser nästan lite skamsen ut här....

De verkar då hungriga allihopa, men kanske inte kan bli nåt annat heller med en sån mor!


Fler foton kommer på dem längre fram när jag fått en chans att åka dit och titta på dem live.... längtar så!!! 

  

 
 
Ingen bild

Carro

28 mars 2011 21:24

Men sååå söta =)
Men håller med dig Helene hon ser nästan lite skamsen ut, ungefär som varför ta kort med dom här glina med mig..
Stort lycka till med dom, hoppas få komma ut å titta på dom när dom blivit lite större å kommit hem till er!
Bra jobbat Maggan med valpningen!

 
Ingen bild

Marina P

28 mars 2011 21:44

Men åååh så pötiga då <3 Och superduktiga Vera!! Min favvococker :-)

 
Karin

Karin

28 mars 2011 22:20

Grattis till smågrynen=) Skönt att allt gick bra och både Vera och valparna ser ju pigga ut. Kan tala om att när mormor Doris fick sin första valp så blev hon livrädd och skulle ut ur valplådan.Jag lyfte tillbaka henne och efter en liten stund så tittade hon på valpen och sen var allt bra =)

http://backhills.just.nu

 
Ingen bild

Erika

29 mars 2011 06:40

Så underbart tänkt av dig att Vera får vara där hon har det lungt och är van att vara.Själv kommer jag får kämpa med våld för att hålla mig från dom små,om jag inte lyckas och bara måste åka och titta och det sen fattas en så är det inte jag ; )
Ha det bra,ska försöka komma förbi med pulvret någon dag,eller är det Carro som ska ha det ???

 
Ingen bild

Annelie

29 mars 2011 10:35

Grattis till gänget valpar :)))

Tur för gubben att du bor långt bort annars hade jag kommit med väskan om 8 veckor ;.))

Jag bara ska ha en cocker nästa gång igen :)))

 
Ingen bild

Katarina H

29 mars 2011 18:22

Lilla Vera, hon ser ju lite "tyngd" ut över ansvaret o uppståndelsen! Inte lätt stt bli msmma inte!
Du Margareta, kunde du inte ha smugglat undan en tik till mig?? -:)
Dom är ju så söta allihopa små gryn - hoppas allt går bra nu!

 
Ingen bild

Margareta

29 mars 2011 20:03

Katarina H!
Det kanske är det jag gjort...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Av barecho - Fredag 1 mars 07:49

Denna kull är Ziris andra kull hos oss, förra kullen föddes för 1,5 år sedan, i den kullen blev det sju valpar. Att det skulle bli fler denna gång misstänkte vi ganska tidigt, för redan när hon gått fyra veckor började magen växa - och det snabbt! De...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27
28 29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards