Kennel Barecho

Alla inlägg under april 2011

Av barecho - 10 april 2011 21:08

Tyvärr är det så att jag måste erkänna att jag har kapitulerat..... Jag har ju alltid sagt till David att det blir inget altanbygge förrän staket och stängsel runt gården är helt klart. Meeeeen, så för några dagar sedan sa jag till David.... - Kanske vi ska göra en altan nu ändå? 

Är ju sjukt sugen på nån sån här typ av utemöbler och då måste vi ju ha en altan, eller hur?


Han nappade direkt och kan nu beskrivas som i det närmaste besatt av altaner.... hur ska den byggas, vad det ska vara för färg, vilket materiel, ska vi ha tak etc. Han har också lovat att staketet och stängslet ska bli färdigt, men han pratar inte alls lika mycket om det av nån konstig anledning?

På vägen ner till Bohus igår så tittade han efter altaner på husen vi åkte förbi för att få idéer, suck.... vad har jag ställt till med??


Nåja, en altan vore ju himla trevligt också - det måste jag erkänna. Vi har ju bara som en liten farstubro egentligen som man kan sitta på, men det är ju jättelitet där - vi och alla hundarna får knappt plats där samtidigt. Och altanen på baksidan är ju helt värdelös, att stirra upp i skogen - hur kul är det?


Vi har redan haft en uppgörelse om vad det ska vara för färg på staketet runt altanen. David tycker att det i princip kan vara i vilken färg som helst, bara det går snabbt och enkelt och inte kräver så mycket underhåll... Han pratade om brunt - men där gick ju gränsen för mig. Kan väl för sjutton inte ha brunt staket till ett hus som är grått, vitt och vinrött??? Ja, sa jag - stolparna mellan staketdelarna ska vara vita så ÄR det bara!!! Så nu har vi i alla fall kommit överens om att hela staketet ska vara vitt, inte det mest ultimata kanske - helst vill ju jag ha ett staket i alla tre färger som huset har. Så blir staketet efter vägen när det nu nån gång blir färdigt....


 

Sedan vill jag också ha nån typ av stenplattor nedanför altanen, mot cykelboden och vid entrén... Jaaa, mycket tankar får man om utemiljön när det blir vår!!


Henric har kommit hem från Turkiet och i fredags hörde han av sig ang. att han hade spräckt en trumhinna. Han och några fler hade tydligen kört nån typ av tävling mot några turkiska killar, vad den gick ut på har jag inte helt förstått (kanske lika bra det.....). Men i alla fall så har då en turkisk kille slagit till honom över örat så att trumhinnan nu är spräckt, han hör dåligt på det örat och känner sig allmänt yr. Henke var till familjeläkarjouren igår, men där blev han ju inte mycket klokare.... Ja, trumhinnan var spräckt - det kunde de se, och det enda de sa var att det kunde ta ända upp till sex år innan den blev hel igen... Ooookeeeej, men vad ska han göra då - finns det något man kan göra, smärtstillande, penicillin, eller??? I morgon ska han ringa hälsocentralen och se om han kan få mer hjälp där.... Att mamma hans är orolig det är ju självklart och ni kan säkert räkna ut att han fått en del förmaningsord om vad som kan hända när man druckit för mycket alkohol.... Små barn små bekymmer, så sant så.....


Jag vill också passa på att gratta M-kullen som fyller 9 år idag! Det var Fritz första kull hos oss och mamma var Meja (Barecho Drop Dead Beautiful). Vi sparade Wilma själv på "halvfoder" i den kullen och henne träffar jag regelbundet då hon kommer hit och klipper sig ungefär var tredje månad. Hon har ju numera sällskap av en annan fodervärdstik från oss, nämligen Linn. De andra systrarna Maja och Mette har jag inte hört något ifrån på länge. Inte heller bröderna Jackson och Fighter, Fighter bor i samma stad som Wilma så jag får lite rapport från hennes matte ibland. Tarzan och Higgins finns inte kvar längre tyvärr. Det blir ju lite naturligt så att man förlorar kontakten när hundarna blir äldre, men jag uppskattar verkligen de som hör av sig lite då och då, kanske skickar något kort - det är sååå uppskattat från mig!


Tänkte avsluta med ett par foton på Mirandas bror Diezel (Barecho Deal Or No Deal) som jag fick idag från hans matte och delägare Maria Herbertsson.

Han har tagit betydligt längre tid på sig att utvecklas än sin syster, men nu börjar han minsann bli en stilig pojke! Ser så fram emot att få se honom nästa helg i Västerås.

Här är han lite mer avslappnad.....




Av barecho - 10 april 2011 13:19

...ja, det var just vad David, jag och fyra hundar gjorde vid 02.45 i lördags morse. Vi hade fem hundar anmälda, men eftersom jag varit magsjuk under veckan orkade jag inte göra iordning allihopa.... Det blev ett enkelt val att välja bort Clådan då hon inte kommit tillbaks helt i pälsen ännu och dessutom hade vi ju en till championtik anmäld förutom hon. 

Vi hade också en del tankar på att åka fredag efter jobbet, men lika där, eftersom jag varit sjuk så ville jag vara hemma så länge som möjligt....


David körde ner till Laxå där vi bytte förare. Jag hade slumrat av och till under resans gång. David lyssnar just nu på en såååå seg CD-bok, den är som sömnmedel för mig...... Så nu när vi bytte förare blev det annat ljud i skällan - dunka, dunka och sjunga högt, det är min melodi det för att hålla mig pigg och alert!!


Vi stannade vid en rastplats utanför Götene, vid flygplanet Viggen, för att rasta hundarna. Det gick runt en suspekt man där med sin border collie i flexikoppel, Miranda och Fame var mycket skeptiska till honom.... Fame kunde inte släppa dom med blicken, så nåt kissande var inte alls aktuellt för henne där. David och jag passade på att gå på toa där, som tur var så gick David först. När han öppnade dörren in till toan så skrek han till - nån hade lagt världens spya i handfatet!!! Fräscht...... På den andra toan hade också nån spytt, men det var inte alls lika mycket... Varför spyr man i handfatet på en allmän toalett? Hade väl varit betydligt bättre att göra det i toalettstolen eller ute? Man slutar aldrig att förvåna sig över folk....


David brukar klaga på att jag gnäller på hans bilkörning, men denna gång var det ombytta roller. Det var massor av vägarbeten på vägen dit och rätt som det var skrek han till - Men, hur kör du? Du var bara nån millimeter från att köra på däcket som satt som skydd!! -Va, sa jag - vilket däck? Hävdar fortfarande att jag inte ens sett det..... Undrar jag om Henric törs övningsköra med sin mor eller om han ska överlåta det till sin plastpappa....


När vi kom fram till utställningsplatsen frågade vi P-vakterna om vi kunde köra fram och packa ur. Inga problem alls, så dagen började ju bra! Inga problem heller med att folk inte körde bort sina bilar efter urlastningen, hörde att vissa hade befarat det. Tror dock att spaniel och retrieverfolk i allmänhet är skötsamma!


Utställningen hölls i en bandyhall, perfekt måste jag säga att såna här hallar är. Gott om utrymme, stora ringar och inte ens kö till toaletterna då det fanns så många. Lite kyligt kanske, men det passade nog hundarna - och det är ju viktigast kan jag tycka. 

Ja, här hade vi alltså boat in oss under dagen....


Det hade blivit domarändring pga att en domare brutit ett finger några dagar innan utställningen. Av den anledningen så gick det 21 cockerhanar före oss i ringen. Det passade oss bra, då behövde vi inte vara där så himla tidigt - och så hann Fame träna lite innan. Var ju bara andra gången hon var på en sån här tillställning....


Här studsar Fame (Barecho Freaking Success) runt i ringen, springer på ganska bra gör hon - men svansen den vill hon inte ha upp helt. Inte konstigt alls tycker jag, man förstår ju att hela situationen är ovan för henne!

Hon var helt ensam i valpklass I, hon fick HP och blev då BIR-valp. Här kommer hennes kritik för dagen "Mkt. vacker valp. Härlig balans och fina linjer. Fint, feminint huvud. Lite trång u-käke. Vacker hals och rygg. Bra benstomme, fina tassar. Välutvecklad kropp och förbröst. Mycket vacker päls. Rör sig utmärkt bak, behöver stabiliseras fram. Trevligt temperament."  


Messi (Barecho Zuper Playmaker) var anmäld i öppen klass denna dag, det är lite olika om jag anmäler honom till Unghund eller Öppen, hur jag tänker vet inte ens jag själv... lite olika vad jag känner för bara. Här är hans kritik "Utm. storlek, mkt. oläsligt? hane. God Balans. Mycket vackert, oläsligt? uttryck. Utmärkt pigment. Vacker hals. Utmärkt rygglinje. Passande benstomme, fina tassar. God kropp och förbröst för åldern. Utmärkt bakparti. Behöver bättre vinkel i överarm. Mycket vacker hals och kval (skulle nog tro att domaren sa päls och kvalitet kanske, men men....). Utmärkt rygglinje. Rör sig med kraf och rastypiskt steg. Behöver bli stabilare fram."

Här står då Messi först och så är det Big Brazzel Thunderball som står som tvåa, så blev också placeringen i klassen.

Messi in action, lite suddigt, så svårt att få bra och skarpa rörelsekort   


I bästa hanhundsklassen slutade Messi som tvåa och fick då sitt 14:e CERT!!


Så direkt byte till Miranda (Barecho Devil Wears Prada). Hon har så himla bråttom när hon precis ska börja springa, efter några varv så börjar hon dock sjunka ner lite och ha alla tassar i marken....

Hon vann sin klass med CK och här kommer hennes kritik. "Mycket elegant junior. God balans. Välformat huvud med vackert, feminint huvud. Bra hals. Utmärkt förbröst. Lång, välutvecklad bröstkort. Passande benstomme, fina tassar. Goda vinklar fram, bra bak. Härlig pälskvalité. Rör sig utmärkt bak, långt framsteg som behöver bli lite stabilare. Utmärkt resning."

 

Miranda som granskas först av domaren Paul Stanton....

... och sedan även av domareleven Åsa Andersson.


Kylie (CH Wongan Romanza At Barecho) vann championklassen med CK och nu uppstod ju "problemet" med hur jag skulle kunna visa två stycken i bästa tik? Så himla mycket bättre det var förut när det fanns en segrarklass.... Här kommer Kylies kritik: "Mycket vacker helhet och balans. Ultrafeminint huvud med vackert uttryck. Passande benstomme med fina tassar. Utmärkt förbröst. Bra bröstkorg. Harmonisk vinkling fram och bak. Mycket vacker päls av utmärkt kvalité. Bra rygg. Härliga sidorörelser, lite lös fram. Visar sig utmärkt."

Annelie Karlsson var bussig och ställde upp med att visa Miranda, tusen tack Annelie för det!! Hon gjorde det riktigt bra, slog nästan Battingen och mig då hon blev tvåa med sitt första CERT!! Så himla roligt, tror det var det som jag gladde mig mest åt då faktiskt.... Jag är ju så oerhört nöjd med Miranda och har egentligen inte förstått varför hon inte vunnit så mycket tidigare, vet att det kan låta förmätet - men ni vet ju själv när man har en hund som man bara är sååååå nöjd över, och så är det liksom ingen annan som förstår det än en själv... så frustrerande...., ett I-landsproblem skulle man också kunna kalla det, jag vet....ha...ha....

Vad har du i fickan matte, det syns vem Miranda brås på eller hur?


Fr.v.: BIM CH Trollängens Maximum Effect och BIR CH Wongan Romanza At Barecho.

Ja, Kylie blev alltså BIR och Egon BIM, visst är dom ett vackert par? Inte första gången de möts....


Men jag då, undrar Messi, fick jag inte vara med någe mer?     


Varför David tagit kort på detta kan man ju fundera över? Kanske längtar han tillbaks till tiden som bandyspelare.... ja, man kan ju undra - karlar förstår man sig inte på alla gånger....


Familjen Boije hade tagit över sekretariatet och måste säga att de och alla andra som "gjort" denna utställning hade lyckats bra, det fanns inte mycket att klaga på alls! Och apropå det.... om alla utställare visste vilket jobb det är att arrangera utställningar, då skulle nog inte det klagas lika mycket tror jag....

Årets Miss Bohus....


En annan sak som jag uppskattade mycket var domarpresentationerna som stod i katalogen, jag tycker alltid det är intressant att läsa lite om domarna före. För hur det än är så har i alla fall jag mycket mer respekt för de domare som fött upp själv framgångsrikt under många år, de som är "genuina" hundmänniskor. Detta är något som fler klubbar borde ta efter tycker jag, en ordentligt domarpresentation - gärna i PM innan man anmäler också.

 

Först ut i finalerna var BIS-valp I och där skulle då vår lilla Fame delta. Samma sak här, svansen var inte helt upp hela tiden så att hon blev placerad som BIS-4 valp och inte högre, det har jag full förståelse för. Man hör ju en del om att hundar som inte har upp svansen på utställningar har dålig mentalitet... Är det så enkelt? Inte kan det väl vara så att det är ett krav för att vara bra mentalt att man älskar just utställningar? Sedan tycker jag inte alls att man ska sätta upp en hund som inte sköter sig för dagen, men att säga att de är dåliga mentalt? Nja, så skulle då inte jag tolka det i alla fall.... 


Kylie var taggad till tusen förstås när det var dags för BIS! Den hunden är en riktig "showmachine", hon gör mig aldrig besviken.

Sååå resultatet blev BIS-1!!! Verkligen roligt, detta blev hennes sjunde BIS på SSRK tror jag om jag räknat rätt, och hennes 40:e BIR var det också denna dag!


Som ni förstår var vi mycket nöjda när vi styrde Wesslan österut igen, David tyckte nog att vi skulle sova över nånstans. Meeen, jag vill ju bara hem jag när det finns möjlighet till det.


I Trollhättan hittade vi en restaurang som "dög", fläskfilé mignon med potatisgratäng blev det för mig och pizza till David. Jag tyckte jag var duktig och åt mycket jag, men såklart var det kvar på tallriken... tycker det är så jobbigt när de hämtar maten och frågar varför jag inte ätit upp, får känslan av att jag är tillbaks i matsalen på lågstadiet när mattanterna stod vid soptunnan och vaktade så man inte slängde mat... Förstår ju att det egentligen är bra att de frågar ifall det var något fel på maten, men för mig som i princip aldrig orkar äta upp en portion man får på restaurangen så känns det faktiskt lite jobbigt....


Ett stopp till blev det för rastning av hundar och från Västerås fick jag ratta bilen. Så skönt det är när man svänger in på gården efter en sån här resa, då hade jag varit uppe i nästan 24 timmar... Så att jag sov till 9.30 imorse var nog inte så konstigt.....






Av barecho - 8 april 2011 19:59

nu till Pärlan ska valpa! Ser lika mycket fram emot denna valpning som jag alltid gör, att ta emot en nyfödd valp är lika fantastiskt varje gång.

Tjock är hon - jag gissar på sex stycken....

Magen har börjat sjunka, och valprummet är färdigt - så nu är det bara väntan kvar....

   

Asså shiiiiit, vilka stora boobisar du har fått Pärling!!


En viss oro är det ju också förstås... var väl i den här tiden för fem år sedan som jag fick ett telefonsamtal en tidig söndagsmorgon.


Det var Åsa i Gävle, jag kände inte henne då, och hon undrade ifall jag hade några valpar och kunde tänka mig att ta emot fyra riesenschnauzervalpar då deras mor så tragiskt gått bort när de bara var några dygn gamla....


Minns att jag blev helt chockad, är ju en mardröm för varje uppfödare. Vi hade två kullar då, en var Kylies - hon hade bara tre valpar, men man kan väl inte påstå att hon var en fantastisk mor denna hennes första kull så det kändes inte aktuellt. Tosca däremot hade sju femveckors valpar, hon hade varit en jättebra mamma - men hon hade börjat på att sina så var inte säker på hur det skulle gå...


Åsa berättade att de hade redan provat hos nån Staff - men det hade inte fungerat och jag sa självklart ja, vi provar så får vi se hur det går. Så ont det gjorde i hjärtat när jag såg de fyra moderslösa valparna komma..... Tosca hade sina valpar i vår valphage och utanför den hagen ställde vi en valplåda med de fyra schnauzervalparna. Tosca var inte så intresserad till en början - men snäll och lydig som hon är var så la hon sig där när jag bad henne. Valparna kastade sig över hennes tuttar och man såg hur oerhört hungriga de var.... Så fort de ätit och hon tvättat dem gick hon därifrån. Under de första dygnen så fick hon lägga sig hos dem var fjärde timme så att jag såg att de alla fick i sig mat ordentligt, det fungerade bra och de växte på sig. Hon gick nog till dom även däremellan såg det ut som....


Jag minns inte hur gamla de exakt var när Åsa hämtade hem dom, men tror de var runt 4 veckor. Såvitt jag vet gick det bra för dem och tur i alla bedrövelse att de klarade sig när nu det var så hemskt att tiken dog....


Men efter detta har jag alltid en oro att det ska hända tiken något, att nån valp föds död eller inte klarar sig, det är sånt man vänjer sig med även om det är tråkigt. Men om det skulle hänta tiken nåt, usch - orkar inte tänka tanken ens....


Dagen har annars varit lugn här, jag har varit hemma från jobbet även idag - mest pga smittorisken - men även bra med en dag hemma för att återhämta sig efter en total tarmrensning..... Inte förrän nu ikväll har jag kunnat äta ordentligt, men satan i gatan va hungrig jag var!! Men, måste väl äta upp mig nu - har säkert förlorat några gram när jag var magsjuk.


David och jag drar mot Bohus vid 03.00-tiden inatt, ska väl inte vara nån snöstorm då inte tycker jag.... Synd att vi inte fått på sommardäcken ännu - eller tur kanske, brukar ju kunna gå lite snabbt då när man fått på dem - det är ju alltid efterlängtat!


En liten kort fredagsfräckis kommer här, tagen från FB så fler av er har säkert läst den redan, men när Norge är inblandat också kan jag ju inte låta bli att dela med mig av den:

Den norske pojken drog av den svenska flickan trosorna och upptäckte att det var rakat!! -ikke nå ull..? Utbrister han.. Flickan tittar på honom och säger... Ska du knulla eller virka??

Av barecho - 7 april 2011 13:52

Nu kommer inte så trevlig läsning, så ni som är känsliga får väl hoppa ner till bilderna på Tyra istället....

Jag kände mig orolig i magen på tisdag eftermiddagen, men trodde det kunde ha med maten vi åt på dagiset att göra. När jag kom hem så åt jag ugnsbakad falukorv med potatismos, var inte så hungrig så fick bara i mig lite.

Sedan ner i källaren för att putsa två av de hundar vi ska ha med till Bohus på lördag. Kände mig inte så bra, men kämpade på ändå... Messi blev klar och efter honom var jag tvungen att rusa till toa (som tur är finns det en i närheten av trimrummet!!). Började med Kylie, men var tvungen att ge mig då jag kände mig svag i benen, hade ont i magen och började må illa...


Så redan vid 19.00-tiden gick jag och la mig, tog inte lång stund förrän första spyan var ett faktum.... så himla äckligt det är, och en kort stund därefter kom det igen. Värsta jag vet att ha magsjuka!!! Hellre är jag förkyld tusen gånger om....


Hela natten sen sprang jag fram och tillbaks på toa, Tyra såg mycket fundersam ut de första gångerna - sedan lyfte hon inte ens på huvudet..... Vaknade sedan onsdag morgon med himla huvudvärk dessutom, förmodligen för att jag försökt spy flera gånger under natten men inget kom... ni vet när man tar i för kung och fosterland.


Jacob fick åka buss till skolan, nåt som han inte är helt van med... Det gick dock bra försäkrade han mig. Vera har varit med David på jobbet sedan i måndags, och igår fick hon följa med fastän jag var hemma. Jag klarade ju knappt av att ta hand om mig själv så en vild valp kändes inte så kul just då.

Spenderade dagen i sängen, såg på värdelös tv och sov om vartannat. Fick inte in nån annan kanal än kanal 6 och det var nåt som hette Smallville där, inget jag kan rekommendera måste jag säga...

Jag försökta äta lite vid lunch, men det kom upp igen. Idag har jag dock kunnat äta lite, dock är det närhet till toa som gäller fortfarande.... Känner mig dock mycket piggare idag jämfört med igår, så räknar med att det värsta är över för denna gång. Hoppas nu bara att resten av familjen klarar sig! Som tur är har vi ju flera toaletter så de inte behöver gå på den som jag har varit på....


Tyra är alltså med David på jobbet på dagarna, det går hur bra som helst enligt honom. Hon håller på och läxar upp taxen Quattro när han blir för närgången och David säger att han aldrig haft så mycket besök på sitt rum som nu de senaste dagarna! Man kan faktiskt märka att hon är mer "hussig" än de andra hundarna är, blir ju bra för David att få nån som följer honom istället för som de andra som följer varenda steg jag tar.


Här kommer ett foto på en annan hund som arbetar på dagarna:

Watson (Barecho Winning Streak) med sin matte på hennes jobb.


Tyra har nu vant sig helt med de flesta av våra hundar, och de med henne. När hon far runt som en galning fram och tillbaka med sina leksaker så ligger våra fyra gamla tanter bara och tittar på henne (plus den gamle mannen). Ja, nu är ju inte Pärlan och Clådan så gamla, men här i sällskapet klassas de som tanter ändå....


De yngre däremot vet inte helt säkert om detta är en leksak eller vad det är....


Jag törs inte ha henne själv med de yngre, de vill nog inget illa - men deras lekar kan bli väl vilda ibland. Dock vet hundarna så väl att de inte får göra henne något... Igår blev Penny sur på henne när hon bet i hennes öra, hon sa till henne - men inte på nåt ojuste sätt. Dock tittade jag till på henne, de andra började genast se oroliga ut, skrattade lite nervöst och svansarna gick... ungefär som, oj - oj, nu ligger du risigt till Penny..... men vi andra är såååå snälla så!!!


Nu sa jag förstås inget, de måste ju få säga till den lilla tyrannen - dock på ett sätt som inte är våldsamt... de vet nog precis var gränsen går, ja - i alla fall de här äldre då....


Bor man med spaniels så måste man ju träna lite fågelapportering....

...hon har dock ett lite annorlunda sätt att apportera på än vad jag är van med.

Men, matte vad gör du där på golvet - smyger du på mig?


Ni som tycker det är lite väl mycket kort på Tyra får ursäkta - det är som första barnet ungefär det här, allt hon gör ska fotas - och David och jag pratar inte om nåt annat än Tyra just nu.....


Nä, nu ska jag sätta mig och vänta på att Jacob kommer hem och sysselsätter sin sjuka mamma....  
 



Av barecho - 3 april 2011 21:02

.... på minnen, kärlek från hundarna och vänner som brinner för samma intresse som mig! Dock inte på pengar som en del verkar tro...

Tänk att det finns en del som tror att det man gör, det gör man av en så banal anledning som pengar? Förnekar inte att pengar är nödvändiga och att man får mycket frihet av pengar... men jag törs nog lova att INGEN framgångsrik hunduppfödare håller på och föder upp för att de vill tjäna pengar, utan man brinner för detta med hundavel och har en "dröm" om att en dag föda upp den nästintill felfria hunden.....


Kan säga i alla fall att vederbörande som skrev "idiotfrågan" nu är blockerad från denna blogg, vill ju att inte att nån ska behöva må så dåligt av det jag skriver. Det man inte tål ska man undvika har jag fått lära mig! Nyfiken som jag är så kan jag inte låta bli att göra lite efterforskningar om vem det är och jag kan väl säga såhär - om ni tror att ni är anonyma på internet så, forget it.....


Annars har väl helgen här hemma kretsat mest kring Tyra förstås, kan sitta och titta på henne hur länge som helst.... Det är nåt alldeles speciellt med små valpar. Affenpinschrar är Drama Queens sa Veronica när vi hämtade Tyra i fredags. Det hade jag totalt glömt bort när jag var på övervåningen och hörde hur Tyra skrek i köket. Jag rusade ner i tron att hon fastnat eller nåt sånt - men då kom hon rusandes emot mig - överlycklig! Hon var ju ensam - katastrof.... Ja, för en springer räknas väl inte som sällskap för henne..... 

Hon har en pipleksak som hon är helt galen i - det värsta är ju att våra andra hundar är det också... om de får tag på den så vet vi att den är trasig inom loppet av fem sekunder så Tyra får bara ha den när vi kan ha koll på de andra....



Här håller hon på och samlar ihop grejer till sitt bo, som är filten i köket. Jag städade så det låg lite grejer som skulle till tvätten på golvet, samt två ihopknutna soppåsar från badrummen. Hon började dra dit handdukarna, sedan badrumsmattan och så soppåsarna till slut. Hon har just fått upp en av påsarna när filmen börjar...


Ja, här sitter Penny numera när Tyra Tyrann är som vildast.


I går eftermiddag åkte vi till Torsåker till mamma och Leif för att se på Veras valpar och få lite god mat.

Tyra var med såklart... lite skeptisk var hon till Vera,

Vera själv brydde sig inte alls - nästan så de andra hundarna inte fattar att Tyra är en hund.

När vi satt och åt så bäddade hon ner sig i hundsängen. Hon är helt otrolig, var man än är så kopplar hon av direkt. Hon är oerhört trygg i sig själv måste jag säga.


Vera blev jätteglad när vi kom - och jag blev lika glad jag över att träffa henne. Hon är så himla go, glad och positiv till allt och alla!

Vera var inte så intresserad av att vara med sina valpar så mycket under tiden vi var där - det kan man ju iofs förstå.....


Runda och välmående är de allihopa.

    

Jacob vill ha koll på vad mamma gör....

Vera har lagt sig där under lite protest...

Det är något alldeles särskilt med att titta och lyssna på valpar som äter, himla rofyllt...


Här kommer enskilda kort på dem och hanvalparna har såklart lite märkliga namn, Jacob har döpt dom efter fotbollsspelare som vanligt.

Hanhund, Forlan

Forlan

Hanhund, Fellaini

Fellaini

Hanhund, Fabiano

Fabiano

Tik, Fran

Fran

Tik, Florence

Florence

Tik, Finola

Finola

Tik, Felicity

Felicity

Tik, Faye

Faye


Nån som har flow just nu, det är Seamus (CH Barecho Hold Your Horses At Peasblossom JW) i England. Idag blev han återigen BIR och BIS, denna gång på Lancashire & Cheshire Championship Show!! Domare var George Clark (Reulemill). Seamus fick då sitt tolfte CC! Jag har kopierat detta från hans ägare Jacky & Daves hemsida ang. hur många CC han har nu..... "I am remembering a conversation with Helene Bjorkman not so long ago when I told her that Dave wanted to retire Seamus from showing once he had won ten CC's.  'Like f**k he will' was her answer and I guess that she was right and Dave was most definitely wrong!!!  Ha...ha... så kan det gå....  

Seamus till vänster, sedan vet jag tyvärr inte namnen på de andra hundarna - hoppas kunna fylla i med det här när jag vet mer.


Vi var till Hofors på fotbollsmatch idag. Jacob spelade första matchen för säsongen. När vi åkte hemifrån spöregnade det och var så dimmigt ute så man knappt såg en meter framför bilen... Ni kan tänka er att jag inte var så himla positiv då eller hur? Meeen, hur det nu var så slutade det regna strax före Hofors - och inte en regndroppe på hela tiden, fantastiskt - ibland ska man ha tur. Jag hade laddat upp med regnbyxor och stövlar. Jacob sa efter matchen - såg du att du var den enda som hade såna byxor? Alla andra mammor hade vanliga byxor.... Suck, inte lätt i den åldern inte när mammorna skämmer ut dom hela tiden....


Tyra låg mest hela tiden i min famn och sov under matchen, hon var inte så himla intresserad - hon tittade upp när det blev livat då det blev mål. Matchen slutade 4-1 till Årsunda så det var ju kanonbra, men tänkte jag, Hofors brukar väl inte vara så bra heller.... Duuuu, var det nån som sa - de spelar mot Torsåker och inte mot Hofors...jahaja, där ser man hur mycket koll jag har....

Lite lek med kopplet blev det där för Tyra, hon ser så himla liten ut när man har med henne sådär - jag är ju van med mycket större valpar och tyngre framförallt....  

  

                   





Av barecho - 2 april 2011 12:25

Läs den intelligenta frågan som jag fick för en liten stund sedan, klicka där det står 6 besvarade frågor.... Vad ska man säga? Nån som vet om det är olagligt att lägga ut namn här på den som gjort det efter att vi spårat IP-numret?

Av barecho - 2 april 2011 07:44

.... var det ju igår när Tyra äntligen fick komma hem! Ja, äntligen för oss då - hur hon tänker om saken är jag inte helt säker på....


David, Jacob och jag styrde Wesslan mot Västerås igår strax efter 16.00 Frida, vår GPS, har blivit helknäpp sedan ett tag tillbaka. Jag vet inte hur hon beräknar tiden längre? Som om hon trodde att det var en gubbe med keps som dessutom var halvblind som kör? Beräknad ankomsttid till Västerås skrev hon 18.48, så närmare tre timmar till Västerås? Det är 13-14 mil dit och med tanke på att hon inte valt någon annan väg än den vi åkte så kan man ju fundera.....


Ca en timme före tiden hon sa körde vi in på Ekbacksvägen för att hämta hem vårt lilla "apbarn"!

Valparna hade växt på sig rejält, och herregud så snabb de var när de sprang på golvet som fem uppskruvade hårbollar!! Tyra var den första som lämnade sina syskon och jag tror nog att hon saknar dem lite....


-Goddag, Tyra heter jag!

Funderar mer och mer på om detta inte är en hund, utan en apa....

    

Vi blev bjudna på god mat och tårta efteråt, David drack vin till han också så det blev jag som körde hem - det gör mig dock inget, är ju mest avslappnad när jag får köra själv....


Tyra blev lite fundersam när hon skulle in i bilen, jag hade tagit med mjuk filt som jag tänkte att hon skulle sitta på fram vid fötterna på passagerasidan. Jo, pyttsan! Hon var inte nöjd förrän hon låg uppe på Davids axel, där sov hon som en stock..... Hon gled ner nån gång när vi svängde, men snabbt klättrade hon tillbaks dit så hon kom i rätt position.


Vi var såklart nyfikna hur det skulle gå när vi kom hem till alla våra hundar.... Vi var inte hemma förrän vid 22.00-tiden, men alla hundar vaknade då och skällde förstås när de hörde vår bil. Bar ju in Tyra såklart och då darrade hon, det skälldes såklart en hel del där hon var född också - men hon hörde väl att det var helt andra hundar här och man förstår ju att hon undrade vad hon hade kommit till för dårhus...


När vi kom in i köket så satte sig Jacob ner på golvet med henne och hon såg mycket förskräckt ut när våra överlyckliga hundar sprang in!

-Det var mig en ful hund, konstiga prickar och så inget skägg - mycket märkligt.... Värst ändå är svansarna som man blir omkullviftad med hela tiden - så mycket mer praktiskt när svansarna bärs högre!

 

Tyra satt mest på filten med sin "pellefant" som hon fick med sig från uppfödarna. Filten var hennes bo - så fort någon av våra hundar blev för närgångna så sprang hon dit och det var som om springrarna förstod det - de lät henne vara ifred när hon höll sig där.

Men efter en stund blev hon förstås för nyfiken.... måste ju ändå kolla in dom där konstiga hundarna - dom verkar snälla ändå....

Men, människorna här i huset är nog ändå bäst!

Hon är så rolig, så fort jag tar i kameran så tittar hon rakt in i den... blir nog en fotomodell av henne...   


Så blev det dags att gå och lägga oss. Vi hade lite funderingar om var hon skulle ligga, i Jacobs rum eller i vårt? Vi har ju heltäckningsmatta i vårt sovrum - å andra sidan så blir det inte stora pölar efter henne. Så jag tog upp hennes lilla filt, pellefanten och en tidning. Bäddade åt henne nedanför min säng. Vad tror ni hände? David sa att hon inte skulle ligga i sängen, för tänk om hon kissar eller bajsar i sängen. Meeeeen, inte kunde jag motstå dom där ögonen inte.... dessutom så var ju Messi i sovrummet och han är för tillfället inte kontaktbar eftersom Clådan är i höglöp.... Ville ju inte att han skulle springa över henne där. Så, naturligtvis blev hon upplyft i sängen. Åh, så glad hon blev då! Började bädda runt som värsta valptiken, slet och drog i lakanet och krafsade och bäddade. Till slut så var det då enligt henne helt perfekt och då slocknade hon direkt...


Pärlan stack fram nosen till henne och undrade vem som hade tagit hennes plats? Ett svagt morr fick hon till svar.... he....he.... tyrann var det ja!


Jag vaknade till några gånger under natten, men det var nog mest för att jag oroade mig. Tyra, hon sov hon.....


Jag gick upp redan 05.30 imorse för att Henke skulle åka vid 06.00 till Turkiet. Måste ju upp och säga hejdå och se så att han kom iväg ordentligt. Men när jag klev upp så blev Tyra fundersam igen om hon kommit till hundarnas Beckomberga? Hon hade ju hört något om Berga så måste väl vara hundarnas mentalsjukhus detta?! Föööör så fort jag satt mig upp startade serenaden, alla hundar - inkl. de som sover nere skriker som besatta, skäller och gnäller för nu är det ju matdags! Tyra fick stora ögon och valde att stanna kvar hos husse när jag försvann ner med de andra....


När jag sedan hämtade ner henne åt hon lite frukost, med betoning på lite.... och så verkade hon inse att dessa långörade "idioter" faktiskt var hennes nya flock! Så himla pjåkiga kanske de inte var, man kan alltid tänka att det kunde ha varit värre....

 

Fast du, det där är mitt vatten bara så du vet!

Så här vid mattes fötter så är de ganska så bra att gosa ner sig mellan.....





   

Av barecho - 1 april 2011 06:15

Nej, detta är verkligen inte nåt aprilskämt! Idag ska vi äääääntligen hämta hem Tyra Tyrann - ska bli så spännande...... Undrar så vad våra hundar här hemma ska säga.


Det är nåt alldeles särskilt med en ny valp - när vi behåller någon vi fött upp själva så blir det inte alls samma sak som när man får hämta en valp. Och nu när det är en helt ny ras så har jag ännu mer "pirr i magen". Springern kommer alltid vara den ras som står mig närmast, men jag tycker ändå att detta med Affenpinscher ska bli  himla kul och intressant! Ett helt annat tänk såklart vad det gäller avel med en ras som är så få individer. Jo, jag vet att jag sa från början att jag inte tänkte börja föda upp Affen utan bara ville ha en som mascont.... Men, hmmmm..... var det nån som trodde på det? Smider planer redan såklart.....


Vi åker mot Västerås direkt efter jobbet idag så blir väl ganska sent vi kommer hem. Bilder och mer info kommer imorgon såklart..... och då även på Cockervalparna som jag längtar så efter att få se! Och träffa Vera med förstås...   Har inte funnits tid till det under veckan - David har varit i Polen igen och då blir det dubbelt så mycket för mig att göra här. Plus att vi hade möte på jobbet i onsdags kväll och igår satt jag i telefonmöte 19.00-21.45 Mamma hälsar dock att valparna är så tjocka så om de hamnar på rygg kan de knappt vända sig......


Pärlan har två veckor kvar innan hon ska valpa, hon är helt klart dräktig - tjock, men inte enorm så hoppas på en lagom kull med 6-7 valpar där. Vi får väl se.....


Apropå mitt förra blogginlägg vill jag tacka för all uppmuntran och alla som hört av sig och berättat om att de gjort en sån här förändring i sitt liv just vad det gäller jobbet och att det fått dem att må så mycket bättre! Jag kom också att tänka på att jag faktiskt sagt upp mig redan två gånger från fasta jobb.... Mitt allra första jobb som jag fick på kontoret på Åshammars Sågverk och sedan det jag hade på Årsunda Bensinstation. Jag har ju överlevt det så.....


I förrgår fyllde V-kullen 7 år, det var Pennys (CH Barecho I Did It Again) andra kull, men den första hos oss. Hennes första kull föddes hos kennel Larix som leasade henne för en kull. Far till V-kullen är CH With Touch Fortune Teller. Tyvärr måste jag säga att denna kull är en av de kullar där jag haft minst kontakt med valpköparna. Valdo såldes till en uppfödare i Finland men omplacerades efter några år. Harry flyttade långt norrut, närmare bestämt till Jokkmokk - hörde lite ifrån honom i början, men nu var det ett tag sedan. Ozzy finns inte längre, han flyttade till Storvik och jag måste säga att jag blev besviken över att inte få höra något om att han var dålig, utan fick reda på att han var avlivad genom ett inlägg i gästboken.... Vincent flyttade till Skellefteå och syrran Funny till Holmsund, dessa har jag inte hört ifrån så vet inte hur de mår idag. Vidar flyttade till Örebro, men lever tyvärr inte nu - hans ägare har idag en liten svart/vit tik istället, Hilda. Wilma flyttade till Ludvika, hon var den första valpen vi fött upp som var vit över ögat. Nu är det inte så ovanligt, men för mig som haft så många som inte haft något vitt alls i huvudet så kändes det helt klart ovant. Lilla Vera flyttade till Småland, men hon blev tyvärr inte så gammal.... Vega hade också vitt över ögat, hon flyttade till en uppfödare i Umeå men är nu omplacerad. Lilla Vanja hade vi kvar här, hon var så oerhört tunn - men pigg annars. Vi kallade henne "lilla spindeln". Hon höll på att "stryka med" som liten valp, men jag stödmatade dygnet runt och fick henne att överleva. När hon var 3 månader tog vi henne till veterinären för att kolla vad som var fel eftersom hon var så tunn, hon hade någon missbildning på levern trodde de så hon fick somna in då.... Brukar tänka på Vanja när vi har någon valp som är väldigt svag, kanske ska man inte anstränga sig så som jag gjorde - naturen borde kanske ha fått gjort sitt då när hon var någon vecka bara istället? Inte lätt sånt där....


Jacob ska spela sin första fotbollsmatch för året på söndag. Hela huset vändes upp och ned av honom och hans pappa i letandet efter Jacobs fotbollsskor som inte varit använda sedan i september förra året. Till slut var de tvungna att kalla in proffshjälp, dvs. mamma. Tog inte så oerhört lång tid till jag hittade dem, men de var för små..... Förra sommaren köpte vi nya skor till honom i början av säsongen, och fick ändå köpa ett par till i slutet av sommaren. Så blir det dags igen nu då.... Förstår då inte vem han brås på vad det gäller storlek på fötter?


Avslutar med en fredagsfräckis, en kort denna gång:

En äldre dam som bodde i ett villakvarter skulle per telefon beställa olja till sin oljepanna. När hon gjorde beställningen så råkade hon avslutningsvis säga att hon:
- ...ville ha mannen med den långa slangen...
Efter att ha lagt på luren så insåg hon att den meningen kanske lät lite egendomlig. Då ringde hon upp oljebolaget och förtydligade:
- Ni kanske tyckte att beställningen var konstig, men anledningen är att jag har hålet så långt upp i häcken!


Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21 22 23
24
25 26
27
28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards