Kennel Barecho

Alla inlägg under maj 2011

Av barecho - 8 maj 2011 20:13

Klockan 02.00 ringde klockorna här hemma så då var det bara att studsa upp ur sängen! Våra hundar var såklart överlyckliga, som de alltid är när jag kliver ur sängen. Kan dock säga att Tyra inte var imponerad.... Hon satte sig upp i sängen och såg allmänt förvånad ut bara - varför i hela fridens namn kliver man upp vid denna tid på dygnet? Nä, hon skulle då sova vidare - det var ett som var säkert....


De andra hundarna fick mat och blev utsläppta allihopa, tur vi har hundar som är tysta när de är ute på gården  - inte så kul om de vrålskäller allihopa när de springer ut klockan 02.30 på natten! 


Prick halvfyra kom vi iväg, som planerat - nästan pinsamt ju.... Men så himla härligt det är med dessa tidiga sommarmorgnar när jag är på väg till hundutställningar - ja, när solen skiner alltså!

Så här vill jag att det ska se ut när jag tittar ut från bilen på väg till utställningar - inte snöstorm som det varit nu mest hela tiden under vinterhalvåret.... Jag älskar att köra vid den här tiden, ja - om man är pigg förstås vilket jag för det mesta är på morgnarna. Nästan ingen annan trafik alls - visserligen kan man få se lite mysko grejer speciellt såhär en söndagmorgon. Utanför Sala sprang det en ung kille med nåt runt huvudet som såg ut som ett bandage??? Ja, och om man säger så - det såg inte ut som om han var klädd för att vara ute på en joggingtur.... En stund senare, efter Västerås längs E18 så gick det en annan kille i diket - en bra bit utanför samhället. Nån bil syntes inte till så inte vet jag om det var så att han var på väg hem till typ Hallstahammar eller nåt från krogen? Det piggar ju upp lite ändå när det händer lite lagoma grejer....


Vid 07.15 anlände vi till Sparbanken Arena i Lidköping. Vädret var verkligen helt underbart så lite trist kändes det ju att behöva vara inomhus hela dagen - men det hade ju lika gärna kunnat vara snöblandat regn så det här kändes ändå tryggt och bra. Vi hade blivit tillsagda att vara där i god tid då det inte fanns så många parkeringar vid arenan, men när vi kom dit fanns det fortfarande gott om som tur var. Det kostade inget att parkera där så det var helt klart ett plus, ett minus kan man väl säga att det var att de inte öppnade förrän vid 07.35 - nog hade de kunnat börja släppa in lite tidigare kan jag tycka.... Men, men - nu var det ju fint väder så gick inte alls nån nöd på oss som stod där ute och väntade. 


Hallen var perfekt till hundutställningar, gott om utrymme runt ringarna och faktiskt var inte golvet speciellt halt. Domare i vår ring för dagen var en gammal dam från Irland, Marie Bailey.


Först ut var valpklass såklart, Enya (Barecho Either With Or Without You) skötte sig bra tycker jag så det kändes bra. Hon blev placerad som tvåa av två stycken tikvalpar med HP.

Nästa klass var juniorklass hanar och där var Diezel (Barecho Deal Or No Deal) med, visad av matte Maria. Hon var där själv med två hundar och lilla Klara, fem månader. Så hon behövde lite barnvakt när hon skulle gå in med sina hundar...

...och här fanns det en som gärna ställde upp. Vad Klara tyckte om det hela kan man ju undra, hon ser verkligen förvånad ut!


Diezel skötte sig jättebra tycker jag, han travade på betydligt mer balanserat nu än i Västerås  - och det gav resultat, han vann klassen med Excellent och CK!


Sedan var det Messis (Barecho Zuper Playmaker) tur i Öppen klass. Vet inte om det är ännu ett tecken på att jag börjar bli gammal, men när jag hörde ringsekreteraren förklara för domaren att denna klass var för hundar över 24 mån så suckade jag bara inombords istället för att gå dit och säga till henne att hon gav fel information..... Trist i alla fall kan jag tycka när ringsekreterarna inte vet vad som gäller, öppen klass är ju öppen för hundar från 15 mån - och Messi t.ex har ju inte fyllt 24 mån ännu.


Messi vann dock klassen med Excellent och CK. Han slutade sedan som trea bästa hanhund med sitt 15:e CERT!


Så var det snabbt byte till Miranda (Barecho Devil Wears Prada), hon är lite urfälld i pälsen nu - är förmodligen ett löp på gång som det verkar. Hon blev placerad som trea, av åtta stycken,  i juniorklassen, med Excellent och CK.  


Vi hade två tikar anmälda i championklass, Clådan (CH Barecho Quest For Success) och Kylie (CH Wongan Romanza At Barecho). Med tanke på att Clådan tvärvägrade att ens gå ut och rastas av nån annan än mig så kändes det inte troligt att låta nån annan visa henne... Jill var bussig och hjälpte till och visade Battingen vår i klassen. Jill och Elisabeth ställde ut några taxar dagen före och vann då gruppen så de höll oss sällskap under dagen, trevligt! Och så himla roligt att deras fina taxhane Amigo slog till och blev BEST IN SHOW senare under eftermiddagen  - megagrattis till er för den fantastiska vinsten!!


Ja, här håller vi då på och lägger upp taktiken - jag ser ju himla nöjd ut just då det här togs i alla fall.... 

Championtikarna uppställda. Fr.v.: Clådan, CH Linmoor Valuable Crystal, CH Trollängens Copy-Cat och Kylie.

Clådan gjorde ju comeback här efter sin valpkull - och ja, rätt som det var blixtrade hon till - men myyyycket godis krävdes måste jag säga....

Hon gick över i passgång flera gånger, tror det var av underlaget för det brukar hon inte göra annars.

Steglängden är sig lik i alla fall....


Alla championtikar fick Excellent, Clådan blev tvåa med CK och Kylie trea med CK. I bästa tikklassen blev Clådan sedan tvåa igen.


Stort grattis till Lisa Årdh för BIR med CH Trollängens Ohio och BIM med CH Trollängens Copy-Cat!! Jag tror att han sedan blev BIG-3, men är osäker på om det stämmer.... Resultat och förhoppningsvis BIR/BIM-foto kommer på hemsidan så fort jag får tid att uppdatera den!


Nån uppfödargrupp iddes vi inte gå in med... så vi begav oss mot restaurangen istället. Det fanns två maträtter där, en fiskrätt och så pannbiff med gräddsås. Vi tog det sistnämnda och det var verkligen supergott - ett rejält salladsbord med flera sorters bröd fanns också till. Sååå man kan väl sammanfatta dagen så att denna mat, Diezels CK och det trevliga sällskapet vi haft under dagen var det som förgyllde dagen - ja, Messis Cert var också roligt förstås - men, nu längtar jag bara till han ska fylla 2 år den 9/6....


Henke var hundvakt idag - och tro det eller ej, men jag ville vara lite "wild and crazy" så jag skrev ingen lapp till honom utan han fick klara allt själv. Lite skeptisk och orolig var jag förstås - men allt hade gått hur bra som helst! Han har ju varit hundvakt några gånger iofs så kanske inte var så förvånande - men jag är alltid orolig jag..... Om ni visste hur många skräckscenarior jag ser i mitt huvud!! Ojojoj, tur ingen kan läsa ens tankar....


Nä, nu är det nog dags att krypa till kojs här hemma - tar med mig Fritte-spöket tror jag som varit väldigt aktiv nu på slutet. Vår klocka i köket, som för övrigt har foto på Fritz, Caesar, Malin och Diva tryckt på den har fått fnatt här hemma. Den lägger av lite då och då, sedan går den några timmar - för att stanna igen. Inget fel på batteriet då det är alldeles nybytt... Sedan har Penny rusat mot altandörren flera gånger, skällt och varit glad som hon gör när någon av oss kommer hem - bara det att vi alla är hemma redan... Och så ikväll har Clådan nästan konstant stått och tittar ut genom köksfönstret - lystrandes med öronen och viftandes på svansen, precis som om hon ser någon hon känner igen.... Älskade fritten vi saknar dig så - men känns ändå bra att du finns här med oss på nåt sätt...  

Av barecho - 6 maj 2011 18:43

... på några dagar, har ju inte bloggat sedan i måndags så nu kommer det ju en lite längre blogg för de som orkar läsa den. Försöker få till att skriva varje dag - men vissa dagar hinns det liksom inte med, och ibland går det bara inte. Måste känna för att skriva, kan liksom inte tvinga fram det på nåt sätt. Inte lätt när jag är så envis så jag inte ens lyssnar på mig själv!!


I tisdags började snickarna jobba med altanen och redan i går var de färdiga med sin del av jobbet. Nu är det David som ska göra resten.... meeeeen, jag kan nog tänka mig att de får komma och göra kanske nåt mer. Till exempel känner jag mig lite skeptisk till att David ska göra trappen. Nu ska han ju vara borta hela nästa vecka också (himla dålig planering) så det dröjer nu innan det händer något med bygget på ett tag.

Så här ser det ut nu. Upptäckte när staketstolparna kom upp att vi inte kommer att kunna se ner på vägen efter att staketet är uppsatt. Hmmmm.... får väl skaffa en stege då, eller så göra kraftansträngningen att gå till rummet bredvid för att se..... Ja, herregud vad man får uppoffra sig.

Ja, här ska trappen göras då. Vi trodde väl först att vi skulle kunna behålla den som fanns där, men det var ruttet på vissa ställen. Sen är det väl kanske inte heller så himla kul att ha en gammal trapp till en helt ny altan....

Har ju funderingar fortfarande på hur det ska se ut nedanför altanen, är som sagt sugen på någon typ av stenplattor - kanske grus och nån grön växt? Vi får väl se om det infinner sig nån inspiration till det när allt är klart!

På den här sidan ska det vara tak, det är i denna del som vi ska ha "loungemöblerna" är det tänkt.  Funderar nu också på ifall vi skulle ha nån form av tyg eller nåt mellan tak och staket som man kan dra för ifall man vill det när myggen och knotten är alltför jävliga....


I onsdags var vi in till Länsförsäkringar då vi har tankar på att byta bank. Vi har ju alltid haft Swedbank, mycket för att Pelle jobbat där. När han nu inte gör det längre så känns det inte lika angeläget längre.... Vi har en del lån som ska skrivas om och tog då kontakt med både Swedbank och LF för att fråga vad de kunde erbjuda oss. Kändes lite som om Swedbank tog oss för givna, de verkade inte alls intresserade av att ha oss kvar som kunder. Trist kan jag tycka när man varit kund där så länge! Det var ingen större skillnad på räntor och lånevillkor, men eftersom vi har försäkringarna (utom hundarnas) hos LF så skulle vi tjäna in ganska mycket där genom att bli helkund. Likaså har inte de lika mycket avgifter på kort och internetbanken som Swedbank har. Normalt sett orkar jag inte sätta mig in i sånt här, men man borde kanske göra det lite oftare... Himla onödigt att betala mer än nödvändigt!


Far och dotter sover i sängen med Jacob varje natt. Liza är så rolig, efter att hon ätit kvällsmaten och varit ute sista svängen så går hon upp dit och lägger sig för natten. Fortfarande är jag tveksam till om det finns några valpar där, hon går ju sex veckor idag så om hon är dräktig så finns det inte många där tyvärr...


Igår var det lite dramatik i Årsunda.... Vi var ute med barngruppen i skogspartiet bredvid skolan. På håll såg vi att det stod en bil alldeles ovanför "drakgrillen". Det är ingen väg dit så jag har aldrig sett någon bil där förut. Bilen stod med motorhuven öppen, så min tanke var direkt att den var stulen och hade blivit dumpad där. Inger och jag gick fram för att kolla på den, med barnen på behörigt avstånd såklart. När vi kom närmare såg vi att det satt kartongbitar för fönstren och det låg en massa bråte i bilen.


Sedan såg jag att det satt någon i! Det hade jag inte alls väntat mig så blev lite förskräckt först. Vi gick därifrån med barnen och jag ringde polisen som skulle skicka ut en patrull. Klockan var 10.20 när jag ringde. Det var lite svårt att beskriva var bilen stod, ja - för var drakgrillen ligger vet nog bara vi i Årsunda liksom.... När klockan var 11.40 ringer polisen. De hade fått ett annat larm och fått omprioritera. Men nu skulle de vara på väg så de ville bara veta ifall bilen stod kvar. Det gjorde den, så jag och Inger gick ut igen för att möta upp polisen och visa vägen.


Vi höll koll på bilen på avstånd och såg strax efter 12.00 att mannen som sov i bilen hade vaknat och börjar röra sig utanför bilen. När klockan var 12.30 hade inga poliser kommit ännu.... Ringde igen dit och sa att personen hade vaknat och att vi började bli oroliga för de barn som går hem själva från skolan, en del går igenom det skogsparti där bilen stod. Vi visste ju inte alls vem denna man var, och om du frågar mig så tycker jag inte att det är normalt att köra en bil till det stället och till på köpet lägga sig och sova i den....


De skulle skynda på de som var på väg ut, de kör ut ur Sandviken nu sa hon jag pratade med. Vad de åkte för väg till Årsunda kan man undra - de kanske stannade och kollade på vår fina utsikt över sjön eller nåt? För klockan var över 13.00 innan de dök upp..... 


De pratade sedan med mannen en stund, kollade igenom bilen (som jag upptäckte var avställd) för att sedan lämna kvar honom där. Flera timmar senare var han kvar, men han fick till slut hjälp av någon att starta bilen så han tog sig därifrån.

Kanske är jag överdrivet känslig vad vet jag, fick i alla fall det intrycket av poliserna... Men, kan inte hjälpas - jag tycker det är obehagligt med såna som beter sig skumt åt här i Årsunda. Det är så litet här så "alla känner alla" på gott och ont så då reagerar då åtminstone jag över något sånt här! Bättre en gång för mycket än en gång för sent....


Igår kväll levererades våra första fiskar! Så roligt - och ja, lite lite sorgligt också kanske.... Men jag vet att de är i bra händer och de fem som flyttade har redan fått namn av sina nya ägare. Deras nya matte Linda har lovat att komma tillbaks med dom ifall de tröttnar, får absolut inte spola ned några levande fiskar i toaletten!!!


Här ligger lilla Tyra ihoprullad i sin lilla bädd - inte lätt att se vad som är början och slut på henne ibland på korten....

Veras valpar växer och frodas, de fyller sex veckor på måndag så då ska jag försöka få till några nya kort på dem. Blir väl bara Jacob och jag hemma då, men han brukar kunna hjälpa mig bra med att fota.

Och jodå, Pärlans växer såklart de också! Snart tänker jag sätta ihop kullarna i en jättehage - fördelen är ju att cockervalparna är äldre, men de är nästan lika stora nu ändå. Kan inte tänka mig att det är något problem för Pärlan och Vera att ha valparna tillsammans, så har jag haft förut - och då brukar tikarna vara inne hos valparna samtidigt och de tar och diar på den som står närmast - kan bli lite hur som helst ibland!


Här kommer foto på Marta (Barecho Zimply Made For Me) som jag fick från Lise:

Väldigt fin har hon blivit . Marta är anmäld till Club Show så jag får träffa henne där - hon är också anmäld till utställningen dagen före, men den skippar vi....


Lite senare ikväll, 21:30, ska jag kolla på Bonde söker fru. Så himla roligt att Johanna, fd springeruppfödare, ska vara med - hoppas verkligen hon blir en av de utvalda som blir med i programmet, håller verkligen tummarna för henne!!


Avslutar med en fredagsfräckis, för trot eller ej, det är ju redan fredag igen - JIPPIE!!!!

När Apolloastronauten Neil Armstrong tog sitt första steg på månen sade han inte enbart de bevingade orden: "One small step for man, one giant step for mankind", utan han följde upp orden med flera andra kommentarer, vanlig konversation mellan honom och NASA:s kommunikationscentral. Men när Armstrong återvände till månlandaren och där steg ombord sade han något väldigt enigmatiskt:

- Lycka till, herr Gorsky.

Många på NASA tog detta uttalande för ett, i förbigående, uttalande riktat mot någon sovjetisk kosmonaut men vid närmare kontroll visade det sig att ingen person med det namnet existerade, vare sig i de ryska eller amerikanska rymdprogrammen. Under åren har det varit många som ställt sig frågande till vad Armstrong menade med uttalandet.

Den 5 juli 25 år efter händelsen råkade mr. Armstrong vara i Tampa Bay, Florida. Efter ett tal gavs det plats för frågor, och en reporter ställde frågan om Armstrongs gåtfulla uttalande efter rymdpromenaden. Eftersom herr Gorsky nu hade avlidit fann Armstrong att det inte längre förelåg något hinder att besvara frågan, varpå han slutligen gav sitt svar.

- När jag var en ung grabb hade min bror och jag spelat boll i trädgården. Min bror fick in en fullträff och bollen seglade över till grannens hus och landade just utanför deras sovrumsfönster. Grannarna var herr och fru Gorsky. När jag böjde mig ner för att plocka upp bollen utanför deras fönster kunde jag tydligt höra fru Gorsky upprört skrika till sin man:

"Oralsex!? Vill du ha oralsex? Det lär du inte få förrän grannes unge promenerar på månen!"

Av barecho - 2 maj 2011 20:51

I lördags kväll åkte David och jag till Erika & Björn där vi skulle umgås lite och de skulle även bjuda på grillat, med lite flytande till så att säga....

 
Erika, som snart blir mormor, och så Elin då - som snart blir mamma! Tänk att hon blivit så stor - ofattbart, jag som minns när hon och Thomas var så här små....

Elin ser väldigt skeptisk ut till Thomas skämt eller vad det är han har sagt här?!  


Ja, det här kortet var taget tidigt på kvällen - sedan glömde jag bort kameran som vanligt....

 

Här är då den blivande morfadern, Björn - och så blivande pappan, Nico.


Efter att vi ätit och druckit gott samt även skrattat en hel del, oj - höll också på att glömma att vi lyssnade på musik. Eller musik och musik, vet inte det jag.... dansbandsmusik är inte min grej inte... nä, tacka vet jag E-type!!


Sen skulle vi bege oss till granngatan där våra valpköpare Hanna och Lasse bor. Där fanns det också en kase, som väl man kan säga nästan hade hunnit brinna ned helt innan vi hann dit. Hos Hanna & Lasse var det fullt hus, med ungar och hundar - ja, och vuxna med såklart.... Det var i alla fall så himla roligt att få träffa gamla Prisse där .... Det är alltså Divas bror, och han är lika fin som henne - det är något alldeles speciellt med gamla hundar tycker jag, nog fick gammelmatte en liten tår i ögonvrån allt när han blev glad för att vi kom...


Strax före 23.00 fick jag telefonsamtal från Thomas som firade Valborg i Uppsala att han tappat bort sina kompisar, och man kan väl säga att han var väl överförfriskad... Nåja, det kan hända den bästa - och nu gick allt bra, han tog in på hotell och kom hem välbehållen dagen efter. Hur stora de än har blivit så är man ju orolig hela tiden...


Efter några "djupa" politiska diskussioner (visst diskuterar man bäst när man är onykter, eller hur var det nu igen??) så drog vi hemåt vid ettiden. Tur ingen av oss är av den tjuriga sorten, man måste ju få ha olika åsikter och ändå kunna tycka om varandra, eller hur....


Söndag morgon studsade jag upp som vanligt, ingen migrän denna gång...ha...ha... Efter att vi väntat några timmar för säkerhets skull så körde vi och hämtade Tyra som varit hos Inger och Lea under Valborgsmässoafton, tack för det Inger! och så hämtade vi Jacob som varit hos en av sina kompisar, Emil. Vi hade blivit inbjudna på eftermiddagen till Gustav och Carro, men det var lite ovilligt jag åkte in då vi hade problem med vattnet hemma. Helt plötsligt så fick vi inget vatten i kranarna! Och det är ju i det närmaste katastrof för mig som vill duscha stup i kvarten och ännu värre är det ju med hundarna, det går åt en himla massa vatten till dom. Så jag var förstås orolig över hur detta skulle lösa sig...


Men när vi vaknade i morse så fungerade det utan problem igen. Mycket märkligt, var det Fritte-spöket som spelade oss ett spratt igen tro? 


Igår fick vi trevliga nyheter från Norge! Fina Marta hade varit på utställning i Sunndalsöra med sin matte Lise, och fick då sitt andra norska CERT samt blev slutligen BIR och BIG-2!! Stort grattis till duktiga Lise och "vår" älsklings-Marta!!

Fr.v.: BIM Wigasci' Castor (en son till Loke tror jag) & BIR Barecho Zimply Made For Me. 


I morse fick jag skrapa rutorna på bilen igen - usch, så kallt och blåsigt det har varit nu de här senaste dagarna. Nu får värmen komma tillbaks igen!!!!!


Idag på förmiddagen var jag till Hälsocentralen på läkarbesök. Jag äter ju medicin för högt blodtryck och har snart gjort det i tio år. Varje år har jag blivit kallad på kontroll innan de skrivit ut nytt recept till mig, men jag blev aldrig kallad i höstas så jag tog kontakt själv nu ang. det. Sedan har jag ju fler krämpor så bäst att ta det på en gång tänkte jag.... Läkaren hette Ekman, en yngre kille som var väldigt trevlig och engagerad. Blev glatt överraskad måste jag säga då jag blivit besviken såååå många gånger när jag kontaktat HC förut.... 

Jag har ett finger som blir helt vitt om det kommit i kontakt med minsta lilla kyla, han trodde det var något som kallades Raynauds syndrom. Jag hade aldrig hört talas om det - och det verkade väl inte direkt vara något "farligt". Dock var det tydligen märkligt att jag bara hade det i ett och samma finger hela tiden... Nåja, han skulle kolla upp det mer och höra av sig till mig om någon vecka. Jag skulle ev. få nån nitroglycerinsalva utskriven till fingret också.... 


Sedan tog jag också upp att jag äter Omeprazol för magen sedan det fastnade en matbit i magmun på mig i Göteborg för snart 2,5 år sedan. Det står ju på förpackningen att man inte ska äta det mer än 14 dagar utan att kontakta läkare.... Jaja, jag vet att jag har lite svårt med tidsuppfattningen ibland! Meeen, det skulle vara okej såvitt han kunde säga - också det skulle han kolla upp. Vad det gällde mitt blodtryck så var det lite lågt nu istället.... så ny koll om två veckor. Tycker nog själv att jag har varit ganska så duktig idag, jag som har läkarskräck och allt!!


När Jacob kom hem från skolan idag så var han sugen på att baka muffins. Sagt och gjort, det fixade han helt själv! Bra med Hemkunskap i skolan måste jag säga....

 

Dom var väldigt goda måste jag säga... I receptet stod det inget om glasyr, utan det kom han på själv att han ville ha, han är ju en liten gottegris som mamma han!


Snickarna ringde idag och sa att de skulle komma redan imorgon och börja med altanen, JIPPIE!!! Annars brukar ju snickare bara skjuta upp det så det tar längre tid, men här gick det snabbare - väldigt bra måste jag säga.

Så David fick börja riva farstubron när han kom hem från jobbet. Nu finns inget alls där - får passa bara så ingen går ut genom dörren där nu...


Avslutar med två fina kort på Alfons (CH Barecho So Proud) som jag fått skickat till oss: 

Nedklippta öron, men hur söt som helst ändå....

Alfons är en son till Raptor, och nog kan jag se mycket av Raptor i honom allt....


  

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards