Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 20 juni 2011

Syndafloden i Småland och en feel-good-day i Dalarna

Av barecho - 20 juni 2011 20:42

Jag var hemma från jobbet även i fredags, skönt att få en extra dag att återhämta sig på. Värken i lederna har blivit mycket bättre, men på morgnarna gör det fortfarande riktigt ont. Men, ska ju inte klaga - finns så många som har värre värk än mig....


Roade mig med hundarna lite ute på gården, försökte filma Tyras framfart lite - men det är inte lätt....hon springer ju utanför filmområdet hela tiden!


 


 

Skönt att vi bara hade tre hundar att göra iordning på fredagskvällen, var nog så jobbigt det.... 


Nåt som var mycket passande med utställningen i Avesta på lördagen var att bedömningen inte började i vår ring förrän 11.30 Vi har ju bara en knapp timme att köra dit, så jag tänkte åka hemifrån vid 9.00 - men kom iväg nån kvart tidigare. Till Avesta från oss är det kanske 5-6 mil, jag vet inte exakt - men närmaste vägen är ca 7 mil att köra. Jag hittar såklart dit utan några som helst problem, och när Frida började gapa om att jag skulle åka över Sandviken och vara framme 11.00 så surnade jag till.... Hon gav sig inte heller förrän jag hade åkt nästan två mil åt rätt håll, hon tjatade och tjatade om att jag skulle vända - hennes ankomsttid var då beräknad till 11.30 - men hon ansåg ändå att jag skulle vända istället för att åka som jag åkte och komma fram 10.00 Tänkte slänga ut kärringjäveln genom fönstret, ringde hem till David och sa att han kunde börja titta efter en ny - för inte en chans i världen att jag åker till Paris med den där donnan!! Så idag har Ingrid flyttat in hos oss istället... hon låter lite som en drogad pensionär, men det kan jag nog lära mig att leva med bara hon tar oss rätt väg till alla ställen. 


Det är en GARMIN nuLink 1695 vi har köpt. Vi var väldigt nära att köpa en Tom-tom tills jag provade att lägga in vår adress och den då påstod att den inte hittade några husnummer efter den vägen.... Såna skitkartor vill vi då inte ha, som inte hittar något ute på landet!! Nu återstår att se hur nöjda vi blir med Ingrid - ni kan räkna med att få nån rapport här så småningom!


Tillbaks till Avesta då. Dalarnas kk hade valt att lägga ut ringarnas placering på sin hemsida, nåt som jag uppskattar mycket! Tyvärr hade de satt för vägen in till den entré som var närmast för oss, obegripligt för mig - bättre om folk kan komma in från fler håll för att undvika köer. Men, men - nu ska jag sluta klaga - för annars var utställningen jättebra arrangerad tycker jag!


Jag anlände till utställningsplatsen lite före Carro och Emma, så jag bad att få ställa mig vid avlastningen (inga problem alls, och inte heller nån "gestapo" efteråt när vi skulle flytta bilarna). Bar, eller ja - släpade rättare sagt, in tältet och satt upp det själv. Mäkta stolt över mig själv - jag som är så klen och halvt handikappad.... Men, ville få upp tältet då jag befarade att det skulle regna - nåt som var helt onödigt, för dagen bjöd på perfekt utställningsväder.


Jill kamperade också i vårt tält med Vegas. Så himla trevligt vi hade tillsammans, som alltid ska väl sägas. Att resultaten var bra för oss alla tre gjorde säkert inte att det blev sämre så att säga...


 
Här springer vi i Öppen-klass konkurrensen... och nej då, jag är inte bitter för att Messi inte fick Certet så att det är därför jag sätter in detta kort Jill !

   
Barecho Yackpot Every Time "Vegas" vann öppen klassen, blev sedan tvåa bästa hanhund med sitt första CERT!!! Stooooort grattis Jill, detta var så välförtjänt till er båda!! Ja, jag deläger ju honom jag också - så lite grattis till mig själv också kanske...

Messi (Barecho Zuper Playmaker) fick nöja sig med Res-Certet och trea bästa hanhund, denna dag. Men, ingen fara med det - vi kommer igen i Tvååker med hopp om röd/grön rosett kanske då istället!

Messi med sikte på godisbiten i mattes hand....


Vinnare av championklassen och sedan även Bästa hanhund blev Zola (CH Barecho He's Got It All)! Stoort grattis Carro, han var så fin i ringen och en så värdig vinnare!


När jag tog ut Enya (Barecho Either With Or Without You) så upptäckte jag att hon har vattensvans..... Är så himla trött på dessa jävla vattensvansar, vad gör jag för fel? Trots det så vann hon juniorklassen med CK, men fick ingen mer placering vilket jag såklart har full förståelse för.


Beda (Barecho Bed Of Roses) var med i unghundsklassen, jättefin tycker jag - men det var ju inte jag som dömde så hon fick Very Good. Några kilon för mycket kanske fortfarande, men det är ju lätt att göra något åt. Så jätteroligt att matte Karin från Österfärnebo tog sig tid att åka dit och vara med, tusen tack för det!


Clådan (CH Barecho Quest For Success) vann championklassen och blev sedan bästa tik. Hennes vackra halvsyster Thea (CH Barecho Roses All Over) fick endast Very Good denna dag....


 

Som ni ser så blev Clådan BIR och Zola BIM, domare för dagen var finska Tapio Eerola.

 

Vår uppfödargrupp som bestod av Zola, Vegas, Clådan och Thea vann i rasen....

  

... och blev sedan BIS-2 i finalen, dömde gjorde Soile Bister från Finland! Jätteroligt tyckte vi med den placeringen, stort tack till er som var med i gruppen.


Jag fick rusa direkt till uppsamlingsringen för grupp 8 där Göran Bodegård dömde, tyvärr ingen placering för Clådan denna gång i finalerna.


Vackrast av dom alla denna dag var ändå min älskade Diva . Du var lika fin Diva i lördags som du var när du vann din allra sista grupp på SKK här i Avesta 2008.


Carro och Emma var snälla och hjälpte mig att packa ut allting i bilen, sedan blev det hemfärd med Jill och Vegas som extralast. David skulle fixa grillat åt oss när vi kom hem, sedan skulle också de tre hundar jag skulle byta till göras iordning med bad och föning. Jag var ju inte så smart att jag anmälde samma tre båda dagarna - nänä, så enkelt ska det ju inte vara. Tre helt nya var det som skulle med till söndagens utställning i Gränna.



 

Efter att ha ätit gott, jag hade ätit en kaka och en smörgås på hela dagen, så satt Jill och jag oss vid varsin dator. La ut lite kort på Facebook och kommenterade varandras inlägg... moget? Nä, inte så värst - men vem bryr sig?!


Uppstigning vid 01.30 söndag morgon för avfärd 03.15 Det var klart väder när vi åkte hemifrån, men när vi passerat Katrineholm såg det istället ut så här....

   

Regn förstås... vi borde inte bli förvånade, när jag kollade på yr.no kvällen innan så skulle det bli regn i Gränna.


Men, att det skulle regna så inih.....e det kunde väl ingen drömma om. Det regnade kraftigt HELA dagen. Vi kom dit strax före 08.00, och strax innan bästa tik säger Jill - Det har regnat lika intensivt hela dagen, varken mer eller mindre har det blivit. Och ja, ni vet väl vad som händer om nån säger så? Inom tio minuter så ökade regnmängden på med ÄNNU mer... Man trodde inte det var sant. Innan vi fått ut allt i bilen så var jag dyngsur, trosor och BH var så blöta så de gick att vrida ur. Visst hade jag haft ett McKinley regnställ på mig hela dagen, men även det är nu uppsagt härifrån. Ett nytt ska införskaffas å de snaraste!! Vad sjutton skulle jag göra när jag var så genomblöt? Jo, hittade några överdragsbyxor och en gammal polotröja i väskan med "bra-ha saker". Kunde sätta på mig dem efter att ha torkat mig ungefär som efter en dusch. Foppatofflorna i bilen passade också bra, allt smink var bortsköljt - jag kände mig såååå himla läcker må ni tro! Vi stannade inte och åt på vägen hem ifall ni undrar, ville ju inte skrämma slag på folk genom att visa upp mig....

Så här såg det ut utanför den toalett där jag kunde byta om, man kanske inte ser helt - men utanför går det någon typ cykelväg eller nåt och där forsade vattnet fram....


Nä, det här var ingen trevlig dag alls - tur jag hade bästa tänkbara sällskap i tältet med Jill och Katarina (Yatzys matte) där!!

Vi fick också besök av den här lilla sötnosen som sökte skydd undan regnet och passade på och smaka lite kakor när han ändå var där.


Domare för dagen var Bente Bjerkaas från Norge. Resultaten då? Tja, de kom liksom i skymundan denna dag då regnet var det stora samtalsämnet... Men här kommer i alla fall mina hundars resultat:

Night Wish Darrem Canis "Baros" Excellent 1 UKL CK 3 BHKL CERT

Barecho Yackpot Every Time "Vegas" Excellent 1 ÖKL CK
Barecho You Name It "Yatzy" Very Good 
Barecho Devil Wears Prada "Miranda" Excellent 1 JUNKL CK
Barecho Apple Of My Eye "Zelda" Very Good
CH Wongan Romanza At Barecho Excellent 2 CHKL CK 


Om ni tror att jag överdriver vad det gäller regnet så kan ni läsa vad det stod om alla översvämningar som var norr om Jönköping denna dag....


Kan säga att jag var mycket nöjd när jag kom hem strax före 19.30 på kvällen och fick sätta på mig skönare kläder, äta lite stuvade makaroner och sedan krypa till sängs med en liten Tyra på armen vid 21.00 David hade försökt väcka mig när han gick och la sig några timmar senare, men det var helt omöjligt att få liv i mig sa han....




  

 
 
Pia

Pia

20 juni 2011 22:06

Hahaa jag kan intyga att det verkligen regnade sååå mycket och lite till...jisses det lär nog ta nån vecka innan alla sakerna och ffa förtältet till husvagnen är torrt...om det nu slutar att regna :( för här kommer det skurar både nu och då.
Ha de gott!

http://lillablidkulla.webs.com

 
Ingen bild

Katarina H

21 juni 2011 08:32

Men vad det kan regna - inte kul alls! Lär inte bli ngt bättre före midsommar vad jag har hört!
Vattensvans tror jag beror på kyla...kan du inte prova att blåsa svansen o svansroten torr direkt efter badet? Olivia fryser alltid efter bad sommar som vinter men vi har klarat oss från vattensvans iaf.
Sommarlov här - får du semester snart?
Grattis till alla bra resultat. Å nog är Diva fin allt man kan inte tro att hon är så gammal som hon är!

 
Ingen bild

Ann Lundin

21 juni 2011 09:27

Ja fy farao vilket väder det var. Då är det INTE kul med utställningar. Vi hade lite närmare hem eftersom vi hyrt en stuga i Gränna med toalett som tur var för där hängde våra kläder på tork till dagen efter. Idag ska jag torka ett dyblött tält om nu regnet håller sig borta så pass länge...

 
Ingen bild

Eva Hellstrand

21 juni 2011 10:48

Stort grattis till resultaten!!
Messi är så vacker !! Trodde han skulle få certet.
Clådan är så vacker i ringen så man får ståpäls :)

Ha det gott!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Tisdag 2 april 18:18

  Ubbe, hanhund      Uzo, hanhund     Undis, tik     Uzzi, tik     Unette, tik     Ultra, tik     ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards