Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 18 juli 2011

Bästkusten?

Av barecho - 18 juli 2011 17:17

Då har vi alltså spenderat några dagar på Västkusten, det blev några färre än planerat - mestadels för att vädret inte visade sig från sin allra bästa sida kan man väl säga.... 


David och jag startade härifrån vid 01.00 på fredagmorgon, vi hade Thomas med som ville bli avsläppt i Göteborg hos sin "tjej". Därför valde vi att köra över Göteborg istället för via Jönköping som vi gjort de flesta andra gånger. Ingrid tyckte dock detta var den bästa vägen och jag är benägen att hålla med henne. Mycket bättre vägar och även om sträckan är lite längre så tror jag det går snabbare och det är ju det som är mest intressant!


Vid 07.00 körde vi in på parkeringen utanför Övrevi IP. Vi blev invinkade på den bästa delen av parkeringen, och det var vi såklart tacksamma för. Är ju helt värdelöst när vissa klubbar låter en parkera längst bort när man bemödat sig med att komma dit tidigt!


Det fanns inte många tältplatser kvar vid ringen, men på "rad 2" fanns det plats så vi fick campa där dessa dagar. Det gick hur bra som helst - framför oss hade Astrospring's sin boplats.


Domare för dagen var Mrs Pat Guy (kennel Fenaybrook). Först ut av våra hundar var Messi (Barecho Zuper Playmaker) och Vegas (Barecho Yackpot Every Time) i öppen klassen. Båda grabbarna fick Excellent, Messi vann klassen med CK och Vegas kom tvåa i klassen. Det är ju alltid lite extra spännande när de står för championatet! Och till vår stora glädje fick han inte bara sitt sista CERT, det nittonde totalt - och artonde svenska, utan han blev även Bästa Hanhund! Nu kan han alltså titulera sig SEU(u)CH NORDJV-10 WW-11 Barecho Zuper Playmaker, tjusigt!!


Direkt byte till Miranda sedan i Juniorklassen, hon skötte sig utmärkt. Fortfarande är hon inte helt i päls, men den är på god väg nu. Det var sex stycken i hennes klass och där gick hon segrande ur striden, med ett CK. Clådan (CH Barecho Quest For Success) hade sex till att tävla mot i championklassen. Även hon vann sin klass, fick CK och gick då vidare till Bästa tikklassen. Jill var snäll och visade Miranda i bästa tik och där blev hon placerad på en tredje plats och fick därmed Reserv-Certet, verkligen bra! Vinnare var Clådan - så nu skulle de göra upp igen, våra två färska världsvinnare! Jag kunde ju inte svika Clådan igen, utan denna gång valde jag henne och Jill tog Messi. Meeeeen, hon fick se sig slagen av våran Messi-Pessi som verkligen har flyt nu!

 

BIR CH Barecho Zuper Playmaker & BIM CH Barecho Quest For Success.


Vi hade också en grupp bestående av Vegas, Miranda, Clådan och Messi (tusen tack Andrea och Lia för hjälp bägge dagarna!) - gruppen blev BIR, men inte placerad i finalen som bestod av hela 32 grupper! Messi blev inte heller placerad, men jag var oerhört nöjd med honom - flera stycken kom fram efteråt och sa att de tyckte han sett jättefin ut i finalen!

Några som fann varandra där var Jills labbe Falco och lilla Tyra....

Det var mig en ettrig liten sak!

Den ena galnare än den andra....    


Vi packade oss ut och skulle sedan bege oss norrut till Bovallstrand, närmare bestämt till Ramsviks Camping där vi skulle bo i tre nätter ihop med Davids släkt.


Det gick lätt att hitta, men när vi kom fram och jag insåg hur ihopklämt allt var på en superliten yta så blev jag nog lite lätt chockad till en början.... Kalla mig gärna naiv, men de campingar jag har varit på (har ju blivit några under årens lopp) har varit på ett ganska så stort område där man kunnat koppla av och känna lugn och ro. Något sådant fanns det inte möjliget till alls här....

 

Detta är alltså stugan som de kallar Sjöbodstuga, 7 bäddar Comfort. Var den comforten var skulle jag bra gärna vilja veta.... Inte ens en egen trapp till stugan fanns, utan den fick vi dela med grannarna.

Vår stuga ligger alltså till vänster här, till höger är det en hel radda med liknande stugor och på andra sidan raden med husvagnar finns då villavagnarna som beskrivs som så mysiga med uteplats och allt.

    

Visst utsikten var fin, men jag är nog mer för bekvämlighet än sånt jag har jag insett nu....

Här är alltså ingången till stugan. När vi bäddade ut soffan så att vi kunde sova där fanns det ingen plats alls kvar.... Uppe fanns ett sovloft där resten sov, men där kunde man bara krypa fram - var så lågt itak att man inte kunde stå där. Badrummet var fräscht, men att de satt upp en skylt om att vi skulle spara på varmvattnet för det fanns inte mycket i varmberedaren kändes ju inte så bra när de sagt att stugan är för 7 personer... Fanns ju ingen möjlighet att alla skulle kunna duscha där samtidigt. David och Jacob gick till servicebyggnaden för att duscha, men trodde ni det var gratis? Nädå, de skulle såklart ha betalt för det..... Internet fanns, men också det fick man betala för - inte mycket, men ändå - tycker nog att man skulle kunna bjuda på nånting i alla fall när man tar så pass mycket betalt för detta boende.

Till alla dessa stugor fanns det endast en parkering, och det var till vår stuga. Vår andra bil fick parkeras bra långt bort och det kostade förstås pengar det också, var nån sorts SMS-betalning där. Nä, hela campingen kändes så sniken och att kunde de ta betalt för nåt så gjorde dom det....

På hemsidan fick man intrycket av att det var en hundvänlig camping, men ingen hund kan då trivas där. Fanns ingenstans alls att rasta dom - vi fick gå efter den supersmala vägen där det åkte bilar mest hela tiden.
Hundarna drog ju till sig många barn förstås - men hur föräldrar som är på semester med sina barn bara låter dem springa vind för våg, det fattar då inte jag. Våra hundar är vana med barn - och hur snälla som helst, men hur fan vet föräldrarna det? De petade in i gallret till dom när de satt i bilen - ett barn tog Tyra och gick iväg med henne bara - och de kastade sig över dem så fort det fanns tillfälle.... suck..... Tyckte de skötte sig kanonbra alla hundarna med tanke på hur trångt det var och dessa barn som inte lät dom vara ifred. Nä, det dröjer nog innan det blir nån campingsemester för oss igen - och till Ramsvik åker vi då inte igen ens under knivhot....


David tog ett kort på lördagsmorgonen innan jag gav mig iväg mot Tvååker igen.

David skulle spela golf under lördagen eftersom det var släktmästerskap i golf då. Jacob och Emil fick följa med mig till Tvååker istället. De kämpade på bra med buren både in och ut..... utan att klaga alls, så himla duktiga de var .

Här sitter de och pustar ut - de skulle spana på tjejer sa dom, men vet inte hur det gick med det....

Annars hade de med sig en fotboll som de spelade lite med på ett område där det inte var några ringar. Måste säga att jag blev rejält förvånad när Jacob berättade att det var några stycken (andra utställare...) som sagt till dom att ni kan väl inte spela fotboll här inte? Ehhh, få se nudå - vad är detta för ställe? Vad brukar de göra här annars? Dra vagnar, rasta hundar eller spela fotboll..... Trött man blir på en del människor....


Domare denna dag var Mrs Lesley Bloomfield (kennel Fernlin). Vegas fick Excellent, men jag minns faktiskt inte hans placering i klassen - jag skäms verkligen, tror han var tvåa även denna dag...

Messi gjorde debut i championklassen och där blev han tvåa, samma placering fick han också i bästa hanhundsklassen.


Var ungefär här nånstans jag gav Jacob kameran och sedan tog han närmare 300 kort med den, några kommer här nedanför.


Mirre-pirre vann återigen Juniorklassen med CK. Lika med Clådan, hon vann championklassen. Denna dag var Andrea snäll och hjälpte mig med Miranda i Bästa tik, tusen tack för det! Ingen placering blev det för henne - Clådan vann dock igen.


Andrea och Miranda gosar upp sig lite innan bästa tik...


Sneglar lite upp mot domaren, måste ju hålla koll på vad hon gör....  

Clådan på språng...   

Clådan har just vunnit bästa tik, så fin hon är - gud så stolt jag är över henne!!

BIM CH Trollängens Ohio & BIR CH Barecho Quest For Success  

 

Ja, så här nöjd ser jag då ut efter att ha blivit BIR....

Micke var snabbt fram och gratulerade, så många som trevliga det finns inom springervärlden ändå! Jag vet, jag vet - att långt ifrån alla är det, men jag föredrar att fokusera på de som är vänliga till sinnet. Tänk att vi på fredagsmorgonen fick en flaska vin som grattis till våra WW-titlar, så himla omtänksamt, tack Carina för den - jag har inte testat den ännu, men blir nog till nästa helg!

Så var det dags för vår uppfödargrupp, Ann Lundin ryckte in som handler förutom Lia och Andrea. Tänk så intresserade de är av vad Ann har för nåt där i fickan....

Men, ge oss godis nudå!! Vi blev BIR-uppfödargrupp även denna dag, men vi valde att inte gå in i finalen med den.


Sedan blev det ett rejält funderande över hur vi skulle göra med Clådan och gruppen.... Var ju bra många timmar innan gruppfinalen skulle gå, skulle vi stanna på den så skulle vi missa middagen efter släktmästerskapet. Jag visste ju att Jacob och Emil gärna ville vara med på den, och det ville jag själv också såklart. För att inte tala om att David nog skulle bli besviken om vi inte dök upp.... så efter noga övervägande, och en försäkran från dagens domare att hon inte tog illa upp ifall vi åkte hem så beslutade vi oss för att åka därifrån.


Vi stannade på McDonalds för att äta på vägen till stugen. Och jag tänkte jag måste prova att fota även här så vi får se vad som händer! Meeen, inget hände - dock kan man väl säga att det inte såg superfräscht ut det här....


Middagen var vid 19.00 och ända fram till 21.30 orkade jag vara kvar.... Men då hoppade John Blund från axel till axel på mig och försökte få mig att sova. Bara att packa in sig i bilen och köra tillbaks till stugan med hundarna, Jacob och Emil kom dit de också efter en liten stund.

En trött tjej hade gosat ner sig i sängen medans vi satt och pratade en stund innan det var sovdags....


Söndag morgon vaknade vi av regn, men vi hade väl vår förhoppning att det skulle sluta. Det gjorde det också lite av och till. När jag åkte till Lottie i Munkedal för att titta på barnbarnen (Messis valpar) så var det faktiskt uppehåll en liten stund. Det var jätteroligt att få se valparna, det är inte så många av hans kullar jag har haft möjlighet att se. Tack Lottie för att jag fick komma och tack för goda fikat!


Efter det så öppnade sig himlen totalt... Det inte bara regnade, det öste ner och blåste isvindar dessutom. Det regnade i sidled så det slog mot rutorna i stugan, vi rastade hundarna i ovädret och Tyra hon bara stirrade på oss och undrade vafan vi gjorde ute i detta skitväder!


Vi funderade av och till vad vi skulle kunna göra i detta oväder, men man kan väl säga att det inte direkt sprutade idéer ur oss... och att sitta där, i en minimal stuga, och bara vänta på att det skulle bli måndag så vi fick åka hem kändes ju värdelöst.... Så vid 15.30 lämnade vi Ramsviks camping för alltid kan man väl säga.

Lite trångt i bilen blev det eftersom Jacob och Emil valde att åka hem med oss, de hade ju åkt dit med Åke och Kerstin. Tyra tyckte inte det var okej att ligga där bak med långöronen, så hon kröp fram till Jacob och la sig i kudden i hans knä istället, såååå mysigt så!

Vid 22.30 ungefär kom vi hem, och Tyra var så glad att träffa mamma Pärlan. Hon gosade med henne i sängen så Pärlan blev nästan lite trött på henne till slut...


Idag har vi packat upp och jag har mentalt börjat förbereda mig för att börja jobba imorgon igen, men det är bara för tre veckor sedan slutar jag....


Insåg att jag måste köpa ett nytt regnställ då det såg ut som om det skulle regna i Köping nästa helg, vilken skräll va?.

Hittade till slut Didrikssons regnställ på Intersport, ett set kostade 1000:- och det kan det vara värt om det fungerar. Kände mig lite "wild and crazy" så köpte faktiskt det rosa (det fanns ju inget brunt som jag annars alltid väljer säger David....). Men rosa är himla fint bakom brunt & vitt, eller hur? (sorry Baros, men det är fint bakom svart & vitt också...).

David har ju köpt en grill, men han kan liksom inte hålla sig borta från dom i alla fall i affärerna. Om ni undrar vad vi ska äta ikväll, så kan jag hälsa att det blir grillat, igen.....


  

 
 
Carina

Carina

18 juli 2011 18:59

Har provat vinet. Är helt okej, men undvik att äta något med vitlök i... Smaken på vinet ändrades.

http://www.socool.se

 
Ingen bild

Lotti

18 juli 2011 20:06

Tack själv för trevligt besök!
Jätteroligt att du kunde komma och titta på valparna!

 
Ingen bild

Katarina H

19 juli 2011 09:22

Vilken skitcamping, fy bubblan för att bo så där tätt! Årjäng o Västervik är helt OK där har jag varit med hundar, men klåfingriga ungar är ju svårt att slippa...Hoppas du slipper använda ditt nya regnställ till helgen & Grattis Messi!

 
Ingen bild

Ann Lundin

19 juli 2011 18:43

Kul läsning som vanligt!
Rolig bild på Messi, Clådan och mig!
Tack för att du kikade litet extra på Lovis valpar. Nu ska jag snart åka upp så får vi se om vi tycker likt!! MVH Ann

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Tisdag 2 april 18:18

  Ubbe, hanhund      Uzo, hanhund     Undis, tik     Uzzi, tik     Unette, tik     Ultra, tik     ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19 20 21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards