Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 28 juli 2011

Sån tur....

Av barecho - 28 juli 2011 19:28

... att vi har vatten igen!! Tror inte att jag hade stått ut en dag till...... Det var ju i lördags eftermiddag som vattnet försvann för oss - och många teorier hit och dit har det varit om vad som varit fel. Vi har sett tusenlapparna flyga iväg för alla tänkbara saker som skulle behöva bytas. Meeen, nu visade det sig "bara" vara kabeln som går till vattenpumpen som var trasig i nån skarv. Har inte satt mig in helt i vad som var problemet - är bara oerhört nöjd att vi har vatten igen sedan igår eftermiddag.


Bara en sån sak som att gå på toa och inte kunna spola... Inte kunna tvätta händerna, knappt borsta tänderna. Nä, man förstår inte att uppskatta vattnet när det fungerar! David och Andreas monterade isär vattenpumpen i tisdags i tron att det var den som var felet - så enda orosmomentet nu är väl att de har förstört något i den....


Gammelpenny har varit på sitt årliga besök hos veterinären för munsanering. Hon har himla dåliga tänder (det har hon efter sin mor....) och jag minns när vi lämnade in henne till veterinären i Gävle första gången vi skulle ta tandsten på henne. Det måste ha varit 4-5 år sedan och jag vet att jag sa när vi lämnade in henne att tänderna ser inte bra ut - och ni måste säkert dra någon tand. Jag berättade också att det var dåliga tänder på dessa linjer.


Några timmar efter att jag lämnat henne så får jag ett samtal från kliniken till jobbet. De vill göra en grundlig undersökning på Penny för att tänderna är så dåliga så hon lider förmodligen av någon allvarlig sjukdom!! Men, vadå - sa jag? Hon är hur frisk som helst, bara tänderna det är fel på. Men, nä - sköterskan jag pratade med stod på sig. Hon är nog väldigt sjuk för tänderna var jättefula. Jaha, sa jag. Ersätts det på försäkringen då? Jag menar, hon har ju inga symtom på någon sjukdom? Njae, det visst hon ju inte (med en röst som lät ungefär som vilken hemsk matte jag var som inte ville ta reda på vad som var fel på min hund....). Får jag prata med veterinären då sa jag. Det fick jag, och han sa lika. Men, vad skulle det kunna tyda på för sjukdom då försökte jag. Nja, det visste de inte - men de ville göra en utredning med diverse blodprover till en början.


Jag sa blankt Nej - jag anser mig känna mina hundar så väl att jag vet om de är sjuka eller inte, så några prover blir det inte. Fixa tänderna bara and that's it! Veterinären lät inte minsta sur över det, utan accepterade det utan knot.


När sedan David hämtade Penny på eftermiddagen så var det en sköterska där som var allmänt otrevlig. Hade en lätt spydig ton - där hon klart och tydligt visade att hon inte tyckte vi tog hand om våra hundar... Hon sa bland annat till David att Penny hade sett fruktansvärd ut i munnen och att hon säkert inte kunnat äta på grund av dem. Konstigt sa David, hon är ju ganska så tjock så hon ser ju inte direkt undernärd ut, dessutom äter hon hur bra som helst. Då vräker hon ur sig - men hur vet ni det? De andra hundarna kanske äter upp hennes mat!! Jo, förmodligen så låter vi alla hundar äta hur dom vill - skulle se ut det va?? Och tror ni Penny var sjuk? Nädå, frisk som en nötkärna har hon varit hittills i hela sitt liv... (peppar, peppar...).


Så nu går vi till en annan veterinär där det fungerar hur bra som helst, är dessutom billigare. David lämnade Penny där i går eftermiddag och jag hämtade henne på kvällen. När jag kommer dit så sitter det en annan med Penny utanför och väntar. När hon hade vaknat upp så hade hon fått panik stackarn... Pia (veterinären) trodde hon kanske haft nån mardröm och blev rädd när hon var på ett främmande ställe med bara främlingar... Mammas menny-muppen . Hon blev mycket nöjd när hon fick hoppa in i bilen och åka hem till sin Henke!


Tyra och Miranda har funnit varandra riktigt bra nu - de leker så det står det härliga till! Utomhus tycker jag att det går väl vilt till ibland - går bättre inomhus.....:

Äntligen har jag fått tag på Kylies favoritleksak! Nu ska jag slita den i stycken....

Nej, Mirre-pirre har tagit den!!

Så stolt hon är den fåntratten, långörona är så himla malliga för att de är större och starkare....     

Kolla bara, nu hoppar hon upp i soffan som jag inte kommer upp i!

Meeen, jag är lite smartare än dom så en enkel match för mig att lura av henne den...he...he...

    

Tjalala - min bara min!

Neeeej, nu kommer den drummeln igen!!!

Men, vaf..... Kom tillbaka din tjyv!


Här kommer kort på Fabiano som vi kallade honom, nu har han arbetsnamnet Herr Björkman - utställningsträning är det som gäller här i nya hemmet!

Lite gos måste man ju få också efter att ha tränat så duktigt....


My (Barecho Me, myself and I) som numera kallas Meme. Här med några av sina kompisar i Sydafrika.     

 
 
Ingen bild

Katarina H

29 juli 2011 12:38

Vilken tur att vattnet är tillbaka igen, det är först när man inte har ngt som man inser hur ofta man springer o vrider på kranarna!Penny,så lik Lina-Fina. Sista gångerna vi sanerade hennes tänder var vi tvugna att premedicinera med Rimadyl i 10 dgr innan för hon fick så ont efteråt...å att vakna utan matte helt otänkbart! I Västerås finns en jättebra klinik där det finns en riktig hundtandläkare. Det var hon som opererade bort Räkans avslagna tand häromåret. Räkan har jättefina tänder och Olivias här hel ok tack o lov! Snygg är han Vegas!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Tisdag 2 april 18:18

  Ubbe, hanhund      Uzo, hanhund     Undis, tik     Uzzi, tik     Unette, tik     Ultra, tik     ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19 20 21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards