Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 31 augusti 2011

Välkommen Frasse

Av barecho - 31 augusti 2011 12:02

Igår fick vi då äntligen hämta hem kattungen Frasse, 10 veckor gammal. Han är uppfödd i Örnsköldsvik av min ex-mans bror med familj. Han fick följa med några som bor i Sandviken som var i Ö-vik på besök i förrgår kväll, så slapp vi åka hela vägen dit för att hämta honom. 


När jag hämtade honom vid lunch igår så var han mycket missnöjd över att hamna i buren igen.... Jag hade en del ärenden jag måste göra och tyckte så synd om honom när han satt där och jamade. Kom då på att Thomas tjej, Sia, är här och hälsar på honom nu så kollade med henne ifall hon kunde vara kattvakt några timmar. Och jodå, det var hon så gärna! När jag kom in i Thomas lägenhet så var det som att komma in i en helt ny.... den var städad, I'm in chock!! Nåja, Frasse trivdes bra där och var inte alls så sugen på att följa med mig när jag sedan kom och hämtade honom..


Efter en kort stund i bilen så började jag känna en inte så angenäm doft.... Frasse hade helt enkelt bajsat i buren. Hundskit luktar illa, men tror tamefan att kattskit luktar ännu värre!! Meeeen, jag ska väl inte klaga ändå - han satt ju i buren så bajset stannade där. Annat var det för en arbetskompis till David när han och hans tjej åkte och hämtade en kattunge. Katten satt i knä på hans tjej som satt på passagerarsidan. Det ville sig inte bättre än att katten väl blev orolig av resan så den bajsade helt enkelt på sig.... Kräsmagad som han var, den nyblivna katthussen, så var han tvungen att stanna och kräkas. När då hans tjej knäpper av sig bältet, som det är kattskit av diarrémodell på, så kan ni väl tänka er vad som händer. Jo, det rullas upp i bälteshållaren. Tog nog ett tag att sanera den bilen skulle jag tro!!



 Här är Tyras möte med Frasse första gången....

 

Lleyton undrar vad det är för konstigt kryp? Han ser närmast generad ut när han tittar på honom, men så fort Frasse springer då väcks jakten och han försöker ta honom.... Precis som de andra. Frasse är inte alltför imponerad av hundarna, utan springer och gömmer sig så fort han får syn på någon av dem... Hoppas det blir bättre, skulle ju vara så kul om vi kunde få en katt som kunde vara med hundarna hela tiden!

Tyra är helt övertygad om att detta är någon ny sorts leksak vi har köpt till henne, han är inte alls lika intresserad av att leka som lilla Ty är just nu...

Nej, han leker hellre med någon liten pälsmus....

    

Jaaa, bäst att smyga på den så den inte försvinner iväg!

Äta kan han ju inte göra på golvet av förklarliga skäl - utan det får bli bänken istället. Hundarna är gröööööna av avund!

Dom är för himla söta när de är små! Hans favorit är just nu lillhusse som har fullt upp med att försöka säga han istället för hon om honom... Jacob påstår att Frasse liknar en tjej och att det är därför, men jag vet inte jag - det verkar gå i rakt nedstigande led det där att säga fel kön på katter! Hans farmor säger han om deras honkatt, David säger också hon om Frasse och han om Smulan & Rut så jag får nog bara vänja mig antar jag....


Glömde lägga in filmerna från helgens utställningar i gårdagens blogg så de kommer här:


  BIR/BIM dag 1.


  BIR/BIM dag 2.


 Bästa flat-veteran dag 1. 


Vi har ju några valpkullar som jag glömt att gratta, fy på mig! Den 20 augusti fyllde H-kullen 11 år. Minns att jag var i Nyköping på utställning när de föddes, tror det var Alva (CH Barecho Angel Of Mine) som blev BIR den dagen. Sånt där kan jag minnas istället för det som jag nyss sagt. Till exempel på utställningen i söndags så bad jag David gå och köpa hundgodis. Jill sa då att de hade köttbullar som vi kunde få, så han begav sig bort till deras tält för att hämta. När han sedan kom tillbaks efter en bra stund så frågade jag lite lätt irriterad - var har du varit?? Han bara stirrade på mig.... och då kom jag på att jag bett honom hämta köttbullar. Ja, inte så lätt alla gånger att umgås med mig och mitt minne!! Men, nu var det ju gratta i efterskott vi skulle göra till 11-åringarna! Hanne flyttade till Norge och hade en del problem med knäna, tror inte hon finns kvar i livet längre. Ronja, Lady och Rossi har jag inte hört något ifrån på jättelänge. Hillevi flyttade till Hjortronlandets kennel och la grunden till deras springeruppfödning. Hillevi blev champion relativt snabbt och har lämnat ett par kullar efter sig. Tyvärr fick hon somna in i november förra året pga tumörer. Hedda gick bort några månader före Hillevi. Hedda blev omplacerad när hon var ca 1 år, hon var väldigt rädd för män i början - men kom till en ljuvlig familj där hon fick det hur bra som helst och blev den harmoniska hund hon var från början. Gina & Wilma vet jag inte heller om de finns kvar än - men Hugo som flyttade bara ett par mil från oss vet jag gick bort för några år sedan.


Så har vi en till kull att fira, nämligen vår alldeles egna Pärlan och hennes syskon som fyllde 4 år i söndags! Pärlan bor som sagt kvar här, och jag har mycket svårt att tro att hon nånsin kommer att lämna vårt hem. Hennes bror Prinsen bodde kvar här, men jag hade såna problem att visa honom. Ni som såg mig i ringen med honom vet vad jag menar. Himmel så stark och vild han var!! Han flyttade till Antoine i Schweiz innan han fyllde 2 år och där har han fått det jättebra, han har vunnit en hel del och hans senaste vinst var nu på födelsedagen då han återigen blev BIR! En till bror föddes i kullen, Platon. Han flyttade till Sydafrika där han blivit far till en hel del kullar. Gemma flyttade till sin pappa som parningsvalp, tyvärr har hon inte blivit utställd så mycket - men jag minns att hon var väldigt lik Kylie sist jag såg henne. Tilda flyttade till Finland, hon har varit väldigt sen i sin utveckling och inte blivit utställd så mycket. Stina flyttade till Blekinge och har nyligen blivit omplacerad - sist jag hörde så gick det bra för henne i nya hemmet. 


Nu ska jag strax börja packa inför resan till Euro Dog Show-2011 in Leeuwarden! Hundarna är badade och fönade, får väl göra om lite på hotellet torsdag kväll, men alltid skönt att de är fixade när man åker tycker jag. Jag ska försöka sova lite på eftermiddagen tänkte jag (lättare sagt än gjort!!) och så åker jag härifrån vid 19.00 ikväll. Första stoppet blir i Västerås där jag packar in mig och hundarna i Veronicas bil eftersom vi ska åka tillsammans. Jag hade inte alls tänkt på att fråga Tyras uppfödare ifall vi skulle kunna åka ihop, men när hon såg mitt upprop på FB att jag sökte nån att åka med hörde hon av sig! Såååå det ska bli jättetrevligt. Vi ska möta upp Carina & Micke och några fler tidigt imorgon bitti i Malmö - sedan åker vi efter varandra till Papenburg i Tyskland där vi ska sova två nätter. Ca 130-135 mil är det till Papenburg så det känns ju inte så farligt mot för när vi körde till Paris i somras....

 
 
Ingen bild

Sara

31 augusti 2011 13:43

kattungar ska vara minst 12 veckor innan de flyttar från sin mamma... http://www.kks.nu/kattinfo/12_v_kattungar.html

barecho

31 augusti 2011 14:01

Jag är medveten om att det är en rekommendation, men jag känner mig helt övertygad om att Frasse kommer att klara sig bra ändå. Rut & Knut var bara 3-4 veckor när de kom till oss - och det blev "katt" av dom ändå! De som har fött upp lilla Frasse är ju inte direkt några officiella kattuppfödare, så för de som lider av "anmälningssjukan" måste jag tyvärr meddela att det nog inte går mycket att göra åt det.

 
Nanny

Nanny

31 augusti 2011 14:47

Åke var 10 veckor när han kom till oss. Han tycker inte om andra hundar förutom springer spaniels. Jag har ju 2 "barnbarn" som bor nästan granne med oss och han går gärna dit och hälsar på.. Lycka till med Frasse!!

http://nannybm.bloggplatsen.se

barecho

31 augusti 2011 15:15

Klok katt du har som bara gillar springer spaniels, här måste den dessutom vänja sig med vårt lilla apbarn! Men idag har de två legat tillsammans bredvid mig i soffan - så det är på rätt väg!

 
Ingen bild

Sari

31 augusti 2011 14:50

Men hur f.. orkar människor hålla på och kommentera allt och alla. Kan inte var och en sköta sitt?? Eran Frasse ser exakt ut som min Tiger gjorde som jag hade när jag bodde hemma. Lycka till i helgen. Kram till dig Helene!

barecho

31 augusti 2011 15:14

Man slutar liksom aldrig förvåna sig på nåt sätt, om man nu har så mycket tid och energi för att engagera sig i sånt - då tycker jag man istället kan lägga ner den på att t.ex hjälpa de som svälter i Afrika....
Tack för lyckönskningen, vi ska göra så gott vi kan!

 
Ingen bild

Magareta

31 augusti 2011 14:55

Ja, jag säger då det... Att folk bara orkar bry sig! De kattungar Helene tog hand om för flera år sedan hittades övergivna 3-4 veckor gamla. Helene kunde inte för sitt liv acceptera att dom skulle avlivas utan satsade enorm tid på att ge dom den kärlek dom var värda. Herre jösses så trevliga katter det blev! Helt underbara och sociala. Tror faktiskt att Helene är skickad att ta hand om en kattunge som "bara" är 10 veckor gammal. Hos Helene o David med familj och hundar kommer den att få ett underbart liv på landet.
Hoppas att du som ondgjort dig över kattungens ålder nu lägger din energi på något väsentligare. Kanske att själv ta hand om en eller annan kattunge som behöver ett kärleksfullt hem och sluta med liknande kommentarer när du inte har en aning om hur väl mottagen den nya familjemedlemmen är.

barecho

31 augusti 2011 15:12

Ja, nog tror jag att Frasse inte kommer att lida för att han bara är 10 veckor gammal. Idag är det full fart på honom: han äter, skiter och busar som en helt normal kattunge gör!

 
Ingen bild

Maria

31 augusti 2011 17:51

Hej!

Superfin liten kissunge! Vill bara ta den första "skrivbenten" lite i försvar, vi kattfolk blir lätt lite militanta när det kommer till 12 veckors regeln. Lycka till med din fina rödtott den kommer säkert få ett härligt liv hos er.

Med vänliga hälsningar,
Maria Hilleby, kattuppfödare (S*Dalhemskogen NFO) samt lycklig ägare av en Lleytondotter.

barecho

31 augusti 2011 18:34

Jag upplyste också dom som har fött upp Frasse om det, men de försäkrade mig om att det skulle gå bra. Tycker bara att det är ett konstigt sätt att skriva det på, var ju inget direkt positivt sätt direkt! Glad att höra att du är lycklig ägare av en Lleyton-dotter!

 
Maria

Maria

31 augusti 2011 19:36

OMG
Alla dessa anmälningsgalningar ja det finns tydligen sådana i alla världar allt från hund till häst till katt världen...
Hämtade hem en kattunge för några år sedan där bonngubben som hade kattungarna försäkrade oss om att den är iaf 8 veckor nu, hämta den annars slår vi i hjäl dem... Klart vi hämtade katten, tror dock inte den var mer än 6 veckor gammal... Hade en valpkull då och kattungen blev en del i valpflocken :-)Han hade en bräda han kunde balansera upp på ur valphagen om valparna blev för vilda. Han blev en utmärkt katt - tyvärr bor Stigge kvar hos mitt "kryss" - när jag tänker på kissen borde jag nog åka och hämta den hem, underbara Stigge :-)

http://www.windcraft.se

 
Ingen bild

Marie o Xit

1 september 2011 08:14

Lycka till med lille Frasse :) och även ett Lycka till på din utställningstripp i helgen :)
Ha det gott
Hälsningar från oss i Ockelbo

 
Ingen bild

Katarina H

1 september 2011 09:34

10 veckor var det förr och då gick det utmärkt bra!Tror även att chansen att socialisera sig med dogsen är störr om de inte blivit för stora. Har under min period i livet som "bonde" tagit hand om ett flertal vilda höstkattungar som annars riskerade att frysa ihjäl o int fan vet jag hur gamla de var - de var nog bara glada att få mat o värme och blev hur trevliga som helst!
Himla söt kattunge ialla fall lilla Frasse!
Lycka till på resan och med ställningen.

 
Ingen bild

Katarina H

1 september 2011 09:56

Läste länken till kattsidan och kan inte låta bli att kommentera den: självklart om man säljer en raskatt för 6-8000:- tar man väl det säkra före det osäkra men det betyder inte per automatik att katten far illa för att den flyttar vid 10 v (8 är för tidigt för då har den inte lärt sig att den är katt (lika som hund vid 6 v). Katt mammor börjar ganska tidigt att vänja av sina små, visar matskålen med purrande alt bär hem äckliga råttor. Tar man hand om en övergiven unge ger man den såklart inte burkmat direkt. Det finns kondenserad modersmjölksersättning att köpa, man ger äggröra/äggstanning, lite majs eller mannagrynsvälling o alt ljummen fil. Lite o ofta för kattungar har en mage av en hasselnötsstorlek typ o såsmåningom introducerar man kattmat för just kattungar...svårare är det inte. Avmaskningsprogram lika hund.
Jag blir så trött på alla bekäftiga människor!!

 
Maria H

Maria H

7 september 2011 19:57

Anmälningssjuka...håhåjaja...undrar vilken typ av skitliv de lever...

Frasse är söt som socker och delar namn med min förra hund..:)

http://mariacreadiem.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Av barecho - Fredag 1 mars 07:49

Denna kull är Ziris andra kull hos oss, förra kullen föddes för 1,5 år sedan, i den kullen blev det sju valpar. Att det skulle bli fler denna gång misstänkte vi ganska tidigt, för redan när hon gått fyra veckor började magen växa - och det snabbt! De...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards