Kennel Barecho

Alla inlägg under augusti 2011

Av barecho - 16 augusti 2011 09:04

Igår jag fick jag mycket trevliga nyheter från två av våra uppfödningar som numera bor utomlands. Det var tydligen utställning i går i England, närmare bestämt i Bournemouth. För oss här i Sverige var det ju bara en vanlig måndag, men undrar om det inte var någon typ av helgdag i England - eller så har de utställningar på måndagar ibland, vem vet....


Som jag kan se det var det ungefär som en SKK-utställning, alla raser verkar ha dömts under tre dagar. Resultat från samtliga raser finns att läsa på http://www.highampress.co.uk/bourn/bourn.asp?ttl=Bournemouth 2011 . Tänk om vi kunde ha en sida som Highampress här i Sverige också? Där resultaten kommer ut blixtsnabbt, under tiden bedömningen är känns det som. Verkligen bra service! Domare på ESS var denna dag Wendy Walker, kennel Dexbenella och gundoggruppen dömdes av Valerie Foss. Grupp 7 och 8 går ihop i England, eller ja - tror inte exakt alla hundar från grupp 8 är med kanske. Har inte exakt siffra på antal ESS som var anmälda, alltid svårt att se då hundarna kan gå i flera klasser där, något som ju var möjligt här också förr i tiden.

Bästa hanhund med CC, sedan även BIR samt BIG-2 blev Seamus (CH Barecho Hold Your Horses At Peasblossom)!! Megagrattis till hans ägare Jacky & Dave Mitchell på kennel Peasblossom.


"Rattan" Peasblossom Butterfly At Beresford fick Res-CC, vilket innebär att hon alltså blev tvåa bästa tik. "Rattan" är efter Barecho Beyond Belief "Grynet" och CH Trollängens Maximum Effect "Egon". Nog kan man se att det är Divas barnbarn allt.... Res-CC på hanhundarna gick till Messis far, CH Trimere Thriller och tikarnas CC fick Carlyquinn Classic Line.


Från Polen fick vi också glada nyheter om att Ninja (CH Barecho Not Bad At All) nu blivit PLCH! Hon fick CAC, CACIB samt blev BIM på utställningen i Sopot i lördags. Domare var Kornelija Butrimova från Litauen.

Fina Ninja .

På samma utställning blev Hope (Peasblossom Heaven Sent) BIR-junior samt fick Junior-CAC! Hope är efter Messi & Holly (CH Barecho Zuper Playmaker x Barecho Qualified To Show with Peasblossom). Tycker mig kunna se mycket av pappa Messi i henne! Fler Messi-barn som det gått bra för:


Merjano`s Fallin`In Love "Bella" (CH Barecho Zuper Playmaker - CH Merjano's Champagne Daisy) BIR BIG og BIS på de Nordiske Jakt- og Fiskedager i Elverum. Domare: Trygve Hayerdal. Antal valpar totalt 170 st,  ESS 7 st. Stort grattis till ägare och uppfödare Marian Janet Nossen!




Annars håller jag just nu på och avslutar distanskursen i Webdesign, fattas bara att köpa in Dreamweaver nu så kan jag starta jobbet med vår, Cacis och LS-produkters hemsidor! Ska verkligen bli jättekul, tycker att jag har lärt mig massor!! En till kurs ska det bli, i Photoshop - den börjar nu på onsdag. Hoppas sedan att jag kan få några fler "kunder" att göra hemsidor åt. 



Idag ska vi även gratulera V-kullen som fyller 3 år, stort grattis till er alla!! Kullen är efter CH Cloette's Jack Pot och Barecho Exquisite Model. Hobbe flyttade till Hofors och han kommer med jämna mellanrum hit och klipper sig, alltid lika pigg och glad! Ragnar var kvar här några månader, men hittade sedan en jättetrevlig familj utanför Västerås där han lever och trivs. Fick höra från en uppfödarkollega att han varit där och klippt sig och mådde bra, tack för det! Casper flyttade till Gävle, där han ibland kamperar ihop med Thea och Snobben. Casper ser riktigt bra ut, men har väl tyvärr inte uppskattat utställningar så mycket.... Valter var också kvar här ett tag, han hamnade till slut utanför Jönköping. Det var ett tag sedan jag hörde ifrån dom, men sist jag hörde något var allt bra. Nika flyttade till Polen, till kennel Tiamant & Avendesora där hon haft en valpkull - flera av valparna ser lovande ut tycker jag! Miso flyttade till Stockholm - till en familj där det finns en äldre springertik också, Miso är en mycket pigg och aktiv fröken fortfarande såvitt jag vet! Svea flyttade först till Stockholm, men har sedan flyttat med husse och matte till Göteborgstrakten. Tyvärr har hon haft en del problem med sina bakben.... hoppas det ordnar sig för henne så att hon kommer att må bättre i framtiden.


Avslutar med ett kort på Bubblan (Barecho Knock On Wood) som söker nytt hem. Gärna till någon som kan tänka sig att jobba med honom, hör av er till hans ägare Tina Kauppinen om intresse finns - tina@gastronomi.se    

Av barecho - 14 augusti 2011 12:19

... att hösten ändå inte här ännu. I morse kändes det riktigt varmt när jag var ut med hundarna, härligt om det kan bli lite sommarvärme nu under ett par veckor till - det tror jag vi alla behöver.


I torsdags kväll åkte jag först upp till veterinär Pia i Hamrånge för att ombes. lilla Faye som ska flytta på onsdag, samt att Pärlan och Enya skulle vaccineras. Jacob skulle spela match i Gävle 19.30 så jag skulle åka dit efteråt. Tog gamla E4:an från Hamrånge till Gävle - och så fint det var på vissa ställen. Man skulle gott kunna tänka sig att bo där alldeles vid havet - måste vara lite speciellt det. 


David hade sagt till mig att de skulle spela på Andersbergs IP, så jag styrde mot Andersberg och tänkte att hur svårt kan de va? Meeen, efter snurrande hit och dit så hittade jag inget - om han hade sagt Sörby IP på en gång hade det varit enklare.... Nåja, till slut var jag i alla fall där - och de hade nog inte hunnit spela mer än några minuter av matchen när jag kom dit.

Här en liten film från matchen, den är ju inte av nån vidare värst kvalitet och man kan väl säga att den är mycket koncentrerad på just Jacob.....


Här ser det ut som om Jacob har haft omkull målvakten...

Jacob längst till höger i bild - på språng...

Här ser det mest ut som nån typ av dansuppvisning...

Här står han med armarna i kors, som avbytare.

    

Blir det mål här tro?

Lite taktiksnack i pausen, om ni undrar varför David är lite tunnhårig mitt på huvudet så beror det på att han drar med handen över huvudet ca - 10 gånger i minuten under Jacobs matcher....


Efter matchen  ska det tackas, jag tycker de är jätteduktiga jag. Tänk om vi skulle behöva göra såhär efter utställningarna? Tacka domarna och medtävlande....undrar just ja hur det skulle gå.... Nu vann Jacobs lag med 0-2 och tja, det är lättare att vara ödmjuk och trevlig när det har gått bra, eller hur?


I fredags fyllde N-kullen 9 år, stort grattis till dom! Den kullen är efter CH Trollängens Bobby Mc Gee och Fritz syster, CH Barecho Front Page Story. När vi skulle para Flora i Danmark så hade vi sån tur att det var när vi skulle ställa ut på Bro-utställningen. Vi hade bokat boende på en Camping i närheten av Köpenhamn, men när vi kontaktade dom på vägen dit visade det sig att de inte hade någon stuga till oss.... Så vi hade inget boende. Men, de som vi skulle träffas och para henne hos erbjöd sig att vi fick sova över där - så himla snällt, tänk hur hundfolk kan ställa upp för varandra ibland! Hugo bor hos Sari på Kennel Sugarsticks, han blev far till åtminstone en valpkull i Finland. Han är inte så mycket utställd, men har blivit NORDUCH. Hans bror Kompiz flyttade till Norge - men finns tyvärr inte kvar i livet längre, han betedde sig inte som en springer ska göra.... Madicken bor inte långt härifrån, det var länge sedan jag hörde ifrån dom - men jag har fått rapport från annan valpköpare som känner dem så jag får veta lite om hur hon har det. Nicki flyttade till Hjortronlandets kennel där hon fick tre kullar och slutligen Ninni bor här i Årsunda så henne ser jag lite då och då.


Vi har själva två födelsedagsbarn här i familjen idag!! Nämligen syskonen Kylie & Lleyton. Fattar inte att de redan är åtta år, minns som igår när vi hämtade dem på Arlanda. Det var jag, Carro och Malin (Carros kompis). Usch, nu blir jag sådär sentimental igen... (tål tangentbord hur mycket tårar som helst?). Då hade vi liksom allt framför oss vad det gällde dom - och nu känns det som om allt ligger bakom oss.... Bara jag får ha dom kvar i många, många år till - står inte ut med tanken på att snart kanske förlora dom också efter förlusten av Fritz och Diva.

Foto dagen till ära skulle ju tas förstås i morse....

Här ser ni en som har svårt att sitta still...

Mina älsklingar, megamegagrattis på födelsedagen        


Arbetet med altanen går framåt, nu har vi fått glaset till de tre sektioner som ska vara där vi så att säga har utsikten över åkrarna.

Hundarna trivs bra, och ingen har sprungit mot det än som jag var rädd för till en början...

Men en del del nosavtryck har det blivit redan förstås....

Just nu håller David på med korsen som ska vara överst på trästaketet, det ska vara vinrött lika som grinden vi har nere vid vägen.


I fredags åkte min mor och jag mot Askersund då vi skulle döma där igår. Trevligt med lite umgänge kvällen före med andra domare, även om jag nog anses som lite tråkig som dricker vatten och går och lägger mig tidigt....


Strålande väder var det igår i Askersund - soligt och skönt, men inte nån riktig värme utan hundarna såg ut att må bra tycker jag. Bra ringsekreterare hade jag och endast 51 hundar att döma. Dagen flöt på bra tycker jag, hade en jättetrevlig dag själv. Vad utställarna tycker kan ju vara något helt annat iofs.... Jag som ställer ut så mycket själv har inget problem alls med att en del som det inte gått så bra för tycker att jag dömer dåligt, det är som det är bara. Vill dock inte att någon ska åka därifrån och anse att varit otrevlig i ringen, varken mot hundar eller människor. Ibland kan jag tycka att det nästan glöms bort att det är hundarna och utställarna som är huvudpersonerna i sammanhanget. De är kunderna som har betalt för detta och vi andra, domare mfl är "bara" funktionärer som finns till där för deras skull. Det är inte tvärtom som man faktiskt kan få känslan av ibland....


Nåja, till hundarna då. Jag dömde först P/S Schnauzer och där hade jag nog önskat lite bättre kvalitet överlag, endast 9 var anmälda och några var dessutom strukna. 7 svarta Schnauzers var anmälda sedan, och där blev en kanonfin svart schnauzertik BIR. Det var just den färgen vi hade så jag måste nog erkänna att jag blev lite våt i ögonvrån när jag såg henne - sån kvalitet som hon utstrålar fanns inte på vår tid hos någon svart....


Efter dom var det dags för 7 affenpinscher, även där var det flera strukna. Men såna praktexemplar, tre stycken som var av superkvalitet. Den som blev BIR och sedan även BIG, vann på att han ägde ringen denna dag - snacka om att vara King, så härligt att se!!


19 Pinschers sedan, flera riktigt fina måste jag säga. Det var andra gången bara som jag dömer denna ras, så roligt att det var så pass många. De som sedan blev BIR/BIM visade sig vara kullsyskon, roligt förstås att höra!


Sist, men inte minst var det dags för Welsh Springer, endast 9 anmälda. En juniorhane blev BIR, direkt han kom in i ringen så blev jag jätteförtjust i honom! Sånt är alltid roligt som domare, han var lite yster och skötte sig väl inte helt perfekt - men det tycker jag nog är acceptabelt från en juniorhane.


Jag var färdig i min ring redan 12.15, och eftersom bedömningen på ESS inte börjat förrän 11.00 hann jag med att se lite av den. Fina "Eros" (CH Barecho Just A Striking Image) blev BIM, grattis till Andrea och Katarina. BIR blev Sannes syster CH Sieger's Suppose So, grattis till ägaren Dorte. Tyvärr vet jag inget hur det gick i finalen då vi valde att åka hem efter att springer var färdigbedömda.


När jag kom hem åt vi lite sill och grillat, kollade sen på nån film som jag faktiskt höll mig vaken till. Sen, var det så skönt att få krypa ner i sängen med lilla Ty sovandes på huvudkudden.... lovade henne att nästa helg ska hon få följa med, hon gillar inte alls det här när jag åker utan henne...







  

  


Av barecho - 10 augusti 2011 20:45

Vi har en inte helt hundvänlig trapp till övervåningen. Våra Springers har vant sig med den - även om de alla tyckt den varit lite otäck i början. Jag har inte velat att Tyra ska gå i den själv - framförallt inte ihop med de andra hundarna som rusar både upp och ned i den (ett under att de inte bryter benen av sig...).


Den är öppen och eftersom Tyra är så liten så kan hon helt enkelt rasa ner mellan trappstegen så därför bär vi henne upp och ned hela tiden (inte så stor ansträngning, hon väger ju inte mycket alls).

Vi har sedan en tid tillbaka en grind stående för att förhindra att Tyra tar sig upp....

....men vad vi inte hade räknat med var att hon är så smart så att hon går bakvägen. Hon tar sig alltså in här för att sedan glatt studsa upp för trappen!

Där uppe får hon dock kalla fötter.... Det är hiskeligt högt härifrån för en liten affenpinscher....

- Matte, du måste komma och hämta mig nu! Jag vill ner igen....


Nu är såklart en springer för stor för att kunna gå den vägen, men jag tror inte många av våra skulle förstå att lista ut den lösningen på problemet... Minns ju Fritte som man i princip kunde spänna ett snöre framför så stannade han kvar. Tog det emot så var det inte möjligt att ta sig förbi enligt honom..... Gamla goa Fritten....  Tittade på foton på han och Diva igår, undrar hur lång tid det tar innan man kan se på dem utan att bli så innerligt ledsen... som jag saknar dem .


Idag har jag varit och fått massage, mycket välbehövligt måste jag säga. Fick också en del tips om hur jag ska träna upp musklerna i ryggen, måste bara skärpa mig nu och göra det, istället för som det mesta bara säga att jag borde göra det....


Idag har jag fått foto på Nelson (Barecho Erase'N Rewind) samt rapport om att han mår bra. Alltid skönt att höra!


    

Av barecho - 9 augusti 2011 19:52












Jag har glömt att skriva om det här, men för ett litet tag sedan fick jag reda på att Liza (CH Barecho Fly Me To The Moon) och hennes dotter Wilma (Ch Winton Dancing In the Moonlight) båda två ska delta på årets Norges Mästerskap i Viltspår, jätteroligt!! Liza är en tik man aldrig blir besviken på, hoppas verkligen att vi får en kull efter henne så småningom. Hennes syster Daphne (CH Barecho Flying Vision) går inte av för hackor hon heller, och gulliga Sari har lovat oss att vi får para henne när hon löper nästa gång - vilket borde bli när som helst!


Igår kväll skulle jag in till veterinären i Gävle för att vi skulle ta nytt prov på Clådan. När jag kommer dit så står det att de endast tar kontanter, ej kort. Det är något fel på linjen så det inte fungerar . Man tar så för givet att det ska gå bra att betala med kort nästan överallt, än en gång inser man hur skört allt är när det är datorer och teknik som styr. Det ordnade sig ju i alla fall, vilket det ju alltid gör som tur är!


Jag hade släppt av Jacob och David i Valbo på köpcentrumet på vägen dit. Jacob behövde nya fotbollsskor IGEN. Förra säsongen fick vi köpa två par eftersom han växte ur sitt första par under sommaren, och samma denna säsong. Nån som behöver fotbollsskor så kan ni höra av er, här finns det gott om nu .


Jacob ville äta på Subway, pappa hade sagt ifrån - men när mamma kom så blev det annat..... Mammas lilla älskling måste ju få mat om han är hungrig . Annars hade vi bestämt att vi skulle stanna nånstans i Sandviken och äta.... Det blev på ett nytt ställe (åjo, jag kan nog förnya mig vad det gäller mat jag också!!). Fredriks hette det, låg nästan mittemot Sandvik Coromant. De hade pasta och pizza samt lite annat. Jag tog Pasta med fläskfilé och David en pizza. Jacob var ju hungrig igen då, så en hamburgare blev det till honom. Maten var helt okej, och personalen var verkligen trevlig och tillmötesgående så inte helt omöjligt att vi åker dit nån mer gång.


När vi kom hem sen så skulle hundarna äta och ut en sväng. Efter det var vi lagom trötta.... Blev att vi hyrde en film i TV:en, det är oerhört bekvämt tycker jag. Inte för att jag klarar av att göra det själv - men Jacob eller David fixar alltid det. Vi hyrde Irene Huss "Den som vakar i mörkret", det var nog en av de bättre Huss-filmer jag sett tror jag. Höll mig vaken hela filmen faktiskt! 


Idag har jag lagt ut lite annonser till trimmet, som jag döpte snabbt till Barecho Trim & Klipp. Det går ju in i företaget som vi har redan, Barecho HB men kändes trevligare att kalla det för Trim & Klipp... Håller också på med fortsättningskursen i Dreamweaver, tänk så mycket man kan göra som jag aldrig förstått mig på!


På eftermiddagen fick jag dock avsluta distanskursen på datorn eftersom det började åska. Alla sladdar ut och vad sjutton skulle jag göra då? Jo, frosta av frysen och städa ur den lilla skrubben där vi har kyl och frys. Så nu ser det ut som ett bombnedslag här hemma.... Ska kasta massor av grejer, det vi inte har använt under hela tiden vi bott här (snart 7 år) finns det ju ingen anledning att ha kvar.


Så morgondagen blir väl att fortsätta med kurs och städning, samt att jag ska till Uppman för massage på eftermiddagen. Så välbehövligt! Jag brukar gå dit en gång i månaden, men nu är det två månader sedan sist - och det känns vill jag lova....


Måste bara bjuda på en av mina favoriter, var Jill som visade mig denna i vintras:

 










Av barecho - 8 augusti 2011 07:13

....det och ett par till ordspråk typ: mycket ska man höra innan öronen trillar av samt första tanken är oftast den bästa.....är det som jag kommer att minnas från gårdagens utställning i Vallentuna. Jo, en sak till kommer jag att minnas den för, är så oerhört glad att Clådan var på ett strålande humör. Det som är absolut bäst med henne är hennes rörelser, det tror jag de allra flesta håller med om. Och nu när hon var så på G tror jag aldrig jag har sett henne röra sig så bra - hoppas bara att det håller i sig nu!! Däremot är inte hennes päls helt i topp ännu, men man ser helt klart att den är på gång den också.


I alla fall en jättehärlig utställningsplats, jag har inte varit där tidigare. Men jättestora ytor med riktigt fin, välklippt gräsmatta. Som gjort för hundutställningar - om bara parkeringen inte varit i lera (ingen kan rå för att det ösregnade förstås....). Så hade platsen fått 10 + av 10 möjliga. Få anmälningar var det till denna utställning, inte bara på vår ras - utan generellt. Det är ju nåt vi sett under en tid tillbaka nu - och att det är så himla dyrt tror jag är den största anledningen. Sedan kanske man ska vara lite mer noga med domarvalen också - finns väldigt många domare som inte dömt en ras på flera, flera år - och sedan är det dom som dömer den 2-3 gånger varje år. Det säger sig självt att det inte blir lika intressant att ställa för....


Nåja, jag och Cissi hade det trevligt under resan (och vi fick ju faktiskt lite fläkt t.o.m på resan hem!!). Jill och jag hade det lika roligt som vanligt vi så det är alltid värt resan då! Tusen tack Jill och Cissi för all hjälp under dagen!!


När jag kom hem hade redan David och Jacob kommit hem från cupen, laget slutade på en 4:e plats - jättebra! Sååå skönt att ha dom hemma igen, vi åt lite grillat med något glas vin till - har ju inte firat än vi att jag slutat jobba. Myste i soffan ute på altanen en stund vi tre och alla hundarna - det är livet det!!


Nu har David åkt till jobbet och Jacob & Henric sover, första svängen ut med hundarna är klar så nu ska jag sätta mig och kolla lite efter var jag kan köpa Dreamweaver. Jag har en gammal version som jag använder nu - men till dessa kurser som jag går på distans ska det vara den senaste. Jag har redan förbrukat de 30 dagar som man får testa det på - så nu är det inte mycket annat att göra än att köpa det! Tänkte jag skulle kolla runt först bara och se var det är billigast...


Förresten, Carina & Micke (Caci's) har en blogg nu som jag ska försöka lära Carina att skriva i och lägga dit bilder i. De blev BIS i Svenstavik igår med "vår" gamla "Ryan", såååå himla kul!! Länk finns till deras blogg härifrån min....

Av barecho - 6 augusti 2011 20:55

Ja, så kom då dagen som jag väntat på i flera månader. Sista dagen på jobbet..... När jag klev upp strax efter 04.00 på morgonen så kändes det inget speciellt alls - tänkte att det kommer nog senare. Men under hela arbetsdagen så kändes det inget annorlunda alls. Bara som en vanlig fredag....


Varken himlastormande lycka eller att jag var ledsen. Konstigt?! Men, det kanske beror på att jag hoppas få komma tillbaks som vikarie ibland - och jag bor ju i samma by så blir längtan allt för stor efter mina kollegor och barnen är det ju en enkel match att åka dit och hälsa på dem!

 

Men, om man ska sluta måste man såklart bjuda på något gott. Jag hade god hjälp av två stora tjejer som fixade det mesta!

Gooood jordgubbstårta blev det!! Bästaste tårtan det tycker jag, men den smakar ju liksom bara bra på sommaren....


När jag så kom hem och plockade undan jobbtofflorna så började det kännas..... Jo, men fasiken så skönt - jag satt på spotify och bara njöt av känslan. Idag är första dagen på resten av mitt liv - så är det ju, och nu är det bara upp till mig hur det ska bli i framtiden!


Så vad ska jag göra nudå? Jaaaa, lite allt möjligt faktiskt. Som sagt så vill jag gärna rycka in som vikarie i skola/förskola för att inte tappa bort det helt. Vem vet, nån gång kanske jag känner ett sug för att söka nytt jobb som förskollärare igen? Sedan ska vi göra en ny ingång till källaren, åt rätt håll så att säga. I rummet man kommer in i då ska vi göra iordning så att jag kan klippa/trimma mer. Så mycket min rygg nu håller... Men, det vet jag ju inget om förrän jag har provat. Stor skillnad att klippa några hundar om dagen om man inte har jobbat med barn 8 timmar före.... Där har jag väl också tänkt att sälja det som mamma har till försäljning, se hennes hemsida http://www.lsprodukter.se . Kanske också sälja lite hundvårdsgrejer som jag rekommenderar? Vet ju att flera valpköpare velat ha tips på vad de bör köpa. Det är ju enkelt eftersom vi redan har en firma registrerad idag på uppfödningen, då kan vi ju sälja/momsa genom den så länge.


Sedan håller jag på och utbildar mig inom webdesign. Har tänkt erbjuda kennlar, föreningar och mindre företag att jag kan göra deras hemsidor och sköta uppdateringar. Kanske också enklare bokföring till densamma?


Funderar också på diverse tjänster till hundfolk, såsom transporter av hundar/valpar, assistans vid valpningar/parningar mm.


Kanske någon hemsida med domarlistor för alla raser, utställningsinfo helt enkelt. Tips om utställningar utomlands, reportage från utställningar mm. Och då kunna sälja reklam att ha på den. Finns ingen direkt sådan idag vad jag vet?


Tjänster till föreningar, såsom medlemsregister - administration till utställningar.


Ja, som ni ser så har jag en hel del uppslag.... får se vad det blir av alltihop till slut. Tror det kan passa mig bra med lite olika typer av sysselsättning - jag som har en förmåga att bli lätt uttråkad om allt är för lika hela tiden .


Tillbaks till gårdagen. När jag suttit och njutit av känslan av att vara fri, så var det bara att sätta fart med städningen. Tog en stund - men det kändes lättare än på mycket länge tyckte jag när jag drog runt på dammsugaren.

Efter jag hade städat var det dags för mat. Det skulle absolut grillas hade Thomas och Henric bestämt. Om de ville göra det fick de ordna det själv hälsade jag, och det gjorde de också. Men ni kanske förstår att jag var lite orolig när det var Henke som hade hand om gasolgrillen. Han fixade det dock lika bra som David - den obligatoriska ölen står där också ser ni. Verkar vara omöjligt att grilla utan den?

Thomas & Sia ordnade med resten, så bara för mig att sätta mig vid bordet! Hela tre glas vin drack jag (oj, oj - stackars barn....), vi satt och pratade till över 23.00 - hade det verkligen hur trevligt som helst!


Jacob är som sagt i Sundsvall på fotbollscup. Det har gått jättebra för dem, de har nu bara en match kvar och den är imorgon. Det är om 3-4 pris, inte illa av 13 lag! Ni känner igen tältet va?


Måste bara visa så fint de har gjort med vårt gamla hus i Vida!

Känner knappt igen det, såååå mycket finare rött än gult tycker jag!   


Nu är hundarna badade, det mesta är packat - klockan 06.00 imorgon kommer Cissi och hämtar upp mig. Så nu är det natti som gäller för Fru Björkman......   

Av barecho - 4 augusti 2011 21:18

Och jag kan nästan inte fatta det! Har ju tänkt på detta sedan tidigt i våras, och nu är det äntligen dags. Det känns så ofantligt bra, ångrar mig inte ens yttepytte lite utan tror att detta är ett av mina bästa beslut någonsin.


David och Jacob åkte till Sundsvall imorse tillsammans med Jacobs lag, Årsunda P-99. De spelade första matchen nu i eftermiddags och då vann de med 1-0, man ska tydligen kunna följa resultaten här: http://www.ifktimra.com/v2/cup/tabeller_resultat_mn.asp?grupp=P-12+A+Sund+Birsta  .


Men än så länge kan jag inte se resultaten av dagens match. Lite tråkigt tycker jag det är när man har en sida för resultat och så uppdateras den inte. Men, men - kanske det blir bättre imorgon. Jag har varit med på liknande cuper förut, men det är så himla trist tycker jag att vara där själv. David och Jacob är ju med laget hela tiden, de andra har ju familjer med så det har känts lite ensamt... Även om alla erbjudit att jag får vara med dom - men det blir lätt att man känner sig som femte hjulet under vagnen  .


Jag har klippt de tre hundar jag har anmält till Vallentuna på söndag nu ikväll, så mycket mer vettigt har jag inte fått gjort. Thomas ringde för en stund sedan och sa att han och Sabina skulle komma hit imorgon kväll och sova här, jätteroligt!! Sen återstår det att se ifall vi lyckas grilla nåt kött eller om det blir så att vi får steka det..... För kött, bea och pommes är beställt av dom. Henke blir nog också hemma här tror jag, sååå det ska bli jätteskoj att få fira att jag slutat jobbet ihop med dom!


När jag kom hem från jobbet idag så upptäckte jag att hundarna var himla nyfiken på något på altanen...:

Den stackars pippin har nog solat lite för länge verkar det som....

.... usch, lite äckligt tycker jag det är med fåglar som är döda - kan inte hjälpas. Så himla typiskt att det händer när David är borta. Jag försökte få Henke att ta bort den, men han har tydligen varit vaken hela natten och sover nu istället...suck.... så jag fick ta en påse själv och ta bort den därifrån.


Hörde från GÄKK:s ordförande Patricia att de kanske har fått napp nu på bussbolag för att kunna anordna resa till Crufts nästa år! Hoppas, hoppas det blir så - vore kanonroligt om man kunde åka ett gäng, några med hundar och några utan kanske. Får vi inte ihop folk från vår länsklubb så det räcker så antar jag att det är öppet för alla att hänga med. Mer info kommer nog att finnas på GÄKK:s hemsida: http://www.gakk.se .


Nåt betydligt tråkigare, riktigt tragiskt från vårt eget distrikt är detta:

Så levde hundarna i skräckhuset i Valbo  http://gd.se/nyheter/gavle/1.3777650-sa-levde-hundarna-i-skrackhuset-i-valbo   

Inte bara hemskt att hundarna bor sådär, jag tycker också att det är fruktansvärt att man bor där som människa... När man är hunduppfödare själv så mår man extra dåligt över detta tycker jag, tänk om folk tror att man lever i sån misär själv för att man har många hundar?


Avslutar med två kort på en av våra norska favorittjejer:

 

Marta (Barecho Zimply Made For Me)

Duktiga, duktiga Marta - inte mycket hon inte klarar av    

Av barecho - 3 augusti 2011 22:05

... ja, så nära nu... svårt att koncentrera sig på jobbet nu när det inte är långt kvar alls. Jag har inhandlat ingredienser idag för att göra en tårta till fredag - det blir en jordgubbstårta, bästa tårtan ever!


Vi har just ätit kvällsmiddag på altanen, fattar inte varför vi inte har skaffat en altan tidigare - så härligt det är att kunna sitta där ute och äta! Vad vi åt? Ja, det vet ni väl redan - grillat såklart.... Men, nu blir det inte sånt på några dagar eftersom David och Jacob åker till Sundsvall imorgon bitti för att Jacob ska spela fotbollscup där. Nääää, nu blir det nog makaroner varje dag här hemma för Henke och mig fram till söndag .


Här kommer några kort som vi fått från valpköpare de senaste dagarna:

Fina Alfons (CH Barecho So Proud) när han var på besök i Furuvik för ett tag sedan. Han fyllde ju åtta år i fredags.


Herr Björkman (Barecho Flower Power) jobbar numera som trädgårdsmästare....

Ja, viktigt att platta till dom så det inte blir för yvigt - helt rätt!


Minnie (Barecho Gingerbread Cookie) på språng med springerkompis.

Minnie spanar på nåt intressant...

Sötminnie .

Minnie tränar uppställning. Ser bra ut tycker jag!           

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards