Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 19 oktober 2011

Ruggigt..

Av barecho - 19 oktober 2011 11:53

... är det verkligen ute nu, usch är inte alls nå mysigt längre att gå ut på promenad . Nä, nu får man lida fram till april-maj antar jag. Hoppas verkligen det dröjer innan snön kommer - sist hade vi ju snö lika många månader på året som vi var utan, inte min melodi direkt! 


Känner mig lite halvkrasslig också - förmodligen har jag feber, men orkar inte ta den - blir ju inte bättre för att jag får det bekräftat. Var så himla trött igår morse. När Jacob åkt till skolan så skulle jag bara lägga mig lite på soffan för att vila.... och vaknade 2,5 timme senare. Inte vad jag brukar kunna göra annars! Annars måste jag säga att jag inte alls känner mig lika sjuk som jag gjort nästan hela tiden när jag jobbade på förskolan, förmodligen är det Jacob som har smittat mig nu från förra veckan - men blir det inte värre än så här så står jag då ut!


Apropå förskolan så måste jag bara berätta hur det går till hos Sandvikens kommun.... Jag har ju sagt att jag gärna ställer upp och är vikarie ibland då jag verkligen gillar jobbet som sådant - men inte då 8 timmar om dagen varje dag i veckan... Igår så mailade jag till Sandvikens kommun för att kolla hur jag kunde hamna i vikariepoolen, det ställe som förskolorna MÅSTE hämta sina vikarier hos i vår kommun. Fick ett jättetrevligt mail först från en som skickade det vidare till en personalsekreterare. Detta svar fick jag lite senare därifrån: 

Hej Helena!

Vad jag förstår Ann-Chatrine så vill du fortsätta att arbeta för sandvikens kommun! Du slutade din anställning i augusti 2011, jag skickar till dig exakt hur du har arbetat så vet du det. Du har varit tillsvidareanställd från 2007 till 2011.

För att kunna vikariera i förskolan så har vi vissa regler numera att följa. Du skall lämna in din CV och betyg och i ditt fall examensintyg. Vi vill ha vikarier som finns så mycket tillgänliga som möjligt och att man då är tillgänlig på alla våra förskolor.Du kan  arbeta max 300 dagar i vår vikarie verksamhet, sedan avslutas man. Ofta är det personer som inte har någon förskollärarutbildning som börjar i vår vikarie verksamhet för att prova på arbetet. I ditt fall så har ju du reda en examen men var på något sätt missnöjd då du själv sa upp dig.

 Så premisserna är skicka in ditt CV och examensintyg sedan kontkatar vi dig om och när vi har nästa gruppträff med ev nya vikarier och sedan måste man genomgå en utbildning som vi ger i det bokningssystem som vi använder. Så det tar ett tag. Samt att man måste ha uttdrag från polisen.


Hälsningar


Ja, så detta var det svar jag fick. Först fattade jag ingenting - vadå Ann-Chatrine - jag heter ju Helene? Men, så hette den trevliga kvinnan som hänvisade mig vidare... så verkar inte haft full koll om man säger så. Mitt svar blev då följande:

Hej,

Jag vill inte vara anställd av Sandvikens kommun igen – men, då jag vet att det saknas vikarier på förskolorna i vår kommun, och då speciellt utbildade så vill jag erbjuda mig att arbeta som vikarie ibland. Jag kan absolut skicka in mitt CV, examensbevis och utdrag från Polisen till er (skickar jag det då hit till dig). Som sagt så kommer jag inte att kunna vara tillgänglig 5 dagar i veckan året om, men jag vet ju i förväg när jag kan och inte och det är väl något som man fyller i själv efter vad jag har förstått.

Med vänlig hälsning

Helene Björkman


Snabbt fick jag då följande svar:

Hej Helena!


Det blir lite krock i mitt huvud då du säger att du inte vill vara anställd av Sandvikens kommun - men det måste man vara om man är timmanställd. Så tack för att du vill men det är inte aktuellt att du vikariera i vår verksamhet. Vi kommer med all säkerhet få tag på vikarier som fyller våra krav.


Hälsningar


Vår konversation avslutades sedan med mitt mail:

Hej,

Jag menar förstås fast anställd – det förstår jag ju att man är anställd av kommunen som timvikarie. Måste säga att jag tycker det är mycket märkligt att man väljer outbildade vikarier framför såna som är förskollärare…

Med vänlig hälsning

Helene Björkman


Nån som fattar hur dom tänker inom Sandvikens kommun? Vet att det finns fler än jag, t.ex nyblivna pensionärer som gärna vikarierar någon dag då och då. Men, vi som inte vill bli fast anställda av kommunen är alltså inte välkomna som vikarier. Sånt som utbildning och erfarenhet har ingen betydelse här alltså... Då ska man tänka på att som vikarie ska man vara beredd att ta på sig fullt ansvar för barngruppen - frågan är om man som förälder hellre ser att ens barn har en 18-åring utan någon som helst erfarenhet ta ansvar för ens barn - än en som har både det och utbildning? 


Kan bara säga att jag också kontaktat Gävle kommun. Där var det inga problem alls - fick fem frågor att svara på så blev man uppsatt på en vikarielista som de ringer in folk ifrån vid behov. Där står förstås att jag är förskollärare.... Behöver det vara svårare än så?


En liten film från Baros Norge-semester. Cesar Millan släng dig i väggen - tror inte du hade lyckats lära Baros nåt, men Ida klarar det hon! Förresten så hälsar Baros att han nu önskar sig en jaktspringer i julklapp - sååå himla rolig att springa efter!


Japp, nu har det kommit dit en dörr också - snygg eller hur!

Och på övervåningen håller det på och blir ett kontor - sakta men säkert...


Avslutar med några fina kort jag fått på Lincoln (Barecho Golden Boy) från hans ägare i Tyskland.

Ser lovande ut tycker jag!

Sötnosen      
 

 
 
Ingen bild

Margareta

19 oktober 2011 12:30

Tycker att du ska koppla in någon av lokaltidningarna. Så får ingen agera som denna s.k "chef" har gjort.

barecho

19 oktober 2011 12:37

Har kontaktat Gefle Dagblad så vi får se vad det blir av det....

 
Ingen bild

Stina

19 oktober 2011 12:47

Den som skrivit mejlen borde ha någon som kontrollerar dom före dom skickas. Det var inte mycket som var korrekt svenska, det ser verkligen illa ut!

barecho

19 oktober 2011 12:48

Ha...ha... ja, kanske vore på sin plats med någon skriv-kurs där!

 
Malin

Malin

19 oktober 2011 12:59

Men så krångligt för den ena kommunen då!? Och personen ifråga borde kanske göra lite korrektur innan man skickar mail... att dessutom envisas med att kalla dig Helena kan jag ju tycka vara lite halvt oseriöst. Hoppas på bättre lycka i Gävle då.

http://www.mayamore.com

barecho

19 oktober 2011 13:09

Ja, verkligen irriterande... om man ska skriva namnet borde man förvissa sig om att det är rätt namn kan man tycka!

 
Ingen bild

Stefan

19 oktober 2011 13:49

Krock i huvet!! Tror jag skrattar ihjäl mig. Är nog kaos hela tiden där

barecho

19 oktober 2011 13:50

Jo, man kan ju fundera....

 
Benny

Benny

19 oktober 2011 14:03

:-) :-)
- ja vad säger man ??? Hoppas hon inte klättrar för högt upp i herarkin....men säkert ett riktigt chefsämne :-(
....hugedare mig :-)

http://www.lisaardh.se/ Benny

barecho

19 oktober 2011 14:06

Det gör hon säkert, nåt för Juholt kanske;-))

 
Ingen bild

Mysan

19 oktober 2011 19:09

Haha, vilka j..a muppar. De ska såklart inte ha några vikarier.

barecho

19 oktober 2011 19:28

Nä, de kanske får rycka in och jobba själv till slut! Eller nä, man måste ju tänka på barnen lite i alla fall....

 
Ingen bild

Erika

19 oktober 2011 20:54

Absolut ska du gå vidare med detta !!!!!! Ut i Annonsbladet och våra dagstidningar.Så här får det fan i mig inte gå till.Har sagt det förr och får själ att säga det igen.Den här jävla kommunen är ett enda stort fall för Janne Josefsson, måste vara den kommun som bedriver svåger politiken till sin spets.Hela kommunen är ett stort skämt !!!!

barecho

19 oktober 2011 22:59

Håller med dig till 100 %....

 
Ingen bild

Katarina H

20 oktober 2011 08:46

Den där tjänstemannen (kvinnan) verkar lika knäpp som rektorn på den skola jag jobbade på förrut. Total frånvaro av social kompetens - i det hon skriver läser jag "eftersom du är kritisk och själv sagt upp dig är du inte längre välkommen här hos oss" förresten har ju kommunen ditt CV och utdrag på personalkontoret sedan tidigare!! I Strängnäs är det samma skit - "var tyst och gilla läget annars kan du gå".Jag tycker att det är djupt kränkande att få sådana svar som du fått!! Som sagt Janne Josefsson var är du?
Nya ingången till "trimmet" blir jättefin.

barecho

20 oktober 2011 09:33

Mycket skrämmande att det är så här i flera kommuner - hur är det möjligt? Håller helt med dig att det är "var tyst och gilla läget som gäller"... vilka förebilder vi är för våra barn då, eller hur?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Tisdag 2 april 18:18

  Ubbe, hanhund      Uzo, hanhund     Undis, tik     Uzzi, tik     Unette, tik     Ultra, tik     ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7 8
9
10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards