Kennel Barecho

Alla inlägg under oktober 2011

Av barecho - 15 oktober 2011 10:20

... men idag fick jag iväg min ansökan om lärarlegitimation till Skolverket. Måste ha varit det 30:e försöket eller nåt. Provade med gamla datorn där jag också har Bank-Id sedan förut. Efter att ha uppdaterat det till en nyare version så fungerade det hur bra som helst (eller ja, hur bra vet jag inte - fick ju göra om signeringen några gånger...). Vet inte om det fungerade med det operativsystem som jag har i den nya? Men mycket märkligt då jag gör all momsredovisning på den nya och då fungerar bank-id:et hur bra som helst. Nåja, bara det nu fungerar så jag inte behöver tänka på det mer! Inte för att jag har några planer alls på att söka mig till ett heltidsjobb på en förskola igen... men man vet aldrig, saker och ting kan ju förändra sig och jag själv likaså!


Jobbet med nya ingången går framåt, än har vi ingen dörr där men nu är det gjutet en platta längst ner. Det blev ju extra problem med tanke på att det går rör till Bergvärmen alldeles i närheten av där trappen ska gå ned.

Hoppas på att kunna få någon utebelysning där sedan också och kanske nån skylt? Jaaa, vi får se när allt är klart . Har lite planer på att ev. ha trimkurser där nere sedan - inte för så många, utan bara för några stycken så att det ger något för den som går kursen.


Baros & Liza - blivande kärlekspar...    

Jodå, sa Barre-parre - jag trivs helt okej här i Norge!


I förrgår gjorde vi rent akvariet - var välbehövligt måste jag säga. Varje gång vi gör rent så får vi slänga massor med växter - de växer som sjuttsicken där inne!

       

Sådärja - betydligt finare att se på!


 

Jacob blev hemma från skolan resten av veckan - lika bra det då han var snorig, hängig och trött.... Så gott då med lite smulpaj istället för skolmaten.


I torsdags kväll var vi in på Ica Maxi och handlade. Vi brukar försöka "storhandla" en gång i veckan och så komplettera sedan från butiken här i Årsunda resten av veckan. Jag vill helst ha David med - för det blir rejält tungt med alla kassar måste jag säga. Fattar inte hur mycket man släpar hem varje vecka.... När vi står i kassan och ska betala så säger kassörskan rätt som det är - Tack, för att du lägger varorna åt rätt håll. Jag lägger alltid dem en och en så att koden ligger åt rätt håll - det blir automatiskt så på nåt sätt. - Ingen orsak sa jag, det är väl det minsta jag kan göra - gör inte de flesta så? frågade jag. - Jodå, svarade hon med ett leende - men alla gör det inte. Ni vet att jag så många gånger sagt att ett trevligt bemötande betyder så mycket. Så glad och nöjd jag kände mig när vi handlat färdigt - och jag lovar att jag kommer att vara om möjligt, ännu noggrannare med hur jag lägger varorna i framtiden. Anta att hon istället skulle ha fräst åt mig, suckat och med sur min klagat över att jag inte lagt alla varor rätt. Skulle jag lika gärna ha lagt dom åt rätt håll då - knappast! Förmodligen skulle jag inte ens ha åkt dit igen på länge..... 


Av barecho - 12 oktober 2011 19:02

Idag var det dags för utställning igen för Seamus . Nu var det Gundog Society of Wales som var arrangör och domare var Colin Mackay. Jag tror det var han som dömde valpar och juniorer i Ulriksdal i maj. Där vann Miranda juniorklassen med CK och med superfin kritik - ska bli riktigt roligt att läsa den han skrivit om Seamus från idag och se om det är några likheter, de är ju halvsyskon i och med sin mor (världens finaste mamma, våran Batting  ). Lite annorlunda att ha en utställning på en onsdag kan ju jag tycka - men jag har förstått att det inte är helt ovanligt i England och USA. Seamus har verkligen flyt nu - för återigen fick han CC och blev BIR  !! Jag tror knappt det är sant...... så stolt så jag spricker snart!!   

Här kommer förresten hans kritik från förra utställningen, den i Driffield.  "Beautiful boy from any angle he has just reached his prime and is worthy of all his achievements. I have read a critique where they said ‘not a classic springer head’ but for me he had the desired melting expression with almond shaped dark hazel eyes and was correctly balanced.  Turned out to perfection and on handling I could not fault his construction he ticked every box and had all the required essentials.  Then when he moved he definitely had the “Wow Factor” with his marvellous free and easy stride covering the ground effortlessly, he is a credit to his owners/breeders. I was delighted in having the opportunity to judge him and had no hesitation in awarding him the CC and BOB". Judge: Edith Rose. Inte så illa eller hur  ? De skriver ju inte kritikerna där som här i Sverige - utan efter att bedömningen är färdig. Därför står det ofta jämförelser med andra hundar i kritiken och varför de placerade dom som de gjorde, som här står det ju att hon inte tvekade att ge honom Cert och BIR - något sådant skrivs ju aldrig här eftersom vi skriver kritikerna när vi går igenom hunden, utan att ha sett alla andra.



Baros befinner sig nu på kärleksresa till Norge. Enligt Vanja är han helt redo nu för lite  heta äventyr. Meeeen, Liza är inte av samma uppfattning då hon inte löpt så många dagar ännu..... Sånt tycker Baros är petitesser - nog kan man göra't ändå!!


Jacob har varit hemma från skolan idag. Han var så hängig i morse, förmodligen feber .... ont i huvudet och väldigt rödögd. Sååå bäst då att krypa ner i sängen igen. Får se hur han mår imorgon, lillgubben..... .


Bestämde mig idag för att vi skiter i att åka till Salzburg och WW-2012. Under alla år som vi ställt ut så har jag aldrig varit med om maken till omöjligt land att boka boende i. Så fruktansvärt hundfientligt . Antingen har de inte accepterat hundar alls, eller så bara en hund - eller så har de tagit hutlöst betalt. 15 Euro per hund och natt, det betalar jag bara inte.... Vet att mina hundar inte smutsar ned mer än vad jag gör så helt sjukt löjligt måste jag säga. Såååå några pengar från mig får inte Salzburg... Spar pengarna till någon resa dit där vi är välkomna istället - typ till Crufts och England kanske? Aldrig någonsin tänker jag åka till Salzburg på semester heller  . Sådärja, känns ganska så skönt ändå måste jag säga!


Några fler sidor har jag fått upp nu på den nya hemsidan, nu är t.ex nyheter och valpsidorna klara + några till. Helt klar vettesjuttsicken när den blir....

Av barecho - 11 oktober 2011 20:13

Ja, nu är det dags för lite rust här hemma igen:-) En ny ingång till källaren är det som är projektet nu. Ni som varit här kanske vet att för att kunna komma ner i källaren utifrån idag så måste man gå runt huset till baksidan och då går man också förbi rastgårdarna. Där sitter ju flera av hundarna just när jag har klippningar här och ni kan ju tänka er då hur kul de tycker att det är att skälla på de som kommer hit.... Inte så uppskattat av varken hundarna eller deras ägare när de varit på väg till trimmet.

Här blir alltså ingången när allt är klart. Detta är alltså till vänster om själva entrédörren.

En trätrapp ska det bli ner och så ska det gjutas en platta längst ner. Kruxet är nu bara att det går en massa ledningar där - meeeen, det ska väl lösa sig hoppas jag!

Så här ser det ut nu inifrån. Vi ska också flytta själva trimrummet till detta rum - det är ju så mycket fräschare än det andra. Foton kommer förstås under arbetets gång att få rummet i ordning. Henke har haft sitt trumset i det här rummet och han tycker jag börjar bre ut mig väl mycket här hemma nu! Inte så lätt med en mamma som arbetar hemma alla gånger....


Idag har jag varit in till Polisen och hämtat mitt och Jacobs pass. Det gick att hämta ut i Sandviken så det var ju bättre än att behöva åka in till Gävle. Men, så mycket bättre organiserat det var i Gävle och betydligt trevligare personal.... Men, som sagt - man kan ju inte få allt... Får nöja mig med att jag tjänade in lite tid där istället.


Nä, nu tror jag att jag ska göra en gammeldags, hederlig smulpaj så Jacob får något mumsigt när han kommer hem från träningen .   

Av barecho - 10 oktober 2011 11:02

Vill först be om ursäkt att det inte finns några foton med... kameran måste ha varit inställd på något mycket märkligt då de foton vi tog inte går att se något motiv på.... Ja, ja - kanske borde gå nån kurs eller nåt för att lära oss förstå kameran!


Nåja, vi startade resan norrut vid 04.45 igår morse - det var väl tänkt att vi skulle åka en kvart tidigare men så här i efterhand gjorde det ju verkligen inget att vi kom iväg lite senare... Resan upp gick supersnabbt, de har ju gjort om vägen nu så man slipper åka genom bla Iggesund - motorväg där istället och såååå mycket smidigare! Redan 07.15 körde vi in på parkeringen och då hade vi ändå stannat på en mack för ett kortare toabesök.


Parkeringsvakterna var trevliga, inga konstigheter där. Och tur var väl det - för hade vi redan varit uppretade när vi kom till insläppet så hade det nog inte blivit bättre så att säga....


Maken till nitiska veterinärer har jag nog aldrig varit med om!! Jag fattar inte varför vi har denna koll - de måste ju sprida mer skit än de upptäcker. Inte var hon då speciellt sympatisk den veterinär jag stannade till vid (väljer alltid fel, samma sak som när man väljer kassa på Ica...). Jo, vi kom ju med allihopa då - jag med fyra i handen och en i buren. Stannade till och frågade om hon ville se någon av dem. Jo, det ville hon och Baros var den som först sprang upp på rampen. Började med att titta i munnen på honom. - Han har tandsten sa hon surt och glodde på mig. - Jaha, sa jag och såg väl mycket frågande ut som typ Och? Nu hör till saken att han har minimalt med lite, lite färgat längst upp på några av bakre tänderna. Sedan kan man ju också undra om tandsten smittar.... Fick lite känslan av att hon letade nya kunder eller nåt, mycket märkligt. Alla våra hundar hade overaller på sig såklart för att pälsen ska vara slät och fin till de ska in i ringen. Sedan lyssnade hon på hjärtat på honom?? Måste ha ställt ut på tusentals utställningar jag - men att de lyssnar på hjärtat var något nytt för mig måste jag säga. Sååå var det dags för att kolla hans chip..... Som de flesta vet så har chipen en tendens att vandra och så har det även gjort på Baros. Var det exakt befinner sig vet jag inte - håller inte reda på exakt var det finns på varje av våra hundar. Hon letade och letade, innanför overallen och muttrade om att det var minsann overallens fel att hon inte hittade det. Medans hon grävde innanför hans overall så drog de andra hundarna förstås i kopplena, de ville ju vidare. Kylie började då småhosta (som många gamla hundar gör när de står och drar och kopplet ligger direkt mot strupen). Då sa hon till den andra veterinären att lyssna på hennes hjärta.... Han fann förstås inget märkligt där och jag kände irritationen växa. Vet inte om hon fann chipet eller inte, men till slut fick vi gå i alla fall. Då säger David lite på skämt - Jaaa, det kommer att ta en himla tid vid insläppet idag om ni ska gå igenom hundarna på det där sättet. - Ja, snäser veterinärkvinnan då - det skulle ju gå snabbare om de inte hade overall! - Jo, säger David - men det är ju en utställning det här....  Får då ett ännu surare svar, - och det här är en veterinärbesiktning. Vilken himla trevlig start på dagen! Och kan nog säga att om denna veterinär bodde i närheten av mig så skulle jag hellre åka 20 mil till någon annan..... Om hon nu inte ville att vi skulle ha overallen på för sin totala undersökning så hade det varit enkelt att med ett leende och med ett vänligt ord bara bett oss ta av den innan.  Ja, suck - så mycket otrevliga människor det finns här i världen....


Domare för dagen var Lars Widén och jag tror det var första gången han dömde vår ras. Han och hans fru har fött upp springer för många år sedan under kennelnamnet Trajens. Tyvärr har de ingen valpklass på denna utställning så det blev juniorer direkt. Klassen efter var det dags för Baros (Night Wish Darrem Canis), han vann klassen med CK. Endast två hundar deltog i öppen klass, men i championklass var det fem stycken. Den klassen vanns av Messi (CH Barecho Zuper Playmaker) och tvåa var Vegas (CH Barecho Yackpot Every Time). Trea var Eros (CH Barecho Just A Striking Image) - de fick alla CK. Winston (CH Barecho Most Wanted) blev oplacerad utan CK - men hade annat att glädja sig åt då han var far till certvinnaren som dessutom blev Champion!! Stort grattis till Searoad's Simsalabim och matte Anu som visar honom så bra!

I bästa hanhundsklassen blev de första tre placeringarna som de stod i championklassen så Messi blev då bästa hanhund med ännu ett CACIB! Fyra blev ovannämnde Simsalabim. Då skulle det tas ut Reserv-Cert..... Och så mycket krångel det är med det, bästa vore om de tog bort det tycker jag. Nu ropade de in tvåan i unghundsklassen för han skulle tydligen ha det? Lite märkligt tyckte förstås vi som hade vinnaren i klassen.... Förvirring uppstår och till slut får då Baros reserv-certet. Ringsekreteraren måste helt enkelt ha skrivit fel vinnare i klassen.


Nåja, till tikarna direkt då. Miranda (Barecho Devil Wears Prada) var verkligen på showhumör, så fin hon är min Mirre-Pirre . Hon vann klassen med CK. Några tikar i unghundsklass eller öppen klass hade vi inte, utan det var Clådan (CH Barecho Quest For Success) som var härnäst. Hon vann championklassen med CK. Kylie (CH Wongan Romanza At Barecho) var ensam veteran så hon vann klassen då med CK och blev BIR-veteran. I bästa tik blev sedan Clådan etta, Miranda tvåa med ytterligare ett CERT och så Kylie blev fyra bästa tik. Trea bästa tik blev Loke-dottern CH Cloette's Sweet Almond.


I BIR och BIM var det Clådan som gick segrande ur striden, så roligt - tror detta var hennes 25:e officiella BIR!!


Vi hade också en uppfödargrupp bestående av Vegas, Winston, Messi och Miranda - den var själv i rasen och fick då HP och blev bästa grupp.


Några timmars väntan innan finalerna blev det och då passade David, Jill och Elisabeth på att åka iväg till en pizza i närheten för att köpa mat. De som jobbade på pizzerian var mäkta imponerade av min beställning - en inbakad med banan, champinjoner och lök. Men så himla god den var - åt nog lite för mycket av den. När jag sprang sedan så kändes det bra tungt i magen....


Första final för oss var bästa veteran. Så himla härligt det är att visa Kylie, hon ger verkligen allt hela tiden. Och det lönade sig denna dag, hon slutade som BIS-1 Veteran!!! Domare i den finalen var Nina Karlsdotter.


Direkt sedan till bästa uppfödargrupp. Det var fler grupper än jag hade väntat mig, vet ju att på nån utställning här under hösten så var det typ 2-3 grupper bara. Så när vi blev BIS-3 var vi verkligen glada och nöjda! Domare var Mats Lindborg. 


Sist, men inte minst var det dags för Clådan. Hon började löpa i fredags och var väl inte helt säker på ifall hon tyckte detta var det roligaste i hela världen. Men jag tyckte hon skötte sig helt okej och det blev en fjärde plats för henne i grupp 8 som dömdes av norske Arne Foss. 


Medan vi packade ihop våra grejer så kollade vi på BIS-finalen där vi såklart höll tummarna för Jill och taxen Amigo! Han blev BIS-4 och personligen tyckte jag både BIS-1 (Toy Pudel) och BIS-2 (Australian Shephard) var skitsnygga, så väl värda sina placeringar! 


En eloge till Västernorrlands kennelklubb som genomförde finalerna så snabbt, tror vi var färdiga att åka därifrån strax efter 16.00 och då hade vi hunnit se hela BIS-et, imponerande!

Av barecho - 8 oktober 2011 19:20

Igår åt vi ju Potatisrullar - någonting som jag är mycket förtjust i!! Det är David som gör dom och jag som äter, bra fördelning eller hur . Eller ja, han äter väl han också....

Här är rester från igår - och nej, det är inget avhugget finger som ligger däri ifall ni blev lite oroliga....


Här är receptet på Potatisrullarna ifall ni vill prova själva:

4 pers225 grader

4 smördegsplattor

600 g potatis av fast sort

75 g smält smör

3/4 tsk salt

1 dl finhackad persilja


Finhacka persiljan och smält smöret. Kavla ut smördegsplattorna en halv gång på längden och dela vardera två. 

Skala och finriv potatisen på rivjärn ner på en ren (ja, vore ju märkligt om den skulle vara skitig?!) handduk. Vrid ur det rivna hårt i handduken, men får ut drygt 2 dl vätska.

Blanda potatisen med persilja, salt och smält smör. Lufta med en gaffel och fördela på degen. Rulla ihop och lätt rullarna med skarven ner på smord plåt med bakpapper (fast vi använder alltid en ugnsfast form).

Grädda rullarna mitt i ugnen 15-20 minuter. De passar jättebra till kött - men jag brukar äta dom bara med beasås jag .


   

Ikväll blir det dock hemma-pizza, bakad av vår egen pizzabagare här hemma. Det är de enda pizzorna jag verkligen gillar men så får jag ju bestämma helt själv vad som ska vara på också! Färska champinjoner, orange paprika, färska tomater och minimalt med ost - och så bea till det!! Det är vad jag kallar pizza! Fattar inte varför de inte går att köpa såna på pizzeriorna....


Vi började dagen idag med att bada och föna tre av de hundar som ska med till Sundsvall imorgon. Åkte sedan till Sandviken för att kolla på när Jacob spelade innebandy - de vann med 15-1, och det kändes rättvist. Mammas älskling gjorde två mål och två assist - så duktig så!


Sedan hem för att bada och föna ytterligare två. 

Baros var inte imponerad av att behöva bli duschad av husse...

...då gillar han betydligt mer att bli fönad.

Fast lite lidande måste han se ut förstås....


De yngre var ute på baksidan nästan hela dagen idag i det fina vädret. Här är det Greven som har den åtråvärda leksaken... (ingen fattar hur det kunde bli så??).

Mirror, mirror på väggen där - säg mig vem som vackraste huvudet har? Mirre, Mirre - blir svaret lätt!

Luca på språng...

... Gizza luftar öronen lite.

Och Greven, vad gör han då? Sitt allra bästa nummer, ser korkad och hur söt som helst ut !

Frasse var väldigt nyfiken på tygburen som vi ställt upp....

Men sedan hittade han något ännu bättre!

Shit, det rör på sig därnere!!!

Blir det fisk till middag idag tro?            



Av barecho - 7 oktober 2011 12:47

Så skönt att det är fredag igen! Även om det numera är nästan "lördag hela veckan lång" för mig..... Men, jag börjar få mer och mer struktur på dagarna nu - såtillvida att jag får mer "jobb" gjort och inte bara massa annat. Hundarna trivs då himla bra när jag är hemma på dagarna - det märks absolut. Bara så trist med inga valpar . Jag är ju van att ha valpar nästan hela tiden och inte så här långt uppehåll som nu. Senaste kullen föddes i mitten av april och nästa blir i början av december (om allt går bra vill säga). Några tecken syns inte ännu på Daphne att hon ska börja löpa - men hoppas hon också sätter igång snart!


Igår var jag och Jacob till Polisen i Gävle för att få nya pass. Bara en i kö före oss och hon som satt i "kassan" var både lättsam och trevlig, sånt gillas av mig! Avskyr som bekant sura och tvära människor som jobbar där de har kontakt med människor, snacka om att vara på fel plats. När jag åkte transitbussen från Arlanda till parkeringen i lördags så var det en så grinig chaufför. Det var supertrångt i bussen och han bara knuffade sig fram, utan att säga något alls - såg hur grinig ut som helst, usch! Tror det blir Benstockens parkering för mig nästa gång. Annat var det med den man som stod vid kontrollen av handbagaget när vi skulle kliva på planet på Gatwick. Supertrevlig och lättsam, även om det naturligtvis är allvarligt det de gör. Han var så imponerad, eller ja - låtsades väl vara förstår jag, över att jag hade lagt min nässpray i plastpåsen, tagit av mig både fleecetröja och jacka samt tagit ur datorn ur datorväskan. Inget skärp har du heller och bra skor, super sa han och sken som en sol! Gick därifrån med ett leende på läpparna - tänk hur lätt vi påverkas av människor omkring oss! Trevligt bemötande gör oss glada och otrevligt, ja - det gör oss bara griniga och irriterade .


Förutom jobb med några hemsidor så håller jag på och letar boende till Salzburg nästa år, men så svårt att hitta något bra.... Många hotell ska ha sjukt mycket för parkering och/eller höga avgifter per hund på rummet. Fattar inte varför man ska betala per hund? En extra städavgift kan jag absolut förstå, men det borde räcka med en avgift oavsett hund och antal nätter. Antar att de städar igenom rummen ordentligt först efter att vi åkt... suck....


Det blir nog så att vi stannar flera dagar där, på fredagen går grupp 8 och så var det en spanielspecial på lördagen. På söndagen är det sedan Tyras dag att ställas ut, självklart vill vår lilla apa följa med - hon ser faktiskt riktigt, riktigt fin ut nu tycker jag! Nästa utställning blir det ju juniorklass för henne, spännande....


Stort grattis till 7-åringarna i Z-kullen! Pappa till kullen är Fritz och mamma Lea. Den mest kända från den kullen är förstås Loke. Han bodde kvar här till han var knappt två år gammal då han flyttade till Vanja & Dag på kennel Winton. Vi bestämde oss för att inte ha honom kvar då det var så svårt att matcha tre hanhundar samtidigt, hade ju både hans far och så Lleyton hemma. Men fy så hemskt det var att lämna honom på en utställning, kände verkligen att jag svek honom när vi åkte hem med en hund mindre... När låten "Goodbye my lover" spelades så stortjöt jag i bilen. Han hade det förstås superbra hos sina nya ägare så det var ju inte det, men jag har så svårt för separationer  . Sedan en tid tillbaka bor han hos Dags kusin, där bor han själv och njuter nu av att få all uppmärksamhet!

Loke blir WW-08 i Stockholm, en fantastisk känsla som uppfödare!  

Zorro flyttade till Dalarna och ställdes ut en del som ung, har inte hört något från honom på länge så vet inte mycket där tyvärr. Ivar flyttade till Hälsingland - sist jag hörde ifrån honom var allt bra. Möffe flyttade till Danmark - och han har jag inte heller hört mycket ifrån tyvärr. Tyson flyttade till Västerås och han har jag inte fått många livstecken ifrån... Enda tiken i kullen, Lily - flyttade till kennel Sontocs - Sonja Claar.


Här kommer lite fina bilder från valpköpare. Jag har varit alldeles för slarvig med att sätta in korten här den sista tiden, skärpning från min sida i fortsättningen!!

Först en härlig bild på Ulla (CH Barecho Xciting Dream) som nyligen blv SACH (Sydafrikansk champion).

Här är det Elvis (Barecho Flip A Coin) som är ute i höstvädret....

Elvis igen, med en av sina leksaker.

Syrran Fran (Barecho Free Falling) har varit på utställning i Italien...

...och en annan av syrrorna, Vickan (Barecho Four Wheel Drive) har varit på detsamma, men i Finland.

Här kommer en annan av våra finska töser, nämligen Minnie (Barecho Gingerbread Cookie) - hon har också varit på utställning och fått bra resultat!

Full fart på Minnie i ringen....

Hennes bror Lincoln (Barecho Golden Boy) gillar mer att ta det lugnt han, här i bädden med sin hundfamilj i Tyskland.

Men, han kan han också - Lincoln i badtagen!

 

Söt-Lincoln  

     

Och så Lincoln igen....


Fredag som det är måste jag ju avsluta med en fredagsfräckis eller hur?! Denna gång med en något lokal anknytning....

En dam satt på tåget, då hon i samma kupe fick syn på två män som hon fann extremt attraktiva. Det hon inte visste var att båda var blinda. Damen började dansa en erotisk dans, och lät det ena plagget falla efter det andra. Ingen reaktion! Damen blev fruktansvärt otålig, klättrade upp, särar på benen och satte musen över näsan på den ene mannen. Då vrider han huvudet mot den andre och säger:
- Du, nu är vi i Skutskär!
      

Av barecho - 5 oktober 2011 19:40

Nu har jag lite goda nyheter för en gångs skull . Frodo fick flytta till ett nytt hem idag! Hans ägare Lena kom idag och hämtade honom, tillsammans med hans nya husse och matte. De verkar vara jättebra så där får han nog det kanonbra skulle jag tro.

Ett sista sniff på Pärlingen innan han ska åka härifrån....


Tyra ser lite bekymrad ut.... Frodo är väldigt sugen på hennes mat som hon ratat. Nä, hundmat är inget för vår lilla affenpinscher inte!


Stort intresse för min matlagning... inte så lätt att stå vid spisen när det ligger ett helt gäng hundar där man ska stå. Tur jag har stuvat makaroner förr så det går av sig självt liksom....


Annars händer det inte så mycket här hemma - jag umgås mest med datorn nuförtiden känns det som. Jag har en del tankar på att flytta upp kontoret till övervåningen - får väl se hur det blir med det. Alla hundar är klippta nu till utställningen på söndag. David ska följa med mig upp dit och det känns tryggt.... ni vet ju hur jag känner för utställningar och springermiljön just nu - så att ha honom med mig gör att jag mår mycket bättre och inte känner mig lika utsatt. Bästaste Jill kommer också att vara där - var alldeles för länge sedan vi sågs nu så det ska bli roligt det också förstås!


Nämen, nu är det dags för TV igen tror jag. Bonde söker fru är väl ett säkert val för flera springerägare kan jag tro . Jacob är sååå nöjd nuförtiden när jag har mer tid att titta på tv än jag hade förut...

Av barecho - 4 oktober 2011 20:46

Japp, om en liten stund bara så är det säsongspremiär på mitt favoritprogram Desperate Housewifes - hundarna och jag är sååå laddade! Ja, Frasse också förstås..... Han är annars så nöjd idag då han har blivit införsäkrad. Jag hade totalt glömt det så det var verkligen på tiden.

Var ju ett bra tag sedan jag hade med något Frasse-kort så det kommer ett här:

Tog flera kort på Frasse och Tyra när de busade i sängen, men det blir så oerhört dåliga kort med mobilen....

Som ni förstår så har vi ännu mindre plats i sängen nu eftersom vi även har en katt i sängen förutom fyra hundar.


Molly har åkt hem idag, parad tre gånger så det borde väl räcka tycker jag! Baros har varit helt galen i henne - och hon i honom.... Man kan helt klart se att parningsvilligheten går i arv. Både hennes mor Lea och mormor Diva tyckte det var mycket trevligt med lite kärleksfullt umgänge .


Vi passade på att fota Molly innan hon åkte hem, hon har blivit så fin tycker jag!

Barecho Unchained Melody "Molly" (CH Barecho Hold Your Horses at Peasblossom - CH Barecho Later Diva). Tycker mig helt klart kunna se drag både från mamma och pappa....

Inte lätt att få till något fint huvudkort när matte just kommit för att hämta en, klart man flåsar då!

Här hade vi stoppat ett grässtrå i munnen på henne, Pernilla hade hört att det kunde göra att de hade munnen stängd. Och jo, den var nog stängd en liten, liten stund!


Lite att fira har vi haft också, först att vi nu har bott här i Berga i 7 år!! Och ja, jag vet - vi har inte något färdigt staket ännu.....


Sedan har vi också en kull som fyllt 5 år, nämare bestämt i lördags. Higgins flyttade till Värmland, till kennel Falconsprings. När han inte var så gammal blev han påkörd av en bil, men han hade sån tur så han klarade sig i det närmaste oskadd. Nu var det jättelängesedan jag hörde något ifrån honom, sist bodde han hos husse Ronny. Aston har tyvärr dragits med en del besvär under åren, nu var det ett tag sedan jag hörde ifrån honom så jag vet inte hur han har det nu. Leslie bor i Österfärnebo och han träffar jag ganska så ofta - både när han ska klippas och när husse & matte ska bort och behöver hundvakt. Luca flyttade till kennel Eschenweg i Tyskland och där har det gått riktigt bra för honom! Enda tiken i kullen, Leyla, flyttade till Holland och jag hade nöjet att träffa henne när jag var där i början av september. Stort grattis till er alla!

   

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7 8
9
10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards