Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 18 november 2011

Ingen snö än:-))

Av barecho - 18 november 2011 11:02

Om några timmar ska jag och Marina bege oss norrut, mot Östersund. Tror det måste vara första året vi åker dit som det inte är snö ute, så härligt!! Dock varnar de för att det ska snöa på söndag så vi får väl se om dessa två dagar till dess är de sista snöfria fram till i april nån gång.... Vinterdäcken är på på bilen, men det känns alltid så osäkert när första halkan kommer tycker jag. Vet att i januari då kör man som vanligt nästan - trots snö och is, men nu såhär i början då kör jag som en sann "kärring"....


Har ju inte bloggat på några dagar nu - det har verkligen varit superjobbigt att förlora Penny. Men, det har verkligen värmt med all omtanke och allt snällt ni har skrivit, tusen tack för det! Det tar nog ett bra tag att vänja sig med tanken på att hon inte finns här. En del saker gör man utan att tänka på det.... Igår när jag hade hundarna ute på gården och skulle ta in dom så kom alla in, men som vanligt stod jag kvar och spejade efter Penny. Väntade att hon skulle komma in, men hon kom förstås inte ...  Hon var alltid sist in - brydde sig inte alls om att man ropade att det var dags. Nix, hon var alltid ute till hon var klar och när hon var klar så skällde hon högt och ljudligt vid dörren och bad om att bli insläppt. Hur kan man sakna såna saker?

Jag hämtade hem Molly igår och hon är rejält tjock nu, skulle förvåna mig mycket om hon inte nedkommer med en kull på minst 6-7 stycken.

Visst ser man att det putar ut en del där? Tyra kollar in magen hon också... och det ser ut som om Molly säger typ - Dra härifrån åt Tyra! Molly är lite fundersam på om Tyra verkligen är en hund - och med Frasse är hon då säker. Vad sjutton han gör inne i huset som är katt, det övergår nog hennes förstånd...


Frasse gillar att vara nära sin matte - även om han var rejält sur i måndags kväll när jag glömt honom ute. Var ju så mycket då iom att Penny gick bort. När vi kom hem från veterinären släppte jag ut honom och sedan, sent på kvällen frågade jag Jacob om han sett Frasse? Nej, det hade han inte sa han - och dååååå kom jag ju på att jag glömt att ta in honom! Jacob och David gick ut, men såg honom inte. När jag gick ut och ropade hördes ett svagt, eländigt -Mjau! Till slut insåg vi att det var från under altanen, den gamla delen som är täckt runtom.... Efter mycket ropande från oss hittade han till slut ut... Hade väl varit typiskt oss annars att få slita upp hela altangolvet för att få ut katten!


Clådan badade och fönade sig igår kväll - hon var så fryssen efteråt. Ni ser väl så lidande hon ser ut? Molly verkar fundera om det inte finns någon normal i den här hemmet? Är detta en hund också påstår ni??

Nej, säger Clådan - om jag blundar så kanske Tyra försvinner för ett tag och slutar reta mig för mina kläder....


Ett par kullar har vi att gratulera också i efterskott. Först och främst U-kullen som fyllde 8 år i tisdags, stort grattis till er! Pappa till den kullen är Raptor och mamma Alice. Uffe bodde kvar hos oss lite längre - glömmer aldrig när han fick nån allergisk chock och vi trodde att vi skulle förlora honom... Han var nog ca 2 mån när han en kväll såg väldigt svälld ut i ansiktet. Vi tog upp honom i sängen men så började han få svårt att andas! David kastade sig i bilen till Falun med honom då vi trodde han höll på att dö! Jag var så himla orolig hemma innan han hörde av sig och sa att han fick vård.... De trodde på geting eller liknande, men konstigt var det - för det var ju vinter då? Men, kan ju ha varit nån halvdöd en.... Några månader senare flyttade i alla fall Uffe till Dalarna. Såg honom på någon utställning i början, men nu var det ett tag sedan jag hörde ifrån dom. Unos matte ringde häromdagen - verkligen roligt att höra ifrån dom - stort tack för det! Mysak bor i Österfärnebo och han mår bara bra sist jag hörde ifrån hans matte. Han har ju fyllt upp nu med sin "lillebror" Psycho.... Vilda placerades ut hos en fodervärd, men av lite underliga anledningar fick vi tillbaks henne och sålde henne sedan till en familj i Göteborg. Sist jag hörde ifrån dom var allt bra. Ulrika ställdes ut en hel del i början, fick bland annat ett Cert. Tyvärr somnade hon in förra sommaren då hon hade problem med att hålla tätt... Undra har haft en del problem med allergi, nu var det ett tag sedan jag hörde ifrån henne men jag hoppas allt är bra. Ronja flyttade till Stockholm - henne var det jättelängesedan jag hörde något ifrån, men så är det ju - vet ju själv att man många gånger inte hör av sig, det glöms bort helt enkelt och prioriteras bort.


Igår fyllde vår allra första cockerkull 12 år, stort grattis till de som finns kvar! Denna kull var efter Louie och Linda. Timmy flyttade till Stockholm till en springerkompis. Även Koffi och Balto flyttade till den stora staden. Tyvärr har jag inte hört så mycket ifrån dom sedan de flyttade. Alex flyttade till Västerås - till en kvinna som köpte honom på avbetalning. Några pengar fick vi aldrig - dock fick vi hunden i retur efter några månader. Han fick ett nytt hem i Hofors där han hade det superbra till han fick somna in tidigare i år... Krokis har jag skrivit om här tidigare, han hade kroksvans därav namnet. Han bor hos en äldre herre och sist jag hörde ifrån dom var allt bara bra! Ally har tävlat mycket framgångsrikt i Agility med sin duktiga matte Malin. Wilma placerade vi ut på halvfoder hos Carolin här i Årsunda, en kull valpar fick hon hos oss och tror hon fick också en kull hos Kennel Guldåkras senare. Wilma har jag nöjet att få träffa på då och då, hon är oerhört lik sin mamma - sååå himla söt!


Idag har vi också ett annat födelsedagsbarn att fira! Nämligen Elin (CH Trollängens My Carnation). Elin blir sju år, men ser fortfarande ut som en treåring. Ska bli roligt att få se henne i ringen snart igen! Massor med grattiskramar till dig Elin idag!!


Igår städade jag hela dagen... så himla trist, men nödvändigt förstås. Jag åker ju till Östersund om en stund, blir där hela helgen. Och så tidigt tisdagmorgon åker jag mot Shanghai med mamma! Så hinner inte med så mycket städning innan dess.... Varför är det så att jag känner att det alltid måste vara städat när jag åker hemifrån ett längre tag? Tror knappast David känner detsamma....


När jag städat klart skulle jag åka in till Sandviken och handla. Såg att vår säck med tomflaskor/burkar var full så slängde in den i bilen. Vi hade två säckar stod i cykelboden med pant som vi inte pantat ännu så jag tog med dom också. När jag åkte en liten bit tyckte jag att jag hörde något därbak..... - Men, tänk om det var en råtta i kom jag på då!! Kan det ju mycket väl ha varit, finns såklart råttor där i boden. Whattodo?? Smart som man är så satte jag på stereon så högt jag bara kunde (både för att skrämma bort den ev. råttan och för att slippa höra fler ljud) och så satt jag och slog allt vad jag kunde i stolen hela vägen in. Ingen råtta vågade sig fram förstås då!! När jag berättade detta för resten av min familj skakade de bara på huvudet och såg allmänt bekymrade ut över mitt tillstånd...


Nä, nu ska jag packa ihop med sista och dra mot nordligare trakter - men bjuder förstås på en fredagsfräckis kombinerat blondinskämt innan:

Tre unga kvinnor som jobbar på samma kontor lägger märke till att deras kvinnliga chef har börjat gå hem från jobbet tidigare på eftermiddagarna. De bestämmer sig för att sticka tidigt de också. Eftersom chefen aldrig kommer tillbaka eller ringer till jobbet när hon har gått så kan hon ju inte gärna märka det, tänker de. Så fort chefen har gått för dagen lämnar de tre unga kvinnorna kontoret. Brunetten passar på att ta ett pass på gymmet innan hon ska träffa sin pojkvän över en middag. Den rödhåriga tycker bara att det är skönt att komma hem extra tidigt. Hon fixar lite i trädgården, sedan går hon och lägger sig tidigt. Även blondinen går direkt hem. Men när hon öppnar ytterdörren hör hon konstiga ljud ifrån sovrummet. Hon smyger sig fram mot sovrummet, gläntar försiktigt på dörren och får sig en riktig chock när hon ser sin man i sängen tillsammans med hennes egen chef! Blondinen stänger tyst dörren och smyger ut ur huset.
Nästa dag när det är kafferast, föreslår den rödhåriga och brunetten att de ska gå hem tidigt igen och frågar om inte blondinen hänger med.


- Aldrig i livet! Igår var det jäkligt nära att jag blev upptäckt!



 
 
Ingen bild

Pernilla Dahlhjelm

18 november 2011 12:08

He he he... ser lite skeptisk ut gobiten. :)

barecho

18 november 2011 12:12

Jaaa, men hon börjar vänja sig med både katt och affenpinscher nu verkar det som:-)

 
Ingen bild

Inger P

18 november 2011 15:48

Era hundar är verkligen bra på på bild. ;) Har sällan sett en så eländig o hurven hund som Clådan! Helt underbar!

barecho

22 november 2011 07:24

He...he.... jo, hon vet att visa vad hon tycker hon!

 
Ingen bild

Katarina H

21 november 2011 08:01

Vicken´tjock o fin Molly - ska bli spännande att höra sedan vad det blev, hoppas ni får många olika färger!
Ha en trevlig Kinaresa !

barecho

22 november 2011 07:23

Tack! Ja, vi hoppas på ett helt gäng valpar i diverse färger nu...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Av barecho - Fredag 1 mars 07:49

Denna kull är Ziris andra kull hos oss, förra kullen föddes för 1,5 år sedan, i den kullen blev det sju valpar. Att det skulle bli fler denna gång misstänkte vi ganska tidigt, för redan när hon gått fyra veckor började magen växa - och det snabbt! De...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards