Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 23 november 2011

Från Jämtland till Shanghai...

Av barecho - 23 november 2011 11:01

... på några dagar. På rullande sten växer ingen mossa sägs det ju....och nogfasiken rullar det allt nu!!


I fredags styrde jag och Marina Wesslan norrut, mot Frösön. Jag hade tänkt först åka inlandsvägen, men fegade ur när de sa att det skulle bli så halt. Vi åkte över Sundsvall istället och det var inga problem alls, saltat hela vägen. Campingen vi skulle bo på hette Sandvikens Camping och det passade ju bra förstås! Den var inte helt öppen och ägaren skulle vara borta över helgen. Lite halvmysko har det känts med bokningen, men såhär i efterhand känner jag mig nöjd med stugan. Rymlig och relativt lättstädad, området var däremot lite läskigt att gå i eftersom det knappt fanns några lampor tända. Jag både såg och hörde mysko grejer jag....

Här är vår lilla stuga "Brunkullan", såklart Brun-Helene ska ha den!

Försökte fota den fina utsikten - meeeen, det blev liksom lite fel motiv kändes det som....   


Lördagmorgon åkte vi mot utställningsplatsen, svinhalt var det hela vägen dit och när vi kom till området fattade vi nada var själva utställningshallen var. Kan säga att det var inte bara vår bil som snurrade runt, runt på området utan att förstå var vi skulle ta vägen. Till slut fick Marina tag på telefonnummer till en av de ansvariga så vi fick en beskrivning vart vi skulle åka.... Jo, hon hade hört att skylten tagits bort - meeeeen, ursäkta - borde man då inte snabbt som sjuttsicken fixa dit någon ny? Onödigt irritationsmoment tycker jag....


Parkeringen fungerade alldeles utmärkt, inga vakter syntes till så att det var gratis var förstås ett plus. Alla utställare verkade fatta också hur man skulle stå utan att några gestapo-vakter visade var på millimetern. Vi blev aningen förvånade när vi kom dit på söndagen och de då skulle ha betalt. Nåja, var ju bara att pröjsa och se glad ut.


Utställningshallen var verkligen superbra! Det var som två stora hallar, tror någon sa att det varit där de reparerat flygplan eller nåt sånt. Hallarna satt ihop och det var både bra ljus och bra ventilation, trevligt! Mattor i ringarna så det var helt okej att springa tycker jag. Lite kallt tyckte en del - men bra temperatur för hundarna och det är ju viktigast.


Vad det gäller resultaten under denna helg finns väl inte så mycket att säga.... har glömt det redan. För att sammafatta kan vi väl säga såhär: domaren på lördagen hade inte samma uppfattning som mig och på söndagen kändes det mycket olustigt redan innan bedömningen måste jag säga. Kanske är jag överdrivet känslig, men jag tycker nog att det inte skulle skada med lite mer etik och moral i hundvärlden för tillfället...  Jahaja, säger kanske någon. Så säger du bara för att du inte vann! Inga problem för mig, tro det om ni vill. Men, kan säga att resultatet på söndagen hade inte spelat någon roll - för den bittra smaken in munnen fanns där innan bedömningen ens startat.


Vi roade oss med att ta lite kort i alla fall :

Fina Baros (Night Wish Darrem Canis) fick Reserv-Cert bägge dagarna.

Full fart på honom i ringen som vanligt! Domaren på lördagen tyckte han hade väl mycket temperament - men jag tycker det är härligt jag. Stark, glad och aktiv - det är vår Barre-parre det!    

Grabbarna grus från Alnön - Brian (Barecho Following Star) och Winston (CH Barecho Most Wanted).

Så fick vi till slut med matte Agnetha på kort också, även om det krävdes att jag lurade dit henne...he..he..

Fina grabben Winston .

Inte kan det bli för många kort på Winston inte? Ni ser hans förvånade blick eller hur....

Clådan (CH Barecho Quest For Success). Ingen i hela världen kan se ut som hon, vackrast av dom alla - syns att hon tycker det själv också.

Ditte (CH Barecho Beats Believing) var verkligen fin i ringen, kom tvåa i Öppenklassen med CK på söndagen.

Gizza (Barecho Glint Of Gold) sprang till sig BIM-valp första dagen och BIR-valp dag två.

Här har hon just hamnat på första platsen. Hon är verkligen fin och välutvecklad nu tycker jag.

Och så fin och intelligent blick, precis som sin mor Pärlan!


Efter rasen var färdig packade vi ihop oss snabbt, struntade i BIS-valp finalen då de varnat för snö och vi vill köra så länge det var möjligt medan det var ljust ute. Stannade i Sundsvall och bytte chaufför samt fick lite mat i oss. Kände hur jag började koppla av när jag satt bredvid. Såååå ringer min mobil, jag ser att det är Thomas och svarar. -Hej säger han, du - vår lägenhet har brunnit upp. Vaaaaa?????????? Trodde inte mina öron..... -Närdå?????, svarade jag. -Den brinner nu och jag sitter i ambulansen utanför säger Thomas. Kände hur jag blev knäsvag.... Men, hur? vad? Har du blivit skadad? - Nejdå, försäkrar han mig. Både jag och Sia sprang ut direkt så de hade inte heller fått i sig rök trodde han.

Han hade suttit och kollat på TV när det plötsligt började ryka ur den, så slog det lågor ur och den exploderade. Väggen tog eld, en byrå och hans playstation-spel. De insåg snabbt att de inte kunde släcka själv så de gjorde helt rätt som sprang ut, varnade grannarna och larmade 112. Lägenheten kunde släckas så inga andra lägenheter blev skadade, men allt är i princip förstört för dom nu.... Om det inte brann upp så är det vatten- eller rökskadat. Några gamla vinylskivor hade han kunnat rädda dagen efter när de var dit och kollade. Thomas sambo Sia, hade ringt sina föräldrar så de var på väg dit och tog med dom hem så de hade någonstans att sova över natten.


Usch, blev så ledsen och orolig och så oerhört trött på all skit som händer kring en. När ska det vända??? Eller ska det aldrig göra det? Är det bara dåliga, jobbiga saker som ska hända hela tiden. Nä, fy - snart törs jag inte svara i telefon längre... I alla fall så fick de tillgång till en annan lägenhet redan igår och nu när värsta chocken lagt sig så låter det som han tycker det ändå känns skapligt. Jag tycker fortfarande det känns hemskt och att jag dessutom inte hade någon möjlighet att åka dit och hjälpa honom - ja, det känns inge vidare. Tankar fanns förstås att åka direkt mot Göteborg när jag lämnat av Marina i Gävle - men man måste ju vara lite realist ibland, till och med jag.


Måndagen var det fullt upp - massa som skulle göras innan vi skulle fara mot Kina och mitt i allihopa hade jag bokat in en röntgentid för Enya (Barecho Either With Or Without You). Hennes höfter såg bra ut - men man vet aldrig nuförtiden, bara att vänta och se vad resultatet blir...


Igår morse var alarmet ställt på 03.00 eftersom vi redan 05.00 skulle åka mot Gävle Centralstation där jag och mamma skulle ta tåget mot Arlanda. David skjutsade in oss, lilla Tyra var också med eftersom hon skulle följa med husse till jobbet sedan. Det var hur smidigt som helst att åka tåg dit - mycket praktiskt också att jag kunde ha datorn på och göra lite praktiskt.


Vi checkade in på Arlanda och mamma frågade om hur det skulle gå i Zurich där vi skulle byta flyg, vi hade 50 minuter mellan vi landade och lyfte igen. - Åh, ingen fara sa hon som checkade in oss. Det är en så liten flygplats så det är så snabbt och smidigt, det blir inga problem för er.... Om det som sedan hände är vad Swiss Air kallar inga problem, så vill jag inte veta vad problem innebär för dom....


En något torr räkmacka delade vi på före, bra att få något i magen innan vi skulle på planet. Tyvärr hann vi inte med att köpa några tidningar så det var lite synd, inga korsord alltså.... Mamma gick iväg och lyckades hitta någon att prata med så när alla andra gått ombord på planet fick de ropa ut hennes namn, att hon skulle gå till Gaten! Sist av alla kom vi på till slut i alla fall.


Planet var lite försenat iväg från Arlanda - men det skulle nog inte vara några problem med bytet trodde vi. Dock fungerade det inte som det skulle när vi var på väg att landa. Det var något krångel med landningsbanan så vi fick cirkla runt lite innan vi landade. Då var klockan 12.40 och vårt flyg mot Shanghai skulle lyfta 13.05 Gaten skulle stänga 10 minuter innan hade vi blivit upplysta om, men eftersom hon på Arlanda sa att det var så nära tänkte vi att det ska nog inte vara några problem om vi bara snabbar oss. De skulle släppa av oss vid en gate som låg nära tåget som tog oss mot till den andra terminalen. Måste säga att jag blev förvånad när planet stannade vid en helt annan gate, inte alls i närheten utan så långt bort som möjligt! Vi sprang allt vad vi kunde i säkert 15 minuter, då kommer vi till slut fram till där man skulle gå in till gaten vårt plan gick från. Meeeen, då skulle det till en till säkerhetskontroll. Var bara ut med datorn, nässprayet, mobilen och av med jackan. Det pep om mamma som vanligt eftersom hon har en protes i axeln. Då skulle hon in i ett bås och kollas extra noga förstås.... Paniken spred sig, inte så kul om vi missade planet för kan inte tänka mig att det gick ett till från Zurich till Shanghai nån timme efter...


Hittade sen inte gaten, frågade en del personal men de var inte direkt så villiga att hjälpa oss. Ser till slut gaten och rusar dit.... Vi kom sist in även på detta plan, men vad gjorde väl det - vi var med i alla fall!!


Resan på över 11 timmar var jobbig måste jag säga - har skitont i ryggen idag och det är väl för att jag satt så länge igår. Såg tre filmer, för sova kunde jag inte alls göra... Mamma däremot snarkade så sött bredvid mig.


Så landar vi då till slut - oerhört skönt att den jobbiga resan var över! Och jag får nästan panik när jag är okontaktbar i så många timmar, tänk om det hänt något hemma?! Har så svårt att koppla bort allt hemma när jag är borta...

Kan ni uttala namnet på operatören tror ni?


Vi skulle försöka få tag på en taxi på flygplatsen, nån hörde att vi pratade om taxi och sa åt oss att följa med. Jag trodde han var taxichaufför eller nåt, men nädå - det visade sig att han sen skulle ha betalt för att hjälpa oss till där taxibilarna var! Men, herregud - hur fräck får man vara? Stod ju skyltar så vi hade lätt hittat själv kan man säga.... Mamma snäste dock av honom och berättade att det blir inga pengar, så han dröp av som en avlöning.

  


Hittade en taxi och kan väl säga att det inte var senaste årsmodellen. Såg ut som nån gammal Jetta eller nåt. Nåja, vi skulle ju inte så långt så var väl okej. Packade in oss och väskor och sedan startade en resa som jag tror jag aldrig varit med om tidigare!! Han körde som värsta blådåren - och inga säkerhetsbälten fanns det bak heller. Jag som är åkrädd ändå, ni kan tänka er hur skiträdd jag var! Han kastade sig mellan filerna, full gas eller tvärnit. Flera gånger var det centimeters från att han fick en annan bil i sidan. Till råga på allt hade han ingen aning om var vi skulle, trots att han sa att han visste när vi frågade då vi hoppade in. Nä, han fattade inte ens vad ordet Hotel betydde... Lyckligtvis har mamma mycket kontakt med en kinesiska här så hon ringde henne och hon fick tala om för chauffören var vi skulle. Det blev tvärvändning och så en bra bit åt ett annat håll... Behöver jag säga att jag var oerhört lättad när vi äntligen fick kliva ur taxin utanför hotellet!! 


Såhär såg vår taxi ut, här utanför hotellets entre.

Entren från ett annat håll.   


Sånt himla superfint hotell vi bor på! Många har vi bott på under årens lopp - men detta är absolut ett av det bästa! Nu är det bara två år gammalt så förstås superfräscht. 

Fin utsikt från 28:e våningen... dimmigt som ni ser, inge vidare väder idag. Men, man vet inte om det är dimma eller avgaser. Många går omkring med mask och jag kan i viss mån förstå dom, har nog aldrig känt så mycket avgaser nån annanstans.

Badrummet, med både badkar och dusch.   

Till höger i bild är ingången till rummet och bakom mamma är alltså badrummet.

Den delen av rummet som jag använder mest, sitter där med datorn just nu.

Ja, varför det finns en telefon på toan kan man undra? Men, som mamma säger varje gång jag ifrågasätter något, - vi är i Kina nu, inget är normalt här...


Efter lite snabbvila skulle vi bege oss ut för att få lite mat i oss samt kolla lite i affärer. Var rejält trött kan jag säga.... men blev lite piggare efter att ha ätit en god Pasta Carbonara.

Det var ett jättemysigt stråk man kunde gå där det bara var massor av restaurangen, 200 stycken skulle det tydligen vara!

Rent och snyggt är det överallt. De har verkligen ansträngt sig med blommor och annat för att det ska se fint och fräscht ut, sånt uppskattar jag!

Så kom vi då in på Shopping-centret.... Visst hade jag hört att det fanns massor och att det var billigt, men det går ändå inte att föreställa det sig helt innan man ser det! Butikerna var ca 30-35 kvadratmeter bara och tyvärr stod de utanför de flesta och ropade på en. Mycket jobbigt och irriterande kan jag säga! På mig har sånt bara omvänd effekt - jag går direkt de börjar tjata och de affärer där de visar lite respekt istället var de som vi handlade i idag. Hittade på fina tröjor åt David och Leif, en liten julklapp till David, skor till mig, en resväska, klocka till mig och en handväska till mamma. Tror det var allt som vi fick med oss idag.... Så oerhört billigt, jag kan inte fatta det - och måste ju erkänna att det var mycket roligare att handla än i vanliga fall! Nu ska jag väl säga att de billiga priser vi fick inte var något som kom av sig själv. Mamma var stenhård med prutningarna... jag tycker ju mest sånt är lite pinsamt jag. Supertöntigt av mig jag vet, men sån är jag bara liksom... Morsan däremot gav inte med sig en tum, så i nästan alla fall fick hon det för det pris hon tänkt sig. I'm impressed!


Den här fina väskan fick vi för ca 230:-. Jag åkte utan för att vi behövde köpa en ny så nu har vi en rejäl. Och med fyra hjul på så den går lätt att rulla.

Dessa supersköna skor ser jag fram emot att få testa i utställningsringen, ca 250:- fick vi dom för.

Denna keramikklocka från Rado (äkta eller hur...he...he...) kostade ca 230:-.


Ja, det fanns hur mycket som helst.... Imorgon ska vi tillbaks dit, lättare när man är mer förberedd och vet lite vad som finns. Återkommer med shoppingrapport imorgon kväll!


Detta ställe ligger i närheten av vårt hotell. Det heter Mandarin City och det ägs av nån typ av företag. De hyr ut lägenheter där, mest då till utlänningar som är här och jobbar. Fanns lite affärer där inne på området, såg himla ombonat och mysigt ut!

En lös hund sprang rätt över vägen, ett under att han klarade sig. Själv är jag livrädd varje gång vi ska korsa en gata. Finns liksom inte väjningsplikt vid övergångsställen här inte...


På väg tillbaks till hotellet efter första shoppingrundan.... Vårt hotell syns i bakgrunden, det är den ljusgrå byggnaden längst bort.


I lördags hade vi en kull till att gratulera, stort grattis i efterskott till de som finns kvar i E-kullen. De fyllde 12 år i lördags och är efter Harry och Saga. Elvira är den jag sett oftast på slutet, alltid lika fin och med de klokaste ögonen man kan hitta.... Fick dessa fina kort från matte Camilla häromdagen:

Finns inte mycket i världen som slår en gammal hunds blick på en... .

Hennes systrar Ella, Edit, Wilma och Happy har jag inte hört något ifrån på länge - inte heller från Emil eller Leo. Leo var också en hund som såldes på avbetalning där ägaren helt enkelt struntade i att betala, fattar inte hur folk kan bete sig på det sättet. Att man inte skäms! Eddie, Einar och Dogge finns inte längre i livet tyvärr.


Nej, men nu tror jag att vi snart ska krypa till kojs här. Frågan är om vi skulle äta en gång till innan, modern min ligger och snarkar högt i sängen här bredvid så vi får väl se....    

         





 
 
Ingen bild

Katarina H

23 november 2011 14:50

Verkar spännande därborta, tur att de hann packa in ert bagage när det nu var så snålt med tid emellan! Bra med stor ny väska så du kan handla ordentligt.
Nog är Clådan otroligt vacker - vilket uttryck- men jag tycker att Baros är så himla fin han med.

barecho

23 november 2011 14:57

Visst är det spännande här och väldigt annorlunda mot för vad jag är van med! Visst är de fina - är så glad att jag får titta in i deras fina ögon hemma....

 
Ingen bild

Vanja

23 november 2011 21:29

Utrolig spennende å høre om reisen til Kina, og se bilder derfra! Det er jo så langt borte, og så annerledes enn her hjemme, så det er virkelig interessant å se!! Og for et herlig hotellrom dere har, me like a lot :-)
Puss til fiiiiine Barrisen - vakreste lakrisgutten <3

Klem Vanja

barecho

24 november 2011 01:36

Ja, det här rummet skulle jag nog kunna stanna i några dagar till tror jag:-)

 
Agnetha, Emelie och killarna

Agnetha, Emelie och killarna

24 november 2011 07:50

Från Frösön till Kina, ja här händer det saker.... :-)
Bilderna ifrån Kina ser otroligt lockande ut, man kanske skulle anmäla till någon utställning där *asg*.
Men man åker väl inte till Kina för att äta Pasta Carbonara:-)??.När du nu upplevt charmen med shopping kan du väl släppa sargen och prova den lokala maten......
Att du var en sådan paparazzo det trodde jag inte heller,att lura sina kamrater är ingen fin egenskap.... hämnden är ljuv :-)
Kram ifrån Öborna

http://www.barechomostwanted.dinstudio.se

barecho

24 november 2011 12:51

Åt just en kinesisk rätt och inte var den lika god som pastan inte;-)). Kram

 
Maria

Maria

25 november 2011 01:36

Himla snygga skor OCH med ett utm märke som gjorda för att visa lilla D i ju ;-)) Ha det så bra på andra sidan jorden och hälsa din mamma så gott! KRAM från oss på Skogsstigen

http://www.windcraft.se

barecho

25 november 2011 11:50

Precis! Du förstår så lätt jag kommer att sväva bredvid honom i dem....:-))

 
Nathalie Eriksson (ansvarig)

Nathalie Eriksson (ansvarig)

4 januari 2012 01:18

Härligt att få läsa lite åsikter om utställningen! Jag som ansvarig ber om ursäkt över att skyltarna inte kom upp i tid. Men när man måste göra allt själv så kan det ibland bli missar som denna. Angående parkeringsvakterna så stod dom även där på lördagen, men det var dom som fick uppgiften att fixa till skyltarna igen, så du hade tur som slapp betala :)

Återigen ber jag om ursäkt för att jag gjorde er irriterad.

Vänliga hälsningar
Nathalie Eriksson
Utställningsansvarig SSRK-J/H

http://www.karlavagnens-foppa.se

barecho

4 januari 2012 05:01

Men det var en hel del annat vi var nöjda med:-) Ser fram emot att se domarlistan för detta år - åker gärna tillbaks igen om det skulle vara intressanta namn

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Tisdag 2 april 18:18

  Ubbe, hanhund      Uzo, hanhund     Undis, tik     Uzzi, tik     Unette, tik     Ultra, tik     ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards