Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 25 november 2011

En sak är säker....

Av barecho - 25 november 2011 14:40

... till Shanghai kommer vi inte att flytta! Vilken trafik!! Fattar inte hur folk kan bo här och orka med detta tempo - de kör allihopa som vettvillingar. Mitt bland alla bilar som kör kors och tvärs så cyklar det någon med en cykelvagn fullpackad med grejor, några personer går och springer, ett par mopeder kör där - nån lastbil av modell 1930 mm. Jaaa, jag är helt slut jag bara av att titta på allt. Det finns fyra filer på dom stora vägarna - men, ingen bryr sig om dem. Ibland är det sex bilar i bredd som kör mellan varann så det blir som värsta plockepinn. Nä, aldrig i livet att jag skulle köra bil här.


Idag var det då dags för oss att åka mot Suzhou där de tre leverantörer vi skulle besöka höll till. Denna lilla stad har ca 10 miljoner invånare berättde dom för oss.... När mamma varit här tidigare så var det en man som körde henne, mot betalt förstås, och hon tyckte han körde så lugnt och bra så han blev tillfrågad även denna gång ifall han kunde köra oss. Det gick bra, så vid 08.00 i morse hämtade han upp oss. Cirka 1,5 timme senare kom vi fram till första stället vi skulle till och jag måste hålla med om att han körde väldigt bra, jag var inte det minsta rädd faktiskt.

 

Här står vår chaufför med bil utanför det första stället. Vi hade förstås ingen aning om var vi skulle ta vägen, det var ju många olika företag som höll till i den byggnaden. Till slut fick mamma tag på den vi skulle träffa på telefon så han kom och mötte oss.

Dessa stod bredvid oss hela tiden - glodde som om de hade käkat blängsylta. Förstod inte helt varför de stod där, men kanske var de alla nån typ av taxi?

Den här snubben körde fram lite närmare oss och här kan man nog se att det liknar en taxi eller hur? Känner ni för att åka en sväng? Inte det, okej....


De hade inte så mycket grejer att visa oss tyvärr, vi pratade en del om lite koppel ifall de skulle kunna tillverka de sorter vi vill ha. Diskuterade lite andra saker också. De ska återkomma i början av nästa vecka med priser så får vi se hur det utvecklar sig. Detta företag var helt nytt för mamma så hon hade aldrig träffat dessa tidigare.

Efter vi var klara så ville de bjuda på lunch, något som vi såklart tackade ja till för vi hade inte ätit någon frukost före.

Den yngre av de två säljare vi träffade frågade vilken sorts restaurang vi ville gå på. Jag föreslog Pasta - meeeen, han hade aldrig hört ordet och hade ingen aning om vad det var ens. Hmmmm....... kan säga att vi framstår som rena experter på engelska jämfört med de flesta här. De berättade dock att nuförtiden får eleverna börja läsa engelska i grundskolan så förhoppningsvis blir det bättre i framtiden.


Vi kom i alla fall fram till att vi skulle testa en äkta kinesisk restaurang, spännande!! Allting stod på kinesiska där så lite osäkert kändes det allt.... Men, vi var ju i sällskap med två äkta kineser så det borde ju gå bra tänkte jag.

Har ingen aning om ifall kineser är färgblinda, men som den stilpolis jag är....ähum......så tycker då inte jag att mintgrönt och lila går sådär jättebra ihop, speciellt inte med rosarutigt under.   

Nåja, de kom in med menyn som bestod av massa bilder och det var ju praktiskt med tanke på att vi inte kan ett enda kinesiskt tecken. 

Med lite råd från säljarna från firman blev det i alla fall några maträtter bestämda. Jag och mamma fattade nog inte så mycket utan flinade mest och nickade åt det som de frågade.


In kom först något som såg helt okej ut, var som friterade små kycklingbitar med lite olika grejer. Det var ganska så starkt. En tallrik med något som såg ut som små gröna kakor och så nåt liknande småglassar. Jag väntade liksom på riset till, men tydligen skulle man inte äta ris till detta..... Dock efter att de såg att jag nog hemskt gärna ville ha ris gick de snällt och hämtade en skål med jasminris. De där platta kakorna var faktiskt riktigt goda, ingen aning om vad som var i - men konsistensen var lite som mos och det satt små frön på sidorna. Små glassarna visade sig vara nån typ av köttfärspirog - och nja, var väl inget hit heller. Nåt kött är jag ju inte så förtjust i att äta här - fast de bedyrade att det INTE var hund. Men, men - tänk om..... De sa att de bara äter hundkött på landsbygden - ja, herregud jag mådde illa bara över att prata om det jag.


Kände mig ganska så mätt när två stora grytor kom in, tydligen var då detta det som skulle vara varmrätten. 

Nåt obestämt kött i den stora, med något ännu märkligare slemmigt i. Såg nästan ut som små ormar eller nåt.... Den mindre grytan var kinesiskt fläsk. Nu gillar jag ju inte ens svenskt sånt så man kan väl säga att jag nöjde mig med att ta en paprikabit med lite sås. Provsmakade en bit orm eller vad det nu var - men, blev inte så många tuggor kan jag säga.


Så var det dags för dessert....

   

.... jaaaa, och vad detta var vet vi liksom inte. Det mörklila var potatis, sedan var det majs, jordnötter, nån annan typ som inte var potatis men som mamma tyckte smakade så och så nåt orange obestämbart. Sedan skulle man då strö socker på detta. En liten bit majs kunde jag väl klämma i mig, smakade också på den lila grejen men den var väl ingen hit direkt.

Ja, här var jag alltså nöjd - kunde inte få i en bit till. De frågade om och om igen ifall jag inte skulle äta mer. - Jag äter så här lite jämt sa jag ursäktande. De tittade på varann och sa nåt på kinsesiska - förmodligen nåt typ, det syns inte!!! Ha...ha... det bjuder jag på!


Efter detta besök skulle vi till en tjej som heter Queenswy som mamma haft kontakt med under alla år sedan hon började importera från Kina. En jättegullig tjej som nu jobbar på ett företag som gör kläder. Det är dom som gör våra nättäcken och sidentäcken. Pratade lite om en del småändringar, men vi var inte kvar där så länge. 


Sist skulle vi då till det företag som det köps in mest grejer ifrån, det är dom som gör canvashagarna, tygburarna, hundbäddarna, valphagarna mm. 

Detta låg i ett område som fullkomligt STANK av avgaser. Herregud, hur kan folk bo här? Mådde så illa efter ett tag - tyckte det smakade i munnen till och med.


De hade som ett showroom med lite av de prylar som de tillverkar - fanns en del bra saker, men mycket krafs också. Fjollgrejer som man knappt tror är sant! Förlåt Tyra, jag vet att du önskat dig en vagn som vi kan dra dig i - men det blir nog ingen sån är jag rädd.

Massor av olika burar, sängar, småtält och vagnar fanns det.


Efter en hel del diskussioner så ska vi nu skicka lite kort och beskrivningar på en del saker som vi tror skulle vara bra att ha för oss i Sverige, har ni några bra idéer på något som behövs men som kanske inte finns att köpa idag så hör gärna av er och tipsa oss.


Sedan skulle vi då tillbaks mot Hongqiao, den delen av Shanghai där vårt hotell är. Mitt i rusningstrafiken kom vi så det var inte alls trevligt att åka... De tutade och var helt galna folk, trängde sig före i köerna - ja, ett under att ingen olycka skedde säger jag bara. Pustade lättade ut när vi klev ut framför hotellet, då hade vi varit borta i 11 timmar och det kändes verkligen.

Vi orkade helt enkelt inte gå ner i restaurangen så jag travade ner till receptionen och beställde roomservice. De kom med bord och allt, vilken service! Mamma fick dock nöja sig med pinnar att äta med - men hon lyckades göra det riktigt bra tycker jag.


Imorgon ska vi tillsammans med Queenswy åka in till de centralaste delarna av Shanghai där hon ska visa oss runt lite. Hoppas få lite fina kort därifrån..... lite mer shopping ska vi försöka hinna med imorgon kväll också innan vi pressar ihop resväskorna .  

 
 
Ingen bild

Anu

25 november 2011 17:59

Hej!
Trevligt att läsa om er resa :)
En sak som jag kan tipsa att ni skulle kunna titta på är en bra burvagn. Jag har haft svårt att hitta nån som jag gillar.

barecho

26 november 2011 01:06

Tack! Vi håller på och tittar på lite olika modeller så hoppas vi kan hitta en riktigt bra till slut.:-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Tisdag 2 april 18:18

  Ubbe, hanhund      Uzo, hanhund     Undis, tik     Uzzi, tik     Unette, tik     Ultra, tik     ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards