Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 12 december 2011

Nu går jag i ide ett tag...

Av barecho - 12 december 2011 19:33

... åtminstone från utställningar. Ska faktiskt bli jätteskönt - kanske känner jag annorlunda om några månader, vem vet? Men just nu känns det så rätt!

Dessa väskor som stått färdigpackade i många, många år - har nu packats ur och ska tvättas igenom ordentligt. Får se när det blir dags att packa dom igen? Förmodligen inte förrän till Crufts eller eventuellt till Malmö. Som det känns nu kommer jag endast att ställa ut om jag känner nån nyfikenhet på vad domaren ska göra eller känner att det är en domare som är väl förtrogen med vår rasstandard. Kanske blir det någon bara för att den är nära, vi får se? Vet att jag inte kommer att sakna den stämning som varit kring vår ring sista tiden - en del människor kommer jag nog att sakna, men många kommer jag att må så bra av att slippa se. Låter hårt kanske - men det är så jag känner det. Som jag alltid har sagt  - hellre få och ärliga, genuina vänner - än många falska som ler och låtsas vara trevliga och sedan sticker kniven i ryggen på en så fort man vänder sig om.

Vad det gäller årets listor osv. så har jag inte en blekaste aning hur det har gått annat än för de vandringspris vi har skänkt själv, där känner jag en skyldighet att det blir rätt poäng och rätt vinnare. För de andra priserna - I couldn't care less....


Sådärja, nu har jag fått gnällt av mig lite! Måste förstås skriva lite om utställningen igår, Stora Stockholm som den alltid kommer att heta för mig eller Stockholm Hundmässa som den tydligen ska heta nu ett tag. 


Carro kom till oss redan på lördagskvällen eftersom hon numera bor i Falun och det ligger ju liksom lite åt fel håll. Vi hade stått på julmarknaden en stund före där Jacobs klass hade försäljning så någon mat orkade vi inte göra. Efter att ha badat och fönat hundarna (som endast var Kylie, Vera och Tyra - kändes som rena semestern) åkte vi och köpte mat, kinamat, pizza och mcdonalds så vi alla skulle bli nöjda! Jag hade ju tröttmössan på mig så blev tidigkväller för mig - David och Carro satt uppe med Jacob och kollade på TV de. Vid 01.00 vaknade jag, klarvaken men det var ju två timmar för tidigt så bara att försöka somna om. Lyckades väl till slut och drömde då så himla sjukt så tror jag behåller det för mig själv faktiskt.


Resan ner gick hur bra som helst förutom att Ingrid verkar ha fått en hjärtinfarkt. Vi lyckades få igång henne men hon slocknade genast igen. Nu hittar vi ju till mässan i Stockholm utan några problem som tur är - men irriterande ändå, vi har ju inte haft henne ens i ett halvår.


Vi hade bestämt att vi skulle sitta vid cockerringen hela dagen - mest för att jag ville få chansen att titta på cocker ordentligt, något som jag nästan aldrig hinner med annars och sedan för att jag ville hålla mig borta från "energitjuvarna". Carro bara skrattade hon och undrade vad sjutton som hänt med oss?? Är vi gamla nu när vi har mer fika med oss än hundar??? He...he... kanske det, men himla mysigt hade vi faktiskt hela dagen måste jag säga.


Sötaste Tyra var med - men jag ville inte gå in med henne i ringen, vill nog att hon ska få lite mer päls innan jag vill visa henne igen.


Det visade sig att bedömningen i springerringen som låg i en annan hall gick ganska så snabbt så det blev dags för Kylie att gå in där före Vera skulle in. Såg ut som om det skulle krocka ett tag så då blev jag lite trött... om man ska ställa ut två hundar så lyckas det krocka ändå! Meeeen, nu löste det sig som tur var!


Jag hade ju bestämt att inte ställa ut någon springer alls, men då jag såg att de skulle dela ut en ny titel här - Nordisk Veteranvinnare-11 så blev jag förstås lite sugen. Endast två hundar deltog i tikarnas veteranklass - men jag blev himla glad när hon vann så hon fick denna titel! Den tycker jag hon är såååå mycket värd min fina, fina Batting .

Japp, så ser det fina priset ut som man får för titeln...


Snabbt tillbaks till cockerringen där det började bli dags för Vera att göra entré. Ville ju gärna ställa ut henne för denna domare som på circuitutställningen i samband med WW-08 gjorde henne till BIS-junior samt gav henne Cert i mycket stor konkurrens.

Vera är bara så härlig att visa, glad och framåt hela tiden.

Visst, svansen är lite hög ibland - meeeen, hellre det än mellan benen .

I väntan på enskild bedömning....

Känner mig inte helt bekväm med att visa på bord än - har ju två raser nu som ska visas på bord så måste skärpa mig.

Ser lite ovant ut eller hur? Lustigt också när alla står på lineupen - alla handlers sitter ned med sina hundar utom jag som står. Men, jag tycker inte jag får dom lika bra i balans om jag sitter som när jag står...


Domaren verkade uppskatta Vera nu också för hon kom tvåa i championklassen och slutade sedan som fyra bästa tik, det kände vi oss mycket nöjda med.

Ni ser väl så glada och nöjda vi är!!


Efter lite strosande och shoppande så kollade vi sedan på några finaler innan vi startade resan hemåt - hejade fram Micke & Carinas hundar och Carinas amris blev till slut BIG-4, roligt!


Senare på kvällen kom sedan Vanja och Dag till oss för att sova över på resan hemåt. Vi käkade ihop och satt och pratade en stund - men jag var så trött så ögonen knappt gick att hålla öppna. Men, lika trevligt som alltid hade vi förstås - trots att det bara blev en kort stund denna kväll.


När jag la mig så kom jag att tänka på att det faktiskt är 10 år sedan vi blev Årets Uppfödare - detta pris fick vi ju ta emot på Stora Stockholm. Känns på nåt sätt så himla avlägset nu... var som en annan tid, ingen av de hundar som var med i gruppen vi vann med finns i livet idag. Sorgligt men sant....


Nåja, upp i morse för lite frukost med våra norska gäster innan de skulle dra vidare. Sedan skulle jag in till veterinären för att vaccinera Luca och så skulle han få ett pass. Davids föräldrars katt Kattis (18 år gammal) har inte varit pigg på slutet.... Hon har kissat inne en längre tid, något hon aldrig skulle ha gjort som ung och frisk. De har funderat hit och dit, men kommit fram till att hon nog mår bäst av att sluta sina dagar. Jag lovade hjälpa dom eftersom jag ändå skulle dit idag. Fastän Kattis och jag aldrig haft någon närmare relation så har hon ändå alltid funnits där så länge jag har känt David så självklart var det jättesorgligt.... Men, hon somnade in så lugnt och stilla - jag tyckte mig se i hennes ögon att hon visste vad som skulle hända. Hon strök sig mot mig och såg ut att njuta när jag kliade henne innan hon somnade för alltid.... Sov gott nu Kattis - hoppas det finns massor med smaskiga råttor och fåglar du kan jaga i katthimlen .


Idag skulle också Penny ha fyllt 11 år, saknar henne fortfarande såklart..... Slutar man nånsin att gråta över de fyrbenta man har förlorat under årens lopp?


En sväng till Valbo köpcentrum blev det för oss här på kvällen så nu är några julklappar inhandlade i alla fall! Inte så mycket folk där heller så kändes helt okej tycker jag. Jacob var med för han var så sugen att köpa ett spel, hans bror och far tyckte inte alls han skulle göra det - meeen, nu brydde inte vi oss om det. Jacob och jag råkar vara utrustade med det minsta tålamod man kan ha så jag lovade honom att han visst fick köpa det nu - även om det är jul om mindre än två veckor!


På vägen hem stannade vi vid en rödljus i Sandviken. Det är två filer där, en till höger för de som ska åka rakt fram och en till vänster för oss som skulle svänga till vänster. Längst fram stod en bil mitt i - så den täckte båda filerna. David muttrade och frågade om han skulle tuta. Nej, gör inte det sa Jacob - det kan vara en farmor som kör!! Så sant så - så tänker en omtänksam sonson som älskar sin farmor !  

 
 
Ingen bild

Carro

12 december 2011 20:36

Haha fan va fin vi är Helene <3. Söt Ty då, ja du tänk om den där lilla Verisen fick ner svissen liiite liiite till så skulle hon va en solklar BIR hund tycker jag. Ja vi får ladda för Crafts nu!!

barecho

12 december 2011 20:45

Ja, tänk om man kunde få ned svansen lite till på vår fina cnocker-bocker...

 
Ingen bild

Erika

12 december 2011 20:49

Uch nu blev det tårögt igen.....Hur fan kan man bara bli mer och mer blödig,man borde väl vänja sig,bli härdad eller få rutin på det här någon gång.Men det är helt tvärt om,jag blir bara värre och värre och gruvar mig i år för den dagen då man ska ta ett sista farväl.Kan ju knappt åka 1v på semester utan att ha dödsångest för hundarnas skull,och när man äntligen kommer hem är man så glad att se dem i livet att man vill dansa fågeldansen samtidigt som man bara vill stortjuta över att dom faktiskt lever och mår bra = O
Man älskar dem så innerligt att det gör ont i hela kroppen.

Joooo sen ska du på Apoteket i Valbo (i Sandviken finns bara Kronan)köpa Apotekets B-Active ,en brustablett som är otroligt bra mot just trötthet.Börja morgonen med en sådan så kanske du blir lite piggare.Jag tycker dom är otroligt bra.
Och att göra dig av med energitjuvarna kan ju aldrig vara fel, att hundutställning kan skapa så mycket intriger och skitprat,egentligen skulle det ju vara en glädjekälla,med tanke på att vi samlas där av samma anledning, Vi är alla hundälskare,eller ? Men när folk kliver över lik för att synas då är det inte roligt längre

Hoppas du hämtar kraft och ork under ert lilla utställnings uppehåll nu, vila,mys och umgås och bara va !
Ha en riktigt skön jul nu ,stora kramen //Erika

barecho

13 december 2011 07:42

Visst blir man så mycket "blödigare" med åren.... Jaaaa, blir så sentimental nuförtiden - tänker på alla gamla älskade hundar jag har förlorat och de jag har nu som inte heller kommer att leva för alltid. Men, även om det är himla jobbigt så tror jag att såna som tänker som dig och mig ändå har så mycket mer glädje av våra hundar än de som bara ser dom som objekt... Kan säga att jag såg något utanför springerringen i söndags som jag mår så dåligt över och tänker på om och om igen.... Det passar sig inte att skriva här, men du ska veta att jag har god lust!

 
Ingen bild

Gretha Klinkenberg

12 december 2011 21:51

Du får gratulere med Nordisk Veteran vinner.

barecho

13 december 2011 07:39

Stort tack!

 
Ingen bild

Katarina H

12 december 2011 23:18

Ja tänk att det är tio år sedan ni blev årets uppfödare - det var tider det!!
Å så lilla Penny och min Lina-Fina visst saknar man dem...
Trist att läget i ringen blivit så kärvt - vad är det egentligen med folk?

barecho

13 december 2011 07:39

Ja, säg det? Har ju lärt mig att den enda man kan ändra på är sig själv så inte så mycket annat att göra än att undvika de som får en att må dåligt...

 
Maria

Maria

13 december 2011 08:15

Grattis till Nordisk Veteranvinnare -11 på finaste mamma Battingen!
Stora Kramar Diezel m familj ;)

http://www.windcraft.se

barecho

13 december 2011 09:33

Tusen tack! Battingen hälsar:-)

 
Ingen bild

Margareta

13 december 2011 09:36

Tycker att du ska återge vad som händer runt ringarna och hur folk behandlar sina familjemedlemmar som faktiskt inte bett om att tilhöra "fel" folk som till på köpet behandlar dom illa.

barecho

13 december 2011 09:40

Jo, fast mitt syfte med bloggen har aldrig varit att ha den för att få svartmåla vissa människor. Dock är det ju ingen hemlighet, jag såg det med mina egna ögon och även Carro såg som stod bredvid mig. Jag tar totalt avstånd från dylikt beteende - men föredrar att ta upp detta med den personen själv vid lämpligt tillfälle.

 
Ingen bild

Ki

13 december 2011 15:52

Stort GRATTIS till Kylies nya titel! Jag kommer att sakna dig runt ringen framöver, för du brukar ju ALLTID vara där och visa dina fina hundar :) Men jag förstår dig, för även jag känner av stämningen runt ringarna som ändå inte tillhör någon "grupp". Men tyvärr så är det inte bara i hundbärlden som det är så här, det förekommer även inom hästvärlden också, så det finns enegritjuvar överallt, det gäller bara att identifiera dem och undvika dem så mår man som bäst. MEN jag tycker att den svenska avundsjukan är mycket tråkig, varför kan man inte unna någon annan framgång och glädjas åt att det finns fina gener som man kanska kan få användning för någon gång (man kanske vill para med en snygg hane eller så...). Vi hörs!

barecho

13 december 2011 16:27

Tusen tack! Visst finns de lite här och var dessa energitjuvar - man får bli bättre på att identifiera dem så man inte slösar nån tid där!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Tisdag 2 april 18:18

  Ubbe, hanhund      Uzo, hanhund     Undis, tik     Uzzi, tik     Unette, tik     Ultra, tik     ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards