Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 30 januari 2012

Nja....

Av barecho - 30 januari 2012 20:15

... denna dag kan man knappast säga att den har gått som på räls. Planerna var att jag skulle åka och ögonlysa några hundar på eftermiddagen och sedan gå på Hockey med David & Jacob på kvällen. På vägen till Falun skulle jag åka in på stan och sätta in pengar samt gå på apoteket.


Vi har fortfarande företaget kvar på Swedbank och som jag förstod när jag läste deras hemsida så kunde man fortfarande sätta in kontanter i insättningsautomaten även om de nu ska sluta med kontanthanteringen. Men, jag mitt dumma nöt trodde att jag skulle kunna sätta in pengar där utan att ha ett fungerande Swedbank kort. Det gick förstås inte... Till saken hör att vi har två kort till företaget, ett varsitt. Ett helt vanligt VISA-kort där pengarna dras på kontot. Det tycker jag är jättebra - vill inte ha några kreditkort så vi inte har koll på hur mycket pengar vi gjort av med. Det var av den anledningen som vi valde att ha kvar företaget hos Swedbank när vi flyttade allt vårt privata till Länsförsäkringar. När de sedan avslutade alla våra privata konton samt kort så tog de även och avaktiverade mitt företagskort. Så jag har inte haft något sånt fungerande på länge... Davids däremot har ju fungerat, men det hade jag inte med mig förstås... Kollade om jag skulle kunna få hjälp i nån kassa eller så, men bankerna ser ju så konstiga ut nuförtiden så jag fattar då inte var man ska fråga om hjälp. Hittade en liten pil där det stod Företag. Tänkte att det kanske är där jag ska fråga då? Kollade åt det hållet där det stod Företag - men såg inget annat än en vägg typ och några skrivbord där det satt några och jobbade. Som ni vet så är ju mitt tålamod mindre än hos en ettåring så jag gav upp och tog med mig mina pengar hem igen.


Skulle in lite snabbt på apoteket tänkte jag och ta ut ett recept. Jo, tjena - 15 nummer före i kön.... Skulle inte tro att jag orkar med det. Sån kö är det nästan jämt på det apoteket - de borde kanske tänka på att bygga ut eller göra något åt köerna?


Gav upp även där och åkte mot Mc Donalds för att hämta upp Henke och Nathalie som ätit där. Vi åkte sedan till Evas jobb och hämtade upp henne samt hennes två hundar, Tuff och Glimmer. Sedan blev det ett kort stopp i Storvik där Vera hämtades upp och så stannade vi till i Hofors för att hämta upp Linn och så släppa av "turturduvorna" hemma hos Nathalie.


Kände mig lite stressad då jag insåg att vi skulle komma försent till Falun. Skulle vara där 14.40 - men inte förrän 14.50 körde vi in på parkeringen. Jag har aldrig varit på Falu Djursjukhus - men David har varit där flera gånger och sagt att han tycker det varit bra. Vi fick sitta och vänta till klockan var över halv fyra innan vi fick komma in - men det var ju också vårt fel att vi kom försent. Dropparna de ska ha i ögonen ska ju i 10-15 minuter före de ska ögonlysas.


Det var Baros, Vera och Linn jag hade med mig och Evas hane Glimmer skulle också ögonlysas. Anledningen till att Glimmer skulle ögonlysas var att de tycker han varit så osäker och sett dåligt i mörker - han har även gått in i en del saker. Då han har en kullsyster som även hon verkar se dåligt i mörker så blev jag förstås fundersam när jag hörde detta. Jag lovade att beställa tid åt honom också när jag ändå skulle iväg med de andra - för självklart vill man veta ifall det är något fel och höra efter om det finns något man kan göra för att hjälpa honom isåfall.


Veterinären började ögonlysa Linn, hon sa att hon såg något vitt bakom så då blev jag förstås orolig direkt... Men, det var något utanför linsen sa hon - nåt märke kvar från fosterstadiet eller nåt sånt, så inget att bry sig om. Nästa hund var Baros - och där var allt bra, samma sak med Vera. Deras ögonlysningar var nog över på 2 minuter ungefär - men jag får då i alla fall förtroende för de som verkar veta vad de pratar om och som inte letar och letar och letar ifall det skulle kunna finnas något som kanske är liiiiiite konstigt ändå. 


Så var det då dags för Glimmer. Och det såg inte alls bra ut där - faktum är att det lät på veterinären som hon var förvånad själv. Hon sa att hon hade ögonlyst så många hundar, men aldrig sett något riktigt sett ut som hos Glimmer. Jag frågade direkt om PRA - men det var det INTE sa hon. - Men kan det vara början på det då, frågade jag. - Nej, det var inte alls sannolikt sa hon. Däremot kanske Multifokal RD - men det såg inte helt ut så heller. Hon frågade om han hade varit sjuk, hade nån infektion eller dylikt. Det kunde vara från nån fästing eller av mask också. Ja, hon visste helt enkelt inte vad hon skulle ställa för diagnos. Hon skulle konsultera några andra ögonspecialister och så ville hon att det skulle tas en hel del blodprov på honom för att se om det kunde finnas någon annan orsak till att ögonen såg ut som de gjorde.


Verkligen tråkigt i alla fall... tyckte så synd om matte Eva och om Glimmer också förstås. Prover togs och veterinären skulle ringa så snart hon hade alla svaren samt även berätta lite vad de andra veterinärerna trodde det kunde vara. Räkningen gick på över 3800:- för Glimmers besök - inte riktigt vad Eva räknat med då en ögonlysning kostar ca 500:-. Men, som hon sa - om det bara kan hjälpa honom så är det värt det. Så nu är det bara att avvakta och se vad som händer... Det Eva skulle göra själv under tiden hon väntade på svaren var att avmaska honom.


Vi blev ju kvar betydligt längre där än jag räknat med så nån Hockey hann jag inte hem till. Nu var väl inte det hela världen, så mycket viktigare det kändes detta med Glimmer måste jag säga.


Så nu sitter jag här i min ensamhet medan resten av den tvåbenta delen av familjen är på Hockey. Går ingen nöd alls på mig - vi har det så mysigt hundarna och jag... Och så får jag  njuta lite av de kort jag fått från våra nyss utflugna barn...

Hetty, som numera heter Cloe, när hon kom till sitt nya hem i Spanien i går kväll.

Cloe har också en katt där att leka med - lite mer päls än på Frasse.

Och bäst av allt, en springerkompis att mysa med .

Henrietta har även hon en springerkompis - hanen Rocky. Så tryggt det känns när man vet att de blir omhändertagna av en hundkompis förutom sin familj.

Men, hon tycker det är skönt att sova själv också. Finns det nåt goare än valptassar? Man vill bara pussa på dom, eller hur?


       

 
 
Ingen bild

Margareta

30 januari 2012 21:49

Rekommenderar Handelsbanken, dom tar faktiskt emot kontanter!!!

barecho

30 januari 2012 21:51

Ja, det blir nog anstormning hos Handelsbanken skulle jag tro efter detta sjuka beslut att inte handha kontanter...

 
Ingen bild

Jill

31 januari 2012 11:33

Oj oj stackars Glimmer :( Hoppas de lyckas ställa en diagnos snart.
Vad jag hört kommer även Handelsbanken lägga ner kontanthanteringen, de har påbörjat det här i Sthlm. Jobbigt för oss men samtidigt förstår man ju riskerna de stackarna som jobbar där ska behöva ta varje dag annars. Du kan ju skaffa ett avtal med loomis så kan du lägga pengarna i deras fack som finns lite överallt. Kan vara värt att kolla upp i alla fall, tror dock att det kostar lite. Kramar

barecho

31 januari 2012 11:59

Jo, värsta är ju att de nu lägger ut på butikerna att hålla med kontanter för de som ska ta ut:-( Tja, vi får väl se vad som händer - enklast är ju om man får pengarna insatta på kontot direkt, men just när man ska köpa valp är det ju inte så lätt. Ofta känner man inte varandra före och jag vill inte lämna ut valpen ut att ha fått pengarna och köparna vill inte betala förrän de fått valpen. Ibland har vi gjort så att de som har internetbank har fått tagit med sig sin bankdosa och sedan fört över pengar från vår dator - det har fungerat bra.

 
Ingen bild

Inger P

31 januari 2012 15:57

Hoppas de hittar något och kan hjälpa Glimmer med synen. Jag älskar valpmagar, de är också så goa så man bara måste pussa o "prutta" lite på dem. Wila stirrar oförstående på sin matte när jag gör så, gammeltanterna får nöja sig med pussar på nosen. Man vill ju inte bli hur pälsig som helst i munnen ;)

barecho

31 januari 2012 16:29

Ja, valpmagar är hur goa som helst, hur skulle man klara sig utan såna;-))

 
Ingen bild

Theres

2 februari 2012 23:07

Längtar och längtar efter en egen liten vovve..!
Så fina bilder på dina hundar. Tittar flera gånger om dagen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Av barecho - Fredag 1 mars 07:49

Denna kull är Ziris andra kull hos oss, förra kullen föddes för 1,5 år sedan, i den kullen blev det sju valpar. Att det skulle bli fler denna gång misstänkte vi ganska tidigt, för redan när hon gått fyra veckor började magen växa - och det snabbt! De...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards