Kennel Barecho

Alla inlägg under januari 2012

Av barecho - 14 januari 2012 18:11

Ja, nu är det verkligen valptider här känns det som - sååå härligt, jag som längtat hela hösten! Det både görs valpar och finns valpar  .


Tidigt igår morse åkte jag, Pärlan och Miranda norrut för att Pärlan skulle få träffa sin tilltänkte. Det skulle ju bli första gången för Kempis och man är ju alltid lite orolig hur det ska gå då.... Men, det var då helt onödigt att oroa sig för det! Det tog nog inte ens 10 minuter från det som jag kom dit till de satt ihop. Visst var han lite konfunderad i början Kempis - vad sjutton var detta för tjej som kom in i hans kök och vek undan svansen på det där sättet?? Nja, bäst att prova från alla möjliga håll tyckte han... Pärlans blick när han red på hennes huvud var väl inte helt imponerad... Meeen, tålmodig som vi kvinnor är så lät hon honom och hållas och till slut så hittade han då rätt. Dååå fick Pärlan för sig att skrika för kung och fosterland! Kempis såg mycket skeptisk ut - meeen, var liksom försent att ångra sig då, han satt som i ett skruvstäd. Efter en liten stund lugnade hon ner sig - varför hon skrek kan man bara undra, antingen var det inte så skönt eller så var det just det det var . Nåja, efter knappt 10 minuter hade de fått nog så då släppte det - bra tyckte jag som tycker det är aningens tröttsamt med så långa hängningar som Baros envisas med att ha...


Kempis matte Elisabeth bjöd på jättegod mat, jag tog till och med en till portion - kan ni tänka! Nån typ av ägglåda med räkor var det - jag ska se om jag hittar receptet så ska jag försöka göra det själv nån gång.


Resan upp tog ca 5 timmar och vi blev nog där i nästan två timmar - hemresan tog ungefär lika lång tid så vid 18.00 rullade vi in på gården. Trist att köra själv i 10 timmar, men men - inte mycket att göra åt det. Jag lyssnade på Liza Marklunds senaste bok, har väl hunnit till hälften ungefär. Så oerhört spännande kan jag väl inte säga att den är, men jag gillar hennes sätt att skriva så jag tänker helt klart lyssna färdigt på den (något som jag inte alls gör med alla jag startat på...). Blev lite trött på vägen hem när jag körde, men som tur var (eller vad man ska säga?) så finns det ju gott om medtrafikanter att reta upp sig på så att man vaknar till!! Varförihelvete kör man så nära för??? När det dessutom är halt ute? Bara kokar i mig när de ligger nära bakom - och allra mest obegripligt är det när man kör på en sträcka där det endast är en fil och på andra sidan är det två filer och sedan räcke mellan. Varför ligger man så nära då?? Är ju helt omöjligt att köra om förrän det blir två filer - men lik förbannat så ligger de typ bara en meter bakom. Hehe... tur ändå att jag har starkt helljus som man kan blända dom med när de kör om!!


En stund efter jag kom hem så dök Katarina, Andrea och Michael upp. De hade med sig en tik som skulle paras med Baros. Tiken var väl inte helt med på noterna, men sånt bekommer som sagt inte Baros så parad blev hon. Vi åt lite och umgicks ett par timmar innan de åkte hemöver - så trevligt!


Idag har vi haft besök av flera som är intresserade av valp ur Mollys kull  - valparna var hur trötta som helst.... Som tur var filmade vi dem lite innan så vi har nåt bevis på att de kan vara igång! Här finns en film på hela kullen:


Här har de då vaknat till en stund i alla fall...

... inte bara valparna ska inspekteras, även de som kommer hit måste räkna med att bli undersökta.


Meeen, trött blir man....


Småvalpar som sover, finns inget sötare....


Nej, Frasse tyvärr - dom är sötare än dig, och normalare också skulle man väl kunna säga...


Grattis ska vi också säga till Frittes syskon som fortfarande lever... Han skulle ha blivit 12 år idag ...

Brorsan Simpe lever och mår bra hoppas jag, bröderna Frank, Franz, Pave & Jordan var det länge sedan jag hörde något ifrån. Syrran Maya likaså - Flora och Fanny finns tyvärr inte längre de heller. Queensey däremot har nyligen opererat sig och mår nu bra igen!




  
     

Av barecho - 12 januari 2012 20:52

... har vi det här hemma nu! Med fyra löptikar så ser det nästan ut som ett slakteri här hemma.

Kylie, som var den som startade denna löpperiod har haft himla jobbigt. Hon är ju hanhunden här hemma hon när det är löp och nu när hon ska rida på allihopa - jaaa, inte undra på att hon är trött!


Miranda är den som är populärast - men tror inte hon helt uppskattar det. Hon är dyngsur på ryggen för att Kylie tvättar och tvättar henne - såg nu att hon även tuggat på hennes öron. Suck.....


Pärlan har inte uppskattat uppvaktning från nåt håll tills för någon dag sedan - men nuuuu verkar hon så villig så! Imorgon bär det av norrut för henne och mig, får se om hon gillar sin tilltänkta kavaljer .


Tyra som då är den fjärde tiken som löper är det ju lite annorlunda med. Hanhundarna är ju intresserade, men de kollar på mig ungefär som .. och sen då??  Lleyton la en tass på ryggen på henne och såg samtidigt skeptisk ut - det räckte med att jag sa nej till honom så kom han med uppdragna läppar, lite pinsamt skrattande till mig.... Törs förstås inte lämna dom själva - man vet ju aldrig om de skulle kunna göra illa henne. Men, själv tycker hon att det är såååå kul nu när alla hanhundar helt plötsligt vill leka med henne!


Jacob var hemma från skolan igår för när han kom hem från träningen i tisdags kväll så hade han sån himla nackspärr. Jag hade lagt mig när han kom hem och förstod väl inte riktigt hur ont han hade.... Han gick upp till mig direkt och sa att han hade nackspärr och jag sa väl typ - okej, ja bäst du lägger dig nu då (klockan var ju över 22.00 så min sovklocka hade ringt...). Mycket besviken gick han ned till David och berättade att jag inte brytt mig... Jaaa, hur man än vänder sig så har man arslet bak - eller hur! Annars tjatar de på mig att jag är för överbeskyddande och töntigt orolig jämt...


David åker och far hit och dit hela tiden nu. Igår var han i Östergötland nånstans och på väg hem körde han på ett rådjur. Det hände under tiden han pratade med mig så blev ju lite orolig när jag hörde hur det small till och han svor! Rådjuret dog direkt i alla fall... och efter att han pratat med polisen så var det bara att försöka köra iväg. Han hade arbetets bil (som tur var....) och extraljusen var nog det som tog mesta smällen - en hel del plastgrejer i fronten gick också sönder samt att motorhuven såg sned ut och en buckla på den. Att det ändå blir så mycket skador av ett rådjur - man förstår ju hur mycket värre det är med en älg som väger så oerhört mycket mer. Hursom - så har då bilen fungerat till Norge idag, han är på väg hemåt nu så får väl hoppas den håller hela vägen hem.


Messi har blivit pappa igen! En kull på sju valpar (2+5) föddes hos kennel Rowntree i tisdags. Ska bli spännande att se dem växa upp.


Vi hoppas ju att en av Hollys valpar ska komma hem till oss under våren.... De verkar gilla köttfärs, även om de nu blev himla trött av den denna gång...


Jacob har fått hjälpa mig att fota valparna idag, de blir ju hela 6 veckor idag! Det verkar som om det är Jacobs syssla nuförtiden med tanke på att hans pappa är borta så mycket. Men, nog tyckte jag han gjorde det riktigt bra!


Barecho Hippy Hippy Shake "Honey"
    

Barecho Hippy Hippy Shake "Honey"

 

Barecho Hippy Hippy Shake "Honey"


Barecho Hang On To Me "Hetty"  

Barecho Hang On To Me "Hetty"  

Barecho Hang On To Me "Hetty"  


Barecho Half Moon "Henrietta"
       

Barecho Half Moon "Henrietta"

Barecho Half Moon "Henrietta"


Barecho Hazy Idea "Hazel"
 

Barecho Hazy Idea "Hazel"

 

 Barecho Hazy Idea "Hazel"



Barecho High Hat "Hero"

Barecho High Hat "Hero"

Barecho High Hat "Hero"



Barecho Head Line "Harald"

Barecho Head Line "Harald"

Barecho Head Line "Harald"


Filma dem har vi tänkt att göra under helgen!          



Av barecho - 9 januari 2012 19:16

Imorgon börjar Jacob skolan igen - och David åkte som vanligt till jobbet i morse. Det har varit himla trist i år med så få lediga dagar. Nu är ju jag hemma för det mesta - men det känns liksom inte som ledigt om inte hela familjen är ledig. Har också jobbat en hel del med olika hemsidor, det är verkligen roligt att sitta och knåpa med det - men sitter jag alltför många timmar i sträck så blir hjärnan trögare (om nu det är möjligt, går ju att diskutera!)


Veronica & Marias hemsida lades ut för någon vecka sedan - allt finns inte där än, men en hel del i alla fall! Ni som vill se på den kan kolla här: http://www.velvetdandys.com . Jag har också börjat göra om mammas företags hemsida - men där saknas det fortfarande info om de nya prylarna som är på gång samt lite nya foton. Så startade jag lite smått med Carina & Mickes idag också....


Vår egen då? Jaaa, vi får väl se när jag får tid med den! Den förra var ju så himla stor och jag har väl inte bestämt mig ännu hur mycket av det gamla som ska in på den nya så att säga....


Annars har jag ägnat lite tid till mig själv idag - har både varit iväg och solat lite samt fått massage. Det sistnämnda var då väldigt nödvändigt. Har haft en hel del ont i huvudet och nacken sista tiden - David säger att det kan bero på att jag delar kudde med Tyra, men det tror jag inte ett dugg på.


Luca har kommit fram till sitt nya hem i England - allt går bra för honom har jag fått rapport om. Så skönt att höra.... Man undrar ju vad de tänker? För det mesta så tänker nog inte Springrar alls så mycket - men Luca har helt klart varit en av de smartaste valparna vi haft. Fråga mig inte var det kommer ifrån! Men till och med Henric har varit lite extra fäst vid honom - han förstod inte alls varför vi behöll Greven och sålde Luca! 


Jag skulle ansöka om exportstamtavla till Luca förra veckan. Kollade runt på SKK:s hemsida, sökte på exportstamtavla för att se om det fanns någon information om vad som behövs för det. Jag vet ju att jag när jag skickat efter det förut har fått något papper tillbaka där de velat ha kompletteringar. Men tror ni det fanns någon sån info? Näe, jag måste säga att jag tycker deras hemsida är himla svår att hitta på.... De har säkert betalat multum för den och förmodligen är väl jag mer korkad än genomsnittet kanske. Men, jag tycker jag får gå på massa olika ställen hela tiden för att hitta den information jag vill ha.... För att inte tala om SSRK:s! Skulle leta efter resultat från deras utställningar när jag skulle räkna ut poängen till Årets avelsspringer. Inte hittade jag några resultat från utställningar på deras nya sida inte - eller är det jag som är blind? Fick upp resultat - men där stod alla möjliga prov med, men utställningar var inte nämda... Jaaa, slut på gnällstunden nu och över till något betydligt roligare!


Fina, fina Minnie (Barecho Gingerbread Cookie) har nu avslutat sin valpkarriär i Finland. Nu väntar de "större" klasserna....  Men, så fin som hon är så tror vi och hoppas det kommer att gå bra . Detta är alltså Lucas kullsyster för er som inte visste det.

En hel del priser har Minnie fått ihop som valp. Men kolla på uttrycket, ser precis ut som om det är mamma Pärlan som ligger där!!


Grattis vill vi också säga till de som finns kvar i vår cockerkull som blev 10 år igår! Det var vår D-kull och de var efter Saris hanhund Steven och vår egenuppfödda tik Wilma. Tyvärr har jag inte haft mycket kontakt med valpköparna från denna kull. Föreutom då Ludde som har varit regelbundet och klippt sig, dock blev det nog så att han fick somna in pga sjukdom här i höstas.... Och sen Pollux, han lever då och mår bra, han har ju tävlat en hel del i agility under årens lopp - verkligen roligt tycker vi!

Av barecho - 6 januari 2012 17:27

.. blev det idag fram och tillbaks till Arlanda tidigt på morgonkvisten. Idag skulle nämligen Luca åka.... Meningen var att David skulle köra ner honom själv, men eftersom han är så oerhört sjuk just nu (ja, förkyld alltså och det vet vi ju hur karlar är då....) så lovade jag att följa med och hjälpa honom köra. Att åka ner själv och lämna Luca var inte att tänka på. Jag fullkomligt avskyr att lämna dom - usch, det räckte att se hur förvirrad han var utanför flygplatsen när David gick iväg med honom och buren. Lilla gubben - vad han måste undra vad han skulle iväg på, från tryggheten här hemma  . Jag vet, jag vet att han får det hur bra som helst och förmodligen redan glömt mig - men jag är ju av den blödiga sorten som ni säkert vet vid det här laget.


Jacob hjälpte mig att ta kort på honom igår:

   
Barecho Gold Fever "Luca". Hoppas storebror "Seamus" tar väl hand om honom i hans nya hem hos Jacky & Dave i England. Visst har han mycket att leva upp till - men som Jacky skrev på FB, han får gå i sina egna fotspår och ska inte jämföras med stjärnan "Seamus"!

Lycka till nu Luca, ha det så bra tills vi ses i mars .


My Dog uställningarna går ju nu i dagarna, första utställningen igår och andra idag. Har känts lite konstigt ändå att inte vara där - men gläds åt alla kronor vi sparat ihop! För fy sjutton vad dyrt det är nu - bara bensinen kostar ju multum... Tankade vår volvo igår och full tank blev nästan 1000:- kronor - tamejfasiken hutlöst!!!

Vi gläds i alla fall åt våra barnbarns framgångar i Göteborg. Messis (CH Barecho Zuper Playmaker) dotter "Hedvig" Gemmisa Be My Baby har blivit BIR-valp båda dagarna. Igår blev hon BIS-4 i finalen och idag tror jag hon blev BIS-3! Stort grattis till ägare och uppfödare Lotti! Lleytons (CH Wongan Kadenza) son CH Sieger's Connected 2 Success blev BIR och BIG-4 idag, grattis också till hans ägare samt uppfödare!

Gemmisa Be My Baby BIS-4 valp & BIS-3 valp My Dog-2011


Så vad har jag roat mig med idag då förutom de dagliga sysslorna? Jo, jag har räknat ihop poängen för de vandringspris som vi har skänkt. Det är priserna till Årets Springerjunior och Årets Avelsspringer. Förr räknade jag också ut poängen till Årets Utställningsspringer, men som ni vet så tröttnade jag ur på det i höstas så tyvärr vet jag inte hur det har gått där. Men antar att Springerklubben håller på och räknar ihop det nu - eller om man får skicka in hundarnas poäng som det varit till de andra vandringspriserna, vi får väl se vad det lider.

Jag ska ändra i statuterna för våra vandringspris så att medlemskap i Springerklubben måste finnas åtminstone för en av ägarna då meriten tas för att den ska få räknas med. Har sett att nästan alla andra klubbar har så och jag tycker det inte är mer än rimligt med tanke på att priserna delas ut genom Springerklubben. Jag har också i flera år försökt få till att statuterna kanske borde ändras till priset Årets Utställningsspringer. Men har inte fått något gensvar så mycket av den anledningen har mitt intresse för den tävlan svalnat. Tycker t.ex att det är alldeles fel att man får räkna med ett springerklubbsresultat som åttonde resultat nu. Det var mitt förslag från början - men då anordnades flera såna. Tror det var endast 3 eller kanske 4 såna utställningar förra året, då anser jag att de har för stor genomslagskraft. Men, men - det där får de sköta som skänkt det priset. Vi försöker hålla reda på de som vi skänkt - och det kommer jag att fortsätta göra som det känns nu.

Ifall någon är intresserad av placeringar 1-10 i tävlan om Årets Junior och Årets Avelsspringer så kan ni kontakta mig så skickar jag det till er.


Nä, nu tror jag att jag ska gå och ta mig lite valpgos - och så passar jag på att avmaska dom också, men tar det sist för hua så vita och kladdiga de blir av Axilur!!



Av barecho - 4 januari 2012 22:33

... är jag nu. Tänk hur olika det kan vara som man uppfattar ålder, jag känner mig relativt ung fortfarande - känns ju inte så annorlunda inuti en nu än vad det gjorde som tonåring. Men, förstår ju att de som är verkligt unga tycker att jag är ordentligt gammal. Nåja, inte mycket att göra åt det eller bry sig om - jag skulle inte för allt smör i Småland vilja bli tonåring igen!!


Igår var ju min födelsedag - inte så mycket man tänker på nuförtiden eller som känns speciellt märkvärdigt. När Jacob skulle spela fotbollscup i Sala på just den dagen så tyckte jag det var helt okej. David är ju en av tre tränare i det laget - men han kunde inte åka nu eftersom han har sjukt mycket att göra på jobbet för tillfället. I morse for han till Estland och kommer hem sent imorgon kväll. Nästa vecka ska han både till tre olika ställen under veckan.... jaaaa, det är tur nu att jag är hemma för det mesta ska jag säga när han är borta så pass mycket. Inte är det mycket till lyxliv inte för honom, låter flott med resor och hotell. Men jag vet själv hur ensam man känner sig när man är helt ensam på hotellet och bara har främlingar kring sig.


Men, tillbaks till cupen då. Jacob och jag åkte tidigt igår morse mot Sala - det var lite småhalt på vissa ställen efter vägen så det var väl inte så njutbart att köra direkt. Första matchen skulle de spela 9.40 och i gruppspelet var det tre matcher för dom. Tyvärr så förlorade de alla tre - men alla matcher var jämna och de förlorade med bara ett mål i de första två matcherna och med två mål i sista. Det hade förstås varit roligare om de vunnit - men jag hade en supertrevlig dag med de andra föräldrarna på läktaren. Fick till och med två presenter dagen till ära, tusen tack för det!

De spelade i en jättefin hall - just en sån typ som de brukar ha hundutställningar i i andra länder. Men inte i Sverige då eftersom vi är det mest allergiska land som finns....

   

Skulle blivit en fin uppfödargrupp eller hur? Titta bara så lika och jämnt de sitter med både händer och ben.

Det där fingret känner man igen - har han ärvt det från mamma tro?

Bäst att hålla balansen...

... så att motståndaren blir av med bollen.

Sådärja, så ska det se ut!!


En liten filmsnutt blev det också från Sala.  


På kvällen blev vi bjudna på mat hos Åke och Kerstin, jättegott som vanligt och paket fick jag också. Var så nöjd så med de presenter jag fått under dagen, bland annat djuptallrikar till den nya servisen, nya bestick, brödskrin, stativ till kameran, presentkort på Bokia och så pengar. Tja, inte så illa att fylla år ändå!


Idag upptäckte jag att Pärlan löper! Hon skulle inte börja förrän i början-mitten av februari, men hon har väl dragits igång av sin mor och lillasyster som löper för fullt. Så idag har hjärnverksamheten verkligen fått varit igång med olika tänkbara hanhundar som kan passa henne.... Hoppas kunna presentera på hemsidan inom de närmaste dagarna vilken det blir!


Jag har också anmält Clådan och Messi till Crufts - det verkar bli vår nästa utställning det. Det ska verkligen bli roligt, verkar som om det blir en hel del från våra trakter som ska dit - både som utställare och besökare, roligt!


Oj, nu ser jag att klockan redan är 23.00 snart - bäst att krypa till kojs då och lyssna lite på vår egen kanariefågel Messi.


   

Av barecho - 2 januari 2012 10:58

Ja, det är lite speciellt så här i början på året tycker jag. Så mycket som ligger framför en - man har ingen aning om hur året ska bli, och tur är väl det kanske... Livet innehåller ju både sorg och glädje så är det ju - och jag vet att man ska vara tacksam för det man har. Men, ibland går det bara inte att vara positiv hur gärna man än vill - jag kan inte tänka tillbaks på året som gått utan att tänka på de fyrbenta som vi förlorat. Många som inte har djur tycker kanske det är konstigt att man har så starka känslor för hundarna - men de betyder så oerhört mycket för mig, även om de självklart aldrig kan konkurrera med mina tvåbenta barn. Att man älskar sina djur så det gör ont behöver ju inte betyda att man inte älskar sina barn? Det ena behöver väl inte utesluta det andra?


Så någon riktig sammanfattning av året som gått skriver jag inte - ni vet redan alla mina sorger under året som gått. Men, jag kan ju nämna några av våra höjdpunkter istället under 2011 så kanske jag kommer i rätt stämning för att välkomna det nya året .


I februari hade David och jag en jättetrevlig dag i Sundsvall när jag dömde Glitter & Glamour, så väl mottagna som vi blev där har jag aldrig upplevt tidigare vid något domaruppdrag!

I slutet av mars föddes vår senaste cockerkull - så speciellt när det var hela åtta år sedan den senaste före det föddes.

Första april hämtade vi hem Tyra Tyrann  och som den lilla aphunden är älskad av hela familjen!!

I början av april blev Kylie BIR och BIS-1 på SSRK:s utställning i Bohus och hennes yngsta dotter Miranda fick sitt första CERT!

I mitten av april föddes Pärlans kull - alla valpkullar som föds och allt går bra är en höjdpunkt för mig!

I slutet av april gladde vi oss åt att Baros fick sitt första CERT och även blev BIR på SKK:s utställning i Västerås - Black is Back !

Under sommaren fick vi vår altan - det är ju jag som varit mest motsträvig vad det gäller den... men nu fattar jag inte hur vi klarade oss utan den, så oerhört mysigt det är där på sommaren.

Och så en av de allra största händelsen under året som gått.....

Messi blir WW-11 och även BIR på Världsutställningen i Paris i juli!!

Som om inte det vore nog... så vinner också Clådan titeln WW-11 - en helt magisk känsla var det denna dag!


I början av augusti jobbade jag min sista dag som fast anställd inom Sandvikens kommun - sååååå skönt!
På svensk vinnarutställning i Norrköping i augusti slog Miranda till med att bli SEV-11 samt BIR från juniorklass.

I slutet av september åkte Vanja och jag till England, jag hade nöjet att få visa Seamus på en utställning och vi såg en hel del hundar som var väldigt nyttigt. Blev också oerhört väl mottagna av de engelska uppfödarna som generöst visade sina hundar för oss.

I slutet av november åkte mamma och jag till Kina på en snabbvisit, ett mycket speciellt och annorlunda land. Jag är glad att jag inte bor där... men skulle gärna åka dit igen som turist.

Mollys valpar föddes i början av december, såååå efterlängtade efter att vi haft otur med flera tikar som gått tomma.

Och så det enda som når upp till känslan i Paris..... Beskedet att Seamus blivit vinstrikaste Engelsk Springer Spaniel i England under 2011!!


Så jo, nog har jag en del trevliga minnen kvar från året också...



En annan sak som vi glädjer oss åt är att det till slut gick bra att para Daphne!! Hon har ju varit oerhört svårparad tidigare, men förmodligen är det så enkelt att hon parats för tidigt de andra gångerna. Nu har hon blivit parad på 17:e och 19:e dygnet, med två långa hängningar. Sedan har hon ju också en bestämd uppfattning om vem det skulle vara som tog hennes oskuld. Stackars Messi fick inte komma i närheten av henne, det var väl inte så att hon var helt förälskad i Baros - men liiiite mysig var han allt! Så nu håller vi tummarna allt vi kan för att vi får valpar igen i slutet av februari. När vi parade dom igår så sa David - vet du, jag har lite Diva-känning för den här kullen. Daphne är ju så lik Malin och Caesar finns ju bakom Baros. Tja, vi får väl se om han har rätt eller inte...


David har varit i Norra Finland på arbetsresa under slutet av förra veckan så han kom inte hem förrän på eftermiddagen i lördags. Sååå det blev en lugn nyårsafton för oss tre.

Nu är ju inte jag den som vill förnya mig allt för mycket vad det gäller mat som ni kanske känner till... Så till förrätt fick det bli en av mina favoriter, blinier med löjrom, röd lök & creme fraiche.

Jacob åt med bara creme fraiche och det fungerade ju det också.

Till varmrätt blev det potatisbakelserna med oxfilé till. Eller ja, man kanske säger Oxfilé med potatis till? Men för mig är det ju alltid potatisen, riset eller pastan som är själva huvudrätten.

Vi gjorde en whiskysås till David som han tyckte jättemycket om. Jacob åt vitlökssås han och jag Beasås förstås.

Mammas småälsklingar! Den ena snart 13 år när fotot togs och den andra fyller 1 år om några veckor .

Marängsviss till efterrätt. Om ni undrar vad jag har i äggkoppen så är det chokladsåsen - vill ju inte ha det blandat med glassen inte...

  
Faktum är att vi alla höll oss vakna över tolvslaget - fantastiskt! 


Eller ja, en sov.... Sovklockan ringer tidigt för Tyra på kvällarna och hur än Frasse försökte väcka henne för att leka så var det störtomöjligt.

Men vaf.., kan man få sova eller???????

Frasse försökte få uppmärksamheten på alla sätt...


Igår morse väckte vi Jacob med några paket och sång. Innan han lade sig kvällen före så påminde han oss om att när han fyllde 9 år så vaknade vi inte före honom, utan han fick gå upp och ta paketen själv! Tänka sig, stackars barn....

Sååå jag ställde klockan på väckning för säkerhets skull, vill ju inte att han ska bli helt traumatiserad!


Jag berättade för honom att det skulle bli liiiiite speciellt med paketen detta år så han gick som en osalig ande under dagen, för jag hade berättat att det skulle ske när farmor och farfar skulle komma före 17.00 då de andra gästerna skulle anlända till hans kalas....


     

Så dök de då äntligen upp. Och i kuvertet låg en lapp där följande gick att läsa:

En present till vår tonåring finns i detta hus,
den ska du få, fast inte utan ”bus”.

Om du går till det rum där en av bröderna bor,
hittar du något där som ställts dit av din mor.


Så upp till Henkes rum där det fanns ett kuvert med ännu en lapp:

Trodde du att det så enkelt skulle va’?
Nej du, leta vidare i det rum där du mat brukar ta.

Något finns till dig där du mat brukar värma,
nu du börjar du presenten dig närma…


Till köket igen, i micron låg ett paket....

... med en HDMI-kabel och så en till lapp förstås:

Leta nu i det rum där det förut var ett kontor,
men där nu våra allra minsta nyss var med sina klor.

Stort grattis på 13-årsdagen från farmor, farfar, pappa & mamma!


Och där fanns det då äntligen!

Nog ser han lite nöjd ut allt vår nyblivna tonåring. En ny TV var det i paketet - en som passar bättre till att spela alla PS3-spel som han har.


En hel del paket, eller ja - kuvert är det ju mest i den här åldern, blev det från gästerna som kom. Så nu kallar vi honom Krösus i familjen! Får nog bli en vända till Valbo snart så han får shoppa lite.... men resten ska nog sättas in på banken.


För er som är nyfikna på hur Molly och Baros valpar ser ut så kan jag berätta att vi nu har lagt ut foton på vår hemsida på de små: http://www.barecho.com/4h-kull.html


Tja, nu ska jag snart bege mig mot Borlänge där jag ska träffa Sari och lämna tillbaka Daphne.


En riktigt, riktigt god fortsättning på det nya året önskar jag alla mina vänner!!


    

    

  


  

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards