Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 22 augusti 2012

Lycklig tvåa :-)

Av barecho - 22 augusti 2012 08:09

Helgen som passerade var det dags för Norrköping och Eskilstuna - det har ju varit en tradition i många år med Norrköping/Nyköping - men sedan några år tillbaka arrangeras Nyköpingsutställningen i Eskilstuna istället. Bättre tycker jag, framförallt trevligare parkeringsvakter i Eskilstuna än i Nyköping. Så mycket onödigt bråk och tjafs jag minns från tidigare år....


Eftersom Icarus skulle flytta denna helg så skulle han badas på morgonen, så David fick kliva upp 02.30 för att bada en hund. Jaaa, så är det att vara gift med en hundgalning   !


Vi kom iväg i ungefärlig tid som planerat - jag var lite halvtrött till en början så när vi körde över Dalälven hörde jag hur det stänkte mot bilrutan. - Regnar det? frågade jag David. Men, nej - det var inte regn utan helt enkelt bara myggen som är rent fruktansvärd i det området. Bilen är helt brunprickig nu i hela fronten.... Stackars folk som bor där.


Östergötlands Kennelklubb hade lagt ut ringkarta på hemsidan före - något jag uppskattar mycket. Speciellt där eftersom de har två parkeringar, då ser man ju lätt vilken parkering som är närmast. Inte många tältplatser fanns kvar... men vi fick en skaplig plats i alla fall. Lite för nära domartältet för min smak...menmen...


Domare på ESS denna dag var en kvinna från Australien - Joanne Sewell. Valparna var flyttade till annan ring och de hade lagt dom så att alla vuxna hann bedömas före, bra  - men nog tycker man väl att de två valpar som var anmälda hade kunnat få gå i samma ring som de andra. Jag vet att SKK har satt en gräns för hur många som får bedömas i varje ring, men på något sätt tycker jag domaren själv borde kunna säga vad de klarar och inte. 


Diezel (Barecho Deal Or No Deal) fick VG i Öppen klassen, det var han långt ifrån ensam om. Något luktade alldeles otroligt gott i gräset där så han hade svårt att lyfta nosen från backen - så kan det vara ibland!


Flera kandidater hade vi i Championklassen och vann gjorde Baros (CH Night Wish Darrem Canis), tvåa var Vegas (CH Barecho Yackpot Every Time), trea var Winston (CH Barecho Most Wanted) och nyblivna championen Watson (CH Barecho Winning Streak) blev oplacerad dock med CK även han. I bästa hanhund placerades sedan Baros tvåa med Res-CACIB och Vegas fyra.


Gizza (Barecho Glint Of Gold) vann juniorklassen med CK och Claudia (CH Barecho Quest For Success) vann championklassen med CK och vann klassen gjorde även Kylie (CH Wongan Romanza At Barecho), veteranklassen var det förstås. I bästa tik visade jag Clådan, Emelie Gizza och Maria Kylie. Stort tack för hjälpen!


Clådan vann bästa tik och blev sedan även BIR  .

 
BIM Hollivera's Landmark & BIR CH Barecho Quest For Success


 

Bästa uppfödargrupp hade vi också - men vi gick inte in i finalen med den, det kändes som om det skulle bli för jäktigt i och med att jag skulle in i tre andra finaler.


Lilla skräpet Tekla (Velvet Dandy's Nib) hann jag tyvärr inte visa i rasringen själv - men Veronica ställde upp och visade henne, stort tack för det. BIR-valp blev resultatet även denna gång. Älskade vännen Tyra var bara med som sällskap denna helg.


David skulle åka mot Arlanda med Icarus för att lämna över honom till hans nya ägare, så han hann aldrig se några finaler tyvärr. Elisabeth var bussig och lät honom låna hans bil så packade hon, Jill och jag ihop oss i vår bil sedan.


Först ut i finalerna var Lilla skräpet, hon är så oerhört showig - ju större ring och ju större hundar desto roligare verkar hon tycka   .

 

Stolt matte och stolt hund!


 

Jag är ju inte så oerhört van att visa hund helt fritt - men när de står så bra som henne är det ju inga problem.


 

Vill du nåt eller??


 


If looks could kill!


 

Kontakt   .


 

BIS-2 valp blev hon till slut, så oerhört roligt! Vann gjorde en fantastiskt fin Dalmatinervalp och trea var Jills supersöta taxtik. Kul   !


 

Bra bakgrund också - uppfödd som hon är på Precept.


 

Alla stjärnor har en egen pressfotograf förstås och vem kunde ha gjort det bättre än hennes extramatte Eva? Tusen tack för att du fotade så mycket - oerhört roligt att ha kvar sen!


 

Ja, alla kort kanske inte blev så himla bra.... Kolla skräpets min - vad gör min idiot till matte nu?? Hennes uppfödare Veronica blev placerad i grupp 2-finalen och fick en egen ros då. Hon skulle göra lika, men vad tror ni hände? Jo, hon bet av den helt förstås... Du ska då alltid vara värst du Veronica   !

 

Love   


Bytte sedan till gammeltanten vår, hon har ju gjort väldigt bra ifrån sig nu på slutet i veteranfinalerna. Så även denna gång, BIS-2 veteran blev resultatet för Kylie!


Grupp 8 dömdes av rasdomaren och Clådan blev då BIG-3, fantastiskt roligt att vi placerade oss i alla finaler denna dag!


Packade in oss i bilen och körde först mot Södertälje där Jills bil skulle hämtas upp. Jill och jag for sedan till Eskilstuna för att sätta upp tälten inför morgondagen. David och jag skulle sova hos Elisabeth - ja, Jill sov förstås där hon också. Efter att ha mumsat i oss god mat stöp vi i säng.... Finns inte mycket som slår när man får lägga sig i en skön säng när man är helt slut...


I Eskilstuna dömdes ESS av Rui Oliveira, bedömningen gick väldigt snabbt men som tur var hann jag i alla fall visa Lilla Skräpet själv på morgonen innan Baros skulle in i springer-ringen. Diezel visar matte Maria och denna dag blev han trea i öppen klassen med CK. Championklassen vanns av Baros och Winston var fyra i samma klass med CK, Watson blev oplacerad med Excellent. Baros blev sedan bästa hanhund och Diezel fyra bästa hanhund. 


Gizza placerades som trea i juniorklassen med CK och Clådan som tvåa i championklassen, också hon med CK. Kylie blev återigen BIR-veteran och denna dag slutade hon dessutom som tvåa bästa tik. Någon grupp gick vi aldrig in med denna dag...


En hel del tid hade vi sedan innan finalerna började i och med att bedömningen gått så snabbt. Först skulle vi försöka få i oss någon mat, men stort minus då de inte hade något annat ätbart än korv och hamburgare. Jag förstår att det är enklast för klubben att göra så, och här verkade det som om de hade detta själv. De tjänar förmodligen bra pengar på det - men sååå himla trist så det finns inte. Är det någon som kan tänka sig hur mycket korv och hamburgare vi aktiva utställare äter under sommarsäsongen? Nä, en kokt med bröd tog jag bara för att få i mig något. Stor eloge till de klubbar som tar dit andra matförsäljare så att man som utställare får lite mer att välja på!


Vi packade ut allt som gick i bilen innan finalerna så att vi snabbt skulle kunna åka hem sedan. Jacobs match började 17.00 och tanken var att vi skulle hinna se en kort stund på den kanske. 


Lite fotande och tränande hann vi med också innan.

 

Jag skulle vilja ha lite mer fart på Wayne i ringen - meeeen, kanskte inte fullt såhär mycket...hehe....


 

Wayne har vuxit till sig nu tycker jag, så mycket det händer i den här åldern! BIR-valp blev hans resultat båda dagarna   


 

Fiiina Wayne - vänta du till Högbo när din syster yster Twiggy kommer, har du otur så sätter hon sig i din bur!


 

Jag har alltid sagt att den sidan med vita kragen är den bästa visningssidan - men är inte så säker på det längre. Tycker han är himla snygg från denna sida måste jag säga.


 

Winston blev förstås avundsjuk när jag höll på med Wayne så mycket. 


 

Några varv fick han springa med gammelmatten sin   .


 

Lite ståträning också förstås...


 

...testade denna sida också, inte så tokig den heller.


I finalerna blev det samma resultat som gårdagen, BIS-2 valp för Lilla skräpet och BIS-2 veteran för Kylie   .


Nöjda och med fullt av hundmatspriser åkte vi sedan hemåt - och vi hann se 5-10 minuter av Jacobs match. De var såklart duktiga som alltid - vann gjorde dom också!


Jag hade ju bara varit borta knappt två dagar - men så mycket hinner hända med valparna under tiden tycker jag. Alla har börjat öppna ögonen, några har helt gjort det och andra har lite kvar. 


 

Premiär för köttfärs/äggula var det igår också...


 

Nog ser det ut som hon rynkar pannan här?


 

Här ser man ögonspringorna lite - så söta nu så man kan äta upp dom   


 

Kan det vara rester av köttfärs där under örat tro?


Efter att alla ätit köttfärs så är förvirringen total kan man säga...


 

Dom irrar runt som yra höns bara...


 

Tur mamma kommer och städar upp!



 


 




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Tisdag 2 april 18:18

  Ubbe, hanhund      Uzo, hanhund     Undis, tik     Uzzi, tik     Unette, tik     Ultra, tik     ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards