Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 19 september 2012

Inga mer ursäkter...

Av barecho - 19 september 2012 19:36

... För jag kan ju inte börja varje blogg med att be om ursäkt för att det var så länge sedan jag skrev? Nej, det är väl bara att acceptera att bloggen ligger för långt ner på min prioriteringslista nuförtiden   .


Har lite extra att göra nu också eftersom min mor Margareta är i Australien i tre veckor och jag har lovat hjälpa henne med beställningar under tiden. Och det droppar in ett par mail om dagen - verkligen roligt att de saker som hon importerar är så populära   . Lite avundsjuk är jag såklart på henne och Petra som är där - Australien är ju så speciellt, verkligen ett land som vi blev jätteförtjusta i när vi var där 2007. Både min och Davids dröm är att nån gång få fira nyår och kanske också jul i Australien, jag tror det skulle vara en fantastisk upplevelse   .

 

Här var de på besök hos en Golden-uppfödare.

 

Dom hade också varit och hälsat på älskade Freddy (Barecho For Real) som ju flyttade till Australien när han var 1 år ungefär.... Han har bytt hem nu och verkar ha det hur bra som helst - denna tavla har de nya ägarna sett till att göra av honom  .



Nåja, men vi får väl nöja oss med det supertrista vädret som detta land bjuder på än så länge... Regn och blåst hör väl hösten till, men om man åtminstone haft en sommar före kan man ju stå ut med det - men nu.... Jaaa, jag vet att det inte är nån idé att gnälla på vädret, men jag tänker göra det i alla fall!!


Så har också en till av sönerna flyttat hemifrån... I helgen så flyttade Henric ihop med sin flickvän Nathalie i en lägenhet i Sandviken. Jaaa, ni gissar rätt - såklart har jag fällt nån tår över det, lika som jag gjorde när Thomas flyttade. Inte för att jag inte träffar honom lika ofta, utan mest tror jag för att en epok liksom är över... Jag fattar inte vart åren har tagit vägen?? (om jag kollar mig i spegeln så kanske jag kan ana det iofs...) Men, jag har verkligen älskat att ha alla barnen hemma samtidigt, nu blir det ju inte så ofta tyvärr eftersom Thomas numera bor ända nere i Ystad. Men, de gånger det händer är verkligen något extra för mig   . Stackars Jacob som är ensam kvar här hemma nu med David och mig, hur ska det gå för honom när jag bara har honom att skämma bort??? Eller, jag kan ju skämma bort dom andra också - fast på andra sätt.... Jacob däremot verkar tycka att det inte är så farligt, han håller just nu på och lägger upp planer för vad han ska göra med "sitt" tredje rum. När Thomas flyttade tog han ju hans rum till sovrum, sitt gamla rum har han som spel/datarum just nu.

 

Shopping på Ikea blir det såklart vid flytt - men stackars Nathalie hade det nog inte så lätt. Att jag är en värdelös shoppare vet ju de flesta, och Henke är inte långt ifrån mig vad det gäller det....


Dom får så fint i lägenheten, Nathalie är verkligen duktig på att få det ombonat och mysigt - det var ju värre för Thomas som flyttade helt själv... Då låg det ju på mig att göra sånt, och tja - det är väl inte heller min starka sida... (herregud, har jag inga såna jag???).


En utställning till har jag förstås hunnit med, nämligen SSRK:s i Smedjebacken. Jag hade inte tänkt åka dit först eftersom jag vet hur ofantligt utställningstrött jag är såhär i slutet av säsongen, men så när jag fick hem Rafferty och insåg att jag precis på dagen skulle hinna regga in honom för att kunna anmäla honom så anmälde jag i sista stund!


Jag hade planerat att David skulle följa med, men så blev en av Jacobs matcher flyttade just till den dagen och han hade redan missat så många matcher så jag förstod hur gärna han ville gå på den istället. Nåt annat sällskap lyckades jag inte få så jag fick helt enkelt åka själv. Nåt som hur många andra som helst gör hela tiden... Meeen, jag är ju lite sjåpig vad det gäller att bära och dra och sånt jag...


Nu gick det hur bra som helst, parkeringen låg nära och allt var packat i bilen så jag smidigt skulle få ut det. Fyra hundar hade jag med mig, så det var ju inte så jobbigt iofs. Utställningen var i nån form av idrottshall, jättebra verkligen när man kan vara i såna. Golvet var inte heller halt - nåt som annars brukar vara hopplöst när man är inomhus. Blir det många fler anmälda så blir det nog trångt där inne - men som det var nu var det helt perfekt!


Juli (Barecho Jetset Romance) var med, hon behöver en hel del träning märker jag.. Inte för att hon är direkt osäker eller rädd, utan för att hon hänger sig i kopplet och får förstås inte så fantastiska rörelser då... Hon kom trea i sin klass med HP. Direkt byte sedan till Rafferty (Peasblossom Jester), detta var ju första gången jag skulle visa honom så hade ingen aning alls om hur han skulle sköta sig. Han är ju utställd en hel del i England så han är ju van med det förstås, men just med mig som handler var han ju helt ovan. Första varvet tog han i 200 km/h ungefär så till varv nummer två hade jag bytt till kedja istället för vanligt uställningskoppel och då gick det lite bättre. Efter ett par gånger till så är det nog perfekt skulle jag tro, hellre en hund med mycket fart än en som man får dra fram. Han blev tvåa bästa hanhund med Res-Cert så det var väl en skaplig debut   . 


Nästa hund jag hade med mig var Enya (Barecho Either With Or Without You), tyvärr så har hennes mormor smakat på pälsen nu under löpet så hon var väl långt ifrån i sin bästa päls... Fattar inte varför Kylie gör så? När tikarna löper så uppvaktar hon dom hela tiden, rider på dom och naggar i pälsen. Gamla tanten?!? Enya var själv i Öppen klass så där vann hon och fick CK - hon blev sedan fyra bästa tik, stort tack till Gisela för hjälpen med handlingen av henne i bästa tik. Sist men inte minst var det då dags för Clådan - hon var ensam i championklass så där vann hon och fick CK. Sedan blev hon också bästa tik och BIR   !

 
BIM Cloette's Two Thumbs Up & BIR CH Barecho Quest For Success


Rasen var klar tidigt eftersom det inte var mer än 19 anmälda så det blev en lång väntan sedan till finalerna. Men, det gick faktiskt riktigt bra trots att jag var "all by myself". Så många andra trevliga människor att prata med - och hur det än är så när man är själv så blir det av att man pratar med andra på ett helt annat sätt än när man har sällskap med sig. 


Jag hade för en gångs skull tid att kolla på de andra finalerna och så många fina valpar som var med, jättekul   .

Till sist var det då dags för Best In Show - och tur var det väl att jag anmälde för finaste Clådan slutade som BIS-1!

 


Fick hjälp att packa mig ut i bilen med alla priser och sedan var det bara att åka hemöver - resan gick snabbt, förutom då jag blev stoppad av polisen i Fagersta för att visa körkort och blåsa. Tycker det är bra med såna kontroller (fartkontroller däremot gillas INTE...), för är det så att folk kör omkring och har druckit då ska de jävlar straffas!


 

Lilla Tyke, mest kallad Liten skrutt, har kommit bra in i flocken - precis som de andra gjorde också som valpar. Det är liksom nästan som om våra långöron inte bryr sig om dom - kan inte säga att de direkt ser ut att vara så förtjust i dom, men de bryr sig inte alls. Som om de inte förstår att de är hundar nästan.... Tyke har sökt sig mest till Kylie och Pärlan, dom är väl de mest moderliga i huset dom   .

 

Öronen är det lite si och så med - men har är sååå himla charmig, idag försökte han till och med lyfta på benet - det gick väl "sådär" kan man säga.. Men är man bara 12 veckor gammal så kanske det är lite väl tidigt också, men testa måste man förstås...


Så har vi också fotat och filmat alla valpar och det tar sin tid måste jag säga... Denna kull har också varit mer än envisa när jag ska ställa upp dom, de liksom bara kastar sig loss ur mina händer och jag är ju livrädd att de ska ramla ned från trimbordet. Varför de gör så kan man ju undra... men förmodligen har de väl tröttnat på allt mitt tittande på trimbord...


 
Denna kille, kallad Karo -  i stamtavlan Barecho Kissing A Fool, kommer att bli kvar här hemma. Jag hade inte planerat att behålla någon hemma - men inte kan jag motstå denna valp. Jag minns när jag gav dom köttfärs första gången och han liksom ställde upp sig, två veckor gammal och jag fick rysningar direkt. Jag kan inte minnas när jag hade en valp med ett sånt bakställ tidigare... Han är förstås inte felfri, finns saker jag skulle vilja ha annorlunda på honom också som alltid - men detta bakställ är verkligen "to die for"...

 

Såhär ser han ut från andra hållet - inte så tokigt det heller :)

 

Rejält prickig är han redan nu.


Meeeen, så finns det också två till hanar som jag gärna skulle behålla - förra gången jag hade sånt här huvudbry var i kullen där Fritz föddes. Vi behöll också en till hanhund i den kullen, Simpe - Barecho Face The Facts, också han blev fantastiskt fin.

 

Denna kille, kallad Kafka - i stamtavlan heter han Barecho Kings Ransom, gillar jag oerhört mycket. Sån kropp och rygg - och precis de proportioner som jag vill ha.

 

Bredast bläs har han - men så supermörka ögon precis som sin mamma.


Och så denna kille som har så fina linjer...

 

Knatten kallas han för - i stamtavlan Barecho Keep Going.

 

Hur söt får man bli??


När vi var färdiga med allt filmande och fotande så utbrast David - Men, dom var ju jättefina allihopa? Och det är dom verkligen - de andra som jag inte har kort på här är också bra. Som det ser ut än så länge så var detta en väldigt bra och passande kombination. Eller kanske man inte ska vara förvånad, Baros och Miranda - mina fina älsklingar, klart dom får fina valpar  .


Nu väntar vi snart nya valpar... Linns feber har börjat gått ner, så kanske det kommer valpar redan imorgon - vi får se...







 
 
Marika

Marika

19 september 2012 21:06

Så fina killar alla tre. Kafka och Knatten gillar jag jättemycket. Vill absolut inte byta med dej om du måste välja mellan dessa 3. Superfina. Lycka till med dem.
Och ett nytt litet "skägg" också. Så söt med öronen åt alla håll.
Grattis till alla bra resultat ni fått under året.
Hälsningar
Marika

http://www.inkatribes.se

barecho

19 september 2012 21:09

Tusen tack :-)

 
Ingen bild

Erika

19 september 2012 21:09

Satan i gatan så fina dom små killarna var.Kafka var ju as läcker han med.Förresten det var väl Knatten med.Men Kafkas rygg var så kort och läcker. Hoppas dom andra två får utställningsintresserad hem dom med.
Och visst är väl du en fin fin inredare, fast Chabby Chic kanske inte är din grej men annars ; ) Tänker på när du satt upp olika gardiner *asg*
Men man kan inte vara bäst på allt.
Själv kollar vi hotell nu så ögonen blöder, All Inclusive första veckan i december, frågan är bara om det bli Teneriffa,Gran Canaria eller Lanzarote ; ) Som jag längtar efter värmen ; )
Kram kram /Erika

barecho

19 september 2012 21:17

Hehe.. Såklart man kan ha två olika gardiner, även om fönstren är i samma rum ;) åh, så avundsjuk jag blir... Vill till värmen jag också!

 
Heidi Fosberg

Heidi Fosberg

19 september 2012 21:28

Så utrolig fine valper du har nå!!! Det blir spennende å følge dem. :-)
Du behøver ikke be om ursäkt for at du ikke skriver så ofte. Men det er absolutt en av grunnene til at jeg ikke orker skrive blogg. Jeg orker ikke ha et press på meg om å måtte skrive. Men det er bra du skriver!!! Det er alltid rolig lesning for du skriver så bra. ;-)

http://www.zelini.net

barecho

19 september 2012 21:53

Tack för dina snälla ord :)

 
Pia

Pia

19 september 2012 21:53

Ja inte är det några lätta val du står inför. Kafka är verkligen läcker och Knattens busiga blick...nu har jag oxå fått svar på der jag funderade på :)
Verkligen många snyggisar :<3

http://lillablidkulla.n.nu

barecho

19 september 2012 21:54

Visst är dom fina....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Av barecho - Fredag 1 mars 07:49

Denna kull är Ziris andra kull hos oss, förra kullen föddes för 1,5 år sedan, i den kullen blev det sju valpar. Att det skulle bli fler denna gång misstänkte vi ganska tidigt, för redan när hon gått fyra veckor började magen växa - och det snabbt! De...

Av barecho - Måndag 5 feb 10:32

I lördags föddes Mejrams andra kull, allt gick bra och Mejram och de små mår bra   Några av valparna har tan-tecken, men det är fortfarande ganska svaga tecken så svårt säga ännu vilka som kommer att få tan som sin mamma.     Första valpen födde...

Av barecho - Lördag 27 jan 08:14

Det är fler ras/special-klubbar som tagit bort Årets-tävlingarna för sina raser. Motivationen har ofta varit att dessa listor blir för "viktiga" och att vissa utställare inte beter sig schysst mot dom andra på grund av det. Jag tror snarare att det b...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25
26
27
28 29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards