Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 17 oktober 2013

Sundsvall is da shit :-)

Av barecho - 17 oktober 2013 14:51

Ja, hädanefter ska vi kalla Sundsvall vår absoluta favorit-utställning tror jag :-) Förra året vann Clådan (CH Barecho Quest For Success) gruppen här, något som vi gjort även tidigare med andra hundar :-) Förutom det har vi vunnit BIS-veteran här 4-5 gånger och BIS-uppfödargrupp ungefär lika många gånger, sååå Sundsvall gillar vi skarpt :-)


David och jag hämtade upp Carro & Miranda i Sandviken strax efter 05.00 på söndagsmorgonen. Carro var inte helt nöjd eftersom att Miranda (CH Barecho Devil Wears Prada) var ganska så urfälld.... Meeen, jag envisades med att hon skulle med - hon var ju ändå anmäld och om vi skulle kunna ha någon uppfödargrupp var hon tvungen att vara med :-) Snäll som Carro är gjorde hon i ordning Miranda och följde med, även om hon tyckte det kändes lite trist med tanke på pälsen... 


Resan upp gick galant - jaaa, David körde ju så jag kunde ta mig en liten powernap på några minuter - skönt :-) Annars var det väl som vanligt - syret tog nästan slut för munnarna gick i ett på Carro och mig. Herregud, vi har ju så mycket som måste avhandlas!


Vi hade förköpt parkeringsbiljett och katalogbiljett och denna gång hade jag varit så förutseende att jag hade lagt dom i min plånbok också :-) Jag har gjort så flera gånger och sedan glömt bort det och fått betala parkering och katalog igen, ja - suck ibland känner jag mig som yrast i hela världen.


Agathon och Agda fick följa med på lite social träning. De har ju inte sett så himla mycket mer än Årsunda än tyvärr, så vi tyckte det var dags nu när de fyllt fyra månader och får följa med på utställningarna :-) De hade kräkts ner hela buren och var inte alls imponerade kan jag lova... Agathon hämtade sig visserligen snabbt och skällde ut några stora S:t bernhardshundar som han såg på parkeringen - jaaaa, här är det inget fel på självförtroendet inte ;-)


Agda däremot såg ut att längta hem... Hon var som paralyserad till en början. Satt på min axel och tittade sig omkring, men efter ett tag tog nyfikenheten överhanden och även hon struttade runt på golvet ihop med de andra hundarna :-)


Ni som läst om Sundsvalls-utställningen förut vet att jag utnämnt denna utställning till den som har det mest nitiska veterinärinsläppet - jaaa, till och med snäppet värre än Sydskånskas utställningar. Detta år nöjde sig veterinären med att bara titta på en av våra hundar och till saken hör att hon detta år var BETYDLIGT trevligare än förra året när hon var rent oförskämd. Det var tydligen Baros i år igen som var den utvalda. - Jag vill se på honom på trimbordet sa veterinären. Visst sa jag, men du får lyfta upp honom och ta ner honom själv. Det gjorde hon och det såg nog lite tungt ut... Han är inte direkt den lättaste springern vi har ;-) Plasthandskar hade hon på sig vilket var bra, jag är livrädd för alla smittor som finns på utställningar och jag tror det mesta sprids genom veterinärbesiktningen och även från domarna som gräver i munnarna på varje hund...


Domare för dagen var Karl-Erik Johansson och 36 stycken var anmälda. En helt okej anmälningssiffra tycker jag nog för nutidens utställningar. Ingen valp var anmäld, men tror inte valpar får anmälas till denna utställning heller?


Först ut var Floyd (Barecho Kissing A Fool) som vanligt. 

Pälsen är på väg tillbaka - men det går låååååååååångsamt! Han blev tvåa i juniorklassen med CK.


Sedan var det Waynes (Peasblossom Knock Out) tur i unghundsklassen. Han fick Excellent och blev tvåa i klassen, utan CK.


Så var det Baros (CH Night Wish Darrem Canis) tur, bråttom som sjutton hade han förstås och det är helt klart svårare att ha någon kontroll på honom inomhus än utomhus. Eller så är jag bara inte van med säsongen än....

Han vann championklassen med CK och blev sedan även bästa hanhund med CACIB :-)


Tre tikar hade vi anmälda och alla dessa gick i samma klass. Vad husse David tyckte om den saken behöver vi inte nämna här....;-) Men, iaf så slog Miranda till och vann den stora championklassen :-) Såååå himla roligt och inte kunde vi låta bli att reta Carro lite för det heller, hehe.... ;-) Gizza (CH Barecho Glint Of Gold) var tvåa i klassen och Claudia (CH Barecho Quest For Success) var fyra i klassen, samtliga med CK.


I bästa tik blev Miranda sedan etta med CACIB och Gizza tvåa med Res-CACIB. Det var superbra med tanke på att Miranda inte har något svenskt CACIB ännu utan bara utländskt :-)


Fr.v.: BIM CH Barecho Devil Wears Prada & BIR CH Night Wish Darrem Canis. Japp, som ni ser så var det Baros som gick segrande ur striden :-)



Uppfödargrupp skulle vi ju också ha hade jag tänkt mig. En riktigt fin grupp var det och med fyra hundar jag är mycket stolt över som uppfödare :-) Fr.v.: Miranda, Floyd, Gizza och Clådan.

Tre av hundarna i gruppen på språng...


... och här fick även den fjärde vara med :-)


Bästa uppfödargrupp med HP blev resultatet i rasringen.


Så blev det flera timmars väntan innan finalerna. Vi hämtade ut inteckningskorten (i den längsta kön jag varit med om...) och shoppade lite åt Agathon och Agda så de hade något att roa sig med. Vi skulle också försöka få i oss lite mat. Det fanns en enklare servering inne i utställningshallen - men jag är så trött på hamburgare... Nu fanns iofs en taco-tallrik också, men jag är nog nästan den enda som helst äter tacos utan köttfärs. Jaaa, jag och mina kolhydrater ni vet ;-) Alla andra försöker undvika kolhydrater medan jag bara vill äta det. Ingen blir förvånad, eller hur.... ;-)


David har varit i närheten av hallen på jobb förut och har då ätit lunch på ett ställe som låg bara ett par meter utanför. Jag fattar inte varför ingen information fanns på utställningen om att det fanns en riktig restaurang så nära? Vi åt oss rejält mätta där alla tre och Carro fick även diskutera lite med några grabbar i 11-års åldern som var där på hockey-cup. Hon kan då konsten att få kontakt med alla människor direkt hon, oavsett ålder :-)


Så var det dags för finalerna. Grupp 8 bedömdes av en finsk domare Pekka Teini - en ny bekantskap för mig. Jag har ju brukat klaga över att många av domarna som dömer finaler inte går igenom hundarna, men det gjorde verkligen denna domare :-) På ett litet eget sätt tittade han på rörelserna på samtliga hundar - men bättre mer än för lite.


Tydligen gillade han det han såg för Baros var den som till slut stod som BIG-1 :-) Såå roligt, Baros var verkligen på G denna dag. Hundarna är ju inga maskiner (tack och lov...) och vissa dagar är bättre än andra för dom, lika som det är för oss.


Så var det dags för Uppfödargrupperna. Det var 14 grupper som deltog och domare där var Arvid Göransson. Alla hundar och handlers skötte sig jättebra och vi blev förstås jätteglada när det visade sig att vi stod som slutliga vinnare :-)


 

BIS skulle sedan dömas av Nina Karlsdotter. Glädjen var stor när Baros var kvar bland de fyra som skulle placeras. Och det blev till slut en fjärde plats för honom, BIS-4 av över 2600 hundar var naturligtvist något vi var mycket glada och stolta över :-)


  

Såå var det dags att packa in oss i bilen och rulla söderut. Gick väldigt lätt ska jag säga :-) Några som var mycket nöjda över att komma hem var Agathon och Agda, dom rullade ihop sig i sin korg på en gång efter kvällsmaten och sedan hörde vi inte till dom alls resten av kvällen...  .


Det var inte bara oss det gick bra för under helgen. Finaste Rafferty (Peasblossom Jester) har fått sitt första CC, så roligt och stort grattis till Jacky och Dave :-)
 
Rafferty bästa hanhund med CERT på Gundog Society of Wales Championship show. 


Agathon och Agdas bror Aico (Barecho Amaretto) har debuterat i utställningsringen med den äran :-)

Under lördagen var han BIR-valp samt BIG-3 valp, dagen efter blev det ännu bättre då han blev BIR-valp samt slutligen BIG-1 valp :-) Stort grattis till hans matte Grethe :-)


         

 

  



 
 
Ingen bild

Ida Nilsen

18 oktober 2013 10:02

Grattis, till de fina resultaten! :)
Hälsningar Ida och Fhilip (Big Brazzel Bungy Jumper)

barecho

18 oktober 2013 16:57

Tack :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Tisdag 2 april 18:18

  Ubbe, hanhund      Uzo, hanhund     Undis, tik     Uzzi, tik     Unette, tik     Ultra, tik     ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards