Kennel Barecho

Alla inlägg under januari 2014

Av barecho - 7 januari 2014 22:04

... ja, det är Sverige det! Det här vädret vi har nu, 6 grader och regn - det kan ju vara både i januari, april, juli och september. Nu är det ju inte så jag prompt vill ha en massa årstider, nä - varmt och gott & solsken räcker så bra för mig   . För ni ser ju hur gräsmattan på baksidan ser ut nu, inte så kul.... Ni som var på utställningen i Högbo förra året när det var 3 x summers där känner kanske igen kladdet och leran?


 


Lyckligtvis bryr sig inte våra yngre hundar om detta - utan de trivs lika bra ändå ute. Våra äldre långöron samt våra apor är inte lika imponerade... Som tur är är det relativt rent och torrt i skogen så där kan de iaf vistas utan att vara helt svarta när de kommer in igen!


 
Twiggy har så gott om mjölk så hennes valpar de bara växer och växer :-)


 
Haha.. ni ser Twiggys blick va? Jag försökte krypa runt i lådan med kameran för att få bra kort - som ni ser så undrar Twiggy vad som tagit åt mig...



 

Av barecho - 6 januari 2014 18:52

.. över valplådan nu. Lite smågnäll hörs då och då från en missnöjd valp. Twiggy är trött, men väldigt mån om sina små valpar   . Ni som känner Twiggy vet kanske att hon kallades "puppy fro hell" när hon var liten för att hon var så vild. Inget av det syns nu - hon är så lugn och mogen våran duktiga lilla Twiigs  .


Det föddes en till valp, strax efter jag la ut det förra blogginlägget. Twiggy fick kämpa betydligt mer för att få ut den valpen än de andra så jag kände på mig att något var fel. Mycket riktigt så var valpen helt livlös när den föddes, förmodligen hade den svalt för mycket fostervatten...  . En svart/vit tik var det och hon var ungefär lika stor som de andra valparna. Det är ju sånt som händer - men det är lika tråkigt och sorgligt varje gång...


 
De är ganska så mörkt tecknade, dvs. mycket svart och brunt istället för vitt. Alla har bläsar, men en av valparna har en väldigt smal bläs så där är jag tveksam om det blir något kvar. 


 
Den populära "jag gömmer valparna" ställningen som alla tikar brukar använda sig av...


 
Visst ser hon så mycket vuxnare ut nu på en gång?   


David och Jacob har åkt iväg på fotbollsträning och jag ska försöka hålla mig vaken till 22.00 har jag tänkt mig. Blir ju till att sova i valprummet inatt, men om jag lägger mig nu vet jag att jag inte kommer att kunna sova inatt så bäst att försöka hålla ut ett tag till. Imorgon börjar David jobba igen och i övermorgon börjar Jacob skolan, vi har sovit sjukt länge nu på dagarna (ja, t.o.m jag har sovit till typ 9-9.30), men nu är det dags att återgå till gamla vanor igen!

Av barecho - 6 januari 2014 08:39

Ja, det är nog en valp kvar men jag tror den kommer att vara den sista. Sex valpar har Twiggy fått så här långt, 4 hanhundar och 2 tikar. 


 
En till svart/vit hanhund föddes 5:05. Han heter Hefaistos och vägde 388 gram.



Nästa valp var också den svart/vit, men en tik istället. Hon föddes 5:20, heter Artemis och vägde 322 gram.



När även nästa valp var svart/vit blev jag minst sagt förvånad! Men, slumpen kan förstås göra på det sättet - lika som det blev i Martas kull där alla valpar var tikar. En hanhund blev det iaf 6:10 han heter Hermes och vägde 350 gram.  



Så kom det till slut en brun/vit valp! En hanhund även det, han föddes 6:45 och vägde 382 gram. Hans namn blev Hades.      

Av barecho - 6 januari 2014 04:29

Precis som Inger E skrev på FB så föddes den första valpen vid 3:20 (hon skrev 3:30, men 10 minuters felmarginal är ju inget..)   .


Twiggy var väldigt orolig hela kvällen, låg på mig i soffan och skakade och hässjade. Knappt kontaktbar, men ändå skulle hon vara nära, nära mig hela tiden   .


Jag trodde hon skulle skrika högt när första valpen kom, men hon var faktiskt ovanligt lugn. Pep bara till och såg rädd ut. Men, när väl första valpen var ute så lugnade hon ner sig lite.

 
Först ut var en svart/vit tik som alltså föddes 3:20. Hon vägde 318 gram och heter nu Hestia. 


 
Finns inte mycket annat som är mer rörande än när en tik får valpar första gången och till en början ser förvirrad ut över vad det är för gnällande kryp det har framför sig - men så kan de liksom inte låta bli, utan de bara måste slicka på den och kärleken till sin avkomma är väckt   .


Nästa valp föddes 3:45 och var en svart/vit hanhund.

 
Han heter Poseidon och vägde 396 gram. 



Bror och syster försöker få igång mjölken, men de behöver nog få ut ett par till syskon för att det ska gå lättare...  

Av barecho - 5 januari 2014 18:47

Ja, vi får väl se vad detta år för med sig. Säkert både bra och dåliga saker, som alla andra år... Om jag får önska något förutom såklart att mina närmaste får vara friska och lyckliga, så är det att jag ska hitta tillbaka till glädjen inom hunderiet igen. Idag vet jag inte alls faktiskt, ena sekunden känner jag si och andra sekunden känner jag så... Som jag sagt tidigare så är vi ju alla olika och mår bra av olika saker. Hurtiga tillrop och dylikt har helt motsatt effekt på mig - jag förstår att de är till för att jag inte ska förlora hoppet och för att jag ska få tillbaka någon form av kämpaglöd. Men, istället får det mig bara att känna mig mer nere på något sätt - som om det inte är tillåtet att tycka detta är för jävligt just nu, utan upp med hakan bara och le   . Sorry, men det funkar inte på mig....  .


Jag måste helt enkelt få ta detta i min takt och känna efter vad jag vill göra och inte vill göra i fortsättningen. Själv har jag inte en aning hur jag kommer att känna det om ett par månader, och om jag ska vara helt ärlig så är jag inte ens speciellt intresserad av det nu. Det får bli som det blir helt enkelt...

 
Året började ju inte direkt fantastiskt.. David tappade min iPad i golvet så den sprack. Får hoppas nu att det går att byta ut glas, för jag har då blivit ganska så rejält beroende av den på ett år.


Idag och imorgon är det uställning i Göteborg, My Dog som den kallas. Vanligtvis åker vi på den utställningen, men i år har vi valt att stanna hemma av flera skäl. Så vad har då vi roat oss med idag istället för att vara på hundutställning?

 
Jo, vi har städat ur mitt gamla trimrum och förberett för att kunna måla och göra fint därinne. David ska nämligen ha det rummet som sin "verkstad". Hans verktyg och dylikt är ju utspridda över hela huset nu och när han ska göra något går det åt 2 timmar och typ 500 svordomar innan han hittat det han behöver... Vi hoppas nu få lite mer ordning så lite mer kan bli gjort på huset, eller vi och vi... kanske det mest är jag   .


 
Bakat tekakor har jag gjort också idag och de var faktiskt väääldigt goda om jag får säga det själv   . Twiggys temp har gått ned så det blir nog valpning inatt eller imorgon, så då passar det bra med något gott att äta vid valplådan!


Ja, det är inte så att Twiggy har förvandlats till en alien - bara jag som försöker ta kort som vanligt... Under skrivbordet tycker hon själv verkar vara en bra plats att valpa på.   


Nyårsafton firade vi här hemma som vanligt David, Jacob och jag. Jättemysigt, men nog känns det som om det skulle vara roligt med en nyårsfest snart - får se om vi kan få till någon sån till nästa år   .


Gratinerad hummer blev det i år, jättegott - men så mycket mat vet jag inte om det är egentligen...

 

... så det var tur att vi åt Blinier till förrätt, dom är verkligen sjukt goda så de kan jag äta massor av   .


 
Hur äckligt jag än tycker det är med "champagne" så är det tydligen så att man måste skåla i det vid tolvslaget enligt David...  Vad han säger till glaset här är oklart...


 
Jacob fyllde 15 på nyårsdagen och här uppvaktades han med frukost på sängen av oss. Liten skrutt Tyke var väldigt intresserad av äggmackorna som synes...


 
Henric och Nathalies kanin Pjotr var hos oss nu under jul och nyår och Agda var verkligen intresserad - hon önskar sig nog en egen kanin till hon fyller år   .



Valparna var ut på en utflykt i torsdags - inga bekymmer där inte, utan de tog bara över det stället och de andra hundarnas leksaker och bäddar :-) På fotot är det Patsy som sitter upp och Paco som ligger på en gris han hittat - jaaa, den var rätt så lik honom själv måste jag säga. 


 
Jag har ju fyllt år själv också, inte mycket att fira längre... men jag fick iaf nybakade scones av min älskling till frukost   .



Fina Messi fick jag detta julkort ifrån.... Som vi saknar honom   . Men, jag vet att han har det bra där han är nu - ändå gråter jag en skvätt varje gång jag tittar på kort på honom   .


Vi har köpt tillbaka en hanhund på 10 månader som nu söker nytt hem. Han heter Sam och har smält in i vår flock hur lätt som helst, en pigg, glad och aktiv herre är det   . Barecho Merry Maker heter han i stamtavlan och han är efter Rafferty (Peasblossom Jester) och Pärlan (CH Barecho Poetry In Motion).

     

   

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards