Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 21 juni 2014

Utställning och midsommar :-)

Av barecho - 21 juni 2014 19:48

Tja, det är väl på ett ungefär vad som har hänt sedan jag bloggade sist   . Förra lördagen var jag på SKK:s utställning i Avesta och gick domaraspirant på Lagotto Romagnolo - hela 76 stycken var anmälda och 70 deltog. Det var fantastiskt roligt att få se så många och flera av väldigt hög kvalitet. Dagen resulterade i att jag nu också är färdig som domare på Lagotto, väldigt glad över det och ser mycket fram emot att få döma dem i framtiden   . När jag kom hem från Avesta hade David redan badat fyra av de fem hundarna som skulle med på utställningen i Högbo dagen efter, det är kärlek det   . Hund nummer fem (Twiggy) måste vi bada tillsammans eftersom hon har så otroligt lätt att få vattensvans. David badar henne och jag håller upp svansen hela tiden, varken svans eller kors blir det minsta blött - men tror ni inte hon fick vattensvans ändå.... Det är så konstigt tycker jag. Hon får aldrig vattensvans när vi är ute i regn och blåst - men av att bada i varmvatten lyckas hon få det nästan varje gång   . Vi åkte också upp till Högbo för att sätta upp tältet. Det är så skönt att ha det uppsatt när man kommer dit på morgonen och nån fördel ska man väl ha av att utställningen är på hemmaplan   . Ringnumren var inte uppsatta så allmän förvirring rådde på platsen kan man väl säga... Till slut hittades vår ring på iaf och tältet blev uppsatt. 


Vi hade ca 20 hundar före oss i ringen och en liten lätt sovmorgon satt fint   . Domare för dagen var Mr John Thirlwell från England, alltid extra roligt när det är en domare från rasens ursprungsland. Allra först ut var cockern Disco (Barecho Great Balls Of Fire), han bedömdes av Johan Andersson. Han blev etta i juniorklassen med Very Good. Sedan var det Baros/Twiggy-sonen Nitros (Barecho Quick Dynamite) tur. 


Här ser ni Nitro springandes först. Han vann valpklass I hanar och blev sedan BIM-valp, slagen av tiken i samma valpklass.


Söt-Nitro   .


Paco (Barecho Play Now Pay Later) och syster Pasta (Barecho Party In My Head) var själva i valpklass II, detta var sista gången för dem som valpar så lite speciellt var det.


Paco



Segrande ur striden gick Paco så han blev alltså BIR-valp och syster Pasta blev BIM-valp   .


Floyd (Barecho Kissing A Fool) var själv i unghundsklassen, så den vann han med CK.


Floyd i ringen.


Floyd   .  



Twiggys bror Wayne (Peasblossom Knock Out) fick Excellent och blev fyra i Öppen klassen.

 
Wayne och Emelie på språng.


Winston (CH Barecho Most Wanted) blev tvåa i championklassen med CK.



Carro och Zola (CH Barecho He's Got It All) i veteranklassen. Ja, Zola är den som är veteran förstås... Zola var enda veteran och han fick Excellent och CK samt blev då förstås även BIR-veteran.


I bästa hanhund blev sedan Floyd bästa hane med CERT :-) Tvåa bästa hane blev Zola och fyra bästa hanhund var Winston   .


I juniorklass tikar var Nessie (Barecho Needles And Pins) med, hon blev placerad som tvåa i klassen med VG. 


Twiggy (Peasblossom Kashmir) var ju anmäld i Öppen klassen - men eftersom hon hade vattensvans ställde vi inte ut henne.... Nästa gång vi anmäler henne avstår vi nog från badet helt   .


Men två jättefina championtikar hade vi med :-)


Miranda (CH Barecho Devil Wears Prada) och Clådan (CH Barecho Quest For Success) i championklassen.   



Miranda och Carro. Carro är ju som bekant med barn och hon gjorde det riktigt bra, sprang på med hundarna fastän det var varmt och hon hade lite extravikt på magen. Meeen, när Miranda varit på den enskilda bedömningen så blev hon akut kissnödig - sååå det var till att springa fram och tillbaka på toa innan de fyra championtikarna skulle placeras! David filmade när Carro sprang och snäll som jag är har jag inte lagt ut den på FB - men, den kan vara bra att ha kvar i utpressningssyfte   .


Iaf så vann Clådan championklassen med CK och Miranda placerades som trea, också hon med CK. I bästa tik behöll Clådan första platsen, medan Miranda blev fyra bästa tik.


 
BIR CH Barecho Quest For Success & BIM Barecho Kissing A Fool.



En uppfödargrupp som jag var mycket stolt över hade vi denna dag :-) Fr.v.: Zola, Miranda, Winston & Floyd.

  


När det är kanonväder och man är i sådana fantastiska fina omgivningar som Högbo Bruk måste man ju bara passa på att ta kort också - t.o.m jag tycker det - jag som annars hatar att ta kort.... 



Paco



Pasta


 
Clådan



Clådan



Zola, en väldigt fin veteran tycker jag :-)


 
Zola


 
Zola


 
Sista gången som valpar, superfina syskonen Paco & Pasta.



Tyke kom och hälsade på i Högbo - så roligt att få träffa honom, men man kan väl säga att nöjet var helt på min sida. Han har fått vara kvar hos sin extrafamilj nu  - han trivs ju allra, allra bäst där och visar det på ett sätt som bara en affenpinscher kan göra.... Inte har jag hjärta att ta hem honom då om han vill stanna där - han kommer alltid att vara min lilla gutt   , men ibland måste man bara inse att de faktiskt har det bättre nån annanstans. Tyke var snäll och lät sin husse Peo följa med oss som hundhållare under tiden vi tog kort - tack för det snälla Tyke   .


Några kort på Clådan och mig blev det också - även om jag som vanligt är otroligt omordern som skrattar på flera av korten. Har ju sett nu att det verkar vara mer populärt att se allvarlig och cool ut på korten - men eftersom jag är mer töntig än cool kan jag inte få till nåt sånt utan att folk blir rädda för kortet   .


       



Finalerna kom igång direkt när bedömingen var färdig i alla ringarna - det uppskattas mycket. Finns få saker som retar upp mig så mycket som när alla utställare ska sitta och vänta medan domarna äter i godan ro. Självklart ska domarna få äta - det är inte det, men finalerna på SSRK:s utställningar brukar vara ganska så snabbt överstökade och bättre då att domarna äter efter finalerna så utställarna får börja sina resor hemåt. Men, som sagt - här var allt klart så att det kunde sättas igång direkt när domarna var färdiga i rasringarna    .

 

BIS-valp II dömdes av Johan Andersson och det var otroligt roligt att Paco återigen blev BIS-valp, att han fick avsluta sin valpkarriär med två raka BIS-valp   .


När man tar kort på Paco måste man vara snabb - ni ser här va att han precis börjat lyfta ena frambenet... Suck, jag tränar och tränar här hemma - men det är otroligt svårt att få honom att stå stilla någon längre stund. Han ska ju vifta på svansen och göra så mycket annat hela tiden...

 


Zola blev BIS-4 veteran :-) och vår uppfödargrupp blev BIS-2. 

 

Till slut var det då dags för BIS- 1 och Clådan var på ett strålande humör - vet inte om hon tyckte det var extra roligt eftersom hon inte fick följa med helgen före. Hon slutade iaf som BIS-1   . SSRK:s Gävleborgsavdelning har två utställningar om året, en i mars och en på sommaren. Förra året var Baros BIS på mars-utställningen och Clådan BIS-2 på sommarens utställning. I år blev det tvärtom, Baros BIS-2 i mars och Clådan BIS på denna :-)

 
BIS dömdes av norska domaren Vidar Grundetjern :-)

 

Under veckan som gått har det varit som vanligt; jag har kört taxi åt Jacob, städat, motionerat hundar, klippt hundar, suttit vid datorn - tja, det är väl ungefär vad som har hänt...

 


Solat solarium har jag gjort också - det är ju ett måste i det här landet där det enda solen skiner med är sin frånvaro...

 


Fick detta kort från Tyke - han bor ju med jämthunden Sigrid nu och tja, man kan väl säga att det måste kännas tryggt för en liten gutt att ha en varg vid sin sida   .

 


Jag fick för mig att vi skulle inhandla blommor till altanen och eftersom det är för mig ett helt okänt område tvingade jag med David också så att vi såg ut som två byfånar på Bernö istället för bara en.... Jag hade faktiskt förberett mig med en lapp där det stod en massa blomsorter som skulle vara lämpliga att ha på altan (hade jag förstås läst på internet). Men vaf..n hjälpte det? Inte stod det namn på speciellt många sorter där inte? Det verkar som de tror att man ska veta vad det är för sort bara av att titta på dem? Men, hallå?? Jag ser bara skillnad på färg på dem jag - typ röd blomma, blå blomma osv... Nåja, vi lyckades köpa några sorter iaf - vad som kommer att hända med dom om ett par veckor är dock mycket ovisst...

 


Några blommor har jag iaf placerat ut lite här och där på altanen nu...

 

 
En flagga fick vi upp på väggen också, inte för att vi behöver bli påmind om att vi bor i Sverige - det känns ju på temperaturen ute så det glöms inte bort i första taget...

 

 
Den stora blomman till höger fick vi midsommarpresent av våra gäster igår - den passade väldigt bra in på altanen tycker jag :-)

 

 
Ja, är det midsommar så är det - man får vara utan jacka eller tröja en liten stund åtminstone, helt enkelt offra sig lite...

 

Supertrevligt hade vi igår iaf - även om vi nu fick fira midsommar inomhus   . Vi åt sill till förrätt och sedan grillad lax, fläskfilé och oxfilé med färsk potatis till. Såklart jordgubbar till efterrätt - proppmätt var bara förnamnet sedan... Men, men  - det är bara midsommar en gång och året så då måste man späka sig lite   . Behövs förmodligen för nu vänder det ju och blir bara mörkare och mörkare igen...

      



    


        

 
 
Ingen bild

Carolina Bohman

22 juni 2014 10:30

Tack Helene för en härlig blogg! Tycker helt klart du ska skratta på bilderna istället för alla dessa allvarliga bilder folk har nuförtiden!😄👍
Kram från mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Av barecho - Fredag 1 mars 07:49

Denna kull är Ziris andra kull hos oss, förra kullen föddes för 1,5 år sedan, i den kullen blev det sju valpar. Att det skulle bli fler denna gång misstänkte vi ganska tidigt, för redan när hon gått fyra veckor började magen växa - och det snabbt! De...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards