Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 29 juli 2014

Solsting eller inte?

Av barecho - 29 juli 2014 16:51

Ja, det kan man fråga sig om jag fått - nu när jag varit helt frivilligt på fotboll i Stockholm   . Jag har ju hört hur mycket Jacob (och David också) har pratat om vilken fantastisk stämning det är på Hammarbys matcher och jag vet att de både velat att jag ska följa med någon gång för att få se det live. Jaaa, vi är ju lite gammaldags i vår familj - tycker om att göra saker tillsammans även fastän det är saker som vi egentligen inte är så intresserade av. Förmodligen är vi både töntiga och helt ute - meeen, det är jag van med att vara så inget som bekommer mig speciellt. Ni vet, jag är för gammal för sånt där som "egentid" och sånt jag   . Tror mer på att dela saker tillsammans med dom jag älskar   .


Jacob har ju varit Hammarby-supporter i många år. Det började när hans farbror Gustav spelade bandy i Hammarby och tja, Gustav har nog alltid varit Jacobs idol   . Så då blev det naturligt att hans favoritlag i fotboll blev Hammarby även det. Gustav har också tagit med Jacob på många matcher genom åren och det är något han har uppskattat mycket vet jag! Jag har väl inte brytt sig så mycket om något lag - men hur det än är har jag ju hört så mycket om Hammarby de senaste åren och jag tycker det verkar vara ett härligt lag - eller ja, härlig supporterklubb iaf. En sån där det finns värme och gemenskap, där man passar in lite som man är och inte måste vara någon kostymnisse eller nåt för att passa in. 

 

Jag kan ju inte annat än gilla ett lag som har en supporterklubb som har denna logga - så härligt med självinsikt och humor :-) Sååå man kan väl klassa mig som Hammarby-supporter nu också - lite orolig är jag förstås att jag i fortsättningen hellre ska vilja ha BIM-rosetten än BIR-rosetten på utställningar... Men så långt ska det väl inte gå iaf   .


 
Fick höra att de kläder jag valt att ha på mig inte hade så lämpliga färger - det var tydligen Djurgårdens färger med ljusblått och mörkblått. Jacob tyckte jag var tvungen att ha halsduk på mig så att ingen skulle tvivla på hur det låg till... I bilen gick det väl an att ha halsduken på, det är ju så oerhört skönt i bilen där vi har A/C :-) Sen däremot blev det lite för varmt för min del med halsduk måste jag säga...


Vi hämtade upp Gustav inne i stan och åkte sedan till arenan för att parkera bilen så vi hade det gjort. Sedan var det tunnelbana in till Medborgarplatsen där vi skulle äta och umgås lite innan matchen. Det var mycket grön/vita kläder på serveringarna där kan jag lova! Men så var det också drygt 19.000 åskådare på matchen - mäktigt tycker jag!

 
På tunnelbanan skulle Jacob hjälpa sin farbror att skaffa Instagram - jaaa, ni ser att det inte var så lätt va....  .


 
Vi hittade till slut ett bord på restaurangen som jag tror hette Kvarnen eller nåt sånt. Här sitter han, mammas lill-älskling med sina bodyguards   .


 
Öl är väl som Hammarbys nationaldryck det så det drack David och Gustav, medan Jacob drack Fanta och jag vatten. Nån måste ju ta lite ansvar också...


 

När vi sedan skulle åka tunnelbana tillbaks så vet jag inte riktigt hur det blev - men vi klev av där de flesta andra med grön/vita kläder klev av och det var en braaa bit att gå kan jag lova! Knoll och Tott ser ni här på bilden, de tyckte att David och jag gick lite för långsamt....


David och jag hade bokat sittplatser och Gustav & Jacob skulle stå med klacken på ståplats. Liiite nervös var jag förstås att lämna ifrån mig Jacob - man har ju hört så mycket om fotbollshuliganer osv... Men, jag såg inte ett enda bråk på hela kvällen faktiskt så det var ingen fara med det   .


Alldeles innan matchstart sjöng hela publiken med i Kentas låt "Just idag är jag stark" - mycket mäktigt och stämningsfullt och jag som är så otroligt känslig fick förstås en liten tår i ögonvrån...

 
Otroligt fin arena var det - den heter väl Tele2 arena som jag har förstått det, men det är tydligen Nya Söderstadion den kallas iaf....


Härligt med riktiga supporters som lever sig in i det hela - meeen ett stort minus att de buade åt motståndarna... När motståndarnas laguppställning lästes upp hördes ingenting för att det buades på hela arenen. Lågt kan jag tycka, man ska väl vinna av egen kraft och inte för att man förminskar motståndarna? Men, förmodligen lilla jag som inte förstår mig på sånt här...


Lite spännande var det väl av och till - men jag roade mig mest med att titta på andra saker jag, inte kanske vad alla andra tänker på som går på fotboll.... Först ville jag förstås hitta några snyggingar som jag kunde vila ögonen på lite - men sedan är det så roligt att titta på hur spelarna beter sig också. Man kan väl säga att det var helt otroligt vilket läk-kött de flesta hade! Från att ha legat som om båda benen varit avsparkade så studsade de upp och sprang iväg som om inget hade hänt. Jaaaa, helt magiskt   .


Sedan hade jag lite roligt åt att en i laget vid flera tillfällen sprang allt vad han kunde när han hade någon chans och när han så blev av med bollen nästan tvärstannade han och började gräva i sina byxor istället... jaaaaaa, så kan det vara ibland   . Jacobs min när jag berättade det var inte så imponerad. Han bara skakade på huvudet och frågade vad jag egentligen tittade på på matcherna!


Det blev till slut 1-1, och det var väl inte så bra förstår jag eftersom Hammarby tydligen leder serien och laget de mötte, Assyriska tror jag de hette, låg sist. Men jag är inte förvånad - för de har verkligen gjort en miss som inte tagit med de som satt bakom oss på läktaren i truppen! Jaaaaa, de var otroliga experter de ska ni veta - ojojoj, varje boll visste de preciiiiis hur den skulle spelas. Nä, jag tycker de ska träda fram och erbjuda sina tjänster till laget i framtiden   .


Det var meningen att vi skulle hämta upp Thomas på centralstationen 21.25, dvs efter matchen. Han skulle åka tåg upp från Malmö - meeeen, han möttes bara av texten att tåget var inställt när han kom till Malmö C... Så småningom kom han iväg, men då tre timmar försenat....   . Hade jag varit själv hade jag förstås väntat på honom, men nu var vi ju fler i bilen plus att David skulle upp och jobba dagen efter. Vi letade och hittade till slut en resa där han fick åka buss från Stockholm 02.50 till Uppsala och sedan tåg från Uppsala till Gävle, för att till slut ta buss igen - då till Sandviken dit han skulle anlända 07.10 Otroligt trist när det blir såhär - det händer alldeles för ofta känns det som, att man inte kan lita på att tågen går i den tid de ska... Vad det gäller hans hemresa har vi kollat på flyg istället och konstigt nog blir det förmodligen billigare och förmodligen betydligt säkrare att det går i tid också.


Det är så härligt att ha Thomas här i nästan en vecka nu       . Det blir alldeles för sällan vi ses - men som tur är kan man ju hålla kontakten på andra sätt. Ikväll kommer Henric och hans flickvän Nathalie hit också så då blir det en riktigt härlig familjemiddag med alla mina älsklingar här   .


Vad det gäller det blogg-inlägg jag skrev i söndags så är det borta för alltid och inte orkar jag skriva om det heller.... Det som hände var att jag rörde musen till datorn lite åt "fel" håll och då glider själva fönstret ut ur skärmen åt höger sida. Den frågade då om jag ville lämna sidan eller stanna på sidan - jag valde förstås stanna på sidan, men allt som kom upp var en helt blank sida.... Nej, jag är så innerligt trött på denna dator - ekonomin tillåter ju inget nytt datorköp i år, men nästa år ska jag absolut byta upp mig och skaffa en "äkta" dator igen :-) Sååå det blogginlägget får ni aldrig läsa - spelar väl ingen större roll förstås, men jag kan iaf bjuda på ett foto från den bloggen. Foto på de grillspett som vi mumsade i oss på söndagskvällen - otroligt gott var det, känns som vi gör grillspett alldeles för sällan! Grillning blir det dock ikväll igen - Thomas fick förstås bestämma maten och då blev det kött och hemmagjord potatisgratäng. Tror jag ska baka en sockerkaka nu också till honom och de andra...


 

 
 
Ingen bild

Katarina H

30 juli 2014 11:41

Kul med fotboll - not, men man kan ju ha kul ialla fall! Jag frågade en gång hon som jag köpte min första springer av hur de lyckats hålla ihop så bra genom alla år, de träffades som mkt unga, dagbarn, fyra barn med max ett år emellan, en massa hudvalpar, rådjursjakt, eget företag i byggmaterialbranchen os v och hon sa "man måste bjuda på sig själv och försöka intressera sig för den andras intressen även om man själv kanske inte är så intresserad". Det är så klart helt rätt och inte ett dugg töntigt! Kul att Bajen spelade en Kentlåt, så nu kan ju även jag heja på dem :)
Kvarnen på Södermalm är ett gammalt "hak" med anor! Jag har en kompis som jobbade där på 80-talet och då hade de lite Italienskt stuk men även många av Södermalms "pilsnergubbar" hängde där.
Betr tåget från Malmö - begär ut resegarantin, vid över två timmars försening har man rätt att få pengarna tillbaka, allt för få orkar men det är det enda rätta !

barecho

2 augusti 2014 09:05

Ja, det är nog sant det - i ett förhållande måste man ge också för att det ska fungera :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Av barecho - Fredag 1 mars 07:49

Denna kull är Ziris andra kull hos oss, förra kullen föddes för 1,5 år sedan, i den kullen blev det sju valpar. Att det skulle bli fler denna gång misstänkte vi ganska tidigt, för redan när hon gått fyra veckor började magen växa - och det snabbt! De...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards