Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 5 november 2014

Barecho 25 år med ESS, del 3

Av barecho - 5 november 2014 18:58

Så var det äntligen dags för mig att ha den första kullen efter vår egen Caesar (CH Barecho Ambitious Agent). Redan när jag fick hem Scarlet (Nobhill Scarlet O'Hara) kände jag att det här var en kombination jag verkligen ville göra och som jag trodde stenhårt på! Kullen blev bra - men kanske inte riktigt så bra som jag hade hoppats på. Tiken vi behöll själv var Diana - se nedan.
 
Barecho I Have The Inspiration "Diana" (e. Barecho Ambitious Agent u. Nobhill Scarlet O'Hara) var väl ihopkommen, men lite liten och oansenlig. Hon fick aldrig direkt någon päls att tala om under magen - ett par CK fick hon men inget mer. Hon blev dock mamma till två kullar hos oss och hennes valpar fick bättre exteriör än vad hon själv hade. Vi hade kullsystern Barecho Isn't She Impressive "Tina" kvar och valde mellan dem ganska så länge. Diana och Tina var väldigt lika varandra, men jag minns att jag till slut valde Diana på grund av att hon hade en bättre skulderplacering än Tina. Tina fick tre kullar hos en mindre kennel som heter Hallavaras.

 
Den som nog egentligen var bäst i kullen tror jag var NOUCH Barecho It's A Piece Of An Illusion "Whitney" (e. Barecho Ambitious Agent u. Nobhill Scarlet O'Hara). Whitney såldes till kennel Teasel's där hon fick tre kullar.


Året var nu 1992 och det var nu vi gjorde om samma kombination igen, vi parade alltså Tracey och Swayze med varandra igen. Denna kull blev också bra - men av en helt annan typ än första gången vi gjorde kombinationen. Denna gång blev avkommorna mer extrema och mer lik som amerikanska far.

 

Den mest vinstrika i den kullen var Barecho Just A Dancin' Junior "Clintan" (e. Jester's Dancin' Dirty u. Nobhill Pleasure Is Mine). Han bodde hos kennel Gore-Tex och han var far till två valpkullar hos oss, ett par kullar hos kennel Hammersmith's en och kull hos kennel Hollivera's. Clintan fick själv 5 CERT på utställning samt att han blev BIR i Norge på Norsk Spaniel klub's utställning.


I Pamelas (Barecho Artful Attraction) sista kull var Hammersmith's Newest Fashion far. Han var halvbror till vår Scarlet (Nobhill Scarlet O'Hara).

 
Vi behöll själva tiken Barecho Lots Of Love "Goldie" (e. Hammersmith's Newest Fashion u. Barecho Artful Attraction). Hon fick en kull hos oss, på utställning lyckades hon få 2 Cert samt bli BIM.


Den sista kullen som föddes med min ex-man Pelle som delägare var Maddies (Windsongs Mata Hari) första kull. Endast en tik föddes här, Peggy, och hon placerades hos en fodervärd.

 
Barecho Nothin' Compares To You "Peggy" (e. Barecho Just A Dancin' Junior u. Windsongs Mata Hari). Peggy fick 2 CERT på utställning samt ett BIM och var mor till en valpkull hos oss. Men, utöver det fick hon också ett andra pris på Jaktprov. Det här var ju på den tiden när många faktiskt jakttränade sina springers - och då menar jag springers av den "vanliga" typen, inte jaktspringers. Vi har aldrig jagat med några av våra egna - dock hade vi rapphöns ett tag som vi tränade dom på. Varför så få gör det idag kan man bara spekulera om. Men, jag tror att något som bidrog till det var att kopplingen till championatet försvann. Förut var det lockande att få ett andra pris i Öppen klass på jaktprov för att kunna få dem till champions - det behövs ju inte idag. Visserligen blir de "bara" parenteschampion utan jaktmerit - men det tror jag har mindre betydelse. En annan anledning är säkert också att jaktspringern fått ett starkare fäste i landet. Inget fel i det i sig, jag tycker man ska få ha de hundar man vill - synd bara om det inkräktat på att våra "vanliga" springers inte längre startar på jaktprov eller tränas med. Jag kallar dem vanliga springers och jaktspringers här - finns kanske någon som tycker det är olämpligt, men jag tror alla förstår vad jag menar när jag använder de orden...


När jag som nyskild och ensamstående mamma till två småbarn skulle para Fanny (Barecho First Class Flair) var valet enkelt, det fick bli min egna Caesar den här gången. Såklart inte så man ska tänka - men ibland är det faktiskt så att livet kommer emellan ens avelsplanering också, inget fel med det. Man kan säkert säga lite snusförnuftigt att då borde jag inte ha tagit någon kull, men nu var det så att jag faktiskt ville ha valpar. Valpar är ju något som alltid får en glad och något i alla fall jag mår väldigt bra av   . Så valpar blev det - hela 10 stycken  . Och trots att det här kanske egentligen inte var helt en parning jag planerat skulle det visa sig denna gång att det blev väldigt lyckat!

 
NORDUCH Barecho Once In A Lifetime "Aladdin" (e. Barecho Ambitious Agent u. Barecho First Class Flair) är nog den mest meriterade avkomman till Caesar. Förutom 9 Cert & 6 BIR på utställning samt BIG-1 på FKK fick han även 2 x 1:a pris i Elitklass på Jaktprov. Han var alltså snubblande nära att även bli Svensk Jaktchampion! Jag har haft nöjet att få se alla mina hundar jag har fött upp som startat på jaktprov in action på prov. Oerhört lärorikt har det varit och något jag bär med mig än - får mig att tänka på att en springer aldrig får bli för tung och grov, samt att intensiteten hos dem måste finnas för att kunna ha en chans att bli en bra jakthund. Aladdin bodde på kennel Eagnas och han fick några kullar efter sig, dock hade jag aldrig någon själv med honom som far.

 
Däremot fick vi möjlighet att köpa tillbaka den mycket vackra tiken SEU(u)CH Barecho One In A Million "Ariel" (e. Barecho Ambitious Agent u. Barecho First Class Flair) när hon var knappt fyra år gammal. Ariel var väldigt lik sin pappa, både i sitt sätt och även hennes exteriör. Hos oss fick hon tre kullar, första kullen bestod av bara en valp och därför gjorde jag om den kombinationen en gång till.


Så kommer vi då fram till kullen där den allra viktigaste hunden för kennel Barecho föddes - nämligen Malin (CH Barecho Pretty Picture). Det kan inte nog poängteras hur stor betydelse hon har haft för oss - och även för andra uppfödare. När den kullen planerades var jag helt säker på att det var Chagall (Rowntree Legal Alliance) som var den jag ville para Scarlet med. De kompletterade varandra bra och Chagall hade också en syster som var en av de vackraste svart/vita springers jag nånsin sett - Rowntree Lilac Time.

 
På fotot är Malins far Rowntree Legal Alliance och Malins mormor CH Nobhill Chance's Happiness. Domare var Frank Kane och fotot togs bara några veckor innan Malin föddes själv.



Kullen i sig var inte speciellt jämn - Malin skiljde sig åt från de andra, inte bara för att hon var den enda brun/vita - utan hon var av en helt annan typ.

Malin föddes alltså 1994, under en tid som var väldigt jobbig för mig. Jag hade förlorat min mormor, min farfar och min allra käraste farmor    under åren 1993-1994. Mina föräldrar hade skilt sig, jag hade skilt mig, men det absolut värsta av allt var att jag förlorade min älskade, älskade Pamela   . Hon rymde när hon var hos en hundvakt och blev ihjälkörd av tåget - en sån tragedi för mig att jag knappt kunde ta in det. Pamela hade ju varit min tröst efter att jag förlorat hennes mor endast 2,5 år gammal - att jag nu också skulle mista Pamela alldeles för tidigt, det gick bara inte. Näe, livet är fanimej inte rättvist.... Den som tror att det bara är en dans på rosor att vara hunduppfödare och att allt ser ut att vara så enkelt  - den är rejält fel ute. Nej, alla vi som orkat föda upp under många år har drabbats av tragedier av olika slag - vissa uppfödare lägger av och orkar inte mer. Något som jag har full respekt för - men kärleken till hundarna och till det som blivit mitt liv till stor del övervägde till slut ändå. Men, än idag gråter jag över både Debbie och Pamela - det är alltid tungt när det är dags att ta farväl av en älskad fyrbent vän - men i så här unga år, nä - det är svårt att acceptera.

 
Malin - våran drotting forever   .

Så ibland har jag fått känslan av att Malin kom till mig när jag som bäst behövde det - för att visa att jag inte skulle ge upp. Inte för att jag tror så mycket på högre makter - men det var den känslan jag fick då, när jag hade den lilla brun/vita valpen på min arm när jag låg i soffan och grät över alla sorger jag drabbats av.

 
SEU(u)CH NOUCH SEVCH SEV-99 Barecho Pretty Picture "Malin" (e. Rowntree Legal Alliance u. Nobhill Scarlet O'Hara). Själv hade hon stora framgångar i utställningsringer - hon blev BIR 17 ggr och hade flera BIS-placeringar på SKK - 1999 slutade hon som 8:a Årets hund alla raser! Men, det var ändå som avelstik hon var enastående - hon fick "bara" fyra kullar hos oss. Jag har aldrig tagit fler än fyra kullar på någon tik - jag tycker de ska få leva ett bra liv också och inte bli "utslitna" på att vara mamma för mycket. Många som frågade om jag inte kunde tänka om - som ville ha en valp efter henne, men ni som känner mig vet att det ska mycket till innan jag ändrar mig om en sån sak! Så någon mer kull efter henne blev det inte... Trots att hon var mor till storvinnare som CH Barecho Fun For The Future, CH Barecho Zuper Diva och CH Barecho One Vision - men mer om de kullarna längre fram....


Fortsättning följer för de som orkar läsa mer....




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Tisdag 2 april 18:18

  Ubbe, hanhund      Uzo, hanhund     Undis, tik     Uzzi, tik     Unette, tik     Ultra, tik     ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards