Barecho

Direktlänk till inlägg 28 december 2014

Hänt en hel del....

Av Helene - 28 december 2014 16:08

... här förstås (som det alltid gör i den här tiden på året...) och som vanligt är det svårt att hinna med någon form av bloggskrivande då. Jag har INTE glömt att skriva färdigt historiedelen - men jag har alltid haft lite svårigheter med att skriva "på beställning". Inspirationen måste infinna sig för att jag ska kunna göra det - så håll ut ni som tycker det är intressant att läsa vår historia   .


Två utställningar har vi hunnit vara på sedan jag bloggade sist. Först och främst var vi till Helsingfors och Finsk Vinnarutställning.

 
När vi stod i kön för att köra på färjan var det någon form av "razzia" på gång. Flera poliser och tullare gick runt och tittade i bilarna. En bil som stod i vår kö, ett par bilar framför oss, gick de igenom helt och hållet. De kroppsvisiterade de som var i bilen och fotade deras körkort. Jaaa, ni kan tänka er att vi var många som var nyfikna där. Vad de letade efter har jag ingen aning om - men de sa till David till slut att gå och sätta sig i bilen och att han inte fick stå utanför bilen längre... Märkligt alltihopa. När vi så körde av färjan i Åbo på lördagsmorgonen stod det fullt med finska poliser och tullare och väntade så det måste ha varit något speciellt de letade efter.... Nåja, oss brydde de sig inte om iaf - utan vi körde iväg till utställningsplatsen direkt. Våra hundar hade ätit och blivit rastade på båten så det var perfekt!


När vi så kom fram till Mässcentret var det en avlastningsplats utanför den hall vi hade vår ring i - superbra tyckte vi. Mindre bra var det däremot att man inte fick lämna bilen ens några minuter för att gå in med grejerna... Då förlorar det ju liksom vitsen med det hela. Ska man lägga ut allt ur bilen när det regnar som det gjorde här och så åka och parkera bilen? Ibland undrar jag om de som arrangerar utställningar någonsin har varit utställare själva.... Vill bara tillägga att det fanns gott om plats på avlastningen - så vad det gäller det var det knappast någon fara. Det talas ofta om att finnarna är de som är ledande på att arrangera utställningar, och visst är det en hel del som är bra. Rastplatserna har de gjort så bra man kan göra på ett dylikt område  - visserligen tyckte vår lilla affenpinscher-flicka att det stacks väldigt om tassarna av höet de lagt ut. Men, de andra hundarna verkade tycka att det var bra. Mattor i hela ringarna är otroligt bra tycker jag - i Stockholm är det ju bara i delar av ringen och det känns liksom lite "dåligt" när det är klubbens huvudutställning. Det jag gillar allra mest med Finlands kennelklubbs utställning är finalerna - de är överlägset bäst av alla finaler jag sett. Så otroligt proffsigt och ingen töntvarning - utan seriöst och mycket snyggt!


På den negativa sidan måste jag återigen säga att det är alldeles för lite plats för burar och dylikt vid ringarna. Varför ska det behöva bli tjafs varje gång för att utställarna ställt sig liiite utanför de gula strecken som visar var det är tillåtet att ha burar? För oss var det inget problem denna gång - vi kom så pass sent så att de hade tvingats (lika varje år...) att göra markeringarna större på grund av att folk var otroligt uppgivna när det inte fanns någon plats för deras hundar kring ringarna... Någon sa att en ambulans måste kunna köra fram där? Ehhhh.... har de inte bårar till sjuka människor i Finland? Och om det nu skulle vara så att en ambulans nödvändigtvis måste köra inomhus - då kan jag lova att vi hundmänniskor skulle hjälpas åt att göra en fri gång till den på mindre än en minut...


För övrigt är finska mässan en av de klart bättre utställningsplatserna inomhus. Stora hallar, ett rejält parkeringshus som rymmer massor av bilar samt ett stort urval med restauranger (en vinbar också....).

 

Det gör att vi verkligen gillar denna utställning och ofta åker hit av den anledningen. Det blir lite semesterkänsla med att åka färja också, samt att man får lite tid att umgås med hundvänner också   .


På lördagens utställning hade vi bara tre hundar anmälda - Paco (Barecho Play Now Pay Later), Pasta (Barecho Party In My Head) och Clådan (CH Barecho Quest For Success).

 
Paco blev tvåa i juniorklassen med CK. Han blev sedan utplockad i bästa hanhundsklassen av totalt 6 stycken. Där blev han placerad som femma - dvs. utanför placering egentligen då endast fyra placeras. Jag var dock glad ändå över att han tog sig så långt när det var så pass många ESS anmälda (78 ESS totalt).

 
Clådan undersöks av domaren för dagen - Jeff Horswell.
Varken Clådan eller Pasta blev placerade i sina klasser... Inga kommentarer till det     .


Vi hade bokat rum på Scandic i Espoo - ett hotell vi bott på förut och då tyckt varit bra. Bra var det nu också - förutom att restaurangen stängde 18.00 pga nationaldag eller nåt dylikt. Lite trist förstås - men hon som jobbade i receptionen på detta hotell var verkligen service-minded och ringde till pizza-delivery som körde ut pizza och kebab till oss fem som bodde där. Hon ordnade sedan bestick och ett konferensrum där vi kunde sitta och äta - så vi var väldigt nöjda ändå till slut.


Dag två hade vi vår ring i en hall på nedre plan - mycket bättre kändes det och då behövde vi inte lasta ur heller utan kunde parkera direkt i p-huset. Vi hade anmält Tyra denna dag också förutom de tre som ställdes ut dagen före. Tyra blev tvåa i championklassen med CK och sedan trea bästa tik. Affen dömdes av en finsk domare som jag inte minns namnet på - ingen jag hade hört talas om före heller.


Endast 54 ESS var anmälda denna dag - till skillnad mot gårdagens anmälningssiffra. Varför kan man ju bara spekulera om - lite märkligt ändå kan jag tycka när det är denna dag som är den "verkliga" titel-dagen, finsk vinnare. Dagen före delas titeln Helsinki-winner ut, det är ju ingen titel som vi svenskar får registrerad här så kan ju iofs vara därför jag inte tycker den känns lika viktig.

 
Riktigt glada blev vi när Paco vann juniorklassen och då fick sin andra juniortitel - FIJV-14 (Finsk juniorvinnare-14)!! Fin kritik fick han också av dagens domare Jens Karlsson: Han av utmärkt typ. Bra storlek och fina proportioner. Bra kombination av styrka, kraftfullhet och elegans. Välformat huvud, milt uttryck. Utmärkt hals, halsisättning och överlinje. Utmärkta vinklar, kropp och stomme. Rör sig parallellt och med samlad, vägvinnande steg från sidan. En lovande tonåring.”


Paco blev sedan trea bästa hanhund. Direkt efter var det dags för Pasta - också hon i juniorklass förstås. Hon flöt fram i ringen - i vad jag tycker är ett lagomt tempo för att visa denna ras. Måste säga att jag blev otroligt förvånad över det tempo som de flesta andra utställarna hade under dessa dagar - det var full fart framåt, rena rama gatloppen och man fick passa sig så man inte blev översprungen själv... Något annat jag också noterade var att när domaren sa att alla skulle springa runt - då startade de som stod först i klassen utan att vänta på de andra. Kändes inte så schysst kan jag tycka, nog väntar man och ser att alla är klara innan man börjar springa? Tja, kanske jag som börjar bli gammalmodig  och inte förstår mig på "dagens utställningar"   .

 

Pasta blev iaf placerad tvåa i juniorklassen med CK. Clådan vann championklassen och slutade sedan som tvåa bästa tik med Res-Cert och Res-CACIB.


     
Lite foton på prispallen måste det ju bli också på vår "stjärna"     !


Helgen efter var det dags för Sveriges "parad-utställning" - Stora Stockholm, som numera heter Stockholm hundmässa. Namnet kändes töntigt i början - men jag hörde fler och fler som sa det som något naturligt i år så om något år till säger vi kanske alla det namnet, precis som vi vant oss att kalla Göteborgs-utställningen för My Dog.


Vår gamla tant Kylie (CH Wongan Romanza At Barecho) var anmäld till utställningen - hon är i jättebra form, men vi fick tid under veckan före att ta bort en knöl som hon haft mellan ögonen sedan en tid tillbaka och det fick förstås komma i första hand. Men, någon utställning kanske det blir för henne i vår - vi får se, hon är fortfarande lika vacker att se på när hon travar runt på gården här hemma   .


Vi är alltid framme i god tid på denna utställning så vi ska få en bra parkering - lite sena blev vi då vädret visade sig vara betydligt sämre än vad vi trodde när vi åkte hemifrån. Inte sååå mycket senare blev vi - var väl framme typ 5-10 minuter över 07.00 så...


Det är så nära och bra att parkera i p-huset som ligger i närheten av huvudingången - speciellt när vi är i C-hallen som enligt mig är den bästa hallen. Tyvärr har de byggt om så att det är trappor upp till entrén vilket förstås inte är så enkelt när man har en vagn med hundar och burar samt annan packning. Det fanns ändå skenor för rullstolar där så vi kunde dra upp vår vagn även om det inte var det enklaste. Att det är byggt på detta vis kan ju ingen göra något åt - något man däremot hade kunnat göra annorlunda för att UNDERLÄTTA för oss utställare är att låtit oss gå in direkt där vi kom upp från p-garaget. Några meter därifrån kunde man gå in i själva mässan - men nejdå, vi utställare skulle ut och gå runt utomhus en bra bit för att gå in i en helt annan gavel... Det finns säkert någon anledning till det, men för mig är den helt obegriplig måste jag säga... Nej, ingen bra början på dagen för oss utställare som självklart ändå är lite smått stressade och nervösa... Vi hade också så pass många hundar anmälda - plus att då Pasta höglöpte vilket gjorde att vi fick gå i två omgångar ner till garaget. Såååå när vi väl var vi ringen kände jag mig sen och stressad - inte så jag vill att dagen ska börja.


Totalt var 109 ESS anmälda och av dessa dömde Mrs Morag Bolton-Lockhart, UK tikar och juniorhanar - totalt blev det 77 stycken. Resterande 32 hundar, samt BIR/BIM och grupper dömdes av Frank Kane, UK.

Vi hade ingen hanhund anmäld själv mer än Paco som gick i juniorklass varför vi kunde koncentrera oss på en ring - skönt tycker jag. Däremot visade jag Zola (CH Barecho He's Got It All) i veteranklassen hanhundar eftersom Carro inte kunde göra det själv, men det var den enda hund jag visade enskilt i den ringen.Paco var lite ofokuserad denna dag då hans käraste syster höglöpte - inte så lätt för en tonåringshjärna att förstå sig på sånt...

 
Foto: Susanne Norman 

Paco blev trea i klassen med CK - han blev sedan inte placerad i bästa hanhundsklassen som bedömdes i den andra ringen.


Barecho Quick Access "Heilo" visades av sin duktiga matte Linda. Excellent fick han, men han blev inte placerad i den stora klassen.Syrran Pasta var dock inte så bekymrad själv över sitt löp - och äntligen börjar pälsen komma tillbaka på henne nu!


Pasta blir nästan alltid bra på foton tycker jag - Paco kan se ut lite hursomhelst ibland på just foton, men Pasta är alltid vacker   .
Foto: Susanne Norman 

 
Gissa om vi blev glada när Pasta vann klassen med CK - och då fick sin andra juniortitel även hon :-) Titeln SEJV-14 (Svensk juniorvinnare-14). Otroligt roligt - som sagt Paco och Pasta är jag så otroligt nöjd och stolt över, bland det bästa vi har fött upp om jag får säga det själv. Att de nu har två juniorvinnartitlar var känns mycket bra - de lämnar nu juniorklassen med ett undantag. Annars är det unghundsklassen som gäller för dem fortsättningsvis. Pasta fick en otroligt fin kritik av dagens domare ”Lovely bitch. Lovely quality. Sweet head and expression. Lovely neck and shoulders. Very good confirmation. Beautiful bones. Very good move.”


Lite paus blev sedan för oss innan championtikarna skulle börja. Tyra var anmäld även hit - men då de gick i en annan hall och det inte såg ut tidsmässigt som om jag skulle kunna visa henne så visades hon istället av en av sina uppfödare.

 

 
Tyra blev tvåa i championklass samt tvåa bästa tik, så nära titeln....


Vi hade anmält fyra championtikar och som tur var hade vi superduktiga tjejer som hjälpte oss att visa, stort tack till Maria, Emelie och Elin för att ni visade våra tikar så bra :-)


Först ut var Miranda (CH Barecho Devil Wears Prada)..., kritiken kommer här: "Very feminine bitch. Beautiful head and eyes. Lovely expression. Good front assembly. Good body proportions. Good confirmation. Moved really well with drive."

 

... och sedan var det Gizzas (CH Barecho Glint Of Gold) tur...,hennes kritik här: ”Feminine bitch. Beautiful head and eye. Solid ?. She has lots of quality. Excellent body proportions. Stylish on the move, and sound.”

 
.. och så blev det Pärlan (CH Barecho Poetry In Motion)..., kritiken här: ”Beautiful bitch. Plenty of quality. Beautiful head piece. Ultra feminine. Balanced from all angles. Presented in first class condition. Moved with tremendous style and excellent drive.”

 
... och sist av våra championtikar var drottningen herself, Clådan (CH Barecho Quest For Success). Hennes kritik: ”Explicit bitch. So well made. Sweet head. Lovely expression. Balanced from all angles. Very good neck and shoulder. Good quarters which enabled her to move with drive. Beautiful, sound movement.”


Klassen bestod av 16 stycken championtikar och innan klassen skulle placeras sa domaren att detta var nog den bästa championklass hon nånsin sett - roligt att höra förstås och jag tror alla fick CK i denna klass också. När sedan våra fyra tikar placerades som 1-4 i klassen (Clådan 1:a, Gizza 2:a, Pärlan 3:a och Miranda 4:a) blev jag nästan chockad - och otroligt, otroligt glad och stolt också förstås. Fick anstränga mig för att inte börja gråta i ringen, så rörd blev jag. Att ha så fina tikar som vi har nu - ja, det är en ynnest verkligen   .

 
Fick detta kollage av en annan uppfödare - man kan inte säga annat än att de är typlika. Fyra olika kombinationer och fyra olika fäder, samt tre olika mödrar är det till dessa fyra.

 

I bästa tikklassen blev sedan Clådan etta och därmed SEV-14 :-) Gizza blev tvåa bästa tik och jag hade känslan av att det var väldigt nära att Clådan blev slagen av Gizza.... Roligt är ju också att Gizza är dotter till de två hundar som denna domare satt upp till bästa hane och bästa tik när hon dömde på NORDV-10 i Norge :-) Fyra bästa tik blev Pasta som då också fick ett Res-CERT.


En lång väntan blev det när vi innan championklass tikars konkurrens skulle börja helt plötsligt skulle invänta championklass hanars placering. Visst, jag tycker det är bra att man inväntar. Men känns ju som att det hade varit bättre att ta ett kort stopp i den ringen under tiden bästa tik gick - istället för att alla vi skulle vänta i nästan 40 minuter innan championklassen var placerad i den ringen. Nu krockade det förstås för andra istället. Det här är ett problem - och självklart ska man försöka göra så att man kan visa i båda ringarna, men detta kändes inte alls okej faktiskt... När man såg hur lång tid det tog i den ringen skulle man helt klart ha gjort något åt situationen.


I championklass hanar deltog bland annat CH Barecho Deal Or No Deal "Diezel"  - han fick excellent och CK, men blev inte placerad.

 
Foto: Susanne Norman
Baros (CH Night Wish Darrem Canis) fick samma resultat, fint visad av sin fodervärd Julia :-)


Två veteranhanar hade vi med - CH Barecho Most Wanted "Winston" och CH Barecho He's Got It All "Zola". Båda fick excellent och CK - Zola placerad tvåa och Winston placerad trea.


 
CH Barecho High Hopes "Hope" visades av Elin då det tyvärr krockade med Jills taxar så hon inte kunde visa henne själv. Trea i veteranklassen med Excellent blev det för fina "Hoppsan". 
Denna uppfödargrupp gick vi in med i den andra ringen, där hanhundarna samt BIR/BIM bedömdes. Gruppen bestod alltså av våra fyra championtikar. Vi vann och blev bästa uppfödargrupp med denna kritik: ”Very even, 3 with excellent leg length. 3 lovely heads. All very feminine. 1 bitch needs time for development.” Vilka hundar det menas i denna kritik vet jag faktiskt inte och man ser ju här hur olika domare kan tycka... Om man jämför dessa tikars kritiker här ovan med detta kan man bara konstatera att det är så. Vi var iaf väldigt glada att vi blev bästa uppfödargrupp och därmed fick gå in i stora ringen   !


 
Det här fina ljuset samt lite av mina favoriter att äta & dricka fick jag i julklapp av Carro på utställningen i Stockholm, tusen tack för det   !


 
Här är vi alla omklädda och redo för att gå in i finalen - ingen placering blev det för oss bland de nästan 30 uppfödargrupperna. Men superfina var alla tikarna tycker jag, stort tack för hjälpen med handling och för att ni ställde upp och klädde er i samma färger. Med på kortet är vår coach - Klara   .Sååå var detta utställningsår över - och med ett leende på läpparna åkte vi hem från denna utställning. Glad att återigen blev Clådan årets utställningsspringer och Baros årets bästa hanhund i denna tävlan. Redo att möta 2015 års utställningar, och nej - vi kommer inte att pensionera Clådan än ifall nu någon trodde det....   . Jag är otroligt tacksam till er alla som hjälper till att visa våra hundar då jag ju tyvärr inte kan visa alla själv när de går i samma klass. Försöker övertala David att han ska lära sig att visa, men det gör trögt på den fronten tyvärr...


En jätterolig julgala har vi varit på också, på Göransson Arena här i Sandviken. Bra artister var det där; Magnus Uggla, Lasse Berghagen, Lena Philipsson och Petra Marklund bland annat.
 
Magnus Uggla var ju bäst förstås - men att det var David Hellenius och Peter Settman som konferencierer gjorde ju att det hela blev ännu roligare. Maten var väl "sådär" - men själva showen tyckte jag var kanon.
 
Och jo, vinet var väl okej det också....   . Det tyckte nog både Anna och jag   .

 
Andreas och David var nog rätt så nöjda dom också - även om de just här inte ser ut att vara så muntra direkt...


Sen har vi förstås firat jul här också - har som vanligt inte hunnit med att göra allt jag tänkt mig att göra, men precis som alla andra år så blev det jul ändå   .


Här sitter "barnen" och tittar på Kalle anka under tiden vi sprang hit och dit och försökte hinna göra allt klart...


 
Tror de var nöjda med julklapparna - även om Jacob hade lite problem att få ihop denna selfie-pinne som vi hade ett roligt rim på (jaaa, iaf så tyckte vi det var roligt - David och jag). Mycket nöjda var även David och jag med julklapparna - många köper ju inget till varandra, men lyckligtvis är vi lika barnsliga på det sättet både David och jag för vi både älskar att köpa julklappar och att få också   .


Hundarna fick förstås julklappar de också - katterna fick vi tyvärr inga foton på, men vi borde ha fotat när Frasse fick en hel ansjovis och tittade på oss med en min som om vi nu hade totalt tappat förståndet och fotfästet i livet...

 
... kanske var det därför det låg en död råtta på golvet på juldagsmorgonen. Som hämnd för att vi hade inbillat oss att han åt rå fisk!!


Här kommer lite foton på hundarnas julklappsutdelning:

 
Vera gick direkt till bädden för att äta - kan det vara så att hon är lite smartare än springrarna tro...

 
Tomten har kommit - hurra!!


Ge mig, ge mig!!

 
 
Pasta på språng!

 
Clådan måste hålla koll på de andra samtidigt.

 
Lleyton var lite skeptisk till en början.

 
Pastas verkar godare än min!!


 
Här gäller det att äta snabbt så ingen annan får två stycken...

 
Papperet var ju gott det också!


Det tog ett tag för Paco att fatta vad han skulle göra....

 
Pasta föredrog att gå upp på övervåningen för att få vara ifred.

 
Tyra gömde sig så gott hon kunde i en av deras små bäddar.


Fighter (Barecho Merry-Go-Round) firade jul hos oss igen och självklart fick även han en julklapp :-)


 
Avslutar med ett foto på Henric och Lleyton i soffan - inte ser det så bekvämt ut inte, men myyyysigt   .


Och jodå, nu har några av tikarna vi planerat att para börjat löpa så ÄNTLIGEN ser det ut som att vi får valpar igen i vår - ser fram emot det mer än jag med ord kan förklara       .

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helene - Onsdag 12 juni 11:37

I fredags var det dags för Gizzas allra sista kull att födas, en väldigt speciell kull eftersom Gizza verkligen varit en supermamma på alla de sätt   .      Förstfödd blev Nalle, en hanhund som föddes 13.30. Han vägde 382 gram och har lite svaga...

Av Helene - Onsdag 15 maj 17:09

I fredags var det dags för Curry och Biggles valpar att födas - två dagar före beräknad valpning   . Curry var så otroligt tjock så jag hade nog trott de skulle födas tidigare i veckan, men icke - valparna var inte beredda förrän på fredagen så det b...

Av Helene - Söndag 5 maj 16:55

Under 2018 var det någon form av säljtävling på Davids jobb Almab (ja ni ser vilken koll jag har på hans jobb, vet inte helt vad tävlingen gick ut på menmen...). Han vann den iaf och första pris var en resa för två till Nice - lät ju trevligt   . Tyd...

Av Helene - Onsdag 10 april 21:56

Så kom dom äntligen, Sveas och Anders valpar   . De föddes förra tisdagen, den 2:a april så de är redan 8 dagar gamla - var försvinner tiden kan man undra?     Svea är verkligen en praktmamma - tio valpar i förra kullen och nio i denna, ja det...

Av Helene - Tisdag 26 mars 18:27

Verkligen skönt med utställning på hemmaplan denna helg efter två långresor. Nu visste jag ju inte om jag skulle hinna med nån utställning alls, men hoppades förstås på det (jaaa för en helg utan utställning alls känns ju konstig   ).    Jag var ...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Barecho med Blogkeen
Följ Barecho med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se