Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 2 mars 2015

Puppy of the year 2014

Av barecho - 2 mars 2015 11:38

Sedan några år tillbaka arrangerar STOKK (Stockholms kennelklubb) tävlan om Puppy of the year - istället för det de hade tidigare, champion of champions och veteran of veterans. Roligt med något sånt här som är lite annat än vanliga utställningar, stämningen här är också helt annorlunda än vad vi mött på dylika arrangemang här i trakten. Här applåderas och visslas det friskt åt alla hundar - jag hörde då absolut ingen bua eller bete sig på något annat märkligt sätt.... Jo, förresten - en sak såg jag som jag tycker var rent oförskämd. Denna tävling hålls på Grand Hotell - och bara känslan av att vara där gör ju detta till någon mycket speciellt. Att vi får vara där ska vi förstås vara väldigt tacksamma över och vara rädda om. Då blir jag faktiskt väldigt upprörd när jag ser en hundägare vars hund lyfter på benet mot en stol och där ägaren inte rycker bort hunden för att den ska sluta - utan det får typ kissa färdigt. Säkert inte så många droppar - men ändå?! Hur tänker man då!! Att hanhundar kan lyfta på benet mot lite allt möjligt det vet vi ju - och här handlar det om rätt så unga hundar. MEN det vet man ju som ägare - så jag undviker då att gå i närheten av något som kan locka fram en önskan att lyfta på benet. Nä, ibland skäms man verkligen att vara hundägare   .


Arrangemanget annars flöt på bra tycker jag. Först startade vi med att fika lite....

 

Så roligt att träffa en massa hundfolk som man inte sett på länge - höjdpunkten var att få lite tid att umgås med Jill, något vi alldeles för sällan hinner med...
Det ska ju vara Afternoon-tea det här. Förr om åren var det ju kvällstid och då var det riktig middag. Det är väl helt okej med lite "fika" - men nog längtar jag tillbaka till när det var champions of champions istället. Mycket mer folk kändes det som - samt förstås riktig mat (inte för att den dög så ofta åt mig - jag åt oftast bara förrätt och varmrätt, men stämningen blir en annan när det är kväll istället för strax efter lunch som detta var).


 
Nåja, nu var det alltså lite snittar - små bakverk och varma scones som serverades. För oss som visar hundar blir det inte mycket tid att äta - men så har det alltid varit och det finns ju inget annat alternativt om det inte ska dra ut på tiden väldigt länge. 


 
Hanhundarna bedömdes först och de går två och två mot varandra till det bara finns en vinnare kvar. Här är det Paco (Barecho Play Now Pay Later) som gås igenom av domare Liz Cartledge. 


 
Superduktiga var de båda två tycker jag  - de sprang så glatt på scenen med viftande svans   . Med hög musik, strålkastare och all publik blir det förstås en märklig situation. Alla hundar som deltar här har blivit BIS-valp eller BIS-2 valp på SKK-utställning under 2014, så det är ju bara unga hundar med. Jag tycker de allra flesta skötte sig jättebra trots det - roligt att se!


Paco vann första omgången då han tävlade mot en Flatcoated Retriever. Andra omgången tävlade han mot en Beagle som Jill visade - och då fick Paco se sig slagen.


När så hanhundarnas vinnare stod klar - var det en kort paus innan tikarna skulle börja. 29 hanhundar var anmälda och 41 tikar så när alla tikar skulle samlas var det lite rörigt ett tag... Lottningen var också lite oklar så det blev nog att jag stod och väntade med Pasta (Barecho Party In My Head) i över en timme innan hon skulle in och tävla. Trist, hon hade ju kunnat få vila i buren under den tiden istället...


Men till slut var det Pastas tur - och hon vann omgång efter omgång. När det stod mellan henne och en mellanpudel hade domaren väääldigt svårt att välja. Helt knäpptyst var det i salongen då hon funderade och funderade - och så glad jag blev när hon till slut valde Pasta!


I tikarnas final stod det mellan Pasta och en Dalmatiner, och ni kan väl tänka er så glad jag blev när domaren räckte över den gigantiska rosetten till mig och Pasta och det stod klart att hon var bästa tik i tävlan av Puppy of the year 2014 !!

 
Tja, lite småglad ser jag allt ut att vara  !


Det blev ju många rundor för Pasta direkt där så hon var lite trött i finalen - det är väldigt varmt där på scenen och jag tycker hon var jätteduktig ändå   .


 


I finalen blev hon sedan slagen av basenjihanen - vi var förstås superglada över det resultat vi hade fått och när jag ser bilderna på henne blir jag otroligt stolt över henne, om jag får säga det själv så tycker jag hon är sååååå fin   !

 
Puppy of the year. Fr.v.: Barkless Xtreme Dimension & Barecho Party In My Head. 


 
Vi tänkte fota Pasta med hennes gigantiska rosett, pokalen och blommorna. Men det blåste och var inte fint väder alls så det blev väl inte så bra som jag tänkt mig... Men det roade de som gick förbi i alla fall!


 
Men det här kortet blev jag väldigt nöjd med - så mycket sötare än såhär blir man inte   .


Min mor och Maude var hemma hos oss med hundarna och Jacob under tiden vi var i Stockholm - ingen av tikarna behagade börja valpa, men de är båda lite oroliga så jag tycker det borde vara dags snart.... Sååå himla nyfiken också förstås på vad som finns där inne i de runda magarna!


 
Får nöja mig med att titta på dessa så länge - de äter på bra tycker jag och Vera är duktig att ta hand om dem. 


 
Den minsta tiken ligger längst bort - vid sin "favorit-tutte". Ni ser på nacken att hon äter på bra - här på fotot har just Vera släppt mjölken.


 
Ljudet av småvalpar som äter - finns det något ljuvligare   .


 
Här ligger Tyra och väntar...


 

... och Enya ligger här och flåsar istället. Clådan ger henne sitt stöd som ni ser   .



 
 
Ingen bild

Pernilla Andersson

2 mars 2015 16:19

Stoooort grattis till finaste Pastas fina framgångar på Grand Hotell!! Grattis också till att du äntligen har valpar i huset igen :)!! Lycka till med de redan födda och kommande valparna!
Ha det bäst! Pernilla

barecho

2 mars 2015 18:12

Tack så mycket :-)

 
Ingen bild

Carolina Bohman

2 mars 2015 22:41

Stort grattis till er och Pasta! Så häftigt att få vinna där!!

barecho

3 mars 2015 00:04

Tack :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Tisdag 2 april 18:18

  Ubbe, hanhund      Uzo, hanhund     Undis, tik     Uzzi, tik     Unette, tik     Ultra, tik     ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards