Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 8 januari 2019

Rivstart på nya året :-)

Av barecho - 8 januari 2019 23:18

Ja då är 2019 igång, första utställningarna är avklarade och ett nytt spännande kapitel startar för oss detta år    - genom att Jenny Andersson går in som delägare i Kennel Barecho.


Strax före jul skickade vi in ansökan om att vara tre i kenneln, två är inga konstigheter men för att vara tre behöver man skriva en motivering. Och eftersom man måste göra det trodde vi det skulle ta ett par månader i alla fall innan det skulle behandlas av SKK. Men i torsdags när Jenny var uppe hos oss för att fira min födelsedag (nåja, det var väl inte den egentliga orskaken kanske... utan det var nog mer att vi skulle bada och föna alla hundar inför My Dog-utställningarna   ) så låg beskedet i vår brevlåda - väldigt trevlig födelsedagspresent tycker jag!
 
Att vi nu är tre i kenneln innebär massor av fördelar. Även om jag fortfarande tycker utställningar är roligt så är det jobbigt att visa många hundar då fysiken aldrig kommit tillbaka helt efter min operation för tre år sedan. Jenny tycker det är desto roligare att visa hund så det är ju perfekt! Sen är det så mycket roligare att få dela hela detta med uppfödningen med någon annan - det är verkligen så att delad glädje är dubbel glädje! Förstås finns ju tankarna också på att vi vill flytta till något varmare land och då känns det ju väldigt roligt om Barecho kan finnas kvar här i Sverige ändå   . Att Jenny gått med i kenneln innebär också att det kommer bli Welsh Springer Spaniel i Barecho. Jenny startade med Dalmatiner, men efter det blev det Welsh så självklart ska hon fortsätta med det även om hon nu har en hel del brun/vita långöron hos sig nu. Ska bli spännande att få dela det med henne också - Welsh är en ras som ligger mig mycket varmt om hjärtat också   .


Så var det då dags för årets första utställningar, My Dog i Göteborg - första helgen i januari som vanligt. Det här är en utställning som vi allihopa gillar mycket. Den är välarrangerad (såklart finns det småsaker man vill ha annorlunda), men det jag gillar mest här är viljan att göra det bättre. De har tagit till sig av klagomål och försökt förbättra, det är ju inte alltid man kan förbättra något - men om man bara vill så brukar det gå på nåt sätt. Så anmäla hit är nästan ett måste för oss   .


Vi hade tänkt köra ner på natten till lördagen, men jag börjar väl bli gammal så vi bestämde att vi åker ner på fredagen istället så det blir lite lugnare. Vi kom fram dit bra precis till när finalerna startade på fredagen för de grupper som gick den dagen. Väldigt bra fördelning i kenneln var det då, David bar in de saker vi ville ha vid vår ring inför morgondagen. Han checkade in på hotell Gothia Towers som ligger vägg i vägg med utställningen och bar in alla grejer på hotellrummet. Under tiden tittade jag och Jenny på finalerna, perfekt fördelning tyckte vi i alla fall   .

 
Jag ville inte lämna hundarna själva på rummet så det blev hämtpizza till kvällsmat på fredagen, samt titta på På Spåret.


Vi har klagat en del på insläppet på denna utställning, sur och helt oresonlig personal som stått där tidigare år men nu måste alla ha gått en charmkurs. Alla var glada, trevliga och inga konstigheter med att släppa in oss och hundarna. David och Jenny kom dit en kvart före de skulle öppna och då tyckte de att de kunde gå in istället för att stå där och vänta, det är annat de än de gånger de väntar på sekunden med att släppa in trots lång lång kö. Självklart kan man inte släppa in förrän allt är klart, men många gånger är det en ren principsak. Men så var det alltså inte här - utan här kände vi oss alla välkomna när vi kom dit.
Vi hade vår ring på övervåningen. Nåt vi var besvikna över till en början, men det var faktiskt väldigt skönt att vara där. Mycket lugnare än nere där det var mycket folk och en helt annan ljudnivå. Det gick hiss upp till övervåningen och den sköttes av jättetrevliga ungdomar. Däremot ordningsvakten som vägrade öppna dörren till trappan till en början var nog sjuk den dagen det var charmkurs... Väldigt otrevlig och jag tror faktiskt inte det skulle vara så populärt om nödutgångarna är låsta ifall något skulle hända.


Alla resultat för "våra hundar" samt kritiker går att läsa på vår nyhetsblogg: https://barechoshow.wordpress.com/ 


 
Dagen började med att kullsyskonen gjorde upp om striden om Bästa valp. Supersnygga Humphrey (Barecho Having It All) blev BIR-valp medan systern Salty (Barecho Here She Comes) blev BIM-valp.

 
Ett till foto på Humphrey.


 
Bland de vuxna gick det allra bäst för Yalla (CH Barecho You Rock My World) som blev bästa hanhund och BIM. Stort grattis till BIR-vinnande tik Lizziardhs Victory Brown Mist.


Roligt var också att fina juniortiken Mynta (Barecho Expensive Dreams) vann juniorklassen med CK och sedan slutade som fyra bästa tik med Reserv-Cert!


Cockervalpen Dizza (Barecho I Dug Up A Diamond) blev också BIR-valp denna dag.

   
   
Fina Humphrey blev utplockad i BIS-valpfinalen men fick ingen placering. 


     
Vår uppfödargrupp blev BIR men fick ingen placering i finalen. Gizza (CH Barecho Glint Of Gold) hade också BIR-vinnande avelsgrupp. Vi gick inte in i finalen med den eftersom det var samma domare som dömde bästa avelsgrupp och uppfödargrupp, kändes inte så skoj och varför de valt att göra så kan man fråga sig. 


 
Många besökare kommer till My Dog. Det klagas att det är trångt och för mycket folk - men det är väl självklart vi ska vara glada över att det kommer så många och vill titta på våra hundar. Förstår inte alls hur man kan klaga på det. Nej, där har de lyckats på My Dog - det märks att det lockar besökare, något som vi tycker är väldigt positivt!


En annan positiv sak var att de flyttat rastplatsen. Den låg nu på ett mycket mer lättillgängligt ställe. Förut var man tvungen att gå igenom där alla rasmontrar var för att komma dit (iaf om man var i den änden av hallen) och det var typ ett helt omöjligt projekt om man skulle hinna tillbaka till bedömningen. Så även där verkar de ha tagit till sig av kritiken och förbättrat, bra gjort! En del klagar på rastplatsen, det förstår jag inte heller. Klart det blir mycket hundkiss där, men alla tog upp bajset efter sina hundar och det fanns både spån och grus utlagt vilket gjorde att de flesta hundar kunde tänka sig uträtta sina behov där. Tror många som klagar inte sett hur dåligt det brukar vara på andra ställen när det är inomhusutställningar...


   
På lördagkvällen åt vi tillsammans med ett gäng härliga springermänniskor på en italiensk restaurang. En supertrevlig kväll med många skratt blev det. Och ja, ni har väl hört att det är Lisa Årdh som pratar i hissen på Gothia Towers, om inte måste ni lyssna ifall ni kommer dit. Det hörs alldeles extra bra att det är hon på tredje våningen   .
När vi kom tillbaka till hotellet hade vi tänkt åka upp till Sky Bar på 23:e våningen, men när vi såg hissen gick på utsidan valde vi att sätta oss på entreplan istället. Och jag drack förstås juice ifall nu någon inbillade sig nåt annat. Salty var med där också, det märktes att hotellet försökt göra det enklare för oss hundägare - väldigt uppskattat från många. Då blir man lite besviken när man ser att en del hundägare inte är glada för det utan tar det för givet. Man behöver inte låta hunden kissa precis utanför dörren in till hotellet, lite hänsyn kan man ta som hundägare kan jag tycka.


Dag två hade vi en för oss helt okänd domare i ringen, hon var från Italien och om jag förstod det hela rätt var hon cocker-uppfödare. 

 
Dagen började lika som gårdagen, kullsyskonen Humphrey och Salty var BIR-valp resp BIM-valp.


 
Stjärnan för dagen var vår stolthet Biggles (CH Barecho Bring The Gold). Han tog sitt 15:e CERT och blev återigen BIR (för 8:e gången). Han är bara 16 månader gammal så det är vi väldigt stolta över såklart, denna dag fick han också sitt första CACIB. Något han aldrig tävlat om tidigare pga sin låga ålder. 
 
Ett till foto på Biggles.

 
Bästa tik blev Biggles mamma Gizza (CH Barecho Glint Of Gold), hon slutade alltså som BIM. Tvåa bästa tik med CACIB blev Curry (CH Barecho U Must Be The One) och fyra bästa tik med CERT nummer 7 stod Blingen (Barecho Bling Bling No Way). Yalla (CH Barecho You Rock My World) vann återigen championklassen bland hanhundarna och slutade denna dag som fyra bästa hanhund. 


 
Samma resultat med grupperna denna dag, vi hade både BIR-vinnande uppfödargrupp och BIR-vinnande avelsgrupp. Vi gick bara in med uppfödargruppen då det var samma domare även denna dag. 
Humphrey blev återigen utplockad i BIS-valpfinalen men fick ingen placering.


   
Dizza (Barecho I Dug Up A Diamond) blev även denna dag BIR-valp   


Något som var lite roligt var att ringsekreteraren vi hade i vår ring under söndagen sa till mig efter vi var färdiga med rasen att hon var glad att se vi var så trevliga mot varandra i vår ras. Vi gratulerade varandra och väntade in de andra när vi började springa. Något som enligt henne inte var så vanligt i alla raser. Sånt är ju roligt att höra, så tack till er alla som bidrog till den trevliga stämningen både i och utanför ringen denna helg   .


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Av barecho - Fredag 1 mars 07:49

Denna kull är Ziris andra kull hos oss, förra kullen föddes för 1,5 år sedan, i den kullen blev det sju valpar. Att det skulle bli fler denna gång misstänkte vi ganska tidigt, för redan när hon gått fyra veckor började magen växa - och det snabbt! De...

Av barecho - Måndag 5 feb 10:32

I lördags föddes Mejrams andra kull, allt gick bra och Mejram och de små mår bra   Några av valparna har tan-tecken, men det är fortfarande ganska svaga tecken så svårt säga ännu vilka som kommer att få tan som sin mamma.     Första valpen födde...

Av barecho - Lördag 27 jan 08:14

Det är fler ras/special-klubbar som tagit bort Årets-tävlingarna för sina raser. Motivationen har ofta varit att dessa listor blir för "viktiga" och att vissa utställare inte beter sig schysst mot dom andra på grund av det. Jag tror snarare att det b...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards