Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 13 januari 2019

En snabbvisit till Skåne-land :-)

Av barecho - 13 januari 2019 15:50

Thomas, min äldste son, har bott i Skåne länge nu. Först i Malmö, sen i Ystad - så Malmö igen och så har det varit Lund nu på slutet. Jobbigt att ha ett av barnen så långt borta, samtidigt som man som förälder såklart vill att de ska göra det de själva vill. Att tänka de ska bo kvar kring där man bor själv är bara egoistiskt, härligt tycker jag när de vågar skapa sig ett eget liv - även om man ändå sen förstås vill fortsätta vara en del i det livet som deras förälder   .


Thomas har bott som inneboende ett tag då det är så svårt att få tag på lägenheter i Lund, men i slutet av november fick han möjligheten att hyra en lägenhet vilket han såklart var väldigt glad för   .


Lägenheten är en etta som ligger i Hjärup, strax utanför Lund. Han flyttade dit för 1,5 månad sen alltså - och har gjort så otroligt fint där. Men, lite småsaker som behövde göras - som sättas upp saker på betongväggarna, skruva i ordning soffa och bord mm. Sen behövdes det också kompletteras med en hel del saker, det är ju helt otroligt så mycket saker man har i ett hem egentligen! 


Såna gånger som vid flytt är det jobbigt att bo långt därifrån som förälder, man vill ju hjälpa till - vi hade ingen möjlighet att åka ner den helgen han flyttade utan detta var första lediga helgen vi kunde åka dit.


Jag plockade ihop lite saker hemma som vi har dubbelt av, lite gamla kökshanddukar med broderier från äldre släktingar bland annat, gamla hundpriser mm. Så vi packade Barecho-bilen i fredags kväll, full med saker och med oss också; David, Helene, Jacob, Henric, Elis och Viktoria. Jätteroligt att vi kunde komma iväg allihopa    Att vi alla kunde åka var bara möjligt förstås om vi hade hjälp med hundarna hemma, massor med tack till Jenny som bott hos oss under helgen - vet ju att alla hundarna haft det hur bra som helst då   .


Vi gav oss iväg ca 21.45 på fredagkvällen, David körde till Jönköping och jag körde därifrån. Vi kom fram 04.45 - lite slitna, men inte så farligt som man skulle ha kunnat tro.

   
Elis var den som var piggast tror jag. Han somnade i bilen när vi åkt en timme kanske, sen vaknade han strax före 03.00 och ropade efter Pappa. Blev nog fundersam var han var när vaknade, men när han sen insåg att vi alla var där blev han lugn. Inte somnade han om heller, nejdå - han var såå nöjd så. Oj, stoooooor lastbil sa han för varje lastbil jag körde om... I den åldern är man sannerligen lättroad   .


Efter några timmars vila gick vi iväg till affären för att handla till frukost, riktig engelsk frukost fick det bli. Är ju så himla gott det    . Sen packade hela familjen in sig i bilen för att åka på shoppingrunda. Det blev en hel del inköpt på Ikea, men vi hann med en del andra affärer också. När jag skulle betala för ett par batterier på Rusta för 29:90 stod det medges ej när jag skulle betala. Provade igen, för det kort jag skulle betala med är ett kreditkort med kredit på 10.000:- och hade anmält till nån utställning med det, det var allt. Så att det fanns pengar där visste jag. Men icke, medges ej sa den otroligt sura kassörskan. Tog ett annat kort och det fungerade. Förstod då att det var nåt lurt. Kollade sen på banksidan på mobilen och upptäcker då att kortet har blivit "kapat" eller vad man nu kallar det. Massor med uttag i ffa Holland, för nästan 9000:-..... så otroligt trött man blir, inte roligt alls. Jag är alltid jätteförsiktig när jag använder kortet för att betala på internet, men det måste ju vara där som något hänt. Men vad sjutton ska man göra? Allt måste ju betalas med kort nuförtiden? Läste att kortbedrägerier ökat väldigt, man kan ju tycka bankerna borde jobba väldigt aktivt för att göra så det inte är möjligt att kapa kort på detta sätt. Kortet är ju förstås spärrat nu, men vad hjälper det nu liksom? Det ska väl gå att se hoppas jag att det är falska uttag, men innebär en massa extra jobb som inte alls är vad man har lust med. 


   
Thomas bor alltså i Hjärup, och då i en del av Hjärup som heter Jakriborg. Det är som en egen liten stad i staden på nåt sätt. Husen där är det en speciell stil på och om jag fattade det hela rätt så byggdes allt upp samtidigt för att skapa denna "stad". Husen är alla spetsiga upptill, Thomas lägenhet låg på markplan så hur det ser ut med våningar uppåt vet jag inte. Stilen är lite gammaldags, smala gränder och kullerstensgator. 

 
Det är en mur också uppbyggd åt ett håll, visst får man lite känslan här av Törnrosdalen ifrån Bröderna Lejonhjärta. Bara väntar på att man ska få säga lösenordet "All makt åt Tengil- vår befriare" där i öppningen.


 
Ett litet torg fanns där också, hur mysigt som helst. Hade varit nån julmarknad där också berättade Thomas - känns som helt perfekt för det. 


 
Här ser man muren igen. Man fick parkera utanför själva området där lägenheterna och affärerna var. 


 
Mellan det gula och det vita huset här är ingången till Thomas lägenhet. Helt egen ingång vilket ju är trevligt. Känns så kul att vi fått se hans lägenhet och området han bor i. Även om man ser foton och hör beskrivningar är ju inte det samma sak alls som att se det med egna ögon. 


 
Efter all shopping var vi så trötta så vi orkade inte göra mycket mer. Lite slappande först och sedan ett besök på pizzerian som ligger typ 5 meter från Thomas lägenhet. Nära och bra   .


Lite sällskapsspel blev det på kvällen innan jag, David och Elis åkte till ett hotell i närheten. Kändes som det skulle bli lite väl trångt om vi skulle sova där allihopa. Elis var också väldigt nöjd när han kom till hotellet och hittade en riktig barnsäng där   .


 
Dagen idag har bestått av arbete med att fixa iordning lägenheten på lite olika sätt. Eller ja, som ni ser så jobbar David och vi tittar på. En mycket bra fördelning   .


Nu är vi på väg hemåt, i ösregnet. Längtar inte alls hem till snön, men det här vädret är inte roligt alls det heller. Föredrar nog ett par minusgrader då och snö, lite snö kan jag stå ut med - bara jag slipper isen.... Isen är det allra värsta i våra trakter, snön kommer och går och däremellan är det is... Nej, nu vill vi ha vår. Det dröjer nog ett tag, man får glädja sig så länge med att det blir liiiiite ljusare och ljusare nu dag för dag   .

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Av barecho - Fredag 1 mars 07:49

Denna kull är Ziris andra kull hos oss, förra kullen föddes för 1,5 år sedan, i den kullen blev det sju valpar. Att det skulle bli fler denna gång misstänkte vi ganska tidigt, för redan när hon gått fyra veckor började magen växa - och det snabbt! De...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards