Barecho

Senaste inläggen

Av Helene - 22 september 2017 08:33

Som jag skrev tidigare har vi ju inte haft springervalpar på ett helt år - men nu har vi huset fullt   . 


Fay (Barecho Surprise Me) hade tid att valpa nästa vecka, tisdag den 26/9 och med tanke på att vi åker till Australien den 24/9 var det ju lite dålig planering... men, man styr ju inte över när de ska paras och valpa och eftersom min mor ska bo här under tiden vi är borta kände jag mig inte det minsta orolig. Dock vill jag ju såklart alltid helst vara med själv på valpningarna, det är ju uppfödningens verkligen höjdpunkt när en valp föds!


Så när tempen låg nere på Fay i onsdags morse visste jag inte helt vad jag skulle tro - hon åt inte heller sin mat men var helt lugn för övrigt. När min mor kom hem till oss några timmar senare var tempen fortfarande på 37,1 och det hade även kommit lite vatten. Så då insåg vi förstås att det skulle bli valpning! Sex dagar för tidigt och lite orolig blev jag att valparna skulle vara små och outvecklade.... En oro som inte alls skulle visa sig vara befogad...


Första valpen föddes klockan 23.25 och detta efter att hon bara 15-20 minuter före haft sin första krystvärk.

 
Det var tiken Dixa som föddes allra först, hon vägde 448 gram så då insåg vi att det nog inte var så små valpar därinne trots allt.... 


 
Tiken Dottie föddes bara fem minuter efter, klockan 23.30 Även hon var rejäl, vikten var 444 gram på henne.


 
Tik nummer tre föddes 00.08 och hon är den som är allra störst av dem då hon vägde 450 gram. Hennes namn fick bli Dimma.


 
Bra precis en timme efter, klockan 01.06 föddes första hanvalpen. Han heter Digger och väger 414 gram.


 
En till hanhund blev det, Donner som föddes 01.20 Han vägde 410 gram och är alltså minst - men inte speciellt liten ändå   .


Det var ju Fays första kull detta och många gånger brukar de vara lite skeptiska till en början när första valpen fötts, speciellt när det gjort ont som det gjorde denna gång då valpen var så pass stor. Men Fay förstod direkt vad som skulle göras, hon tvättade den och tittade oroligt på mig när den skulle vägas   . Det är så fascinerande med denna instinkt som gör att de vet exakt vad som ska göras. Valpningen gick väldigt smidigt och alla moderkakor kom ut vilket alltid är skönt, fosterhinnorna var otroligt starka på samtliga valpar.


   


Nu får jag passa på att njuta så mycket som möjligt av dessa innan vi åker - kommer ju att ha hänt massor med dom till vi kommer hem igen   .


 

Samma sak med dessa 14 valpar - kommer att vara såå himla nyfiken på hur de har utvecklat sig till vi kommer hem, Gizzas valpar är ju då precis 8 veckor och Pastas blir det några dagar efter   .

ANNONS
Av Helene - 6 september 2017 15:43

Jag har varit lite småkrasslig ända sedan förra veckan - är ju inte ofta jag stannar hemma från en utställning vi anmält till, men att åka upp till Vännäs i söndags hade jag inte pallat - var såå himla trött och ont i kroppen. Att jag sedan var och tittade på Jacobs fotbollsmatch i måndags kväll gjorde förmodligen inte saken bättre - men det var det värt ändå, han var så duktig tycker jag (och vem vet bättre än en fotbollsmorsa liksom?).

 

Men förkylningen blev ju inte bättre av det tyvärr. I går morse vaknade jag med feber och jätteont i ryggen - varje gång jag hostar så hugger det till i ryggen (jaaa ni hör hur synd jag tycker om mig själv, eller hur?). 


Fortfarande håller febern i sig - och så fort jag anstränger mig (som typ går upp för trappen) så är jag alldeles svettig. Tack och lov för Netflix och Viaplay såna här gånger. Jacob tipsade mig om en serie som hette 13 reasons why så den håller jag på och plöjer mig igenom just nu...


På något sätt får jag för mig att mitt immunförsvar blivit sämre efter operationen av tumören - eller om det är av alla mediciner jag äter sedan dess. Jag tycker inte alls jag var sjuk lika ofta före det, eller kan det vara åldern som gör det? Att jobba som förskollärare gör ju att man är utsatt förstås för smitta - men det gjorde jag även före jag opererades och det känns inte som jag var sjuk lika ofta då, eller så har jag bara dåligt minne...


Nåja, bara att hoppas förkylningen försvinner snart så allt återgår till det normala. En dusch ska det bli nu, får för mig att det ska få mig att känna mig lite bättre en stund i alla fall...

ANNONS
Av Helene - 4 september 2017 16:09

.. i den här bloggen igen. Känns som jag mest skriver samma saker i den så har känts lite tjatigt. Men som sagt, ska försöka blogga lite oftare nu än jag gjort på senaste tiden!
Roligare att blogga nu också när vi har fullt med valpar i huset igen   . Känns så himla roligt att få lite "nya" valpar och ungdomar att följa utvecklingen på samt ställa ut. Det sistnämnda är förstås inte det viktigaste, men det är ändå mycket roligare att åka på utställning när man har lite lovande valpar med sig. Finns nog dom som tror att det är stunderna i utställningsringen när det går bra som är guldkornen för oss hunduppfödare - men så är det förstås inte. Just de förhoppningar som man har för varje kull som föds, att följa dem och undra över hur de kommer att bli som vuxna - ja allt det är vad som gör slitet värt som uppfödare   .  Sååå spännande och något jag aldrig, aldrig kommer att tröttna på.


 

I Gizzas kull finns det för närvarande en hanhund att tinga, ev också en tik då vi fått en avbokning. Vi ska förstås behålla själva också om det blir några vi känner att vi vill ha kvar. 


 
Samma sak gäller förstås i Pastas kull, någonting har vi tänkt oss behålla själv. Ett par hanhundar finns dock kvar att tinga i den kullen.


 
Sedan har vi också lilla Didrik kvar som gärna vill ha ett eget hem   .


Vi är också väldigt glada åt att Fay (Barecho Surprise Me) visar alla tecken på att vara dräktig   . Såån himla rolig vinter/vår det kommer att bli med alla nya valpar   .


Annars, vad har hänt här hemma? Inte så mycket (och det är ju bara skönt faktiskt...). Jag verkar ha dragit på mig en förkylning nu så hoppas den ska försvinna fort - så jobbigt när man inte känner sig helt pigg...


 
Elis har hunnit bli hela 6 månader nu, helt otroligt vad fort det går

 
Vår gamla supertant Pärlan har fyllt 10 år - hon har vunnit 3 x BIS-1 veteran på SKK tre utställningar i rad nu, hon är verkligen i superbra form. Finns en del surpuppor som tycker det är onödigt att ställa ut veteraner och att det är tragiskt för rasen när en veteran vinner. Jag tycker precis tvärtom, det är väl himla bra reklam för en ras när de kan vara så pigga och fräscha långt upp i ålder! Så nej, Pärlan kommer inte att sluta ställas ut än - hon tycker det är så roligt så ett tag till får hon allt följa med   .Av Helene - 21 augusti 2017 13:05

Pasta och Gizza parades samma dag, så onsdags förra veckan hade de båda två tid att valpa. Gizza parades endast en gång, Pasta parades fler gånger och då är det alltid svårt att veta vilken parning såklart. Förmodligen var det inte första parningen som hon blev dräktig av eftersom hon valpade tre dagar efter Gizza. Vi var lite oroliga att de skulle valpa samtidigt, jag har då hört att tikar kan dra igång varandra när de startar att valpa. Men nja, Pasta-makaronen våran tog Gizzas valpning med ro - hon hade ingen brådska...


Men i torsdags kväll började hon bli orolig, tempen hade då också gått ned. Min mor var hemma med Pasta under fredagen när jag jobbade - men när jag kom hem från jobbet var det fortfarande lugnt.


 
Första valpen föddes 15.30, det var en tik som numera heter Cloetta. Hon vägde 330 gram. 
Valp nummer två föddes 16.25, en hanhund som heter Chance. Han vägde 414 gram. 
Tredje valpen var också det en hanhund. Han föddes 16.55 och vägde 440 gram, vilket gör honom till den största valpen för tillfället. Hans namn blev Caddy. 
Nummer fyra var en hanhund. Han föddes 17.45 och heter Calvin. Hans vikt var 400 gram. 
Dags för nästa tik och valp nummer fem. Hon föddes 18.40 och vägde 366 gram, namnet blev Corona. 
Nästa valp var en till hanhund, den minsta i kullen just nu. Han vägde 266 gram och föddes 21.00 Namnet blev Carat. 
Sista valpen var ytterligare en hanhund, han föddes 21.45 och heter Chapman. Vikten var 322 gram på honom. 


Ursäkta de suddiga korten. Det är helt omöjligt för oss att få till bra kort verkar det som.... Nu har vi köpt en ny kamera och jodå den fungerar väl bra för det mesta. Men den är superkänslig för ifall något rör sig - då blir det suddigt... kanske någon inställning man ska göra, men varför ska det vara så himla svårt att få en kamera där man bara kan knäppa och det blir bra? Verkar vara en omöjlig ekvation - iaf för oss...


 

Av Helene - 16 augusti 2017 19:11

Av olika anledningar har vi inte haft någon springerkull på ett helt år, tikar har inte gått att para och flera tikar har gått tomma. Otroligt trist har det varit, som tur är har vi haft Affenpinschervalpar och hur underbara de än är så har jag saknat springervalpar väldigt mycket.

Så när vi kunde konstatera att både Gizza (CH Barecho Glint Of Gold) och Pasta (CH Barecho Party In My Head) var dräktiga blev vi jätteglada förstås och båda kullarna var/är så efterlängtade!


Båda parades samma dag, men Pasta parades flera gånger vilket förstås gör att någon av hennes senare parningar är den som "tagit" så att säga.


Gizza valpade igår, vi hade planeringsdag på jobbet så det var lite svårt för mig att ta ledigt. Som tur var ryckte min mor och Maud in och var hemma med Gizza under tiden jag var på jobbet. Två tikvalpar föddes strax innan jag kom hem från jobbet   .


 
Först ut var Babette, hon föddes 14.25 och vägde 340 gram.


 
Bara 10 minuter senare föddes alltså nästa tik, Belinda och klockan var då 14.35 Hon vägde 320 gram.


 
Första hanhunden föddes två timmar senare, klockan 16.35 Han heter Bacchus och vägde 360 gram.


 
Valp nummer 4 var en till hanhund. Han föddes 17.00 och vägde 372 gram. Namnet hans blev Balthazar.


 
En till paus på två timmar blev det innan valp nummer 5 föddes. Det var en tik som heter Bounty. Hon är svagt tan-färgad och vägde 316 gram.


 
Valp nummer 6 föddes 20.25 En till tik blev det och hon heter nu Blossom. Vikten var 346 gram. 


 
Sista valpen föddes 21.45, en tredje hanhund var det och han heter Biggles. Vikten var 312 gram.


Sedan var vi osäkra på om det var någon valp kvar eller inte, hon hade hela fem moderkakor kvar och svårt att känna om det var en valp eller om det var moderkakorna som låg ihop.... Någon mer valp föddes dock inte, utan det var istället flera av moderkakorna som kom ut som tur var.


 
Alla sju verkar må bra såhär långt, även mamma Gizza mår bra även om hon tycker det är lite varmt hos valparna   .

Av Helene - 3 juli 2017 15:57

I helgen var jag i Norge och dömde lördag och söndag, närmare bestämt i Trondheim på NKK:s internationella utställning.

Lördagen dömde jag 83 hundar totalt, i raserna Dvärgpinscher, Pinscher, Dvärgschnauzer svart och Dvärgschnauzer svart/silver. 

Foton på mina BIR/BIM-vinnare kommer här, förutom på Pinscher där det inte blev något foto då ingen hanhund fick CK. Tiken som blev BIR var en juniortik vid namn Zhivariis Fantastic Fia.


 
Dvärgpinscher: Fr.v BIM DKUCH NOUCH DKJV-15 KBHJV-15 Cherrybeau Jacen Solo & BIR Baron Wolf Unbeliveble Star


 
Dvärgschnauzer svart: BIR Option Don't Worry & BIM Dreamkiss Femme Fatale


 
Dvärgschnauzer svart/silver: BIM SEUCH EECH  Every Wish Fulfilled Ventusbarbatus & BIR FIJW-16 Delirium Tremens De Akra-Leuka


Söndagen dömde jag totalt 86 hundar av raserna Labrador Retriever och Flatcoated Retriever. Två klasser på Flat hade flyttats till annan domare, det var juniorklass tikar och unghundsklass tikar. 


 
Labrador Retriever: BIR NOUCH SEU(u)CH Mementos Puccini & BIM Mambrinos Imogen


 
Flatcoated Retriever: BIR NOUCH SEU(u)CH Rudskog's Best Wish & BIM SEU(u)CH DKJV-15 NOJV-15 Caci's Shine Bright Like A Diamond


Flat-valpen som blev BIR-valp i min ring avslutade dagen med att bli BIS-valp, verkligen roligt att se   . Valpens namn är Fambia Baron Mcpharon. Foton på honom och andra vinnare i finalerna finns att se här: https://www.facebook.com/pg/NorskKennelKlub/photos/?tab=album&album_id=1752376691439106 


Jag hade också nöjet att få döma grupp 8 och vinnare där blev en Portugisisk Vattenhund vid namn Aquafortis Kamikaze, den avslutade dagen sedan med att bli BIS-3. BIG-2 blev flatten som jag dömt själv, BIG-3 en Chesapeake Bay Retriever som hette Bidziil John och BIG-4 en Tollare, Tollergrenda's X-mas Winther Dream.Av Helene - 15 maj 2017 21:21

Idag blev Tyras valpar tre veckor, de blir rörligare och rörligare nu - försöker småbita på fingrarna och viftar på svansen när man pratar med dom och tar i dom. Tänk att det kan man då aldrig tröttna på, hur många valpar man än föder upp - just när de är så små att de knappt kan gå så viftar de ändå på svansen när de får kontakt   . Det är kärlek det   .


De har fått sin veckoliga kloklippning och även blivit avmaskade idag, inget av dessa sysslor var speciellt populära. Fastän de är så små sprattlar dom så det är nästintill omöjligt att klippa de små klorna!

Här kommer några foton, det är så otroligt svårt att fota helsvarta valpar - och speciellt nu när vi bara har mobiltelefonen att fota med. Men lite ser man iaf på korten - som t.ex att de är hur söta som helst   .


 
Claes


 
Conrad


 
Curt


 
Cajsa


Helgen har mestadels gått åt till den överraskningsfest som vi varit med och anordnat för våra vänner Carina och Mikael på kennel Cacis då de firar 30 år som uppfödare i år.  Vi hämtade dem i lördags em och skjutsade dem sedan till en bystuga utanför Borlänge där flera av deras valpköpare (vi var ca 60 st sammanlagt) väntade på deras ankomst.

Efter lite båldrickande delades alla upp i lag (förutom vi som höll i det hela). De fick sedan tävla genom att gå en tipspromenad först. Sedan var det tävling i vem som satt upp och tog ned ett utställningstält samt en tygbur snabbast. Efter det blev det apporteringstävling, flera föremål som t.ex en dummy i vattenhink, hundben, köttbulle osv skulle hämtas in. De var otroligt duktiga måste jag säga, trodde inte det skulle gå så snabbt som det gjorde!

Efter det blev det sorteringstävling, de skulle sortera åtta domare i åldersordning - kan säga att inget lag hade alla rätt. Två lag hade sex rätt och det var bra gjort tycker jag. Tävlingen avslutades sedan med musikquiz.

Supergod mat fick vi äta och tja, lite vin till blev det för min del också - men eftersom jag drack vatten till mådde jag prima dagen efter. David drack inget vatten under kvällen, så mycket kan jag säga...

Ett jätteroligt uppträdande fick vi se under kvällen också, samt en hel del annat skoj. Sista timmarna dansade vi och sjöng så jag är både hes nu och stel i kroppen (måste ha använt muskler som legat i träda länge...). Tyvärr har jag inga bilder från festen, men det kanske kommer så småningom om vi får några från andra.

En otroligt rolig kväll var det som jag sent kommer att glömma - vi är så glada att David och jag får vara med "på ett hörn" fastän det var många år sedan vi ägde en Caci's hund. Men vem vet, det kanske blir någon flat snart igen - känner mig så sugen, speciellt när jag fick se de supersöta valparna i lördags...

Av Helene - 8 maj 2017 20:03

Idag fyller Tyras valpar två veckor   . Valplådan är precis bredvid sängen, på den sidan där jag ligger och det har varit så skönt att få sova i min riktiga säng istället för som jag vanligtvis gör, sova i sängen som finns i "valprummet". Jag är inte alls okej i mina leder och rygg just nu (är förstås skitvädrets fel...) och då mår jag bättre av att sova i min vanliga säng så det fick bli så denna gång.

Valparna har varit så tysta och nöjda, men nu när de börjat gå omkring lite och även öppnat ögonen är det såklart lite mer liv på dem. Nu kan jag knappt somna på kvällarna för att jag ligger och tittar på dem istället   .


 
Tyra vakar fortfarande över dem, hon tittar misstänkt på mig när jag håller på med dem. Och när jag klippte klorna på dem idag var det inte alls populärt från hennes sida...


 
Claes


 
Conrad


 
Curt


 
Cajsa


 
Vi har haft äran att få vara hjärtegrynsvakt åt lilla Elis under helgen. Visserligen bara några timmar men ändå. Finaste Hammarby-kläderna som han fått av plastfarfar och farbror Jacob hade han på sig, dagen till ära   . Inte mycket som slår att få hålla i sitt eget barnbarn, det är en sak som är säker    .

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Barecho med Blogkeen
Följ Barecho med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se