Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 15 maj 2014

Nytt tillskott till familjen :-)

Av barecho - 15 maj 2014 08:26

När vi kom hem till hundarna och Jacob på natten till måndagen så blev hundarna förstås glada - men de har verkligen ingen tidsuppfattning. De var typ lika glada som när jag varit på Ica och handlat - alla har haft det bra förstås, och de sista att komma hem var Tyke och Tekla igår. Tekla var jätteglad att se mig - hon är nog den enda Affenpinschern som "skrattar" som ett äkta långöra när hon blir riktigt glad. Tyke var väl också glad - men inte alls överdrivet. När sedan hans extrahusse gick - ja, då gick han med honom. Typ, det var ju kul att hälsa på den här familjen - men nu åker vi väl hem till oss...  . Haha.. dom är för roliga, men så skönt att de trivs så bra när vi är borta   .


Det tar sin tid att packa upp och få ordning på allt här hemma igen, man blir lätt "förslappad" när man varit på semester - men nu så börjar jag känna mig "fit for fight" igen. Imorgon bär det av söderut också för utställning i Hässleholm både lördag och söndag, ska stanna på en valptitt efter vägen först och sedan sova över hos Maria i Hallsberg   .


I måndags var vi och hämtade en "ny" begagnad bil till David. Det är en ny leasingbil till honom då hans gamla gått 17000 mil nu, det körs en hel del bil här hemma måste jag säga.... Men så trivs vi båda två bakom ratten också :-) Nu har dock jag fått konkurrens om att köra åt David när han kör - han brukar ju säga att våra bilar är högerstyrda eftersom jag måste kommentera det mesta under hans körning. Jaaa, men lite hjälp är väl aldrig fel   . I den här bilen han har nu känner jag dock mig lite smått överflödig. Den piper om han kör över nån linje utan att blinka, den säger till om han ligger för nära bilen framför, det finns kameror för "döda vinkeln" osv. Vad ska jag nu sysselsätta mig med när han kör?? Och får väl se hur irriterad jag blir själv ifall "tanten i bilen" ska tillrättavisa mig när jag kör...

 
Det blev en vit bil den här gången, inte min favoritfärg kanske - men det kändes mer väsentligt med vilken motor det var än färgen...



Vi grubblar på namn till den här hemma - nån som har något bra förslag? Tror det måste vara ett kvinnligt eftersom den är så fylld med pekpinnar... Tänkte kanske Malwy - men får se vad den passar till efter jag har kört den.



David kan knappt slita sig från den - det är all möjlig utrustning i den här, var nog inte långt ifrån att han sov i den första natten...


 
Färddator med inbyggd GPS - dock finns det ingen varning för fartkameror i den så tror vi måste ha kvar den gamla för säkerhets skull   .


 
Vi hämtade den som sagt i måndags och i går tvättade han den... jaaa, så är det att ha vit bil. Täta besök på biltvätten blir det nog, i början iaf..



Hmmm.... den här är vi inte helt överens om. David tycker det är såå exklusivt med sollucka - medan jag tycker det är lite töntigt och gubbigt. Men, det blir ju lite ljusare i bilen så det är ju bra... så kanske ser jag mer positivt på den också till slut!



Trevlig post låg och väntade här hemma när vi hem hem   . Detta fick alltså Clådan för sitt CC (Cert) som hon fick på Crufts i mars. Jag förstår inte att engelska kennelklubben verkar ha så gott om pengar så de har råd att skicka ut såna här till alla CC-vinnare. Anmälningsavgifterna till Crufts var ju nästan pinsamt låga också om man jämför med utställningarna här i Sverige. Hur kan det vara sån skillnad? Jag menar, Crufts kan ju inte vara gratis att anordna direkt?



Hon fick också ett brev med sitt Stud Book Number. Och vad det egentligen är har jag aldrig helt förstått... att det är bra förstår jag, men vad man ska med det till förutom att de är livstidskvalificerade till Crufts vet jag faktiskt inte. Lleyton har ett sånt och Baros likaså - och nu även Clådan. Så förstås Seamus och kanske också Holly?


     


 
 
Ingen bild

Katarina & Yatzy

15 maj 2014 09:06

Vad kul att du kommer till Hässleholm. Då syns vi.

barecho

15 maj 2014 09:09

Det gör vi, ska bli trevligt :-)

 
Ingen bild

Katarina Hudatzky

15 maj 2014 10:15

Det sista pappret är ett bevis för att hon är införd i The Kennel Club Stud Book och var någonstans hon kvalificerat sig till det. Kanske använder man det numret om man vill anmäla till Crufts igen? Dom finns för evigt omnämnda i GB i alla fall :) Ett slags kvalitétsbevis skulle jag säga. Grattis till det!
Så här står det på deras hemsida:

"The need for a Kennel Club

The founders of the Kennel Club wanted to ensure that all Dog Shows and Field Trials were run fairly and honestly and with the welfare of the dogs in mind so they set up the Kennel Club to govern these events nationwide. In 1874, the first Kennel Club Stud Book was published. It listed the results of all Dog Shows and Field Trials since 1859 and included sets of rules for running Dog Shows and Field Trials. A Kennel Club Stud Book has been published every year since and provides a record of results for all Championship Dog Shows, Field Trials and other dog activities, such as Obedience and Agility."

- See more at: http://www.thekennelclub.org.uk/our-resources/about-the-kennel-club/history-of-the-kennel-club/#sthash.Wq3NY2mV.dpuf

barecho

15 maj 2014 10:23

Jo, så långt förstår jag - men annars vad man ska med det till vet jag inte? Men, att man ska vara stolt över det har jag förstått :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Tisdag 2 april 18:18

  Ubbe, hanhund      Uzo, hanhund     Undis, tik     Uzzi, tik     Unette, tik     Ultra, tik     ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards