Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 18 november 2023

Tirils och Jamas valpar är födda :-)

Av barecho - 18 november 2023 14:59

Förra gången fick Tiril en hel vecka för tidigt, och nu valpade hon sex dagar före beräknad valpning. Alla valpar var stora, både förra kullen och i denna kull. Och man kan ju fundera om det är naturen som gjort så att hon valpar så pass tidigt för att valparna skulle bli för stora annars, eller om hon är parad för sent?

Hur som helst, så har jag varit riktigt dålig nu på slutet - mer orkeslös än tidigare (trodde man ju knappt var möjligt, samt att jag börjat med en ny medicin som ger kraftiga biverkningar. 


Som tur var kunde Henrics sambo Viktoria, som Tiril bor hos vanligtvis, komma och vara med på valpningen så jag fick vila lite. För såklart skulle hon valpa på natten, man kan ju undra varför så många tikar har en förkärlek för att valpa mitt i nätterna? Det sägs att det är för att det är lugnare då? Har för mig att det är lika med människor, att fler barn föds på natten än på dagen och att det hade nåt med att mamman vilar då. Konstigt ändå, för när jag gick över tiden med mina barn så fick jag alla möjliga råd om vad jag skulle hitta på för att det skulle sätta igång...


Tillbaks till Tiril. Hon var ganska så lugn hela dagen före, knappt något bäddande alls - ville bara vara nära och hässjade lite lätt. 


 
Första valpen föddes kl 23:41, onsdag den 15/11 och det blir därför kullens födelsedatum. Det är rätt så ofta de föds på olika sidor om midnatt, men jag räknar alltid valp nummer 1 som den som får sätta datumet.  En brun/vit hanhund som vägde 450 gram, han fick namnet Rolf. 


 
Nästa valp föddes kl. 01:50 (och då hade jag somnat...), en hanhund det också. Han vägde 465 gram och är med det den största i kullen. Hans namn blev Rodney. Han kommer att bli tan-färgad som det ser ut nu.


 
Tiril nöjd när det äntligen kommit en valp   


 
Tredje valpen var också en hanhund, han föddes klockan 02.24 Vikten var 380 gram och han är den minsta i kullen, fast inte så väldigt litet ändå måste man väl säga. Hans namn blev Robbie, en lustig liten virvel har han mitt på huvudet - så sött   


 
Sedan var det dags för tjejerna att anlända, valp nummer fyra var en tik. Hon föddes klockan 02.49, vikten var 395 gram och hennes namn blev Renata.


 
Nästa tik blev Ritva, hon föddes klockan 03.30 Vikten var 450 gram och hon ser också ut att blir tan-färgad. 


 
Valp nummer sex var också en tik, hon fick namnet Runa och vägde 410 gram. Tiden hon föddes var 04.45. 


 
Sista valpen, alltså nummer sju, var även det en tik. Hon vägde 405 gram och föddes klockan 05.50, hennes namn blev Rania. 


 
Efter det fick vi allihopa en välbehövlig vila, Tiril fick vila en stund innan vi tvättade av henne. Ser verkligen inte fräscht ut i lådan efter en valpning.


 
Nu ser det lite bättre ut!


 
Elis och Freja sov över de också eftersom deras mamma var hos oss hela natten, Elis sken upp som en sol när han vaknade och alla valparna hade fötts   


 
Sen ville han sitta hos henne, han satt där en lång stund med sin ipad och sin vovve & filt utanför lådan. Vet inte vem som såg nöjdast ut, Tiril eller Elis?   



 
 
Daniel

Daniel

18 november 2023 20:50

Vilka sötnosar :)

http://https://theentangler.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Tisdag 2 april 18:18

  Ubbe, hanhund      Uzo, hanhund     Undis, tik     Uzzi, tik     Unette, tik     Ultra, tik     ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards