Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 16 maj 2014

Besviken...

Av barecho - 16 maj 2014 08:45

... på människor som jag trott varit så mycket bättre än vad de faktiskt visat sig vara. Besviken på mig själv för att jag låter alltför mycket av min tid upptas av tankar på dessa människor.


Så många gånger jag har valt att inte tro på elaka saker som sagts om andra - men sedan har det visat sig att allt det de andra sagt har varit rätt och jag har försvarat någon som inte alls förtjänat det. 


Likväl är ju den enda man kan ändra på sig själv eller hur? Men vad ska man göra när man ogillar att vara osams och ogillar bråk - men inte kan acceptera att behandlas hur som helst? Ingen vill väl vara en "dörrmatta" - eller?


Jag har tagit många felaktiga beslut i mitt liv - och jag skulle ljuga om jag inte sa att jag ångrat flera av dem. Men, gjort är gjort - och saker som ligger bakåt i tiden kan man aldrig göra något åt, bara lära sig något av det som hänt. 


Varför kan vi inte bara acceptera att vi alla är olika och respektera varandra? Jag tjatar om samma sak igen - för att få respekt måste man ge respekt! Men ack så svårt, då det oftast är så att vi anser det jag tycker är rätt och det andra tycker är fel.... Inte konstigt att det är krig i världen när man inte ens kan hålla sams inom samma intresse som hunderiet är!


Hittade detta i min gamla dator när jag gick igenom de dokument jag hade där. Detta skrev jag hösten 2009, och jag har nog inte helt lyckats helt med det jag lovade - men jag har det i tankarna och försöker leva efter det så gott jag kan...


"Hur vill vi ha det?

Ja, den frågan har jag funderat över en hel del den sista tiden. Hur vill vi ha klimatet oss uppfödare och springerfantaster emellan? Vill vi skicka anonyma brev för att smutskasta andra uppfödare, vill vi skicka in anmälan på andra uppfödare i hopp om att de ska få någon typ av bestraffning, vill vi slänga ur oss sura kommentarer till våra ”konkurrenter” och vill vi ta första bästa tillfälle för att snacka ”skit” om andra uppfödare?


Det handlar inte alls bara om att snacka skit, utan om att lyssna också. Vi väljer själva om vi vill vara sensationslystna och glatt lyssna på när det talas nedsättande om andra. Vi har alla ett ansvar för rasen, och att skylla på ”jag tänker bara på rasens bästa” när man t.ex skickar anonyma brev håller inte i längden. Är det någonting som förstör för en ras så är det all osämja som finns inom rasen. Jag skulle väldigt gärna vilja veta vad som blir bättre av ”skitsnack” inom en ras? Jag för min del kan inte komma på något, men jag kan komma på tusen saker som blir sämre av det…


Man måste inte älska alla, men jag är av den uppfattningen att man faktiskt måste respektera de andra uppfödarna för att rasen ska kunna utvecklas positivt.  Den som står som uppfödare till en kull är också den som får ta ansvar för den. Ingen annan uppfödare behöver göra det, och inte heller rasklubben. Man måste inte alls tycka att det är en bra kombination som görs eller vad det nu gäller – men man måste respektera varandra och inte tro att andra uppfödare är så olik en själv! Alla vill vi få fram så bra individer som möjligt, det är därför man tar en valpkull. Men, vi har olika prioriteringar och tankar – och det ger ändå en bra mångfald för rasen att stå på.


Jag menar inte alls att vi inte ska våga säga vad vi tycker, eller att vi alla ska tycka lika. Det är såklart utvecklande för både oss och rasen att ha högt i tak under diskussioner, men när diskussionerna övergår i rena personangrepp så har det gått för långt. Vissa saker kommer man såklart aldrig att komma överens om, men då har man gjort ett försök och kan enas om att man helt enkelt tycker olika och respekterar varandra för det.


Jag är mycket medveten om att inte jag på något sätt är bättre än någon annan vad det gäller detta, men jag har kommit till insikt om att jag vill göra vad jag kan för att förbättra klimatet oss springerälskare emellan. Den enda man kan ändra på är sig själv, eller hur? Jag är beredd att ta första steget för att göra något som jag tror är nödvändigt för rasens positiva utveckling, därför kommer det från och med nu inte att komma ett ont ord om någon annan springeruppfödare över mina läppar, och om det gör det (gud förbjude…) så var snäll och påminn mig. Jag räcker ut min hand och ber om ursäkt för de gånger jag har betett mig illa och sårat någon, frågan är – fattar ni tag i den på andra sidan….


Helene Björkman"


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Tisdag 2 april 18:18

  Ubbe, hanhund      Uzo, hanhund     Undis, tik     Uzzi, tik     Unette, tik     Ultra, tik     ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards