Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 27 september 2015

Två-års kalas :-)

Av barecho - 27 september 2015 15:51

Ja det har vi här hemma idag     !


Det är nämligen Paco (JWW-14 FIJV-14 WW-15 Barecho Play Now Pay Later) och Pasta (JEUW-14 SEJV-14 Barecho Party In My Head) som fyller två år idag!


äntligen är det snart dags för dem att ha möjlighet att bli champion och sluta ta CERT i utställningsringarna. För jag har förstått att det retat en del... Jag ska inte säga många, för jag tror ändå många har uppskattat dem och insett att de faktiskt varit/är värda sina vinster. Men visst finns det alltid missunnsamma människor, det kan man inte göra något åt och de mår nog allra sämst själva. Faktum är att om jag skulle reta upp mig för allt jag hör om mig och mina hundar, ja om jag t.o.m. skulle skriva om det på Facebook varje gång - ja då skulle jag knappt ha tid med annat. Och är det egentligen något att bry sig om? Något som en konkurrent säger "i stridens hetta" i ringen eller vad det må vara? Visst kan man väl ha förståelse för att alla andra inte tycker det är så himla roligt att bli slagna så de ska vara överlyckliga för min skull? Lite naivt att tro det kan jag tycka. Däremot när det går till skitprat efteråt, rent förtal - ja, där syftet är att skada och smutskasta någon annan, då går det för långt. Och ett grattis tycker jag nog man kan klämma ur sig i ringen, det finns liksom ingen värdering i det - det sägs som ren artighet tycker jag. Nej, så jag bryr mig inte så mycket om det som sagts och sägs om oss och våra hundar som inte är så snällt och positivt, däremot är jag otroligt glad de gånger jag får höra uppskattade och snälla saker - det ska ni veta alla ni som sagt och säger såna saker, ni är guld värda   


Jag tänker då inte låta det elaka som sagts ta ifrån mig glädjen och stoltheten över dessa två, som i mitt tycke är bland de bästa jag har fött upp, nånsin. De har fel de också - självklart, som alla hundar har. Men jag föredrar att försöka fokusera på allt bra de har istället   .


Sedan är det också så att de alltid kommer att betyda något alldeles speciellt för mig dessa två syskon. Ni vet kanske hur jobbigt vi hade det under förra året och hur nära det var att jag/vi gav upp allt som hade med hunduppfödning att göra. Ibland tror jag att det var någon "högre makt" som gav oss Paco och Pasta för att vi inte skulle ge upp. Utan dem vet jag inte om vi orkat... Många tycker nog vi har ställt ut dem "för mycket" - men hade vi inte gjort det förra året, utan istället suttit hemma och tyckt synd om oss själva, ja då vet jag inte hur det gått.


Så stort grattis till våra älskade Paco och Pasta som betyder så mycket för oss - och förstås lika stort grattis till alla deras härliga systrar i Norge samt Yatzy i Småland     .


Här kommer ett axplock med foton på dem - vi börjar med Pasta, för damerna först såklart   .


 
Pasta 6 veckor. Det var många fina tikar i den kullen så jag hade stora, riktigt stora problem att välja. Men Pasta (eller Portia som hon hette som valp) var den jag återkom till ofta, just hennes halsansättning och balans var något jag gillade skarpt.


 
Pasta 8 veckor gammal - hennes huvud och uttryck med de mörka ögonen var förstås svårt att motstå också.


 
Här är Pasta 4 månader gammal - ungefär i den här åldern blev det bestämt att just hon skulle vara kvar av de tre tikar vi valt att ha kvar och välja mellan.


 
Här har Pasta hunnit bli 8 månader. "Highest on leg and raciest in build of all british landspaniels" säger standarden och det tycker jag hon verkligen passar in i.


 
Här är Pasta på WDS i Helsingfors aug-2014. Om jag minns rätt blev hon placerad som trea i juniorklassen där.


 
Detta foto är från när hon fick ett av sina första CERT, det var i Gustavsberg och hon slutade dagen som tvåa bästa tik den dagen.


 
När vi skulle åka till EDS i Brno, Tjeckien i oktober 2014 var jag först tveksam till att ta henne med. Hon var lite urfälld i pälsen just då. Men, det var tur jag tog henne med. Hon vann inte bara titeln JEUW-14 utan blev också totalt bästa tik samt BIM där   .


 
Pasta har ett väldigt härlig minspel, man ser lätt på hennes min om hon är nöjd eller missnöjd med situationen. Hennes blick kan döda också när hon blivit "som hon tycker" oskäligt tillsagd...


 
Härligt uttryck i de mörka ögonen   .


 
Hennes första BIR fick hon på SSRK:s utställning i Rättvik november förra året. Hon slutade sedan dagen som BIS-3.


   
Hennes allra största vinst var när hon blev bästa tik på galan "Puppy of the year2014" i början av mars 2015. Där deltog de som kvalificerat sig som valp under 2014. Tikarna tävlade för sig och hanarna för sig, och vi var verkligen hur stolta som helst när Pasta till slut stod som vinnare bland tikarna för domaren Liz Cartledge   .


  
I maj i år stod hon som vinnare på SK Östras Open Show där det var hela 48 vuxna ESS anmälda. Paco var BIM och Pasta BIR/BIS - perfekt visad av Jill Rhodin   .


 
Pasta kan verkligen röra sig med ett lätt och och svävande steg. Dock måste jag säga att så bra som hon rör sig här hemma i trädgården när hon bär något någon annan hund försöker ta av henne, så bra rör hon sig nästan aldrig i ringen...   .


 
Detta fotot är taget från i somras där hon blev BIR på SSRK:s utställning i Örnsköldsvik. Pasta har 13 svenska CERT totalt och nu håller vi tummarna för att det sista certet ska komma så hon får sitt championat innan hon ska paras och förhoppningsvis få sin första kull i vinter...


Så över till brorsan Paco. Namnet hans var givet direkt han föddes, jag kan inte förklara det - men han såg bara ut som en Paco direkt. Det är lätt att säga i efterhand, men han var något speciellt redan från födslen. Kanske det blev så också eftersom han var enda hanen i kullen ihop med sju systrar   .



Och nej, han ville inte stå still ens som valp. Många kommentarer har jag fått om att han inte står still i ringen, han flyttar på ben och har svårt att vara blick stilla någon längre stund. Och att han gör så är för att han är så glad, svansen går i ett på honom och han är nyfiken på allt och alla som finns omkring honom. Jag vill inte ta ifrån honom den glädjen, tids nog så lär han väl sig och till dess får jag och andra helt enkelt stå ut med att han är lite bångstyrig i ringen. Om han förlorar på det, tja då får det vara så - det står i standarden att en springer ska vara "stark, glad och aktiv" och han om någon passar in i det tycker jag   .  


 
Här är han 6 veckor gammal - fina linjer att växa i redan då...


 
Första utställningen var i början av februari, han var 4 månader då och slutade dagen som BIG-2 efter en Golden. Han skötte sig väl inte perfekt - men titta, han stod faktiskt still nån sekund iaf så vi fick till ett kort!


   
Här är han 3 månader gammal... Mammas pojke som jag kallar honom här hemma, visst ser man väl att det är mammas pojke   .


  
8,5 månader gammal är han här - fortfarande väldigt ung förstås, men nog ser man att han börjar bli lite tonåring här.


 
Första certet fick han 9 månader gammal, tvåa bästa hanhund blev han också för den irländska domaren Catherine Collins.


 
När han blev JWW-14 endast 10 månader gammal var förstås ett mycket stort ögonblick för mig. Extra speciellt också när det var rasspecialisten Marie Merchant (Clanach kennel) som dömde.


 
Här vinner han ännu ett CERT, denna gång i Högbo sept-14.


  
Röra sig kan han verkligen vår Paco - och med svansen ständigt viftande från sida till sida   .


 
Finsk juniorvinnare-2014 (FIJV-14) blev han, även det för en rasspecialist - nämligen Jens Karlsson. Paco slutade den gången som trea bästa hanhund.


 
Fint kort på honom tycker jag, fotot är taget i december förra året.


  
Hans första BIR fick han i november-14, för en äkta spanielspecialist Karin Brostam-Berglund   .


 
Detta foto från februari i år, i Mjölby där han blev BIR och slutligen BIS-2.


   
Dessa två kort tog vi i våras på honom - fick lite proffshjälp av AnnSofie på Kennel High Score som har betydligt mer tålamod än mig att ta kort   .


 
Det här kortet togs också då - och det här är så mycket han. Han "skrattar" mest hela tiden - man kan inte annat än älska en hund som honom   .


 
Hans allra största vinst hittills är förstås från i somras, när han vann på Världsutställningen i Milano och inte bara blev WW-15 utan även blev han BIR för engelska domaren Zena Thorn-Andrews. Ett ögonblick jag knappt kan förklara, det är inte ofta jag får gråten i halsen när vi vinner själva, men här var det inte långt ifrån att jag skulle "storgrina". Jag var helt slut efteråt och ville bara krama och pussa Paco - dock blev han ju lite fundersam till slut vad jag höll på med. I stora ringen blev han sedan utplockad men inte placerad - men så stolt jag var över att få visa upp honom där och han skötte sig med bravur. Den film som finns på honom på Youtube har 4676 visningar, skulle tro att av dem har nog jag sett klippet 4000 gånger   .




 
Detta foto är från igår, från utställningen på Åland där han blev BIR och fick ännu ett CACIB. Så detta var hans sista utställning innan två år, nu hoppas vi att han snart ska få sitt sista cert så han får äntra championklassen istället :-) Han har till dags dato vunnit 15 BIR totalt, 29 CERT (varav 26 vunna i Sverige), 6 CACIB samt att han vunnit grupp 8 fyra gånger under 2015 hos SKK - inte så dåligt för en hund som inte fyllt två år ens     ! Jag struntar som sagt i Jante-lagen, jag är otroligt stolt över honom och jag kommer att fortsätta skryta om honom, bara så ni vet     .


 
Detta foto är taget idag i höstsolen, på deras 2-års dag     

 
 
Ingen bild

Lena Wiik

28 september 2015 19:09

Vilka fantastiskt fina hundar. Mycket roligt att få se dem och läsa om alla fina vinster.

barecho

28 september 2015 19:23

Tack :-)

 
Ingen bild

Ron Geer

29 september 2015 03:37

So happy for you. You have perfect right to be proud and point out their accomplishments. You worked very hard to reach this pinnacle of success. We should all be thankful for Paco and Pasta who rescued you from thoughts of not breeding. It would be a huge loss for the breed to lose you and your bloodlines.

barecho

29 september 2015 06:20

Thanks ?

 
Carolina Bohman

Carolina Bohman

6 oktober 2015 18:24

Grattis till jättefina hundar! Finns alltid folk som är avundsjuka och inte kan bli glada åt andras framgångar,låt det bara rinna av som vatten på en gås,:) inte alla som fött upp så fina hundar!

http://Www.ljungstorps.se

barecho

6 oktober 2015 19:53

Tack :)

 
Ingen bild

Mari Anne Solheim

27 september 2016 10:28

Gratulerer med begge to ❤ To vakre hunder ❤🐕

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Tisdag 2 april 18:18

  Ubbe, hanhund      Uzo, hanhund     Undis, tik     Uzzi, tik     Unette, tik     Ultra, tik     ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards