Kennel Barecho

Alla inlägg den 15 juli 2016

Av barecho - 15 juli 2016 10:20

Under den gångna helgen var det flera utställningar i Sverige, det är lite trist när de krockar - men man förstår ju också att de flesta klubbar väljer att arrangera sina utställningar under sommaren då det går att vara utomhus. Men just denna helg hade vi gärna varit på alla tre utställningarna som arrangerades.... Nu går det ju som inte att klona sig, utan vi fick helt enkelt välja en utställning. Det blev Alfta vi valde och en stor anledning till det var att de har flerhundsrabatt där och det blir en rejäl skillnad när man ska anmäla och har fler hundar! Sedan är det också en så trevlig utställning med härlig atmosfär, lite gammaldags mysig på nåt sätt. Men detta gjorde då att vi valde bort Tvååker och Sunne, två fina ställen det också - men får se om det blir att vi åker dit nästa år istället, om vi har tur så går de inte samma helg då..


Tillbaks till Alfta då. När vi kommer till parkeringen så möts vi av jättetrevliga p-vakter, vi var där tidigt som vi alltid är och här var det inga problem alls att få en bra parkering, det var skillnad som natt och dag på dessa p-vakter och de vi träffade i Borås helgen före...


David gick in först för att sätta upp tältet då det tyvärr är väldigt dåligt med tältplatser på denna utställning. Fanns knappt någon plats kvar vid vår ring, men han frågade en funktionär om han fick ställa tältet på ett ställe som nog inte var tänkt till tält egentligen och funktionären förstod problemet och sa att det var okej - visst blir man glad åt sånt, vilken skillnad på början av dagen mot förra helgen   . I insläppet stod det bara trevliga människor som hälsade välkommen, ja allt kändes verkligen bra och humöret var på topp.


Eftersom det nu var flerhundsrabatt kostade vi på oss att anmäla våra två affenpinschrar också. Det är inte ofta jag ställer ut dem, det finns väl flera anledningar till det - men oftast är det hopplöst för att det krockar med när jag ska visa våra springers. Här var det inga såna problem, de gick först i ringen och ESS gick sist i sin ring.


Bertil (Bardolino) var på strålande humör i ringen, så roligt att visa honom så får se om jag anmäler honom till någon mer utställning under hösten. Bästa hanhund med CERT & CACIB blev det för honom   .

 
Visst ser han lite mallig ut lilla Bertil   


 
Lite godis måste man få, även om man är en affenpinscher. Den här debatten om matning eller inte matning i ringarna tycker jag är rent patetisk, vad skulle det göra om hundarna får en godisbit då och då? Hur ska man få dem att tycka det är superkul med utställning utan uppmuntran? Nej, när jag dömer störs jag betydligt mer av de som är hårda med sina hundar och inte ger dom någon positiv uppmuntran alls. Så mina hundar får godis när jag ställer ut dom och om jag förlorar någon gång för det, so be it - viktigast att hundarna tycker det är roligt i ringen!


 
Mamma Tyra (CH Velvet Dandy's Wishful) fick vara med hon också, hon är ju lite mer rutinerad. Tyra blev bästa tik och fick då CACIB (dock är hon internationell champion redan så hon kommer inte att få behålla det).


 
BIM blev Bertil (Barecho Bardolino) och BIR blev Tyra (CH Velvet Dandy's Wishful). Domare var Per Lundström.

 
Carro och Tyra   


 
Sötnosarna     . Ser ni mig under trimbordet? Måste ju hålla i dem förstås...


Så var det lite paus innan cocker började bedömas, i samma ring som ESS skulle gå i senare. 

 
Fina Cesc (Barecho High Quality) blev tvåa i unghundsklassen med CK.


 
Brorsorna i Öppen klassen. Först står Björkman (Barecho Flower Power), han vann klassen med CK och blev sedan trea bästa hanhund med Res-CERT. Efter honom står Danny (Barecho Fool To Remain Sane) som fick Excellent och blev fyra i klassen.


     
Vi hade också Svea (Backhill's Just Awesome) med oss. Hon gick i juniorklassen och tyckte inte alls att utställning var roligt just denna dag... Hon fick Excellent och blev trea i klassen. Det är Svea och jag som står först på detta kort. 


Så fick vi vänta, och vänta och vänta och vänta... till det var dags för ESS. Arbetet i ringen gick alldeles för långsamt, mitt intryck var att domaren dömde helt normalsnabbt men att ringsekreterarna (som var hur trevliga som helst ska understrykas) tog för mycket tid på sig. Har man nästan 80 hundar i ringen måste det gå fortare, när det dessutom var sol och varmt större delen av dagen är det ännu viktigare att det går undan så hundarna slipper stå i solen mer än nödvändigt. Vi var inte klara i vår ring förrän efter finalerna skulle ha börjat egentligen och det är inte kul för någon. De ändrade om i finalordningen för att vi var så sena i vår ring, stort tack för det och ännu ett bevis för att man på denna utställning i första hand tänker på oss utställare och inte på sig själva som arrangörer    .


Men nu går jag händelserna i förväg. Carro visade Dilba (Goldmoore's I Shall Be Released) i rasringen och det gjorde hon bra, Dilba blev BIR-valp med en jättefin kritik.


I juniorklassen hade vi med Marron (Barecho Viking Power) och Justin (Barecho Spitting Image). Båda fick Excellent och Justin vann klassen med CK, tvåa stod Marron som inte fick CK denna dag. 


Paco (CH Barecho Play Now Pay Later) var ensam i championklassen, den vann han med CK och han blev sedan bästa hanhund med ännu ett CACIB. Trea bästa hanhund med Res-CERT stod Justin.


Sedan var det dags för juniorklass tikar och där visade jag "Curry" (Barecho U Must Be The One). Hon vann klassen med CK och fick denna superkritik av domaren ”Oj oj oj! Vilken härlig 9-mån stjärna. Hon är så korrekt överallt med sunda och fria rörelser. Riktigt stort nöje att döma sådan här kvalitet.”  Att jag är stolt över denna lilla tjej behöver jag nog inte säga, eller hur   


Jenny visade Pärlan (CH Barecho Poetry In Motion) i veteranklassen, hon vann klassen med CK och blev sedan trea bästa tik. Bästa tik med ännu ett CERT stod Curry     . 9 månader och 2 veckor gammal och redan 2 CERT...


 
Och Curry nöjde sig inte med det, utan hon slog till med att bli BIR och Paco fick nöja sig med BIM denna gång. Domare var Arja Koskelo från Finland. 


Vi hade också BIR-vinnande uppfödargrupp, dock gick vi inte in i finalerna med den - det blev lite mycket då med tanke på att finalerna skulle börja precis när vi var färdiga i vår ring och vi hade inte handlers heller till gruppen.


Att jag var rätt så trött efter detta var ju ingen skräll direkt, så Jenny var snäll och visade Dilba i finalen då Carro inte hade tid att stanna till finalerna. Det gjorde hon på allra bästa sätt, Dilba vann nämligen och blev BIS-1 valp - så otroligt roligt   . Nu är hon kvalificerad till Puppy of the year på Grand Hotel nästa år, detta var hennes sista chans att kvalificera sig då hon blir 9 månader om några veckor. Tyvärr har jag inga foton från finalerna då vi hade fullt upp med allt annat... Jag var t.ex i förhandsgranskningen för grupp 2 med Tyra när Dilba vann. Tyra blev inte placerad, men hon var mycket stolt att få gå in i gruppen   .


Emelie visade Pärlan åt mig i bästa veteran, jag kände att jag ville spara mina krafter till Curry i grupp 8. Pärlan och Emelie var så fina ihop, men det blev ingen placering denna gång.


Så skulle Curry in i grupp 8. Naturligtvis bröt helvetet loss då, det ösregnade och småhaglade precis när grupp 8 skulle förhandsgranskas... Curry hoppade och var inte helt koncentrerad i gruppen, men jag var så glad åt att hon tyckte det var roligt. Kändes absolut viktigast att detta skulle bli en positiv upplevelse för henne! Hon blev placerad som BIG-3, helt fantastiskt tycker jag med tanke på att hon trots allt bara är 9 månader gammal.


De hade under dagen ropat ut i högtalarna att de som blev placerad på tredje plats i finalerna skulle visa stamtavlan och de skulle kolla chippet på hunden. Lite märkligt kan jag tycka att man ropar ut det om man nu tror att man ska fånga någon fuskare eller vad man tror... Jag menar, OM man nu hade fuskat med sin BIR-vinnare eller annan hund som skulle in i finalen, går man då in om det finns en risk att upptäckas? Och vad kollar man egentligen? Rent teoretiskt kan jag haft en annan hund i rasringen - chippet kollades ju aldrig där? Nej, om det nu finns fusk med fel hundar som ställs ut är jag den första att vilja att fuskarna åker fast. Men, jag hävdar fortfarande att det borde göras stickprov i rasringarna, det är där man kan upptäcka det isåfall..


Iaf så skulle då Curry kollas, jag hade förstås inte en tanke på det när jag kom ut i ringen och blev "haffad" där av två personer. Ja, för så kändes det faktiskt... Som om man var misstänkt för något. De frågade om jag hade stamtavlan... Nej, svarade jag såklart - inte fasiken springer man väl runt med den i ringen och inte visste jag att jag skulle bli BIG-3 heller. Kolla chippet på henne nu då sa jag så springer jag efter stamtavlan, då tittade de på varann ungefär som de trodde jag skulle göra något misstänkt. Himla obehagligt måste jag säga... Så drar de fram chipavläsaren, en sak på 3-4 dm. Varför inte ha en liten smidig sak som hundarna knappt märker av? Nu är ni försiktiga så ni inte skrämmer henne säger jag, hon är bara ett "barn" och det har varit en lång dag - den ska inte avslutas med att hon blir skrämd. Jag matar Curry medan de kollar chippet så allt går bra lyckligtvis. Sedan ska jag gå och hämta stamtavlan, de följer efter och då möter David upp med den - de kollar den och allt är förstås frid och fröjd. Men olustigt kändes det, ska man göra såna här koller bör man nog vara lite mer positiv och inte ha som tanke att alla är misstänkta..


Allt som allt vill jag iaf tacka Hälsinglands kennelklubb för ännu en jättetrevlig utställning, väl arrangerad och med så mycket positiva glada funktionärer. Stort tack också till Jenny, Emelie och Carro för all hjälp med handling av våra hundar - får väl se när/om jag kommer i vanlig form igen och orkar visa hundarna som jag gjorde förr...





Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards