Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 20 september 2019

Lägesrapport

Av barecho - 20 september 2019 19:43

Nu var det väldigt länge sedan jag bloggade och att skylla på tidsbrist är ju egentligen helt värdelöst - alla människor får ju lika mycket tid varje dag, det är bara olika vad man fyller den med och tja, då har väl bloggandet varit nerprioriterat av mig helt enkelt. För tillfället sitter jag i bilen på väg ner mot Skåne och har ju inte så mycket annat att göra varför jag tänkte jag kunde skriva en liten rapport om hur läget är just nu   .


Tyvärr har vi inga valpar just nu, två tikar (Pasta och Ottilia) har vi haft parade och båda har gått tomma. Jättetråkigt, och ingen aning varför heller? Pasta gick tom förra gången också så när nästa löp startar ska vi kolla noga om hon har någon form av bakterier, Ottilia parades för första gången - hon var rätt så smal när vi parade henne så möjligen att det kan ha haft betydelse. Hursomhelst ska vi prova para dom igen på nästa löp. Vi väntar också på att Bessie ska börja löpa, hon kom hem till oss i somras och vi har väntat sedan dess men inget ännu. Hoppas, hoppas hon kommer igång snart - hennes förra kull som hon hade i England (där Paco var pappa) blev väldigt lyckad tycker jag! Nu planerar vi att para henne med en hanhund i Finland.


En hel del utställningar har det blivit för oss under sommaren (som vanligt), David och jag har inte varit på lika många som vanligt - men hundarna och Jenny har typ varit "överallt". Skoj när det går så bra, sju olika Barecho-hundar har tillsammans vunnit 32 BIR i Sverige hittills i år (SKK, SSRK och SK-utställningar). Nu ser vi fram emot alla vinnarutställningar som är i slutet av året, det är ju alltid nåt speciellt med dom!
 
En av årets vinster; CH Barecho Bring The Gold "Biggles" blev BIR/BIS för rasspecialisten Annika Ulltveit-Moe (kennel Whisborne) på SK Open show i Ulriksdal maj-2019. BIM blev engelska tiken CH Melverly Bang Tidy.

Dagen före blev Biggles BIR samt BIS på SSRK:s utställning på samma ställe, BIR för engelsk rasspecialist Mrs Edih Rose (kennel Rosannoch) och BIS för finska domaren Kirsi Nieminen. 



Ett av sommarens höjdpunkter var min och Davids resa till Spanien med ett av barnbarnen, vi hade så roligt tillsammans - även om jag var rätt trött när vi kom hem (man förstår lite varför man inte skaffar barn i min ålder, så här trött blev jag absolut inte när mina egna barn var små). 

 


Elis lillasyster Freja börjar bli så stor nu, ska bli så roligt med henne nu när hon börjar kunna vara med mer   .

 


En del domaruppdrag har det blivit för mig under sommaren, extra skojigt att jag fått döma Engelsk Springer vid flera tillfällen - alla raser är roliga att döma, men ESS är alltid den som jag ser mest fram emot att få döma.

 
Kouvala aug-2019 BIR CH Ocean Pitfal Orang-A-Tand & BIM Springerella's Always On My Mind


Sommaren var inte den bästa hälsomässigt för mig, men det känns bättre nu. Ibland får jag för mig att jag är "superwoman" och ska klara av allt, och framförallt hinna med allt. Men så är det inte - när kroppen och framförallt hjärnan säger ifrån då måste man lyssna. Det är dock så svårt när det finns så mycket roligt man vill göra, och man helt enkelt inte har orken till det. Tur jag hade så många som hjälpte mig när det var som värst   . Jag har en tendens också att tänka ensam är stark, men har fått inse att det långt ifrån alltid är så.


Tråkigt just nu när vi går emot den mörka och kalla tiden på året, men är inte mycket att göra åt det - man får bara försöka genomlida eländet och det kommer ju en vår igen nästa år som tur är.


Jacob har börjat plugga i Umeå - det har verkligen varit ett elände att hitta något boende åt honom där. Jag kunde inte drömma om att det skulle vara så svårt. Just nu bor han som inneboende i ett rum hos en jättetrevlig man (som äger en flat, det känns tryggt när det är en hundägare...). Ingen vi känner annars, utan bara nån som svarade på den annons han la ut. Från 1 november ska han och en kompis till honom flytta till en gemensam lägenhet så det ska bli skönt ändå när han får något mer "eget". Jobbigt dock att han flyttat hemifrån, när sista barnet flyttar blir det så definitivt tyst på nåt sätt. Jag klarade inte av att se hans tomma säng i hans rum, så bäddade i med täcken kuddar och lakan och då kändes det iaf lite bättre. Klart jag vill han ska flytta för hans skull - men som mamma vill man ju helst ha alla barn nära hela tiden   .


Henric och Viktoria har vi ju sån tur att ha nära, de bor bara några minuter ifrån oss och det är otroligt mycket värt tycker vi båda   .


Thomas är ju den som bor längst bort, ända nere i Hjärup utanför Lund. Det är till honom vi är på väg nu, jag ska gå med på ett jaktprov för Wachtelhund imorgon och sen blir det förstås utställning i helgen också   .


Vem vet, om jag orkar hålla mig vaken kanske det blir en till blogg skriven på vägenn hem på söndag!

 

Trevlig helg önskas ni allihopa    

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Tisdag 2 april 18:18

  Ubbe, hanhund      Uzo, hanhund     Undis, tik     Uzzi, tik     Unette, tik     Ultra, tik     ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards