Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 9 april 2012

Påsken snart över...

Av barecho - 9 april 2012 16:48

... för denna gång. Skönt med några dagar ihop med familjen - tyvärr kom inte Thomas hem över påsken så hela familjen var inte samlad, men han kommer nästa helg istället så vi får ta lite försenat påskfirande då. 


Jag har inte bloggat så ofta på senaste tiden - inspirationen har liksom inte infallit sig. Eller, jag vet inte hur jag ska säga... Har en hel del tankar och åsikter som liksom inte passar sig att skriva, jag kan ju inte skriva saker som gör att de som jag tycker om "lider" av det på något sätt. För mig är sånt jobbigt... jag är en sån människa som har oerhört svårt att spela "nån roll" bara för att det passar sig i sammanhanget. Jag kan inte hjälpa det jag känner och tycker - men hur det än är så kan man inte vara ärlig hela tiden, inte när det kanske sårar folk. Men att då låtsas att allt är fantastiskt när man inte tycker det - nja, där nånstans går gränsen för mig. Har dock vid vissa tidigare inlägg hört på omvägar att folk tagit illa vid sig och då över saker som jag inte alls ens förstått hur man kunnat ta åt sig av! Bättre då att vara neutral och inte säga något alls än att ljuga ihop nåt för att andra ska må bra. Visst, jag erkänner - detta är en brist hos mig. Jag har funderat många gånger om det inte är så att jag lider av nån form av Aspergers syndrom - känner igen mig så mycket i det som går att läsa om det.


Så vad har då detta med mitt bloggande att göra? Jo, just det att jag inte helt kan skriva ärligt hur jag känner gör att det liksom tagit emot lite på slutet. Gillar inte heller att skriva i gåtor egentligen, vill ju inte alls att någon ska må illa av det jag skriver, det är aldrig min intention. Vem har sagt att jag har rätt i det jag tycker? Finns det ens nåt rätt eller fel? Visst får man tycka och tänka vad man vill - men man får faktiskt inte bete sig hur som helst, det finns gränser även för mig... Det heter "Jag blir hellre ledsen av sanningen än glad av en lögn". Det låter himla bra - men stämmer det i verkligheten, jag är inte så säker på det... Nåja, nog nu med mitt funderande på den fronten, går över till lite vad som har hänt här under senaste veckan istället.


Årsunda har varit hårt drabbat genom två svåra bilolyckor som skett under förra veckan. Första olyckan skedde inne i Sandviken, där dog en 21-åring som har sina rötter i Årsunda. Fruktansvärt tragiskt - lider verkligen med de anhöriga. Visst förstår man att det var så att han körde fort för att det skulle bli så illa som det  blev - men, vad har man inte själv gjort i ungdomligt oförstånd? Jag minns honom så väl från när han kom in på macken och handlade godis med sin farfar när jag jobbade där.... Jättego kille verkar han ha varit även sedan han blev äldre.


När de andra olyckan skedde - dagen efter så hade David gett sig ut med Henric på lite övningskörning. Jag stod och pratade i min telefon när Jacob plötsligt kom springande med sin telefon och sa att det var pappa och att det var viktigt!! Ni kanske förstår hur jag kände då, livrädd blev jag att det hänt något!! Och visst hade det hänt något (tack och lov inte med dom och hur det än är så är man ju alltid sig själv närmast...), men de hade kommit förbi denna fruktansvärda olycka just när ambulanserna åkte därifrån. Två män omkom, en i 40-års åldern och den andra i 50-års åldern, sträckan där olyckan skedde är en 50-sträcka och farten har tydligen uppskattats till 140-150 km/timmen. Klockan var alltså ca 18.30 när detta hände - det hade gott och väl kunnat gå eller cyklat barn där just då. Visst var det hemskt att två miste livet - men jag ryser ändå mer över vad som faktiskt hade kunnat ske med någon som hade varit helt oskyldig.


Nej, nu tycker jag nog att Årsunda varit tillräckligt olycksdrabbat - hur vore det om det kunde hända något spektakulärt trevligt istället? Ja, vi får väl se hur det blir på den fronten....


En liten film på vår filmstjärna Tekla och Frasse måste jag visa... Tyvärr är det så suddigt, vet inte vad jag gör för fel med kameran när filmerna blir så suddiga?


På långfredagsmorgonen var Påskharen här och gömde ägg till barnen. Jacob hittade sitt först, sedan Henric och så Nathalie. Thomas får allt leta efter sitt ägg han när han kommer nästa helg. Jaaaa, här får man inga ägg utan att leta efter dom inte. Så går det när man har en barnslig mamma , ibland säger barnen omogen, tja - man är ju hellre det i alla fall än övermogen!


Vi har också avmaskat alla hundarna, det  blev Milbemax denna gång. Väldigt smidigt att bara ge en dag och billigare än Axilur blev det också. Däremot är det några av hundarna som har kräkts efteråt, bland annat Tyra... och då blev jag ju himla orolig förstås. Men idag verkar hon må bättre som tur är. Katterna är dock INTE avmaskade än - men hur sjutton gör man får att få i dom en tablett? Jag har provat att mosa dom i allt möjligt gott, men de stirrar bara på mig som om jag vore komplett galen som tror de tänker äta det jag ställt fram... Jag menar, kan man verkligen trycka ner en tablett i halsen på en katt? Förut har jag avmaskat dom med Banminth och då sprutat i det i munnen - men det här, tabletter??


Här kommer några kort på Tekla från när hon leker med Frasse:

- Ja, kungen é över alla här...

 - Nu tar jag dig, tigerjävel!!

- Oschysst att använda sig av klorna också...

- Vafan tog han vägen??

- Fegis.....


Fyra veckor har Pärlans valpar fyllt idag så då passade vi förstås på att ta kort på dem:


Jupiter






Jorm





Jethro





Jersey




Jagger




Jaffa





Jitterbugg




Jamy




Jalna


Igår var Luca (Barecho Gold Fever at Peasblossom) på utställning i England igen. Denna gång slutade han som BIS-valp!

Fr.v.: CH Calvdale Softly Softly, Twiggys pappa Dexbenella It's About Time, Trimere Tantrums and Tiaras & Luca.

Luca

Luca från andra sidan, visst ser han helt annorlunda ut här? Snacka om att teckningen kan göra mycket...


    

Här Lucas bror som bor i Tyskland, Lincoln (Barecho Golden Boy)


Fint foto på röda mattan har vi fått på Diezel (Barecho Deal Or No Deal)


Arez (Barecho Head Line) har fullt upp i snön...

.... man förstår ju att han blir så där trött av den...


Amy (Barecho Fashion Is My Passion) ser ut att ha det lite kallt hon också, kolla på snön hur kall den ser ut. Tur hon har kläder på sig...

... och här verkar det väl betydligt trevligare eller hur?

Söt-Amy .


Jag ska försöka skärpa mig och blogga lite oftare - kanske ska jag ha en blogg där jag får skriva av mig sånt som inte passar sig här, en som gamla tidens dagböcker så bara jag själv kan läsa där....  För visst är det bra skönt att få skriva av sig - ungefär som när man skriver brev till någon, men aldrig skickar det - bara att få skriva det gör ofta att det känns bättre.

     

 
 
Ingen bild

Erika

9 april 2012 18:03

Du vet att du får älta med mig hur mycket du vill, och jag lovar så klart att "hålla" på dig ; )
Fast jag tycker egentligen så här, det är DIN blogg här skirver du precis vad du vill,bara du inte kränker folk och nämner dem vid namn så klart.Sen är det upp till var och en om man vill läsa.

Vad beträffar Aspbergers så är jag tveksam, vi grinar pga andra på tok för ofta för det.Och hade du Aspbergers så skulle du förmodligen skita fullkomligt i vad folk tyckte om vad du skrev.Du skulle med andra ord skita i om de tog illa upp eller hur de nu reagerade över dina åsikter...
Jag älskar att läsa din blogg varje fall och se bilder på alla fina hundar.Passar det sig inte så kanske man ska tänka till lite själv också om man nu tar åt sig negativt av något du skriver.

barecho

9 april 2012 18:12

Tack :-) Jovisst är det min blogg, men jag personligen kanske orkar med att folk blir sura på mig, men jag vill inte utsätta andra för det.

Visst är det så, mår man dåligt av att läsa bloggen så bör man låta bli, men du vet att en del kan liksom inte låta bli ändå....

 
Ingen bild

Marina

9 april 2012 18:33

Det finns jättebra pillersprutor till medicinering av katter. Man fyller den med vatten, sätter tabletten längst ut och skjuter ner det i halsen. Använder den när jag ska ge p-piller och till avmaskning, superlätt! Tror både apotek och djuraffärer har.

barecho

9 april 2012 19:03

Tack för tipset, då ska jag kolla efter sån :-)

 
Ingen bild

Camilla Beckne

9 april 2012 20:40

Själv använder jag Profender avmaskning till katten. Superbra en pimpett som du sätter i nacken. Nackdelen är väl att endast vetrinären skriver ut det men jag brukar kunna ringa in det per tele. Du måste veta vad katten väger också.

barecho

9 april 2012 20:56

Tack för tipset :-)

 
Ingen bild

Erika

10 april 2012 08:21

Jooo just ja, kom på att jag glömde säga att du kan lätt lösa upp tabletten med lite vatten på en tesked och sen bara hälla ner i halsen och håll igen munnen försiktigt.Så gör jag med p-pillren på "plattnäsan"

barecho

11 april 2012 13:49

Tack för tipset :-)

 
Ingen bild

Marie Leandersson

10 april 2012 23:16

Ett litet tips som fungerar på mina katter som verkligen slåss för livet när det är dax för medicinering: Krossa tablettern fint ( mycket fint ) tag ytterst lite smör eller ett par droppar matolja och stryk in blandningen på ovansidan tassarna. Dom kan inte motstå att tvätta bort det

 
Ingen bild

Marie Leandersson

10 april 2012 23:22

Oj då, råkade skicka kommentaren innan den var klar ;)
Se bara till att det är tillräckligt tunt så att det inte finns någon möjlighet för katten att spotta ut några klumpar.
Lycka till och skriv gärna hur du löste problemet.

barecho

11 april 2012 13:49

Tack för tipset, nu vore det väl sjuttsicken om de inte skulle bli avmaskade ;-)

 
Ingen bild

Katarina H

11 april 2012 11:47

Här skickar vi in p-piller i halsen på katterna varje vecka, inga problem om katten är någorlunda samarbetsvillig, fast man får vara lite snabb. Håll igen munnen ngr sekunder och stryk ett par ggr medfingret på utsidan så får de en sväljreflex (för säkerhets skull så de inte spottar ut).
Själva vitsen med en blogg är ju just att man delar med sig av tankar och åsikter - det är väl därför folk läser andras bloggar (?) Jag har då inte sett att du skrivit något som nån skulle behöva ta illa upp för utom då möljilgen den vita "biljäveln" och GPS:n ;)
Jo, jag vet att folk i allmänhet har svårt att höra sanningar, för jag hör själv till dem som har svårt att hålla tyst men med stigande ålder har jag kanske lärt mig att knipa igen ibland ialla fall. Skriv du fritt ur hjärtat - passar det inte får de väl sluta läsa!
Va kul att Veras kavaljer föll henne i smaken,jobbigt annars att fara så långt om det inte blivit ngt.
Härliga bilder på lek med katt, verkar vara en bra katt den där Frasse!

barecho

11 april 2012 13:50

Tack :-) Ja, den vita biljäveln och GPS:en Ingrid funderar just om de ska lägga in en anmälan om ärekränkning snart ;-))

 
Maria

Maria

11 april 2012 14:19

Jag följer din blogg med nöje och får mig genom den ofta ett gott skratt, tårar i ögonen eller ett leende av igenkännande på läpparna.
Jag tycker dina funderingar och tankar du sänder "rakt ut i luften" är intressanta och ibland har man funderat på samma!

Om människor tar illa upp, kanske det är så att de känner i gen sig eller känner sig träffade? Vad bra i såfall! Det är ju DINA känslor och FUNDERINGAR, UPPLEVELSER du skriver om!
Dessutom, känner man sig träffad kan man ju vara så pass rakryggad att man skickar ett mail eller ringer och frågar? Eller?
Samtidigt vet jag exakt vad du menar med skrivlusten... Älskar att skriva jag med och bloggade mkt förut.... Men har haft samma känsla som du. Fått höra att man är "för öppen" eller att "vissa sitter på sina kammare och funderar" Men till dem skulle man ju i gentligen säga "Sluta läs min blogg då"
Jag har i princip som jag skrev nyss, slutat att skriva men jag hoppas inte att du gör det! Du skriver så himla underhållande och har ofta mkt fina och roliga bilder/filmer!
Man kan aldrig göra alla glada och nöjda men jag vet att din blogg just gör det: Gör MÅNGA glada! Skriv på Helene!

http://www.windcraft.se

barecho

11 april 2012 16:02

Tack Maria för dina snälla ord.... Jag har också hört det "att man är för öppen", men hur kan man vara det? Håller helt med dig om att ifall man inte mår bra av att läsa det jag skriver så bör man låta bli. Jag står för att min avsikt ALDRIG är att göra någon illa eller medvetet såra någon i min blogg. Men, förstår ju att det ibland kan bli så - men, min önskan är bara den att det ska läsas just för det det är och att man inte ska lägga in en massa egna tolkningar. Jag har inga problem egentligen med att vara ärlig - och konflikträdd är väl inte vad jag skulle beskrivas som. Däremot vill jag inte göra andra illa medvetet. Det är där jag liksom känner mig lite kluven vad det gäller min blogg ibland...

 
Ingen bild

Katarina Sandström

11 april 2012 17:26

Tyvärr tror jag att det alltid kommer att finnas någon som hittar nått att irritera sej över vad du än kommer att skriva. Och många av oss andra som läser din blogg med behållning hör inte av oss så ofta. Tycker mycket om att följa ditt ”kennel liv” och särskilt på det spontana och positiva sätt du skriver. Tycker det är tråkigt om någon ”gnällspik” får förstöra din lust att skriva blogg.

barecho

11 april 2012 18:08

Jo, det har du rätt i - man kan nog inte skydda sig emot gnällspikar eller såna som redan före bestämt sig vad de ska tycka.... Roligt att höra att du uppskattar bloggen :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Tisdag 2 april 18:18

  Ubbe, hanhund      Uzo, hanhund     Undis, tik     Uzzi, tik     Unette, tik     Ultra, tik     ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards