Kennel Barecho

Alla inlägg den 12 april 2012

Av barecho - 12 april 2012 21:02

.. bra namnförslag på J till Pärlans valpar. Både vad vi kan kalla en tik och hane som stannar kvar som tilltalsnamn och sedan behövs det ju nio namn till deras lite mer officiella namn så att säga. Jag tycker J är en svår bokstav - har lite dåligt med bra namn just på den bokstaven måste jag säga.


Nåt mer som jag vill ha, men som jag kan tänka mig att ni kanske har lite svårare att hjälpa mig med är en sån här:

En Multivan....


David åkte förbi Bilmetro som säljer VW här i trakten för någon dag sedan. Där fick han då nån offert på en Caddy. Jag har ju pratat om en Multivan - men de är ju så dyra så vi har väl liksom insett att det nog inte kan bli nån sån. Så då tänkte vi att Caddy har ju nån lite längre modell med fönster nu också - vi trodde den kunde vara ett billigare alternativ helt enkelt. De hade inte nån sån hemma i Sandviken som vi kunde kolla på eller provköra - så vi åkte in till Gävle idag istället för att kolla lite närmare på en sån.


Redan i Sandviken såg vi ju att Caddyn inte var så "billig" som vi trott från början - en ny sån kostade som en ny Volvo V70 ungefär och tja, inte vet jag om jag tycker en Caddy är som en Volvo inte....


Nåja, men nu skulle vi kolla på en sån i alla fall. Det var vilda diskussioner i bilen på vägen dit - jag anklagar ju alltid David för att vara en "märkesbög" som alltid ska köpa det dyraste och finaste märken utan att egentligen veta om de är bäst. Jag å andra sidan tycker sånt är helt oväsentligt... Meeeen, när det kommer till bilar så är det helt tvärtom. David bryr sig inte alls om vad det är för bil - medans det inte finns många märken alls jag överhuvudtaget skulle kunna tänka mig att äga. Och naturligtvis kan inte David låta bli att reta mig med alla möjliga och omöjliga förslag på bilar .


När vi kom till Bilmetro så blev vi hänvisade till en säljare som satt i ett litet krypin där. Jag blir så full i skratt varje gång vi pratar med bilförsäljare - de är liksom precis på samma sätt allihopa, undrar om de gått samma utbildning. Men något som de verkar ha svårt att lära sig är att det är frun de ska koncentrera sig på - det är ju nästan alltid hon som bestämmer och får sin vilja igenom, eller hur .


Denna här bilen var liksom inget alternativ för oss - ni förstår ju precis vad den skulle heta! Jacob skakade på huvudet åt mig - inte normalt tyckte han av mig att fota detta, när han tänkte efter kunde han bara komma på en till mamma som skulle göra samma sak. Det roliga var att jag kom på precis samma mamma jag när jag tänkte efter...he..he..


Vi provkörde då till slut en Caddy och ganska så direkt kände jag att detta var inte bilen för mig. Alldeles för osköna säten och inte alls så komfortabel som jag vill ha en bil. Hade den varit billigare så kanske - men inte till det priset. Jaaa, sa jag till herr bilförsäljare - nu var det ju en Multivan jag helst ville ha. Jaha, sa han och sken upp. Jag kan ta fram ett riktigt bra pris på en sån - det är kampanj just nu på såna. Sagt och gjort, och när vi får den offerten så hamnade den nästan exakt på samma pris som Caddyn. Mycket märkligt måste jag säga - vem sjutton köper då en Caddy om den kostar lika mycket som en Multivan??


Vi åkte tillbaks till Sandviken för att prata igen med säljaren där och för att se om de hade nån Multivan som David kunde få provköra. Det hade dom inte - men de skulle återkomma när de hade en sån där.

Visst ser det väl himla härligt ut? Skulle behöva en rejäl tipsvinst först bara....


I förrgår var jag till Tranås och parade Vera - hon har ju bjudit ut sig till alla hanar här sedan många dagar tillbaka, men blodet hade inte börjat ljusna förrän i söndags. Men tror ni hon var intresserad när hon var där och fick träffa sin tilltänkta? Nej, icke.... Hon vill bestämt ha en springer, herregud - sa Vera, detta blir ju blandrasvalpar - han är ju en cocker!!


Jag hade Clådan, Tyra och lilla Tekla med som sällskap på resan. Det regnade hela vägen ner och hela vägen hem och varje gång jag stannade för att rasta dom så satt Tekla och vägrade röra sig en centimeter. För det första så var det väl för kallt och sedan med koppel på dessutom. Suck....


Igår hade jag nöjet att få klippa några Springers, bland annat Messi-sonen Ferrari.

Vi tog lite kort på honom efteråt - visst ser man likheter med pappa tycker jag.

Det var också jätteroligt att få se Lovis (Barecho Hippy Hippy Shake). Jättefin tycker jag hon ser ut - lite mer päls under magen bara så blir det nog kanonbra!

Lovis från andra hållet...

.. och så huvudet. Visst ser det ut som om det vänstra ögat är hängigt? Men, så ser det ut när de har en blinkhinna som är ljus och en som är mörk. Inget fel alls i det - men ibland kan domarna få för sig att de har hängiga ögon när det ser ut sådär.

        

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards