Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 12 april 2012

Nu vill jag ha....

Av barecho - 12 april 2012 21:02

.. bra namnförslag på J till Pärlans valpar. Både vad vi kan kalla en tik och hane som stannar kvar som tilltalsnamn och sedan behövs det ju nio namn till deras lite mer officiella namn så att säga. Jag tycker J är en svår bokstav - har lite dåligt med bra namn just på den bokstaven måste jag säga.


Nåt mer som jag vill ha, men som jag kan tänka mig att ni kanske har lite svårare att hjälpa mig med är en sån här:

En Multivan....


David åkte förbi Bilmetro som säljer VW här i trakten för någon dag sedan. Där fick han då nån offert på en Caddy. Jag har ju pratat om en Multivan - men de är ju så dyra så vi har väl liksom insett att det nog inte kan bli nån sån. Så då tänkte vi att Caddy har ju nån lite längre modell med fönster nu också - vi trodde den kunde vara ett billigare alternativ helt enkelt. De hade inte nån sån hemma i Sandviken som vi kunde kolla på eller provköra - så vi åkte in till Gävle idag istället för att kolla lite närmare på en sån.


Redan i Sandviken såg vi ju att Caddyn inte var så "billig" som vi trott från början - en ny sån kostade som en ny Volvo V70 ungefär och tja, inte vet jag om jag tycker en Caddy är som en Volvo inte....


Nåja, men nu skulle vi kolla på en sån i alla fall. Det var vilda diskussioner i bilen på vägen dit - jag anklagar ju alltid David för att vara en "märkesbög" som alltid ska köpa det dyraste och finaste märken utan att egentligen veta om de är bäst. Jag å andra sidan tycker sånt är helt oväsentligt... Meeeen, när det kommer till bilar så är det helt tvärtom. David bryr sig inte alls om vad det är för bil - medans det inte finns många märken alls jag överhuvudtaget skulle kunna tänka mig att äga. Och naturligtvis kan inte David låta bli att reta mig med alla möjliga och omöjliga förslag på bilar .


När vi kom till Bilmetro så blev vi hänvisade till en säljare som satt i ett litet krypin där. Jag blir så full i skratt varje gång vi pratar med bilförsäljare - de är liksom precis på samma sätt allihopa, undrar om de gått samma utbildning. Men något som de verkar ha svårt att lära sig är att det är frun de ska koncentrera sig på - det är ju nästan alltid hon som bestämmer och får sin vilja igenom, eller hur .


Denna här bilen var liksom inget alternativ för oss - ni förstår ju precis vad den skulle heta! Jacob skakade på huvudet åt mig - inte normalt tyckte han av mig att fota detta, när han tänkte efter kunde han bara komma på en till mamma som skulle göra samma sak. Det roliga var att jag kom på precis samma mamma jag när jag tänkte efter...he..he..


Vi provkörde då till slut en Caddy och ganska så direkt kände jag att detta var inte bilen för mig. Alldeles för osköna säten och inte alls så komfortabel som jag vill ha en bil. Hade den varit billigare så kanske - men inte till det priset. Jaaa, sa jag till herr bilförsäljare - nu var det ju en Multivan jag helst ville ha. Jaha, sa han och sken upp. Jag kan ta fram ett riktigt bra pris på en sån - det är kampanj just nu på såna. Sagt och gjort, och när vi får den offerten så hamnade den nästan exakt på samma pris som Caddyn. Mycket märkligt måste jag säga - vem sjutton köper då en Caddy om den kostar lika mycket som en Multivan??


Vi åkte tillbaks till Sandviken för att prata igen med säljaren där och för att se om de hade nån Multivan som David kunde få provköra. Det hade dom inte - men de skulle återkomma när de hade en sån där.

Visst ser det väl himla härligt ut? Skulle behöva en rejäl tipsvinst först bara....


I förrgår var jag till Tranås och parade Vera - hon har ju bjudit ut sig till alla hanar här sedan många dagar tillbaka, men blodet hade inte börjat ljusna förrän i söndags. Men tror ni hon var intresserad när hon var där och fick träffa sin tilltänkta? Nej, icke.... Hon vill bestämt ha en springer, herregud - sa Vera, detta blir ju blandrasvalpar - han är ju en cocker!!


Jag hade Clådan, Tyra och lilla Tekla med som sällskap på resan. Det regnade hela vägen ner och hela vägen hem och varje gång jag stannade för att rasta dom så satt Tekla och vägrade röra sig en centimeter. För det första så var det väl för kallt och sedan med koppel på dessutom. Suck....


Igår hade jag nöjet att få klippa några Springers, bland annat Messi-sonen Ferrari.

Vi tog lite kort på honom efteråt - visst ser man likheter med pappa tycker jag.

Det var också jätteroligt att få se Lovis (Barecho Hippy Hippy Shake). Jättefin tycker jag hon ser ut - lite mer päls under magen bara så blir det nog kanonbra!

Lovis från andra hållet...

.. och så huvudet. Visst ser det ut som om det vänstra ögat är hängigt? Men, så ser det ut när de har en blinkhinna som är ljus och en som är mörk. Inget fel alls i det - men ibland kan domarna få för sig att de har hängiga ögon när det ser ut sådär.

        

 
 
Ingen bild

Jessica

12 april 2012 21:49

Det var ju synd att jag inte visste att du var så nära, då kunde du ju fått titta på "elsa" och hjälpt mig lite med din trimnings expertis!! Kramar

barecho

12 april 2012 22:27

Ja, det var ju synd...

 
Ingen bild

Marina P

12 april 2012 22:09

Jag tror att VW är billigare i Tyskland, vi kollade mkt på mobile.de förut. Men det kanske är krångligt nuförtiden...
Just Do It
Jumping for Joy
Jingle all The Way
Joyfull ....

barecho

12 april 2012 22:28

Har kollat lite på såna sajter, men tycker det känns så osäkert. Tack för namnförslagen :-)

 
Ingen bild

Daniel

12 april 2012 22:45

Jag tycker Justin skulle vara ett bra tilltalsnamn till typ Barecho Just Being Me :))

barecho

13 april 2012 07:56

Tack :-)

 
Ingen bild

Margareta

13 april 2012 08:31

Just a gigolo/Jiggo - Just in time

barecho

13 april 2012 08:59

Tack :-)

 
Ingen bild

Katarina H

13 april 2012 11:02

Det där med bilar är ju inte lätt, hoppas du får en sån där stor en så småningom.
Här kommer ngr namn:
Jewel in the Crown
Jingle with Gold
Jackeroo´s Choice
Just Jade
Joy and Pride
Jolly all the time
Jolly good fellow
Jing and Yang
Hoppas att något kan smaka! och trevlig helg!

barecho

13 april 2012 11:08

Tack för förslagen :-)

 
Maria

Maria

13 april 2012 17:28

Hittade genast en Caddy Life åt er ;)
http://www.blocket.se/orebro/Volkswagen_Caddy_LIFE_2_0_2400mil_Miljob_AC_A_38879038.htm?ca=8&w=1&last=1
Skämt å sido vi kollade oxå på sånna men hittade ingen just när vi letade.... Kolla så det är sportstolar i bilen då sitter du som en kung! Hade sådana i min Golf Variant jag hade och då satt man fint, platta säten är aldrig kul... Då min bil tillverkades hette paketet "Highline! då fick man lite mer i utrustningsväg ;-)) (tyckte stolarna i denna bilen liknande mina stolar...)
Skall man vara ute så mkt på vägarna som du är så måste man ju sitta bra! Meeen en multivan är det ju inte :-D
Lycka till!

Ang namn...du har rätt J-namn är svåra, kollade mitt "word-dokument" med valpnamn...inte ett enda på "J"... ;)Men

Jitterbugg
Jalehouse Rock
Just Do It
Just In Time
Jinglebells.... fel årstid?


Jupiter
Juni
James
Jolanta
Jenni
Joleene
Jeepster

Namnförslag från Conny o mig!
KRAM

http://www.windcraft.se

barecho

13 april 2012 18:11

Tack för tipsen :-)

 
Ingen bild

Mikaela

13 april 2012 18:58

Hej, Jasmine Dress In Black - Jasmine, på en svart tik? Tycker jag är väldigt fint!
Kram

barecho

13 april 2012 19:10

Tack :-)

 
Ingen bild

karin å

14 april 2012 22:57

Hej. Lite sent kanske men här är några namnförslag: Jazz in motion, June in bloom, Joy of life ( springer naturligtvis)!!!

barecho

15 april 2012 13:23

Tack :-)

 
Ingen bild

Inger P med flickor

15 april 2012 11:40

Juli
Jago eller Jalle...

Hade gärna kallat Wila för Juli, men dottern satte ner hälen i backen

barecho

15 april 2012 13:22

Tack för förslagen, Juli var ett sött namn tycker jag :-)

 
Ingen bild

Erika

20 april 2012 20:42

Guuuud så söt hon är den svart-vita tiken ! Namn....hmmm det får bli rosor då ; )
*Jacqueline du Pré (helt underbar ros som vi dessutom kan sätta hos er där hemma ; )
*Jayne Austin
*Jenny Duval
*Jubilee Celebration
*Julie de Mersent
*Jude The Obscure
*Jans Wedding
*Jeanne d'Arc
*Jacques Cartier
*John Hopper (måste såklart kallas Hoppe)
*Jolly Dance
*Jazz
*Joseph Guy

Kallas ,jaaaa jag tycker ju Jossan,Jilda,Jullan,Jovanna,Justra,Jamaica,Jordan,Jubla,Judith(en ny),JoJo,Jäger(fast du gillar ju inte spriiit),Jama,Jiddra,Jorm el Jorma,Jetson,Jazza,Jippi,Justin..

Inte alla har reg nr humor,bara vissa förstår ; )
Jaaa du vet jag var ju skeptisk till vårt först också,men jag älskar den bilen verkligen ! (reg.nr KOO)



barecho

22 april 2012 09:21

Tack för alla förslag - hehe... nä, alla har kanske inte sån humor, meeen jag tycker man får ta varje tillfälle för att få sig ett skratt :-))

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Av barecho - Fredag 1 mars 07:49

Denna kull är Ziris andra kull hos oss, förra kullen föddes för 1,5 år sedan, i den kullen blev det sju valpar. Att det skulle bli fler denna gång misstänkte vi ganska tidigt, för redan när hon gått fyra veckor började magen växa - och det snabbt! De...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards