Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 4 juni 2012

Back on track :-)

Av barecho - 4 juni 2012 07:03

Jag har sökt efter motivation att blogga nu under flera veckor, men inte hittat någon. Men kan man få bättre motivation än det SMS jag fick från Jacky igår kväll? I fredags blev vi oerhört glada över nyheten att Seamus (CH Barecho Hold Your Horses at Peasblossom) vunnit BIR för Hans Lehtinen samt gruppen för Rainer Vourinen på en stor All Breed Show i England. Närmare bestämt över 8000 hundar var anmälda till Southern Counties som jag har förstått att den kallas. Vi höll förstås alla tummar och tår för honom i går i BIS-finalen, men vi trodde väl ändå kanske inte att han hade nån chans. Inte för att vi inte tyckte han var värd det - men det finns ju så oerhört mycket bra hundar av många raser i just England. Domare i BIS-et var Zena Thorn-Andrews, ingen jag kan minnas att jag ställt ut för.


Jacky lovade att höra av sig så snart finalen gått. När jag inte hört något strax före 19.00 så tänkte jag att han nog inte blev placerad. Så jag tänkte ta en dusch medans David åkte till Sandviken för att inhandla lite kvällsmat. Jag hörde att telefonen plingade till för att jag fick ett SMS när jag duschade - men jag kunde faktiskt hålla mig till jag var färdig med att kolla vad som stod där. Detta var var som fanns att läsa...: BEST IN SHOW!!!!! . Nä, skämta aprillo med mig tänkte jag. Försäkrade mig till slut om att det var sant - var till och med tvungen att gå in på Fosses resultatsida och där längst upp står det att Seamus blivit BIS . Så vad händer? Jo, jag börjar storgrina förstås...... Finaste, finaste Seamus - och min älskade Frittes son (ja, Kylies förstås också... men det känns ju lite extra med tanke på att Fritz inte finns hos oss längre...). När David ringer och hör att jag grinar så blir han förstås orolig - desto gladare när han sen får höra orsaken!


Vi var ju förstås tvungna att öppna en champagne-flaska och fira lite innan det blev dags att äta. Och för första gången i mitt liv lyckades jag få i mig ett helt glas champagne - inte är det gott inte, men en sån här sak måste ju bara firas! Superstort tack till er alla för era gratulationer och det allra största tacket går förstås till Jacky & Dave som tar så väl vara på "vår" engelska guldklimp .


Ja, det har förstås hänt massor med saker sedan jag bloggade sist - kan ju omöjligt skriva om allt, då orkar knappast nån läsa.... Men lite kan jag väl bidra med i alla fall och framförallt foton - för det är ju det allra roligaste att se tycker jag själv!


Jag tänker inte komma med någon lång utdragen förklaring till varför jag inte bloggat på så länge - det finns flera orsaker till det dessutom. Men, den allra största orsaken är nog att jag varit lite trött på mig själv.... Kanske inte helt normalt, men tycker jag bara skriver samma och samma saker hela tiden. Har liksom inte känt att jag haft något av värde att dela med mig av? På nåt sätt har jag ändå saknat det... så gör väl ett nytt försök nu igen så får vi se hur det går.


Valparna har tagit mycket tid förstås - att ha tolv valpar tar mer tid än man tror. Fattar inte hur jag hann jobba utanför hemmet förut också?? Men, dessa kullar som vi haft nu har jag verkligen tagit mig tid med - och det känns oerhört bra. Hagen på baksidan är nu klar också - vi planerar ju att få en koja till dom också, men än så länge har de buren som står öppen som de kan krypa in i om de vill. Valparna trivs som fisken i vattnet därute - jaaa, det var ju iofs då när det var varmare än 5 grader ute och inte regnade...


Jag har varit och röntgat Greven (Barecho Gold In Motion) och Gizza(Barecho Glint Of Gold) och tyvärr visade det sig då att Greven har C på höfterna. Fattar inte att jag ska ha sån otur vad det gäller höfter på flera av de bästa vi har fött upp. Kändes himla sorgligt måste jag säga, som tur var har Gizza A på höfterna. Inga pålagringar hade Greven som tur var - men konstigt att det skiljer så pass mycket mellan deras höftledsresultat, för inte var det stor skillnad på plåtarna egentligen tycker jag.


Vi har pga detta resultat beslutat oss för att sälja Greven, även om det känns tungt.... Man kan ju inte ha hur många hundar som helst - det är ju bara så..  Vi bestämde oss snabbt för att behålla en hanvalp också ur Pärlans nuvarande kull när det blev så här. Tik hade vi redan bestämt oss för...

Barecho Jetset Romance "Juli" är tiken som stannar hos oss...

... för hur kan man motstå denna blick? Vad resten av familjen tycker om mitt val av namn kan vi lämna därhän...


Vad det gällde tilltalsnamn på denna grabb som stannar hos oss så var det lite svårare... Han heter Barecho Jackpot In Motion som officiellt namn. Vi har ju haft lite fotbollstema här hemma -Jacob har döpt både Messi och Baros efter kända fotbollspelare. Hmmmm..... sa jag, nu måste det ju vara min tur att bestämma nåt fotbollsnamn..... Jaa, då kan det ju inte bli annat än Glenn - eller hur? Efter Glenn Hysén! En del suckar och huvudskakningar kom från Jacob och David. När sedan Henke kom hem och jag berättade att jag hade döpt valpen efter en fotbollstjärna så säger han bara med skeptisk blick - Säg inte att du döpt honom till Glenn? He...he.... tror han känner sin mamma rätt så väl  .


Några sommarvalpar blev det tyvärr inte för oss då cockern Vera (CH Backhills Quality Design) gick tom . Mycket trist - men inte nåt att göra åt det förstås. Vi bestämde oss då att para Miranda (Barecho Devil Wears Prada) istället, jag hade tänkt göra denna kombination i höst - men då saker och ting blev såhär plus att Mirandas päls skulle behöva få sig en rejäl skjuts blev det nu istället. Hon har just börjat löpa och om bara ögonlysningen går bra på fredag så ska vi testa ifall Baros (CH Night Wish Darrem Canis) fattar tycke för vår vackra Miranda.


Några utställningar har vi varit på - dock inte så många som det normalt sett kan vara i denna period. Först ut var SSPK:s utställning i Gävle den 12/5. Tekla (Velvet Dandy's Nib) hade precis fyllt 4 månader så jag tyckte detta var ett bra tillfälle för henne att träna lite, storasyrran Tyra (Velvet Dandy's Wishful) fick följa med hon också. Regnet bara öste ner på morgonen - så det var inte mycket mer att göra än att dra på sig regnstället direkt vi kom dit.


Men himla praktiskt måste jag säga med bara två små hundar och en liten bur. Inte som att åka på utställning med 6-7 långöron... Tekla skötte sig exemplariskt måste jag säga - finns inte mycket som är skrämmande för henne inte. Många utanför ringen beundrade henne och jag känner mig verkligen supernöjd med henne. Blank, sträv päls och så är hon dessutom mycket välbyggd. Tyvärr hade inte domaren samma uppfattning - men säkert går det bättre nästa gång. 

Uppkäftig som få!


Bort med dina fingrar!! Hon blev trea i valpklassen av tre valpar och fick inte ens ett HP...


Veronica visade Tyra (Velvet Dandy's Wishful). Jag tyckte hon skötte sig bra - men inte var hon väl kanske lika glad som hon är med matte. Hon är ju en sån otrolig mattegris...

Personligen tycker jag hon har ett fantastiskt huvud och uttryck - men som sagt, det är jag det...


Sötast i världen 


Inte längst fram i kopplet som vid förra utställningen, men helt okej.


Måste man stå still också?? Matte får jag göra vad jag vill för....


Jätteroligt att få se henne utifrån ringen, stort tack Veronica för att du visade henne. Tyvärr så fick hon bara Excellent och inget CK - då hon var enda tiken som kommit då till bedömningen hade hon fått sitt första Cert ifall hon fått CK...


Nåja, bättre lycka nästa gång - skönt att få åka därifrån redan vid 11.00 måste jag säga. Och hur det än är - man lär sig något nytt varje dag, även när det går dåligt....


Det var två helt utslagna tjejer när vi kom hem - här har Tekla somnat med Twiggy i korgen...


... medan Tyra körde en lite mer avslappnad stil mellan två av våra "tanter".


Inte så dumt med långöron ändå ibland...


Lilla skräpet och Älskade vännen med en mycket stolt matte!


Dagen efter åkte Carro och jag mot Vadstena för att delta på Springerklubbens Open show.

Jättefint var det där - härligt väder också för en gångs skull och mycket praktiskt att vi kunde parkera alldeles bredvid. Utställningen hölls på en camping och platsen var det absolut inget fel på - men en av de mest otrevliga människor jag hittills har stött på var ägaren av detta ställe. Hur kan man äga och jobba på en camping om man inte gillar folk? Både Carro och jag blev utskällda - och ja, då menar jag utskällda, för att vi inte tog av oss skorna när vi använde campingens toalett! Ofta man brukar göra det på såna ställen eller hur.... Folk kan ha pissat bredvid och gud vet allt - inte går då jag barfota eller i strumplästen på en sån toa! Men, även om man nu har en sån idiotisk regel - så kan man säga saker på olika sätt. Jag är aldrig omöjlig - om något säger något till mig på ett hyfsat och trevligt sätt, så kanske jag kan överväga saken. Men tamejfan aldrig när nån kallar än både det ena och det andra! Behöver jag tillägga att vi inte handlade något i campingens kiosk... och jag avråder verkligen alla från att stanna till på denna camping, Vadstena camping som ligger utefter den större genomfartsvägen.


Nåja, till utställningen nu... Domare var Annelie Karlsson, kennel Linmoor. Det var inte så många anmälda - men jag tror att vi som var där alla hade en supertrevlig dag, stort tack till klubben för detta arrangemang - det gjorde ni "jäkligt" bra!


Twiggy (Peasblossom Kashmir) var först ut i ringen, hon blev bästa tikvalp och skulle sedan tävla vidare mot hanvalpen i finalen senare under dagen.


Greven var superglad och vild som vanligt, han kom tvåa i juniorklassen och slutade sedan som fyra bästa hanhund.


Här är Greven lite lugnare...


Titta så fin han är Greven, gör sig bra mot gräset och maskrosorna!


Baros (CH Night Wish Darrem Canis) vann championklassen före Zola (CH Barecho He's Got It All). Baros blev sedan bästa hanhund och Zola trea bästa hanhund.


Zola trivdes bra i hagen han med alla tjejer...


Gizza (Barecho Glint Of Gold) var först ut av våra tjejer - hon kan verkligen röra sig hon! Hon vann juniorklassen och slutade sedan som tvåa bästa tik.


 

Enya (Barecho Either With Or Without You) hade otur med vattensvans igen...


... trots det blev hon tvåa i unghundsklassen, dock utan HP vilket förstås var förståeligt med tanke på svansen.


Clådan (CH Barecho Quest For Success) vann championklassen och blev sedan bästa tik. 


Clådan  .


Kan man se så mycket mer märkvärdig ut än såhär?


       

Innan alla finaler gick vi alla en tipspromenad och sedan åt vi gemensamt, klubben bjöd på mat och det var himla trevligt. Sånt här behöver vi verkligen mer av - att få träffas, umgås och prata med varannn, istället för att var och en sitter i sina tält och så möts man lite snabbt i ringen bara. Nej, jag tror rasen och vi själva skulle må så mycket bättre ifall vi hade tid och möjlighet att lära känna varandra lite mer.


Första finalen var BIS-valp och där gick Twiggy segrande ur striden.


Sedan var det BIS-junior, där vann hanhunden så Gizza blev BIM-junior.


Här har vi börjat springa om BIR/BIM...


.. och det är ju bäst om tjejerna får som dom vill så Baros hade inget att invända mot att Clådan fick vinna!


BIR/BIS CH Barecho Quest For Success "Clådan" & BIM/BIS-2 CH Night Wish Darrem Canis "Baros". Tyvärr så är Annelie halshuggen på detta foto - så kan det bli ibland när man fotar...


Nästa utställning jag varit på var Frösön, utanför Östersund. Anna följde med och hade Danny med sig (Barecho Fool To Remain Sane). Ja, ösregn och bara nån plusgrad var det här hela dagen - jag är så trött på detta skitväder så snart liftar jag ner till Spanien och bor i ett tält där bara jag får värme!!!

Domare var Lena Rollmar, kennel Demings. Vi hade med oss Diezel (Barecho Deal Or No Deal) och han skötte sig oerhört bra hela tiden, så mycket mer uppfostrad än mina unghanar måste jag säga. Han kom tvåa i Öppen klassen utan CK. Miranda (Barecho Devil Wears Prada) vann öppen klassen och blev sedan trea bästa tik med Reserv-Cert. Baros brydde sig inte alls om det dåliga vädret utan sprang till sig ännu ett BIR, roligt! Danny gick i en annan ring, han kom tvåa i klassen med Excellent men inget CK.

 

BIR CH Night Wish Darrem Canis & BIM CH Cloette's Love Zupreme


Som tur var kunde vi sitta i bilen och värma oss inför finalerna. Våran lilla Twiggy skötte sig jättebra i finalen, när hon väl fått titta av sig på alla konstiga raser som var där. I BIS-valp deltog alltså även de raser som kom från de andra jakthundsklubbarna och en del var lite mystiska tyckte hon till en början.... Hon blev till slut BIS-valp, oerhört roligt tyckte vi som är så stolta över vår lilla engelska tjej!


Grupp 8 hade en final sedan, det är ju som en helt vanlig BIS-final på SSRK - men här kallas det BIG, blir lite märkligt.. Hur som helst så slutade Baros på en hedervärd andra plats där. Ni kan inte ana hur skönt det var att få sätta på full värme sedan i bilen och vända söderut...


Som tur var hade vi kanonväder (kanske den enda sommar vi får i år??) i Österbybruk helgen därpå. Inga Siil från Estland dömde och Greven vann först juniorklassen och blev sedan tvåa bästa hanhund med ännu ett CERT. Etta stod bästa polaren, Baros - som nu fick ett till CACIB. Gizza vann juniorklassen och blev trea bästa tik med Reserv-CERT, Clådan vann championklassen och slutade som tvåa bästa tik med Reserv-CACIB. Ingen placering i gruppen för Baros - han var nog lite trött då också verkade det som, ovan med solen kanske..he..he..

BIR CH Night Wish Darrem Canis & BIM Big Brazzel Hot Sensation


Tina hade med sig sina gulliga tjejer; Melanie och Natalie. De såg efter våra två kortnosar som var med och kollade av tillställningen...


Vi hjälpte mamma med hennes monter båda dagarna...

... eller ja, David och mamma sålde mest och mig satt dom i tältet med lite andra uppgifter. Vill ju inte skrämma bort kunderna  .


Vi hade med oss Diezel eftersom han skulle få lift hem med Carina som inte bor långt ifrån där Diezel bor. Twiggy fick följa med som sällskap - nog ser dom ut att trivas ganska så bra i den här nya sortens bur som mamma säljer?

Passade på att ta lite kort på Diezel också innan han skulle åka hem, en riktigt stilig kille har han blivit.

.... och så pussvänlig nos  .


Tja, det var de utställningar vi varit på - lite annat har vi väl hunnit med också...

Som t.ex har vi köpt nötkött från en lokal bonde och vilken skillnad på det köttet och på det som köpt annars! Jag har ju inte varit så himla förtjust i nötkött - men detta hade en helt annan smak. Ni ser här på kortet att det fanns fler som tyckte det såg gott ut...

En rejäl fransyska....

... mumsiga biffar. Hur det än är så känns det i alla fall bättre tycker jag när man vet att djuren haft det bra medan de levde. På denna bondgård har jag själv varit och sett hur fint de har det, tänk om alla djur fick ha det så istället för såna skräckbilder som man sett från en del ställen...


Pärlan vädrar... undrar om jag inte ska spilla lite av köttfärsen snart?


En nyare bil har vi fått till hemmet också! Det är David som fått en tjänstebil - hela 205 hk och det gillar ju jag....

Namnet har varit lite oklart, men när jag lärde känna honom lite bättre här under helgen så stod det klart att det måste bli Grodan. Visst ser han ut lite som en groda framifrån, och ja - bokstäverna blir ju nästan som en groda låter...


Sååå nu ska vi sätta ut annonser på våra andra bilar - bara en månad kvar till jag får "min" bil.... *längtar*...


Altanen har blivit skurad och inoljad. Nu väntar vi bara på att det ska bli sånt väder så vi kan vara där också...


Så här ligger Tekla när solen ligger på i trappen - hon och Tyra är verkligen soldyrkare..

Man blir inte mycket sötare än såhär...


Våra två svarta kortnosar är populära fotomotiv här hemma...:

Här är det Tekla som ska försöka hitta sig ett bra ställe att sova på...

Om man bäddar lite här, blir det mjukare då?

Fasiken vad hård denna hund var!

För helvete Twiggy, ät upp dig lite så vi har nån nytta av dig!

Suck... jag går väl nån annanstans då... Pärlan var är du?         

                  


                  


  


    

 
 
Ingen bild

Katarina H

4 juni 2012 09:24

Välkommen tillbaka! Jättegrattis till Seamus framgångar i GB - förtår att du är stolt, verkligen roligt!
Trist med C-höfter, märkligt hur det kan ploppa upp sådär och speciellt när man inte vill.
Vädret har verkligen varit uselt sista dagarna +6 grader och hällregn, kanske priset man får betala nu för att vi haft en mild och snöfattig vinter? Hoppas solen kommer tillbaka snart, kanske vänder det nu efter fullmånen?

barecho

4 juni 2012 09:28

Tack :-) Ja, hoppas verkligen solen kommer tillbaka snart....

 
Ingen bild

stin@

4 juni 2012 09:56

Mycket intressant att läsa o fina bilder!
Tråkigt med C-höfter o att Vera gick tom, men det var många fler roliga saker att läsa om också!GRATTIS!!
Härligt att du bloggade igen, du skriver alltid så bra!!

barecho

4 juni 2012 09:59

Tack :-) Ja, det är ju så med hunderiet - ups and downs...

 
Johanna

Johanna

4 juni 2012 11:49

Hej, känner igen det där med att bli less på sitt skrivande men ändå sakna det :) Händer mig med titt som tätt.

De där små svarta är så gudomligt fulsöta! Som små gremlisar. Helt otroliga ögon!!

Stort grattis till Seamus enorma framgång!! Wow säger jag bara!

Ha det så bra och kul att du är tillbaka. Jag tycker det är roligt och många gånger underhållande att läsa.

kram

http://www.123minsida.se/johannaochdjuren

barecho

4 juni 2012 11:57

Skönt att höra att det finns fler som känner så... Tack för gratulationen :-)

 
Ingen bild

Marie o Xit

4 juni 2012 21:54

Stort GRATTIS till Seamus otroligt härliga resultat :)
Så himla roligt och Grattis till alla andra fina resultat också
Roligt med så mycket bilder och som jag skrivit på fb tidigare så tycker jag bir och bim bilden på Baros och Big Brazzel Hot Sensation är så fin.
Mycket tråkigt med Grevens höfter och tyvärr baksidan med hunderiet
Ha det gott och njut av alla dina fina hundar
Kram från Ockelbo

barecho

5 juni 2012 19:12

Tack :-) Ja, extra fin blir kortet med herrgården i bakgrunden och sedan är det ju också trevligt att solen skiner - en bristvara denna "sommar" ;-)

 
Marie Loré

Marie Loré

4 juni 2012 23:09

Härligt att du är tillbaka igen, jag har saknat dina skriverier! Stort grattis till Seamus nya framgång! Vilken häftig känsla det måste ha varit!

http://www.kennel-evermore.com

barecho

5 juni 2012 19:11

Tack :-)

 
Ingen bild

karin å

5 juni 2012 00:21

Grattis till Seamus framgångar. Tack för alla fina kort du lägger ut på hundarna. Glad att du är tillbaka.

barecho

5 juni 2012 19:11

Tack :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Tisdag 2 april 18:18

  Ubbe, hanhund      Uzo, hanhund     Undis, tik     Uzzi, tik     Unette, tik     Ultra, tik     ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards