Kennel Barecho

Alla inlägg den 7 juni 2012

Av barecho - 7 juni 2012 19:59

... ja, hur många som helst verkar det som . Våra hundar brukar vara ganska så förskonade från dessa små äckel - men denna säsong har startat värre än värst. Det måste ha varit oerhört gynnsamma förhållanden under våren (för inte kan man väl kalla det sommar än??) för att det ska kunna bli såhär. Gräset på vår gård är också alldeles för långt just nu - men hur sjutton ska man kunna klippa det när hela gården är genomsur av allt regnande sista tiden.

 


Normalt sett brukar jag ta cirka 10 fästingar sammanlagt på alla våra hundar under en hel säsong - men nu är det 10 i veckan ungefär. Varje år brukar vi ge dom Frontline - har inte gjort det ännu, vi brukar göra det kring midsommar för att det ska räcka skapligt över sommaren. Det blir väl lite bättre när vi gjort det förhoppningsvis.


Finns ju massor med olika fästingmedel, men jag har aldrig vågat prova något annat än Frontline. Fästinghalsbanden borde förbjudas totalt tycker jag - så många av våra valpköpares hundar som fått problem av dem, och det säger väl sig självt att det aldrig kan vara bra att ha det ligga så länge mot huden? Nej, avråder alla som frågar att skaffa såna!


Det ska ju finnas "ekologiska altenativ", har också haft flera valpköpare som testat lite olika såna - och sammanfattningsvis kan man väl säga att de knappt haft nån verkan alls. Har hört att om man ger hundar vitlök så skulle de slippa fästingar, är det nån som testat detta och vet om det fungerar? Fast vet inte hur det skulle lukta i vårt sovrum då, med en hel bunt med hundar som andas ut vitlök... .


Funderar nu också på ifall vi i familjen ska vaccinera oss mot TBE. Två stycken jag känner har drabbats av det nu på kort tid och det känns oerhört obehagligt. Ingen av dem har något minne av ett fästingbett - men tydligen kan man få smitta bara av att plocka en fästing från ett djur. Och jaaa, då ligger jag ju i riskzonen kan man väl säga...


Värsta är ju att man måste ringa doktorn då.... usch, det gillar jag inte alls. Det mesta brukar försvinna om jag liksom bara inte låtsas om det - men här är det ju i förebyggande syfte så kanske jag måste skärpa mig... 


Jag  är barnsligt förtjust i dylika - dom är så himla träffande tycker jag så nu måste jag bjuda på ett par även om ni sett dom tidigare  :






   


Till Frasse....



Denna måste väl bli till David och Jacob då....



  

Och denna då till Thomas & Henke...




Och vem kan den här stämma in på????     


      

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards