Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 4 juni 2016

Twiggys valpar är födda :-)

Av barecho - 4 juni 2016 18:55

Twiggy hade tid att valpa förra lördagen, för en vecka sedan alltså och ofta valpar de någon dag före så hela veckan var jag beredd på att det skulle kunna bli valpning. På onsdagen gick tempen ner, så jag trodde nog det skulle bli på torsdagen. Dock visade hon inga andra tecken och efter ett tag var tempen uppe på normalt igen..


Så när hon på fredag em började hässja och bli mer och mer orolig samt att tempen gick ner ännu lägre förstod jag att det skulle bli valpning under lördagen... Bra eftersom jag då var ledig förstås, men lite trist att jag då skulle missa Cockerklubbs utställningen dit vi hade anmält Svea (Backhills Just Awesome). Hon har just blivit 9 månader och att ställa ut juniorer är nog bland det roligaste att ställa ut tycker jag   !


Carro skulle åka dit med sin mamma och hennes cockerhane Cesc (Barecho High Quality) och snäll som hon är erbjöd hon sig att ta med Svea dit.

 

Fina Cesc blev fyra i juniorklass, inget HP fick han - men jag är kanonnöjd med honom. Hoppas att han ska bli lite utställd under sommaren   . Svea blev även hon placerad som fyra i juniorklassen, hon fick dock HP.


Under tiden de var på utställning satt jag i valplådan och ärligt talat är det nog inte någon utställning som slår det   .   


 

Klockan 10.40 föddes första valpen. En hanhund som var brun/vit/tan. Han vägde 390 gram och fick namnet Zesco. Dessa foton är tagna idag så de är alltså inte nyfödda på dem, utan en vecka gammal   .


 
Nästa valp var en tik. Hon föddes 11.15 och vägde 380 gram, inga tantecken syns på henne än iaf. Hennes namn fick bli Zaffran.


 
Tredje valpen föddes 12.05 och var en tik. Zara som hon heter är brun/vit/tan och vägde 350 gram. 


 
Ännu en tik föddes strax efter, 12.20 Hon vägde 332 gram och heter Zorba. Inga tantecken där heller.


 
Valp nummer fem var en tik det också. Hon föddes 12.45 och fick namnet Ziba. Hon är brun/vit/tan och vägde 310 gram.


 
Så kom det en till hanhund till slut. Valp nummer sex var alltså en hanhund, han föddes 13.10 och vägde 342 gram. Hans namn blev Zamson. Även han var brun/vit/tan 


Efter det la sig Twiggy för att sova, eftersom hon hade en del moderkakor kvar var det lite svårt att känna om det fanns någon valp kvar eller inte. Det kunde vara en till valp långt fram, men det kunde också vara moderkakor som låg ihop. Twiggy hade inga värkar på bra länge utan verkade nöjd. David började duscha hundarna inför utställningen dagen därpå, jag sprang emellan och tittade till Twiggy och när jag kom in dit 18.50 hade just en till valp fötts! En pigg och alert liten hanvalp låg där bland de andra   .


 
Zenith fick bli hans namn. Han vägde 328 gram och är brun/vit, inga tantecken syns ännu på honom. 


Några moderkakor kom ut och sedan lade jag mig tidigt i sängen bredvid valplådan. Det hade inte blivit så värst mycket sömn natten före då Twiggy var så pass orolig då - och att det inte skulle bli så mycket sömn heller denna natt behöver man ju inte vara Einstein för att förstå   . Det kändes lite jobbigt att lämna dem redan morgonen därpå när vi skulle till Österbybruk på utställning. Nu är ju den utställningen som på hemmaplan för oss och Jacob la sig i valprummet när vi åkte för att hålla koll på Twiggy och valparna så det kändes ändå okej om än lite ovant. Jacob låg sedan där hela dagen så det kändes tryggt, är man 17 år har man ju liksom inga problem att ligga kvar i sängen hela dagen   .


 
Idag är de som sagt en vecka gamla, tjocka och fina är de allihopa...

 

... rejält hungriga hela tiden. Gizzas kull har ju varit så tysta hela tiden, men det är inte dessa valpar. De låter rejält ganska så ofta, jag springer dit och tror någon ligger dåligt till eller nåt sånt. Men nejdå, det är någon som är högljutt missnöjd över att mjölken inte rinner till tillräckligt snabbt...


I Österbybruk hade vi en superbra dag   . Domare för de vuxna var Johan Andersson (kennel Alistair's). En hanhund hade vi med oss och det var Paco (CH Barecho Play Now Pay Later). Han vann först championklassen med CK och blev sedan bästa hanhund, eftersom detta var en internationell utställning fick han då också ännu ett CACIB! Detta CACIB innebär att vi nu kan ansöka om hans internationella championat (C.I.E.). Han fick sitt första CACIB i mars förra året och eftersom det måste gå ett år mellan första och sista CACIB innan man kan ansöka om championatet har vi inte kunnat göra det förrän nu. Sedan kommer det förmodligen att ta 3-6 månader innan han får titeln, men iaf skönt när alla meriter är vunna   . En vuxen tik hade vi med oss, Pärlan (CH Barecho Poetry In Motion). Hon vann veteranklassen och blev BIR-veteran, hon blev även tvåa i bästa tikklassen.

 

BIR blev Paco   , stort grattis till BIM och championat på tiken Big Brazzel Daydreamer. 


Vi hade Svea (vår cocker) anmäld även denna dag, domare i den ringen var Christina Daniels (Mistily's). Svea blev tvåa i juniorklassen med CK av tämligen många så det var roligt, hon är ju bara precis 9 månader gammal som sagt var. 


ESS-valparna gick i en annan ring, Patric Ragnarson dömde dem. Marron (Barecho Viking Power) vann bland hanvalparna och fick HP, två tikvalpar hade vi med oss - Curry (Barecho U Must Be The One) och Dilba (Goldmoore's I Shall Be Released). För Dilba var det första gången i en utställningsring och Jenny var så snäll och hjälpte oss att visa Dilba. Trots att det var första gången och med en för henne okänd handler så skötte Dilba sig jättebra, visst lite hopp och skutt blev det - men så himla glad och obekymrad hela tiden   . Curry vann klassen med HP och Dilba blev tvåa med HP. 

 
Curry blev sedan BIR-valp, Marron som hade tröttnat när detta foto skulle tas blev BIM-valp. Två verkligt fina valpar tycker jag detta är om jag får säga det själv, längtar till de ska få gå i juniorklass. Curry blir 9 månader 22 juni och Marron blir 9 månader den 1 juli   .


Vi hade tre finaler vi skulle delta i och vi blev placerade i alla tre vilket var otroligt roligt   ! Curry blev BIS-3 valp, Pärlan blev BIS-4 veteran och Paco blev BIG-4 i grupp 8   . Jag känner fortfarande att orken är långt ifrån som den var förut, men det blir bättre och bättre. Dock är det som att luften helt går ur mig när det är färdigt, sån tur att David plockar i allt i bilen och kör bilen hem så jag får slappna av... Denna gång var det ju lite värre också med tanke på att jag inte sovit riktigt på två nätter, tänk för typ 30 år sedan då behövde jag knappt sova alls - men de tiderna är förbi   ...


Helgen före var ju jag i Hässleholm och dömde i två dagar, dit var jag ju inbjuden sedan fler år tillbaka. Så när jag såg att Springerklubbens avdelning Mellansverige skulle ha sin utställning den helgen och då bjudit in Anette Erlandsson (kennel Trollängen) kändes det lite trist då jag så gärna hade velat ställa ut för henne.

Men som tur är har jag så fullt med underbara människor omkring mig som kan hjälpa till - ja, förutom världens bästa man förstås som ägnade en söndag åt att åka till Karlstad på utställning utan mig (han kanske tyckte det var så skönt så att det är så han vill ha det i fortsättningen, vem vet?..). Tre hundar anmälde vi; Paco, Curry och Pärlan. David badade och fönade dem själv på lördag kvällen och utifrån de kort jag sett på hundarna verkar han ha lyckats bra med att göra dem i ordning själv   . Maria Herbertsson och Andrea Rosenblad hade erbjudit sig att visa hundarna där för det ville David INTE göra... Miljoners tack till er som hjälpte till med att visa hundarna och som dessutom höll ordning på David under dagen, ni är guld värda   . 

 
Curry började med att vinna tikklassen med HP..


 
Hon blev sedan BIR-valp, BIM-valp var Goldmoore's Break The Rules (kullbror till vår egen Dilba).


 
Till slut blev hon BIS-2 valp med en superfin kritik, extra roligt förstås när det är en rasspecialist som skrivit den   


 
Här är det Paco som springer med Andrea i championklassen


 
Det här kortet på Paco bara älskar jag, såå fin han är där - i total balans och med en så fin överlinje   . Paco vann championklassen med HP och blev sedan bästa hanhund! Pärlan blev BIR/BIS-veteran men blev ej placerad i bästa tikklassen. 



Han blev även BIR/BIS     ! BIM/BIS-2 blev tiken CH Big Brazzel Born To Win, stort grattis till det!

Idag har vi fått väldigt trevliga nyheter från SSRK:s utställning i Örnsköldsvik   . Justin (Barecho Spitting Image) som går i juniorklass och är nyss fyllda ett år fick sitt andra CERT där, han blev dessutom BIR och slutligen BIS-4!!

Domare var Tarja Hovila från Finland (kennel Adamants) och det gör det förstås extra roligt - just när det är en rasspecialist   .

 
Stort grattis till hans duktiga ägare/handler Emelie Ingelsson     !


 
Justin är den första avkomman efter Paco som blir BIR, lite extra roligt förstås känns det - och ja, han är förstås också den första avkomman efter Gizza som blev BIR, man får inte glömma bort mamman inte....  








 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Tisdag 2 april 18:18

  Ubbe, hanhund      Uzo, hanhund     Undis, tik     Uzzi, tik     Unette, tik     Ultra, tik     ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards