Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 12 mars 2018

Crufts 2018

Av barecho - 12 mars 2018 16:49

Så var det dags för årets resa till Crufts, alltid lika efterlängtad   ! Om jag minns rätt ställde vi ut på Crufts första gången 2009, då Clådan (CH Barecho Quest For Success) var junior och vi även hade med oss Loke (CH Barecho Zimply Zuper) med matte Vanja. Sedan dess har vi ställt ut här på Crufts alla år utom tre, vilket gör att detta var sjunde året vi tävlade på denna utställning. De år vi valt att vara hemma har det känts väldigt tomt... så vi kommer nog att fortsätta ställa ut på Crufts om vi bara har möjlighet till det. Just nu skriver jag detta i bilen när vi är söder om Jönköping och vi åkte ju direkt efter utställningen igår vilket gör att jag kanske borde ha känt - aldrig mer, men jag ser redan fram emot nästa resa   . Och detta trots att resultaten detta år inte var mycket att hurra för - lite märklig är vi hundmänniskor allt, och det är nog egentligen bara vi som förstår varandra fullt ut   .


Detta år körde jag, David och Jenny bilen med sex hundar från oss. Emelie och Carro flög dit och av de hundar vi hade med oss var då Emelies Justin (CH Barecho Spitting Image) och Carros Miranda (CH Barecho Devil Wears Prada).


 
När vi åkte hemifrån i torsdags vid 11.30 såg det ut såhär - och enligt rapporterna hemifrån är det ännu värre nu när vi kommer hem om en stund... David hade varit på nån form av mässa eller nåt i Västerås några dagar före så vi hämtade upp honom där kring 13.30-tiden Jag var ganska så trött redan då - så otroligt mycket som ska göras innan man ska åka hemifrån några dagar. Annars är vi ju två som gör allt inför avfärd - men nu skulle jag göra det själv och herregud vilken tid allt tog... Tur Jenny kom och hjälpte mig en stund före så vi kom iväg till slut. 


 
Vi stannade och åt lunch i Västerås innan vi åkte vidare och jag fick då en sån här lycko-kaka. Texten kändes ju väldigt hoppfull, men man kan väl säga att nåt avancemang har vi inte sett till än så länge iaf   .


 
Redan några mil söder om Västerås var det nästan barmark på vägen - men säg den lycka som varar länge... En kort stund efter vi tog detta foto började det snöa och sedan snöade det till och ifrån i princip hela vägen ut ur Sverige. Man får ju inte köra med dubbdäck i Tyskland så alla dubb är urplockad i våra däck vilket gör att det kändes lite mer osäkert att köra tyckte jag.


 
Färjan från Rödby till Puttgarden börjar man bli van med. Undrar jag om det nånsin blir någon tunnel där istället för färjan? Ganska så skönt med en kort paus från bilen dock - även om det finns mycket att önska vad det gäller matutbudet där. Tror de haft samma typ av mat och smörgåsar i alla år som vi åkt där...


 
Vi rullade på bra och turades om att köra. David orkade köra långt själv, om det beror på att han börjat snusa igen eller inte kan man undra över.... Detta foto är från Holland när det börjat bli morgon, så härligt att kunna se lite sol   . Men det var väl typ den sol vi såg dessa dagar... dock gör det inget, vi var så glada över att få se gräsmattor och kunna vistas utomhus utan att frysa så man skakar.


 
Så härligt att få träffa Seamus (CH Barecho Hold Your Horses at Peasblossom) igen, han fyller ju 12 år om några dagar bara. Otroligt fin form var han i - lika vacker som vanligt i mina ögon   .


 
På väg upp mot Birmingham stannade vi till på ett ställe som kallas Welcome break. Superbra med lite olika matställen och affärer i en och samma byggnad. Tror de är öppna dygnet runt. Synd vi inte har nåt liknande här i Sverige. 


 
I år hade vi bokat in oss på hotell Hilton Metropole som ligger intill N.E.C där Crufts hålls. Lite dyrt är det, men värt varenda krona när man så enkelt bara kan gå från hotellet direkt in till utställningen på morgonen. Emelie och Carro bodde på samma hotell de och när vi kom fram tog de emot oss och hundarna. Justin och Miranda blev glada att se sina mattar, speciellt Justin pratade högt och tydligt om för sin matte hur glad han var     .


 
Efter att vi installerat oss på hotellet gick vi in på Crufts för att titta på Affenpinscher samt för att shoppa lite. 


 
Vi hann inte se alla klasser, men vi kom dit när Open dog var inne vilket gjorde att vi hann se en hel del iaf. Väldigt intressant att ha tid att titta på så många affenpinschrar. Jag gillade BIR och BIM väldigt mycket, speciellt BIM-tiken blev en favorit hos mig. Tyvärr har jag inget foto på dem för jag såg aldrig att de ställde upp sig för fotografering. Någon vidare shopping blev det dock inte, lite slitna var vi allt....


Vi käkade tillsammans alla fem på kvällen. Enklast är att äta på hotellet så det fick bli så. Maten var väl "sådär" - men sällskapet var desto bättre. Vi skrattade och hade oss så hon som serverade oss höll sig nära oss hela tiden, vi kände oss nästan bevakade då hon gick runt runt vårt bord hela tiden. Men hon hade kanske inte haft såna gäster som oss där förut, klädda i bekväma hundkläder typ och som dessutom bara drack vatten (ja inte David förstås, men vi andra).


Tidig morgon blev det dagen därpå för det är så mycket enklare att ta sig in till sin ring innan det blir för trångt. Här har man ju visserligen sin plats, men jag gillar inte trängseln när man ska gå med många hundar.

 
En speciell känsla när man är på väg in - går knappt att beskriva, men så mycket förväntan i luften. Härligt!


 
Utställningen är bänkad. Dvs varje hund har varsitt bås där det en gång i tiden var meningen att varje hund skulle sitta i. Så är det inte längre. Nästan alla hundar sitter i burar som man visserligen har i anslutning till dessa bås.


 

Bästa dagen - Gundog day!


 
Efter vi hade fått alla hundar och saker på plats gick vi tillbaka till hotellet och åt frukost, alla utom Jenny som var snäll och vaktade hundarna inne på N.E.C Vår frukost fick vi äta i en speciell lounge som var för Hilton-medlemmar. Väldigt mysigt var det där inne - och lugnt och skönt. David trodde det var lite färre saker på den frukosten än på den andra - men jag tyckte det fanns alldeles tillräckligt med mat där. 


 
Såna söta små marmeladburkar fanns på varje bord. Visst är det fascinerande att allt smått är sött? Hade det varit stora burkar hade de inte alls varit lika söta.


Domare för dagen var Mrs J A Cule och det var 178 ESS anmälda om jag minns rätt. En normal anmälningssiffra, det har varit både fler och färre. Något som var klart märkbart detta år var att det var väldigt få utländska ESS anmälda detta år - lite trist tycker jag.


 
JEUW-17 JWW-17 Barecho All Rights Reserved "Allegro" bor i Polen men hade fått skjuts till Crufts av en annan uppfödare och jag fick då nöjet att visa honom   . En femte placering blev det för honom i klassen Yearling, eller ja det heter ju inte femte plats utan VHC - men i praktiken blev han femma.


 
Finaste Yalla (WW-17 Barecho You Rock My World) gick i samma klass, yearling. Ingen placering för honom dock.


Jag har tyvärr inget bra foto på Paco (CH Barecho Play Now Pay Later) och Justin (CH Barecho Spitting Image) från Open dog där de tävlade. De blev inte heller placerade. Trist när vi inte fick ställa hundarna åt de hund vi ville utan vi var tvungna att ställa dom åt ett och samma håll i klassen. Det är verkligen INTE Pacos bästa sida tycker jag...men men, lika för alla förstås.


 
Här är alltså första klassen för tikarna. Titta när fotot är taget... vi var så sena i vår ring, jag har aldrig varit med om något liknande här måste jag säga. Nu är det ju svensk tid, men ändå - klockan var alltså 14.55 när tikarna gick in och det var fler tikar än hanhundar anmälda. Fotot är på vackraste Miranda (CH Barecho Devil Wears Prada). Hon gick i veteranklass och hon bara seglade fram i klassen - otroligt fin och välbibehållen om jag får säga det själv.


 
En fjärde placering blev det för Miranda i den klassen.


 
Vi började känna oss rejält stressade när Open bitch ska gå in och klockan är så pass mycket att de redan kallat på BIR-vinnarna till uppsamlingsringen... Vi hade två stycken anmälda i den klassen, här på fotot är Curry (CH Barecho U Must Be The One).


 
Ett till foto måste det var var med på finaste Curry   


 
Pasta (CH Barecho Party In My Head) var vår andra tik i den klassen. Ingen placering för någon av dem heller i klassen. 


Så som sagt, inga resultat att hurra för direkt för våra hundar. Men jag är superstolt över de sju hundar från oss som visades här. Alla var superglada i ringen och visade sig på bästa sätt   .


Även om vi nu var rejält stressade för att hinna med färjan ville jag så gärna ha ett foto på oss allihopa och våra hundar. Trots allt tycker jag det var rätt så bra att ha hela sju hundar med från utlandet  - det är ju inte alls så lätt att kvalificera sig hit när man inte bor i England.

 
Är så otroligt glad att vi fick till detta kort - blir alldeles varm inombords när jag tittar på det     . Tusen tack Carsten för hjälpen att fota oss! Stort, stort tack till Jenny, Carro och Emelie för att ni gjorde denna resa möjlig   .


Vi gav sedan hundarna kvällsmat och rastade dem ordentligt samtidigt som bilen packades. Det var med nöd och näppe och endast två minuters marginal som vi hann med det bokade tåget från Folkestone till Calais. Sedan har vi då kört på hela natten, med bara korta stopp för rastning och matning av hundar och oss. Just nu befinner vi oss mellan Jönköping och Mjölby, GPS:en säger vi har ca 37 mil kvar hem. Gissa om det blir skönt att krypa ner i sängen hemma om typ fyra timmar... 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Av barecho - Fredag 1 mars 07:49

Denna kull är Ziris andra kull hos oss, förra kullen föddes för 1,5 år sedan, i den kullen blev det sju valpar. Att det skulle bli fler denna gång misstänkte vi ganska tidigt, för redan när hon gått fyra veckor började magen växa - och det snabbt! De...

Av barecho - Måndag 5 feb 10:32

I lördags föddes Mejrams andra kull, allt gick bra och Mejram och de små mår bra   Några av valparna har tan-tecken, men det är fortfarande ganska svaga tecken så svårt säga ännu vilka som kommer att få tan som sin mamma.     Första valpen födde...

Av barecho - Lördag 27 jan 08:14

Det är fler ras/special-klubbar som tagit bort Årets-tävlingarna för sina raser. Motivationen har ofta varit att dessa listor blir för "viktiga" och att vissa utställare inte beter sig schysst mot dom andra på grund av det. Jag tror snarare att det b...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards