Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 21 september 2018

Elsas & Banjos valpar

Av barecho - 21 september 2018 13:33

Igår föddes Elsas och Banjos valpar, några dagar för tidigt men lika välkomna ändå förstås   . Jag är förkyld med feber och ont i kroppen och Viktoria hade lovat hjälpa till med denna valpning vilket var tur nu när jag känner mig långt från 100 %. 


Elsa visade inga tecken alls att det var dags för valpning förrän igår mitt på dagen. Tempen gick inte ner speciellt mycket och visserligen åt hon inte maten i går på morgonen, men så har hon gjort nu senaste veckan. På kvällarna har maten gått i, men på morgnarna har det varit sämre.


Iaf så blev hon orolig före lunch igår, bäddade lite smått och fick den där speciella blicken som tikar får när värkarbetet startat. Tycker lika synd om dem varje gång de tittar på en med lidande i ögonen och även frågande när det är första kullen. Typ vad händer med min kropp??


Strax före 16.00 kom den första svaga krystvärken och en knapp timme senare var första valpen född!

 

Elsa skrek rejält när första valpen skulle till att födas, det gjorde förstås ont. Valparna är inte speciellt små och Elsa själv är ingen stor tik. Jag fick hålla Elsa medan Viktoria tog hand om den förstfödda, lite mer speciellt med denna kull än våra andra för Viktoria eftersom det är hennes och Henkes hane Banjo som är pappa till dessa valpar.


 
Första valpen var en tik, hon är brun & vit med tantecken. Tiden hon föddes var 16.55 och vikten 426 gram. Hon fick namnet Iria.


 
Nästa valp kom redan 17.10 En hanhund denna gång som fick heta Irvin. Han vägde 420 gram och är också Brun & vit med tantecken.


 
Ingen vila här inte, 17.30 föddes valp nummer tre. En tik som fick namnet Imogen. Hon är Brun & vit och vägde 410 gram.


 
Valp nummer fyra föddes 17.50 Första (och enda) svart/vita i kullen! En tik som vägde 468 gram, hon fick namnet Ibbie. 


 
En timme fick Elsa vila innan valp nummer fem föddes. En Brun & vit hanhund som föddes 18.55 Han heter Ichiro och är störst i kullen med sina 502 gram. 


 
Sista valpen föddes 19.25 En till hanhund blev det, Ido heter han och han är Brun & vit med tantecken. Han vägde 498 gram. 


 
När sista valpen var född fick Elsa sova en stund. Sedan blev det lite go mat och rastning innan David fick skölja av henne. Hans kommentar var att hon var absolut en av de minst smutsiga han nånsin tvättat efter en valpning. Och det kan jag tänka mig, alla moderkakor kom ut som de skulle och överhuvudtaget har hon varit väldig noggrann med att tvätta både sig själv och valparna när allt var över. Hon är en jätteduktig mamma såhär långt, lugn och trygg med sina små som hon ändå håller ett vakande öga över hela tiden   .



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Av barecho - Fredag 1 mars 07:49

Denna kull är Ziris andra kull hos oss, förra kullen föddes för 1,5 år sedan, i den kullen blev det sju valpar. Att det skulle bli fler denna gång misstänkte vi ganska tidigt, för redan när hon gått fyra veckor började magen växa - och det snabbt! De...

Av barecho - Måndag 5 feb 10:32

I lördags föddes Mejrams andra kull, allt gick bra och Mejram och de små mår bra   Några av valparna har tan-tecken, men det är fortfarande ganska svaga tecken så svårt säga ännu vilka som kommer att få tan som sin mamma.     Första valpen födde...

Av barecho - Lördag 27 jan 08:14

Det är fler ras/special-klubbar som tagit bort Årets-tävlingarna för sina raser. Motivationen har ofta varit att dessa listor blir för "viktiga" och att vissa utställare inte beter sig schysst mot dom andra på grund av det. Jag tror snarare att det b...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards