Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 6 januari 2020

Slut på ledigheterna

Av barecho - 6 januari 2020 15:45

Nu är det tillbaka till verkligheten igen, från att ha varit hela familjen tillsammans så är alla nu hemma igen - borta bra, men hemma bäst, slitet uttryck - men få saker är mer sanna än det.


Just nu är David och jag på väg hem från Umeå där vi har lämnat av Jacob och hans julklappar och lite annat smått och gott som vi annars kanske kastar i flytten   . Thomas åkte hem före nyår och Henric med familj är på väg tillbaka hem från Bredared där de varit några dagar hos Viktorias föräldrar   .


Jag har inte sett Jacobs lägenhet och han har muttrat en del om det, jag såg huset utifrån när vi var i Umeå sist men han hade inte flyttat in då så jag är sist att få se den. Inte bra enligt Jacob och jag håller med, självklart vill jag se hur han har det   .


 
Här bor Jacob alltså nu och flera år framöver under tiden han läser på Universitetet i Umeå. Han läser till Civilekonom och trivs än så länge jättebra.


 
Där bakom trädet är lägenheten.


 
Innergården. Vi har ingen snö hemma hos oss nu (skönt), men här i Umeå var det "förstås" snö. Inte så mycket, men fullt tillräckligt enligt mig. 


En sväng till Ikea blev det under tiden vi var där såklart, vi var också till Rusta och Jysk men där köpte vi inget. Man kan tycka vad man vill om Ikea, men man hittar oftast det man tänkt sig där. 


 
Igår kväll kollade vi på film (ja jag sov lite grann...), filmen var jättebra om än lite lång. Den kändes väldigt aktuell just nu, obehagligt aktuell faktiskt. BlacKkKlansman hette den.


 
Telefonen kan man inte vara långt ifrån nuförtiden. Många irriterar sig helt otroligt mycket över att folk tittar på sin mobil, jag fattar inte varför? Vad gör det? Den är ett helt otroligt verktyg och hjälpmedel, är väl kanon man kan använda den till så mycket. Den energin som de som retar upp sig lägger på uppretningen borde de använda till nåt vettigare kan jag tycka.


 
David lagade god mat till oss i går, vi kallar rätten för Tottes gryta men tror den har många olika namn. Det är fläskfilé, kabanosskorv, oliver, smörgåsgurka och syltlök bland annat i. Bra mat för Jacob att ha i matlådor sen.


 
Här är vardagsrummet, eller Tv-rummet kanske låter bättre. Blommorna i fönstret har fått klara sig själv i två veckor under tiden han varit hemma, den ena återhämtade sig ganska så fort efter den fick vatten. Men den andra har nog gett upp ser det ut som...


 
Hallen, och den är rätt så rymlig - många lägenheter är hallen så trång i, men här är det luftigt och bra. 


 
Badrummet, eller ja nåt bad är det ju inte - men väl en dusch. Hela lägenheten är nyrenoverad och fräsch.


 
Köket. En lite märklig placering tyckte jag det var att man valde att ha frysen närmast bänken, borde ha varit kylskåpet som man öppnar betydligt oftare än frysen.


 
Andra hållet i köket, en liten balkong finns det. Inte så värst mysig, men vad är mysigt utomhus under vintern i Sverige? Inget.


 
Jacobs rum (han delar lägenheten med en annan kille som studerar även han). 


 
Spegeln hade vi med oss upp och satte upp, blev riktigt bra med byrån nedanför   .


 
Den här köpte vi på Ikea, det fanns inga hyllor i garderoben så vi satte in denna istället så han får lite mer förvaringsutrymme. 


 
En sänglampa tyckte vi han behövde så det blev också inhandlat. 


 
Utsikten från Jacobs fönster.


Nu som sagt är vi på väg hemåt, alltid lite jobbigt att säga hejdå tycker jag. Blir sämre och sämre på det ju äldre jag blir   . Även om jag alltid saknar barnen och trivs allra allra bäst när alla är hemma tillsammans så är jag ändå så otroligt glad och stolt över att de har så bra liv, att de lever precis som de vill göra utan påverkan från oss eller någon annan. Thomas bor ju längst bort, i Lund, men där har han både en jättefin lägenhet och ett bra jobb. Dock spelar han i ett band som håller till i Göteborg varför han spenderat de flesta helger där sista året. Så nu är han på väg att flytta till Göteborg istället, spännande   .


Jacob trivs bra i Umeå, låter verkligen som han är laddad inför flera års studier och ett liv där uppe i norr. Även om det såklart kan bli jobbiga perioder också när man pluggar så känns det verkligen som han valt rätt   .


Henric bor närmast och så glada vi är över det, att få möjligheten att vara en så stor del i deras familj är guld värt. Han och Vikoria är så otroligt duktiga med sin gård och alla sina djur som de sköter exemplariskt, att de sen också har tid att rusta och förbättra både hus och övriga byggnader på gården är svårt att förstå. Nu när vi flyttar blir det lite längre bort, men skiljer bara 10 minuter så hoppas de kommer vara hos oss lika ofta då som det är nu   .


Jaaa när en mamma börjar prata om sina barn då är det bara superlativ, men jag är så stolt över hur de blivit som vuxna       .

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Tisdag 2 april 18:18

  Ubbe, hanhund      Uzo, hanhund     Undis, tik     Uzzi, tik     Unette, tik     Ultra, tik     ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards